4 Sebab Kadar Penukaran eCommerce Anda Rendah (Dan Cara Memperbaikinya)

Mari kita jujur. Menjana banyak wang dari kedai eCommerce tidaklah mudah.


Mungkin anda berusaha keras di kedai anda tetapi nampaknya tidak dapat membuat penjualan.

Mengecewakan, dan kebenaran yang keras adalah:

Sekiranya kedai eCommerce anda tidak menjual produk, bukan sahaja anda kehilangan keuntungan – anda mungkin akan kehilangan wang setelah anda mempertimbangkan kos produk / bahan, kos buruh dan kos lain yang berkaitan dengan menjalankan kedai dalam talian.

…Tidak baik.

Sekiranya keadaan itu terdengar terlalu biasa, anda mungkin bersedia untuk menutup kedai eCommerce anda.

Tetapi jangan putus harapan lagi! Mari kita bincangkan beberapa kesalahan yang mudah diperbaiki yang mungkin anda lakukan yang mempengaruhi penjualan anda. Kemudian, anda boleh membuat perubahan yang diperlukan untuk meningkatkan kadar penukaran e-dagang anda.

Anda Menggunakan Imej Produk berkualiti rendah.

Anda boleh yakin bahawa salah satu perkara pertama yang bakal diperhatikan oleh bakal pelanggan mengenai produk anda adalah gambarnya. Sekiranya anda mendapat gambar buruk, perniagaan anda tidak akan kelihatan kredibel, dan bakal pelanggan mungkin tidak cukup mempercayai perniagaan anda untuk membeli dari anda.

Walau bagaimanapun, gambar produk yang baik dapat membantu anda memperoleh lebih banyak penjualan dengan meningkatkan pendapat pelanggan anda tentang kedai anda.

Bukan itu sahaja – foto berkualiti tinggi membantu pelanggan melihat perincian produk anda, yang dapat membantu meningkatkan penjualan juga.

Fikirkanlah seperti ini. Apabila seseorang membeli secara dalam talian, mereka tidak perlu mengendalikan produk secara fizikal untuk memeriksanya dengan lebih terperinci sebelum mereka membeli, jadi pembelian dapat terasa seperti perjudian. Sekiranya anda dapat membuatnya lebih suka berjudi dengan memamerkan perincian dan pandangan produk anda yang berbeza dalam foto anda, pelanggan anda akan mendapat keyakinan yang mereka perlukan untuk membuat pembelian.

Berikut adalah contoh foto produk yang bagus (terdapat di kedai Moonkist Designs Etsy):

Imej Produk Cantik Membuat Perbezaan

Lihat bagaimana penjual memasukkan gambar cincin dekat dan foto lain yang menunjukkan cincin dari pelbagai sudut? Kepelbagaian gambar membolehkan pembeli melihat setiap butiran cincin.

Pastikan anda mengambil beberapa foto produk berkualiti tinggi untuk semua yang anda jual juga. Dan, jika anda menjual sesuatu yang dapat dipakai, sertakan foto seseorang yang memakai produk tersebut sehingga calon pelanggan dapat melihat seperti apa ketika dipakai.

Petua

Lihat catatan blog ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana gambar membantu meningkatkan kadar penukaran.

Anda Mengecaj Untuk Penghantaran.

Anda rasa kos penghantaran tinggi anda tidak penting? Fikir semula!

Menurut penulis salinan penukaran pakar Joanna Wiebe, pembayaran dengan penukaran tinggi termasuk penghantaran percuma. Ini kerana harga penghantaran yang tinggi adalah alasan # 1 orang meninggalkan troli membeli eCommerce.

Dan periksa ini:

Sebuah syarikat bernama 2BigFeet memutuskan untuk mula menawarkan penghantaran percuma untuk pesanan lebih dari $ 100, dan mereka melihat penukaran mereka meningkat 50% dalam semalam.

Oleh itu, mengapa tidak cuba menawarkan penghantaran percuma untuk melihat apa kesannya terhadap kadar penukaran anda sendiri? Siapa tahu – anda juga dapat melihat peningkatan kadar penukaran 50% dalam semalam!

Laman Web Anda Terlalu Lambat.

Ingat kembali ke laman web terakhir yang anda lawati yang memakan masa yang lama. Adakah anda bertahan, atau adakah anda memutuskan untuk meninggalkan laman web ini??

Kemungkinannya, anda meninggalkannya. Mari kita hadapi – dalam dunia kepuasan segera melalui teknologi hari ini, tidak ada yang mahu menunggu lama.

Malah Damien Farnsworth dari Copyblogger telah membincangkan mengenai pentingnya kelajuan laman web, dengan mengatakan “kelajuan laman web anda mempengaruhi setiap metrik yang anda sayangi.”

Perkara Kepantasan

Selain itu, kajian oleh Unbounce menunjukkan bahawa 1 daripada 5 pelanggan akan meninggalkan troli membeli-belah mereka jika halaman anda terlalu lambat untuk dimuat. Oleh itu, anda harus memandang serius kelajuan memuatkan laman web anda dan berusaha memperbaikinya jika lambat.

Tetapi mungkin anda tidak pasti berapa cepat laman web anda dimuat. Sekiranya demikian, gunakan Pemeriksa Kelajuan Pelayan Bitcatcha dan rujuk senarai cara lain untuk mengukur kelajuan laman web anda yang tepat.

Sekiranya anda mengetahui bahawa laman web anda lambat tetapi nampaknya tidak dapat mengetahuinya, pertimbangkan bahawa salah satu sebab berikut boleh dipersalahkan:

 • Anda mempunyai terlalu banyak plugin WordPress.
 • Gambar anda terlalu besar.
 • Anda belum mengaktifkan cache.

Inilah yang boleh anda lakukan untuk menyelesaikan masalah tersebut:

 • Nyahaktifkan sebarang plugin WordPress yang tidak anda gunakan.
 • Gunakan gambar yang dimampatkan di laman web anda
 • Dayakan cache. Laman web anda akan dimuat lebih cepat kerana penyemak imbas tidak perlu meminta fail dari pelayan.

Perlu diingat bahawa masalah yang saya sebutkan di sini bukanlah satu-satunya kemungkinan penyebab kelajuan memuat perlahan. Untuk senarai sebab yang lebih komprehensif di laman web anda mungkin tidak dapat memuat secepat yang anda mahukan, lihatlah catatan blog ini.

Petua

Ini adalah langkah tepat yang kami ambil untuk mempercepat WordPress kami. Kami menggunakannya di Bitcatcha.com dan kami dengan bangga mencapai masa muat di bawah 3 saat.

Pembeli tidak mempercayai perniagaan anda.

Katakan anda membeli-belah dalam talian untuk meja, dan anda mula melihat-lihat Etsy. Penjual berikut, yang mana satu yang anda mahu percayai?

Yang Anda Percayai?

Kemungkinannya, anda akan memilih penjual pertama – mereka mendapat kepercayaan anda dengan menunjukkan lebih dari 300 ulasan lima bintang dari pelanggan sebelumnya.

Menurut pemasar dan usahawan terkenal Neil Patel, bakal pembeli mempercayai ulasan kerana:

 • Mereka mewakili keadaan penggunaan sebenar
 • Mereka cenderung tidak berat sebelah daripada halaman penjualan
 • Mereka memberi keyakinan kepada pengunjung untuk membeli, membuktikan bahawa tidak akan ada masalah dengan pembelian tersebut

Oleh itu, pastikan anda memberikan produk berkualiti tinggi dan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik kepada semua orang yang membeli sesuatu daripada anda. Berpeluang untuk setiap pelanggan adalah kaedah terbaik untuk mula mendapat ulasan positif.

Tetapi bagaimana jika anda melakukan semuanya dengan betul dan nampaknya tidak dapat mendapat ulasan yang anda mahukan?

Baiklah, anda mungkin ingin mulai mendorong orang untuk mengulas kedai anda setelah mereka membeli. Anda boleh melakukannya dengan menghantar nota yang diperibadikan dengan setiap pakej yang mengucapkan terima kasih kepada pelanggan untuk perniagaan mereka dan meminta mereka untuk meninjau kedai anda.

Peringatan: elakkan daripada menekan pelanggan untuk memberikan ulasan positif yang tidak jujur. Beberapa ulasan buruk tidak akan menyakitkan hati anda – sebenarnya, ulasan buruk bahkan boleh menjadikan ulasan positif anda kelihatan lebih sahih.

Petua

Untuk mengetahui lebih banyak cara anda dapat meningkatkan peluang anda mendapat ulasan hebat, lihat catatan blog ini.

Membuka kedai eCommerce boleh bermanfaat, tetapi hanya jika anda bijak bagaimana anda menampilkan diri sebagai perniagaan.

Mulailah mengikuti petua yang saya sebutkan dalam catatan ini, dan anda akan meningkatkan peluang anda untuk melihat peningkatan jualan yang anda mahukan.

Apa perubahan yang akan anda lakukan untuk meningkatkan kadar penukaran eCommerce anda? Kongsi di bahagian komen!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map