Adakah anda tahu bahawa 96% orang yang melayari laman web anda tidak bersedia membeli dari anda dengan segera?

Terdapat jalan panjang dari mendarat di laman web untuk membeli produk. Tapi jangan risau. 96% itu tidak semuanya hilang! Anda hanya perlu bekerja lebih keras untuk meyakinkan mereka.

Anda perlu memelihara mereka dan membina kepercayaan sehingga mereka bersedia membeli dari anda.

Di situlah magnet utama anda masuk.

Bonus

Cari 9 idea magnet plumbum mudah yang boleh anda curi!

Magnet Utama?

Isi kandungan atau perkhidmatan yang anda berikan kepada pelawat (secara percuma) sebagai ganti alamat e-mel mereka.

Magnet plumbum

Jurang yang hilang antara menarik pengunjung dan membuat penjualan. Selalunya, orang tidak bersedia membeli dari anda dengan segera. Anda mesti membina kepercayaan dan membuktikan nilai anda. Letakkan magnet utama anda di tengah corong penjualan anda, seperti ini:

 1. Menarik pelawat
 2. * Magnet plumbum *
 3. Buat penjualan

Kerana jika anda tidak dapat menjual pertama kali, anda lebih baik mendapatkan alamat e-mel mereka sehingga anda dapat menjualnya kemudian!

Magnet petunjuk yang paling biasa adalah e-book atau laporan yang boleh dimuat turun. Anda juga akan melihat percubaan percuma atau pelajaran latihan. Tetapi dalam catatan ini saya akan menunjukkan kepada anda cara membuat sesuatu yang lebih unik dan hebat.

1. Mulakan dengan kandungan yang tidak dapat ditolak, dan biarkan mereka menginginkan lebih banyak

Anda tidak mungkin dapat membuat magnet utama tanpa membuat kandungan yang menarik, berdasarkan maklumat, berdasarkan data dan inspirasi terlebih dahulu.

Kenapa tidak?

Kerana anda perlu membuktikan nilai anda. Tidak ada yang akan memuat turun e-book anda atau menyerahkan kunci ke alamat e-mel mereka sehingga anda menunjukkan kepada mereka apa yang anda dapat.

Memberi inspirasi kepada mereka. Hiburkan mereka. Maklumkan kepada mereka.

Biarkan mereka mahukan lebih banyak! Kemudian gunakan magnet plumbum untuk memberi mereka sesuatu yang tambahan. (sebagai pertukaran untuk alamat e-mel tentu saja).

2. Jadikannya sangat relevan

Oleh itu, caranya ialah memberi pengunjung sesuatu yang menambah nilai pada kandungan yang baru mereka baca. Itu bermaksud mencipta magnet plumbum yang berkaitan langsung dengannya.

Katakan anda seorang blogger pelancongan. Anda telah menulis artikel menarik mengenai perjalanan ke Paris baru-baru ini, dan ia mula menjadi viral dalam talian. Hebat! Peluang cemerlang untuk mengumpulkan e-mel baru.

Naluri pertama anda ialah menawarkan e-book. Sesuatu seperti “Panduan Lengkap ke Bandar-bandar Eropah” pasti sesuai, betul?

Tidak betul.

Itu relevan, tetapi tidak cukup relevan untuk mendorong nombor serius ke pendaftaran e-mel. Orang yang membaca artikel ini tertarik dan mendapat inspirasi dari Paris. Jadi, inilah magnet plumbum yang lebih baik:

“Muat turun jadual perjalanan Paris dua hari saya yang sempurna”

Ini lebih khusus untuk kandungan yang baru dinikmati oleh pembaca anda. Ditambah pula dengan tindakan. Ia memberikan nilai tambah segera.

Pemasar digital terbesar menyebutnya sebagai ‘peningkatan kandungan, dan ada yang melihat peningkatan penukaran 785% berbanding magnet utama’ besar ‘seperti e-book.

Berikut adalah contoh visual bagaimana Backlinko menggunakan ‘peningkatan kandungan’ ini:

Peningkatan Kandungan Backlinko

Ketahui lebih lanjut: Peningkatan Kandungan – Cara Tercepat Untuk Lebih Banyak Pelanggan

3. Jadikannya pendek dan ringkas

Perkara yang hebat mengenai contoh di atas adalah bahawa ia juga lebih pendek dan senang dibuat. Mengapa menulis keseluruhan eBook, apabila anda boleh membuat senarai semak satu halaman atau jadual perjalanan?

Lebih mudah bagi anda, dan pembaca anda lebih menyukainya. Kebanyakan orang tidak mempunyai masa untuk duduk dan membaca e-book penuh. Beri mereka sesuatu yang sederhana. Sebagai pembaca, kami suka mencetak sesuatu, melekatkannya di meja kami, dan menyimpan maklumat dengan mudah.

Dengan melakukan ini, anda menambah nilai sebenar kehidupan mereka dalam masa lima minit selepas mendaftar.

Ingat, anda masih memelihara bakal pelanggan ini. Anda masih berusaha untuk memenangkannya dan akhirnya membuat jualan besar. Jangan seret proses tengah ini. Beri mereka sesuatu yang berharga dengan cepat.

4. Selesaikan masalah mereka

Magnet plumbum terbaik menyelesaikan masalah. Semudah itu.

Orang ada di laman web anda kerana mereka mencari sesuatu. Apa yang mereka cari?

Sekarang, berikan kepada mereka secara percuma.

Itulah magnet utama anda.

Di bawah ini adalah magnet utama AppSumo. Syarikat ini wujud untuk mencari aplikasi, alat, dan produk yang paling hebat dan geekiest yang dapat membantu anda berfungsi dengan lebih baik.

Oleh itu, mereka segera menyelesaikan masalah pembaca dengan menawarkan 15 alat penting untuk meningkatkan produktiviti.

Appsumo

5. Buat lebih daripada satu magnet plumbum

Kami telah membuktikan bahawa magnet plumbum yang sangat relevan adalah cara yang tepat. Jelas, itu bermaksud membuat lebih daripada satu. (Nasib baik, sekarang kita juga tahu bahawa magnet plumbum pendek lebih baik, jadi mereka tidak perlu terlalu lama!)

Daripada menulis e-buku umum yang sangat besar yang anda rancangkan, mari kita pecahkan dan buat lebih banyak kandungan tambahan yang lebih kecil dan sangat relevan.

Ini jumlah masa dan usaha yang sama. Tetapi jauh lebih hebat dalam menukar alamat e-mel.

Orang-orang di Digital Marketer cemerlang dalam hal ini. Mereka boleh membuat satu kertas putih yang menjelaskan semua yang perlu diketahui mengenai pemasaran digital.

Tetapi mereka tidak.

Mereka mencipta banyak magnet plumbum yang lebih kecil yang disesuaikan dengan masalah tertentu. Terdapat PDF idea blog utama yang boleh dimuat turun. Mereka juga menawarkan sekumpulan templat tajuk utama media sosial yang boleh anda muat turun yang boleh anda salin dan tampal. Dalam satu kempen mereka malah mengirim serbet dengan carta alir di atasnya.

Magnet plumbum yang lebih kecil

Jangan gunakan satu magnet plumbum yang tidak jelas. Gunakan pelbagai yang unik dan relevan.

6. Perkenalkan pelanggan untuk produk premium anda

Ingat, magnet utama hanyalah bahagian tengah corong penjualan anda.

Mendapatkan alamat e-mel mereka hanyalah separuh pertempuran!

Setelah mereka mendapat akses ke magnet utama anda, inilah masanya untuk mula memimpin mereka ke arah produk premium anda. Bawa mereka ke bahagian bawah corong dan buat jualan akhir anda.

Jadi jangan malu. Anda telah membina kepercayaan dan membuktikan nilai anda. Sekarang minta penjualan.

BONUS! 9 Idea Magnet Utama yang Boleh Anda Curi!

 1. Laporan data Orang suka statistik. Kami tidak dapat memperoleh cukup banyak kandungan berdasarkan data. Ini menunjukkan kepada calon pelanggan bahawa anda adalah pakar dalam bidang anda, dan ini akan memberi mereka maklumat yang dapat ditindaklanjuti.
 2. Senarai semak Ini sangat senang digabungkan, dan ia menambah banyak nilai pada kandungan anda. Pembaca boleh mencetaknya dan menyimpannya di meja mereka.
 3. Leret fail Fail leret adalah templat mudah yang boleh disalin dan ditampal oleh pengguna sebelum menggunakannya sendiri.
 4. Tutorial Ini bagus untuk perunding yang menjual produk pembelajaran. Dengan memberikan tutorial percuma, pengunjung dapat melihat gaya pengajaran anda dan mula mempelajari sesuatu.
 5. Percubaan percumaBeberapa syarikat perisian menggunakan percubaan percuma untuk memikat pengguna masuk. Percubaan itu akan berakhir setelah sebulan, atau anda dapat menyembunyikan fitur tertentu dari versi percuma.
 6. Kod diskaun Sesuai untuk kedai dalam talian. Hantarkan kod promo kepada pelanggan sebagai ganti alamat e-mel.
 7. Katalog dan brosurToko fesyen menggunakan ini setiap masa. Pengunjung memasukkan e-mel mereka untuk mendapatkan buku panduan tahun ini atau brosur musim baru.
 8. KalendarMenawarkan pembaca kalendar yang lengkap dengan jadual kandungan atau peringatan. Bagus untuk mencetak dan melekat pada papan pin.
 9. Gunakan imaginasi andaTidak ada peraturan di sini! Dapatkan sesuatu yang unik untuk anda dan laman web anda. Dapatkan kreatif!

Sekarang, teruskan membaca 7 langkah untuk membuat butang ajakan bertindak magnetik (dengan contoh sebenar).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me