Cara Memasang Peta yang Mudah dan Boleh Disesuaikan Di WordPress Anda: Ulasan Widget Peta Google

Sekiranya anda menggunakan pemeriksa kelajuan pelayan kami baru-baru ini, anda mungkin telah melihat ciri baru yang menarik: peta lokasi pelayan interaktif.


Apabila anda mengukur kelajuan pelayan anda dengan Bitcatcha, kami menjalankan ujian dari lapan lokasi berbeza di seluruh dunia. Ini satu-satunya cara untuk memastikan laman web anda dimuat dengan cepat dari setiap bahagian planet ini.

Sehingga sekarang, anda mesti mengambil kata-kata kami untuk itu. Tetapi dengan peta baru kami, anda dapat melihat dari mana kami melakukan ping dari laman web anda. Begini rupanya:

Ujian kelajuan pelayan Bitcatcha

Seperti yang anda lihat, pin menunjukkan lokasi ujian kami: UK, Brazil, Singapura, India, Australia, Jepun dan dua lokasi di AS.

Setelah menggunakan pemalam Widget Peta Google untuk membuat peta ini, saya fikir saya akan menulis ulasan ringkas mengenainya. Seperti yang anda lihat, ini interaktif dan membolehkan saya menggunakan penjenamaan Bitcatcha pada pin lokasi. Cukup sejuk, betul?

Widget Peta Google

Plugin ini hanyalah alat pemetaan terbaik yang saya gunakan. Sekiranya anda memerlukan peta untuk menunjukkan lokasi perniagaan atau kedai anda, saya pasti akan mempertimbangkan untuk memeriksanya. Atau mungkin anda perlu memberi petunjuk kepada orang lain atau – seperti saya – memberi lebih banyak maklumat kepada pengunjung mengenai laman web anda.

Widget Peta Google telah wujud selama lebih dari empat tahun, dan kini mempunyai 100,000 pengguna, jadi produk yang dipercayai.

Plugin itu sendiri mudah, intuitif dan disesuaikan. Anda tidak memerlukan sebarang kemahiran teknikal untuk memulakan dan ia berfungsi dengan baik. Yang harus anda lakukan ialah memasukkan butiran lokasi dan menyesuaikan rupa dan nuansa peta. Anda juga boleh memadankan reka bentuk dengan laman web anda.

Tetapi yang paling penting, ia sangat cepat dan menggunakan sumber yang sangat sedikit.

Versi plugin percuma boleh didapati di pasaran WordPress, dan ada juga versi pro mulai dari $ 15.

Saya menggunakan versi pro (yang saya cadangkan), jadi mari kita teliti beberapa ciri terbaik.

Pemuatan Super-Cepat

Sekiranya anda seorang pembaca biasa di Bitcatcha di sini, anda akan tahu bahawa saya terobsesi dengan kepantasan. Saya selalu enggan menambahkan plugin berat yang akan menghabiskan sumber dari laman web.

Itulah sebabnya Widget Peta Google sangat berguna. Walaupun kebanyakan pemalam peta mengirim 50+ permintaan untuk menyeret peta interaktif, Google Maps Widget hanya mengirim SATU permintaan. Ia menggunakan sumber yang hampir tidak ada. Bagaimana ia menguruskannya?

Bahagian ini cukup pandai. Semasa peta pertama kali dimuat di laman web anda, ia hanyalah gambar. Ia adalah tangkapan skrin atau lakaran kecil, yang bermaksud ringan dan hanya membuat satu permintaan ke pelayan. Begini rupanya:

Gambar kecil peta

Peta hanya menjadi interaktif apabila diklik, seperti ini:

Peta interaktif

Pada ketika itu, ia menyeret semua permintaan tambahan. Ini bermaksud kelajuan muatan awal anda tidak diperlahankan oleh pemalam interaktif berat di laman utama.

Boleh disesuaikan

Seperti yang anda lihat di peta kami di Bitcatcha, anda boleh menyesuaikan plugin untuk menyatu dengan laman web anda. Pin di peta kami merangkumi logo Bitcatcha. Anda juga boleh mengubah ukuran peta dan warna kotak cahaya ketika mengembang.

Logo bitcatcha sebagai pin pada widget peta google

Peta itu sendiri menggunakan fungsi Peta Google, jadi anda juga boleh memilih dari ciri-cirinya. Adakah anda mahukan pemandangan jalan? Paparan satelit? Petunjuk dari satu tempat ke tempat lain? Semuanya mudah disesuaikan dalam pemalam (perhatikan: ini adalah ciri pro).

Anda bahkan boleh memasukkan gelembung maklumat, nisbah zoom dan aspek lain, semuanya diseret dari Peta Google.

Dikemas kini secara berkala

Ia mungkin kelihatan seperti perkara kecil, tetapi saya selalu mencari pemalam yang sentiasa dikemas kini. Ini bermaksud mereka sentiasa selamat, selamat dan pantas. Bukan hanya itu, tetapi ini bermaksud pasukan mengambil berat tentang plugin mereka dan bertindak balas dengan cepat untuk memperbaiki pepijat.

Pada masa penulisan, Widget Peta Google telah dikemas kini tiga hari yang lalu. Anda dijamin fungsi paling terkini dengan pemalam ini.

Sokongan Hebat

Orang di belakang Widget Peta Google hebat dengan sokongan pelanggan. Mereka bertujuan untuk membalas semua e-mel dalam masa tiga jam, dan menjamin respons dalam 24 jam.

Ahli pro mendapat sokongan jaminan selama setahun, tetapi anda boleh meningkatkan ke sokongan seumur hidup dengan kumpulan ‘Agensi’.

Terdapat juga forum sokongan yang berguna untuk pengguna percuma. Pakarnya cukup aktif dan ada komuniti pengguna yang baik menjawab soalan yang paling biasa.

Adakah Perlu Dibayar Untuk Pakej Pro?

Dengan harga $ 15, perlu dipertimbangkan pakej pro. Ini memberi anda satu tahun peningkatan percuma dan sokongan yang dijamin serta akses ke ciri pro (lebih banyak pilihan penyesuaian, pin tanpa had, pilihan pemandangan jalan dll. Anda dapat melihat senarai penuh ciri di sini).

Pakej ‘Pro Unlimited’ adalah tahap pertengahan dan membolehkan anda menggunakan pemalam di sebilangan laman web peribadi yang anda mahukan. Pakej ‘Pro Agency’ adalah yang paling mahal, dan memberi anda penggunaan peribadi dan pelanggan tanpa had, serta peningkatan dan sokongan seumur hidup.

Sekiranya anda tidak pasti adakah wang tambahan itu berbaloi, anda boleh mencuba versi pro secara percuma selama tujuh hari (tidak memerlukan kad kredit).

Widget Peta Google Beraksi

Sebelum saya menyiapkan tinjauan, periksa bagaimana pemalam kelihatan dari belakang tabir. Seperti yang anda lihat, ada banyak pilihan untuk menyiapkan widget:

Pilih ukuran, jenis peta dan penyesuaian pin dari satu bentuk ringkas.

Tetapan widget peta Google

Anda boleh mengubah tajuk atau teks di atas dan di bawah peta itu sendiri.

Kemudian ketik tab ke ‘peta interaktif’ dan anda boleh menyesuaikan bagaimana aspek interaktif akan muncul.

Anda bahkan boleh mengakses pasukan sokongan dari sana di skrin pilihan.

Pemikiran Akhir

Widget Peta Google adalah kaedah terbaik untuk menambahkan peta ke laman web anda. Mudah digunakan, menyatu dengan reka bentuk anda, dan tidak akan melambatkan laman web anda.

Cubalah sendiri. Dapatkan versi percuma di WordPress Plugin Store atau versi Pro di laman rasmi Google Maps Widget.

Beritahu saya bagaimana anda meneruskannya!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map