Cara Membina Corong Jualan yang Menukar & Memasang Kebocoran

Bayangkan membawa setiap pelawat ke laman web anda dan memasukkan mereka ke corong raksasa.


Ribuan pelanggan mengalir ke bahagian atas, dan kemas di bahagian bawah. Membeli produk anda semasa mereka pergi.

Nampaknya sistem yang sempurna bukan? Baiklah, itulah rancangannya! Dalam siri catatan ini, kami melihat menggandakan penukaran anda. Salah satu cara terpantas untuk melakukannya adalah dengan memasukkan corong penjualan yang bocor.

Apa itu Corong Jualan?

Corong penjualan adalah kaedah mudah untuk menggambarkan penukaran anda. Bahagian atasnya luas dan luas, mewakili setiap orang yang bersentuhan dengan jenama atau laman web anda.

Corong Jualan
Kredit Gambar: Sparkitects.com

Kami menggunakan metafora ini kerana anda mahukan bahagian atas yang luas untuk menarik orang dari seluruh tempat, dan menyusunnya menjadi satu sasaran yang sangat spesifik.

Sebaik sahaja mereka berada di corong anda (di laman web anda), mereka bergerak ke bawah apabila jurangnya semakin sempit. Di sini, mereka mengetahui lebih lanjut mengenai jenama dan produk anda. Anda meyakinkan mereka untuk membeli, dan mengarahkan mereka ke sasaran akhir.

Bentuknya juga mewakili jumlah orang sepanjang perjalanan. Tidak dapat tidak, anda akan kehilangan orang semasa anda turun. Pengunjung akan memutuskan bahawa mereka tidak berminat dengan produk anda, atau mereka akan terganggu dalam perjalanan. Jadi pada setiap peringkat, corong semakin sempit.

Akhirnya, pelanggan yang paling menguntungkan muncul di bahagian bawah. Biasanya hanya sebahagian kecil daripada jumlah besar yang memasuki corong. Tetapi ini adalah pelanggan terpenting anda.

Pelanggan yang mencapai bahagian bawah adalah peminat anda!

Corong penjualan sangat bagus kerana mereka mengeluarkan pelanggan terbaik mutlak anda (mungkin mereka harus menyebutnya sebagai penjualan sebagai gantinya?)

Pemilik laman web menggunakan corong penjualan untuk mengasingkan sejumlah kecil peminat. Inilah orang yang akan membeli produk termahal anda dan kembali berulang kali.

Mari Bina Corong Jualan Anda

Bahagian atas

Bahagian atas corong penjualan anda adalah bahagian terluas. Ia direka untuk menarik sebanyak mungkin bakal pelanggan. Bahagian teratas ini merangkumi sesiapa sahaja yang pernah berhubung dengan jenama anda. Ini semua mengenai kesedaran dan pemasaran.

Katakan anda menjalankan kempen iklan Facebook, dan mencecah 100,000 orang. Kami memanggil orang-orang ini sebagai petunjuk, dan mereka mewakili bahagian paling atas corong anda.

Matlamat anda adalah untuk mencari sebanyak mungkin petunjuk. Tetapi, anda juga memerlukan petunjuk yang disasarkan, atau petunjuk yang “berkualiti”. Ini adalah pemasaran untuk orang yang berminat secara aktif dengan apa yang anda jual. Dengan mencari petunjuk ‘berkelayakan’, anda secara signifikan meningkatkan kemungkinan orang berjaya sampai ke bawah.

Pertengahan

Bahagian tengah adalah tempat anda mengubah petunjuk awal ini menjadi prospek. Ini menjadikan pengunjung santai menjadi pelanggan yang berminat. Di sini, anda akan membantu orang memahami apa yang anda lakukan dan mendekatkan mereka dengan produk akhir anda.

Malangnya, di sinilah kebanyakan perniagaan HILANG memimpin, jadi perhatikan.

Sangat sukar untuk menjual produk atau perkhidmatan termahal anda dengan segera. Jadi di tengah corong, anda ingin memberikan banyak maklumat dan mempromosikan produk sokongan yang lebih kecil. Anda memerlukan perkara-perkara yang mula memupuk pelanggan anda. Anda perlu membina kepercayaan dan kredibiliti di sini.

Di sinilah anda mula menangkap data pelanggan dan membuat penukaran kecil pertama. Anda boleh menawarkan e-book atau percubaan percuma sebagai ganti alamat e-mel, misalnya.

Bahagian tengah corong adalah mengenai mendidik dan memberi inspirasi kepada orang. Ini mengenai membuat penjualan kecil, penukaran kecil, dan mengumpulkan data. Ubah pengunjung santai menjadi pelanggan sebenar.

Bahagian bawah

Bahagian bawah corong adalah matlamat utama anda. Anda mahu seramai mungkin orang mencapai tahap ini. Apabila pelanggan mencapai bahagian bawah corong, mereka mengambil tindakan besar.

Anda telah membina kepercayaan mereka. Anda telah menjual satu atau dua produk sokongan, dan menjalin hubungan di sepanjang jalan. Mereka bersedia membeli produk premium daripada anda.

Pelanggan yang berjaya mencapai bahagian bawah corong penjualan anda adalah peminat anda. Anda hanya memerlukan segelintir peminat membeli produk premium anda yang mahal untuk menjadikan semuanya bermanfaat.

Contoh dengan Data Sejuk

Semua ini menerangkan dengan baik, tetapi bagaimana ia berfungsi dalam kehidupan sebenar? Mari kita lihat contoh berdasarkan kadar klik dan penukaran purata. Katakan anda menjalankan iklan Facebook berharga $ 100 (rata-rata mencapai 100,000 orang)

Atas

Iklan Facebook mencecah 100,000 orang
1% mengklik ke laman web anda dan membaca blog (1,000 orang)
10% memuat turun e-book anda dan mendaftar ke mailer (100)
10% daripadanya membeli produk sokongan anda pada harga $ 10 (10)
10% membeli produk premium anda pada harga $ 50 (1)

Bawah

Setiap perniagaan adalah berbeza, tetapi anda dapat memahami bagaimana corongnya hanya menjadi beberapa pelanggan besar dari permulaan 100,000 yang besar.

Kedengarannya kecil, tetapi berdasarkan corong ini, anda memperoleh keuntungan sebanyak $ 50. Anda juga mendapat 100 pendaftaran e-mel. Boleh tahan!

Sekarang anda mengetahui rata-rata kadar klik-tayang dan penjualan untuk laman web anda, anda dapat meningkatkannya secara besar-besaran.

Cara Memasang Corong Jualan yang Bocor

Malangnya, tidak ada corong kedap air dalam penjualan dalam talian. Seperti yang anda lihat dalam contoh, kami kehilangan ribuan petunjuk dalam perjalanan kami, dengan hanya membuat satu jualan premium. Jadi, bagaimana anda memasang jurang?

Penangkapan Kebocoran

Langkah pertama adalah menganalisis corong yang ada. Seperti yang anda lihat pada contoh, anda dapat melihat secara aktif tempat pengguna berhenti. Jadi tugas pertama anda adalah menganalisis dari mana kebocoran terbesar anda berasal. Adakah di bahagian atas corong, tengah atau bawah?

Sekarang datang sedikit akal. Sekiranya anda telah menetapkan corong seperti yang telah saya jelaskan, anda harus menangkap banyak alamat e-mel di bahagian tengah. Walaupun mereka telah meninggalkan laman web anda, anda boleh menghantar kemas kini dan buletin tepat pada masanya. Itu meletakkan mereka kembali ke bahagian atas corong!

Bagi mereka yang tidak mendaftar, anda boleh mendapatkannya kembali. Sediakan kuki di laman web anda untuk pengunjung trek anda. Kemudian buat satu siri iklan dalam talian yang ‘menargetkan semula’ ini. Dengan menghantar iklan kepada mereka yang sudah berada di laman web anda, anda juga memasukkannya kembali ke corong.

Apabila corong bocor, tangkap mereka, dan letakkan semua orang di atas.

Corong jualan yang baik menangkap sebilangan petunjuk yang berkelayakan. Ia menapisnya melalui laman web maklumat, produk sokongan dan percuma yang tersusun dengan teliti. Akhirnya, superfans muncul di bahagian bawah, membeli produk premium anda.

Ringkas.

Saya ingin mengetahui corong penjualan anda! Pembaca, beritahu saya bagaimana perjalanan sempurna anda.

Seterusnya, periksa cara membuat magnet plumbum yang tidak dapat ditolak yang meningkatkan pendaftaran e-mel.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map