Kaedah Kreatif Untuk Mencari Kata Kunci Peringkat Tinggi dan Menukar

Saya biasa memasukkan kata kunci ke dalam kandungan saya sebagai pemikiran semula.


Keutamaan saya hanyalah mengeluarkan kandungan. Saya fikir saya secara semula jadi akan mula mendapat kedudukan di Google ketika laman web saya berkembang. Malangnya, ia tidak berfungsi seperti itu.

Sekarang saya sedar bahawa saya kehilangan banyak lalu lintas dan pelanggan.

Semasa saya mula menyesuaikan kata kunci saya, saya dapat melihat ceruk yang belum digunakan, dan mendapat kedudukan yang lebih tinggi untuknya.

Sebagai contoh, Bitcatcha kini berada di halaman pertama Google untuk ungkapan ‘server speed checker’.

Dalam siaran ini, saya akan menunjukkan dengan tepat cara mencari kata kunci e-dagang yang berada di kedudukan Google dan menjana penjualan secara aktif.

(Tambahan, di bahagian bonus di akhir, saya juga akan menunjukkan kepada anda dengan tepat di mana meletakkan kata kunci tersebut di laman web anda).

SEO

Mengapa kata kunci dan Google sangat penting untuk e-dagang?

Inilah perkara mengenai trafik Google:

Ia sangat disasarkan. Oleh itu, menguntungkan.

Sekiranya seseorang mencari frasa ‘peralatan ski murah’, anda tahu mereka ingin membeli secara aktif. Mereka mungkin mempunyai kad kredit di tangan mereka semasa mereka menaip.

Jenis carian ini menjadi petunjuk utama bagi mana-mana penjual e-dagang. Mereka lebih cenderung membeli sesuatu daripada petunjuk daripada media sosial kerana mereka sedang aktif mencari produk.

Dan anda mahu menjadi laman web pertama yang mereka lihat.

Mahukan sedikit lagi latar belakang pengoptimuman enjin carian? Baca panduan SEO terbaru kami untuk pemilik e-dagang.

Setelah mengetahui mengapa kata kunci sangat penting, mari kita selami perkara yang baik.

Cara mencari kata kunci e-dagang yang berada di kedudukan Google dan menjana penjualan

Perhatikan bagaimana saya mengatakan “dan menjana penjualan”?

Itulah faktor yang sangat penting di sini. Kedudukan untuk beberapa kata kunci agak mudah (terutamanya jika anda menyasarkan kata kunci yang tidak jelas). Walau bagaimanapun, kami ingin memberi peringkat untuk kata kunci yang sebenarnya menghasilkan wang.

1. Memilih antara kata kunci kepala, badan, dan ekor panjang

Terdapat tempat yang bagus untuk memilih kata kunci e-dagang. Anda tidak mahu memilih sesuatu yang terlalu luas (seperti ‘kemeja-t’) kerana anda akan terpesona dengan pertandingan.

Tetapi anda tidak mahu memilih sesuatu yang terlalu menarik (seperti ‘t-shirt polo polo hijau dengan jalur putih’) kerana tidak banyak orang yang mencarinya.

kata kunci kepala, badan, panjang

(sumber gambar)

Inilah cara kata kunci secara umum dipecah:

a. Kata kunci ‘Head’: Ini adalah kata kunci yang sangat umum dan luas, seperti contoh ‘t-shirt’ kami. Mereka berguna kerana mereka membantu Google mengenal pasti apa yang anda jual. Tetapi anda tidak akan pernah mendapat peringkat untuk kata kunci ini.

Kata kunci ini dikuasai oleh Asos, River Island, Boohoo.com. Peruncit besar dengan pasukan pakar SEO yang ada. Kata kunci ini juga cenderung untuk ditukar, kerana kata kunci ini sangat umum. Ini adalah penyemak imbas, bukan pembeli.

Kita harus pergi lebih dalam jika kita mahu peringkat kata kunci yang berubah.

b. Kata kunci ‘badan’: Kata kunci badan biasanya merupakan frasa yang sedikit lebih disasarkan. Contohnya, ‘t-shirt plus size’. Persaingan di sini masih agak sengit, tetapi ia lebih disasarkan dan lebih baik.

c. Kata kunci ekor panjang: Kata kunci ekor panjang lebih khusus. Contohnya, ‘t-shirt vintaj saiz plus’. Sekarang itulah kata kunci yang sangat disasarkan. Sesiapa yang mencari istilah itu benar-benar tahu apa yang mereka mahukan. Oleh itu, mereka lebih cenderung untuk menukar. Tambahan, persaingan kurang.

Jawapan?

Fokus pada kata kunci ‘badan’ dan ‘ekor panjang’. Ini adalah kombinasi sempurna lalu lintas, potensi pemeringkatan yang realistik, dan kekuatan penukaran.

2. Di mana untuk mencari kata kunci unik yang menukar ini

Kemungkinannya, anda boleh menghasilkan beberapa kata kunci mudah dari bahagian atas kepala anda. Sekiranya anda menjual peralatan ski, anda mungkin mempunyai:

Ski, beli ski, harga ski, tiang ski, sarung tangan ski, kasut ski dll …

Itu permulaan yang baik. Tetapi, mari cari beberapa kata kunci yang lebih disasarkan.

a. Gunakan Perancang Kata Kunci Google untuk melihat apa yang dicari orang

Perancang Kata Kunci Google adalah pemberhentian pertama bagi kata kunci. Terdapat banyak idea yang terdapat di sini.

Log masuk atau buat akaun Google AdWords. Kepala ke alat > perancang kata kunci. Kemudian masukkan salah satu kata kunci anda ke dalam kotak ini:

perancang kata kunci

Sekarang akan menunjukkan kepada anda apa kata kunci yang dicari orang di Google. Perkara pertama yang akan anda lihat ialah ‘idea kumpulan iklan’. Ini adalah harta karun idea kata kunci.

perancang kata kunci

Dari carian ini sahaja, kami dapat menambahkan banyak idea kata kunci ke senarai kami:

Penjualan ski, pakaian ski, papan salji, pakaian ski anak-anak, kasut ski, ski dan papan salji.

Seterusnya, klik ke ‘idea kata kunci’.

perancang kata kunci

Berikut adalah beberapa kata kunci yang belum kami pilih:

Peralatan ski, ski untuk dijual, topi keledar ski, kedai ski.

Apakah semua nombor dan tawaran yang dicadangkan itu? Kami akan kembali ke sana sebentar lagi. Buat masa ini, kami hanya mengumpulkan kata kunci.

b. Milik Amazon, Google dan Wikipedia untuk inspirasi kata kunci

Perancang Kata Kunci Google adalah tempat yang baik untuk bermula. Tetapi ada satu masalah: menunjukkan semua maklumat yang sama kepada pesaing anda juga.

Oleh itu, anda harus sedikit kreatif untuk mencari ceruk kata kunci yang tidak disasarkan oleh pesaing anda. Amazon dan Wikipedia sangat bagus untuk ini. (Saya belajar helah ini dari Brian Dean di Backlinko.)

* Amazon

Mari kita mulakan dengan Amazon. Pertama, masukkan salah satu kata kunci anda ke dalam bar carian:

Pencarian Amazon

Bang, empat kata kunci yang lebih hebat:

Ski dengan tali leher, ski untuk lelaki, ski untuk wanita, ski 160cm.

Sekarang, gunakan kategori Amazon:

Kata kunci kategori Amazon

Itu banyak lagi kata kunci:

Ski menuruni bukit, kacamata, ski Telemark, ski merentas desa, beg ski, pakaian ski kanak-kanak lelaki, sukan musim sejuk.

* Google

Seterusnya, pergi ke Google dan mulailah menaip kata kunci anda:

kata kunci carian google

Kata kunci yang lebih mudah…

Dan kemudian turun ke bahagian bawah halaman untuk carian berkaitan:

kata kunci carian berkaitan google

Ringkas.

* Wikipedia

Akhirnya, jalan ke Wikipedia untuk memilih beberapa kata kunci ekor panjang. Cari beberapa kata kunci utama anda, dan lihat kotak kandungannya:

kata kunci kandungan wikepedia

Dan bahagian pautan luaran:

pautan luaran wikipedia jeywords

Beberapa kata kunci ekor panjang tambahan di sini termasuk:

Ski malam, ski dalaman, piste, skins, wax, ski asimetris, single long ski, alpine, nordic, gabungan, downhill, half-pipe, slopestyle, dll …

3. Adakah sesiapa yang benar-benar mencari kata kunci anda?

Setelah anda dilengkapi dengan kata kunci baru, kami perlu mengetahui sama ada ada yang benar-benar mencarinya. Lagipun, kami mahukan kata kunci yang dicari orang!

Ingat semua nombor dan angka dalam Perancang Kata Kunci anda? Sudah tiba masanya untuk kembali dan memahami mereka.

Muatkan Perancang Kata Kunci, dan mulailah memasukkan beberapa kata kunci kegemaran anda yang telah anda kumpulkan setakat ini:

isi padu kata kunci

Nombor yang kita lihat di sini ialah ‘purata carian bulanan ’. Seperti yang anda lihat, kata kunci ‘ski’ mendapat – sejauh ini – carian paling bulanan.

Tetapi hampir mustahil untuk mendapat peringkat untuk istilah carian yang sangat besar ini.

Inilah hujung spektrum lain:

isi padu kata kunci rendah

Hampir tidak ada yang mencari ‘ski asimetris’, jadi kami dapat membuangnya.

Anda boleh mula menghilangkan kata kunci yang mempunyai terlalu banyak atau terlalu sedikit carian bulanan. Ingat, kami mencari tempat manis itu.

4. Adakah pencari-pencari ini akan benar-benar membeli sesuatu?

Jumlah carian adalah satu perkara. Tetapi kami ingin menyasarkan kata kunci yang menarik pembeli, bukan penyemak imbas. Adakah kata kunci anda akan menghasilkan penjualan?

Di sinilah kita mula melihat tokoh-tokoh lain di atas meja. Mari kita gunakan salah satu kata kunci yang kami temukan, ‘ski bindings’:

niat pembeli kata kunci

Ia mendapat jumlah carian bulanan yang sempurna. Cukup untuk menghantar lalu lintas, tetapi tidak terlalu banyak sehingga anda akan dikalahkan oleh senjata besar.

Tetapi perhatikan lajur ‘persaingan’ dan ‘tawaran yang dicadangkan’. ‘Persaingan’ bermaksud berapa banyak pengiklan yang berjuang menggunakan kata kunci ini untuk iklan.

Petua profesional: secara amnya anda boleh mempercayai pengiklan kerana mereka menumpukan ribuan dolar untuk penyelidikan. Sekiranya persaingan tinggi, ini kerana kata kunci ini bertukar.

Tawaran yang dicadangkan juga penting. Semakin tinggi tawaran, semakin besar kemungkinan untuk menukar. Ingat, pengiklan hanya akan membayar £ 1 per klik jika mereka fikir mereka akan mendapat penjualan. Jadi ini adalah ukuran yang cukup dipercayai.

Bandingkan dengan kata kunci yang lebih umum, seperti ski. Walaupun jumlah pencari tinggi, terdapat persaingan rendah dan tawaran yang dicadangkan rendah:

kata kunci niat pembeli rendah

Mengapa?

Kerana ‘ikatan ski’ jauh lebih spesifik. Sesiapa yang mencari perkataan itu secara aktif ingin membeli. Seseorang yang mencari ‘ski’ tidak semestinya pembeli.

5. Lihat pertandingan di Google

Setelah anda melihat beberapa kata kunci dengan volume dan maksud komersial yang baik, cari kata kunci di Google.

(Pastikan anda telah memasang Mozbar sehingga anda dapat melihat otoritas halaman, otoritas domain, dan jumlah pautan balik ke setiap laman web. Ini semua petunjuk tentang seberapa baik setiap laman web dioptimumkan untuk enjin carian – semakin tinggi, lebih baik. Perlu lebih banyak pemahaman untuk memahami ini? Klik di sini.)

Berikut adalah tiga keputusan teratas untuk ‘ski bindings’:

hasil carian kata kunci

Perhatikan bagaimana hasil ketiga mempunyai otoritas halaman hanya 1/100! Lebih baik lagi, terdapat 0 pautan balik ke halaman ini. Ini adalah halaman yang kurang dioptimumkan untuk SEO, namun ini adalah hasil ketiga.

Dengan artikel atau halaman produk yang ditulis dengan baik mengenai pengikatan ski, anda dapat menghasilkan beberapa pautan kembali, dan dengan mudah menurunkan kedudukannya..

Dan ya, saya baru sahaja mendedahkan ceruk yang belum dimanfaatkan. Anggaplah itu hadiah saya kepada sesiapa sahaja dalam sektor sukan pengembaraan!

Cuba ini sendiri!

Gunakan perancang Kata Kunci Google, Wikipedia, dan Amazon untuk membuat senarai kata kunci e-dagang anda sendiri untuk laman web anda.

Kemudian, gunakan Perancang Kata Kunci dan Google untuk menyoroti kombinasi sempurna jumlah carian dan niat pembeli.

Tahniah, anda mendapat kata kunci yang sangat menukar!

Bahagian Bonus: Di mana meletakkan kata kunci anda untuk SEO yang optimum

Mencari kata kunci yang menukar tinggi adalah satu perkara. Menyuntiknya ke laman web anda adalah perkara lain. Berikut adalah teknik terbaik, khusus untuk laman web e-dagang.

1. Tag tajuk

Ini adalah tempat yang paling penting untuk kata kunci anda. Tajuk mana-mana halaman adalah tempat pertama yang dilihat oleh Google. Lihat bagaimana Asos menggunakan kata kunci badan di halaman ini. ‘Men’s Plimsolls’ adalah teg tajuk ringkas dan khusus SEO:

Tag tajuk Asos

Anda juga akan melihat mereka juga menggunakan kata kunci ekor panjang yang berkaitan, ‘slip-on plimsoll’ dalam keterangan.

Apabila anda menggunakan kata kunci dalam tag tajuk anda, cuba letakkan kata kunci pada permulaan tajuk. Google cenderung memberikan berat yang lebih besar apabila anda melakukan ini.

2. Penerangan produk yang unik

Begitu banyak peruncit dalam talian memotong dan menampal keterangan produk mereka dari pengeluar. Ini adalah kesilapan besar. Sekiranya anda melakukan ini, anda menggandakan kandungan (yang dibenci Google) dan anda tidak mengenal pasti kata kunci anda sendiri.

Luangkan masa untuk membuat penerangan produk yang unik dan terperinci untuk setiap produk yang anda jual. Gunakan kata kunci utama anda beberapa kali, terutama di bahagian atas keterangan. Selesaikan keseluruhan penerangan dengan kata kunci ekor panjang yang berkaitan.

Google juga lebih suka kandungan yang panjang, jadi jangan takut untuk menulis perihalan produk panjang yang dipenuhi dengan kata kunci yang berguna. Lihat keterangan produk Amazon untuk Kindle Paperwhite. Sangat hebat, menggunakan kata kunci ‘Kindle Paperwhite’ berkali-kali tanpa kelihatan spam.

Penerangan produk Kindle

Ia berlaku untuk enam bahagian lagi …

3. Kategori

Google mengimbas tajuk kategori anda untuk kata kunci. Oleh itu, pastikan anda menggunakan kata kunci badan penukaran yang kuat dalam tajuk kategori anda.

4. Kandungan – ulasan dan puluhan teratas

Kandungan adalah cara terbaik untuk memasukkan lebih banyak kata kunci ke laman web anda. Ini juga merupakan peluang lain untuk menggunakan tag tajuk yang dioptimumkan yang kita tahu Google suka.

Satu idea mudah ialah menampilkan ulasan dan puluhan teratas di laman web anda. Isi kandungan di bawah ini membantu satu penjual e-commerce memberi peringkat untuk frasa ‘papan salji terbaik’:

Kata kunci kandungan

Walaupun kandungannya tidak menjual apa-apa secara langsung, ia menarik perhatian khalayak dan menguasai kata kunci lain yang berkaitan di Google.

5. Imej

Kerana Google adalah mesin gergasi, ia tidak dapat melihat gambar dan langsung memahami apa itu. (Mereka bagus, tapi belum begitu bagus …).

Sekiranya laman web e-dagang anda penuh dengan gambar kasut, Google tidak akan mengetahui bahawa ia adalah kasut sehingga anda memaklumkannya. Anda melakukannya dengan nama fail gambar dan ‘tag alt’.

Gunakannya untuk menerangkan foto anda dalam bahasa Inggeris biasa. Masukkan kata kunci anda, tetapi fokus untuk memastikan Google memahami apa gambarnya.

Katakan anda menjual kasut di laman web anda:

Contoh kata kunci Converse All Star

Tag tajuk terbaik untuk produk ini adalah: “Converse All Star black top top trainers”. Tentukan seberapa spesifik mungkin, dan pertimbangkan bagaimana orang mencari produk ini.

Lakukan ini untuk setiap produk di laman web anda.

6. URL

Jangan lupa untuk menyederhanakan URL anda dengan frasa yang jelas dan dioptimumkan untuk kata kunci.

Giliran awak!

Caranya ialah mencari kata kunci yang menguntungkan dan belum digunakan terlebih dahulu dan kemudian membuat kandungan untuk memanfaatkannya.

Cuba gunakan teknik ini untuk mengetatkan SEO anda, dan beritahu saya bagaimana anda meneruskannya.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map