Në këtë udhëzues pesë pjesësh, unë do t’ju ndihmoj të dyfishoni normat e konvertimit.

Kjo është dy herë më shumë e shitjeve. Dy herë më shumë regjistrime në email. Dyfishoni biznesin tuaj.

Tingellon mire?

Para se të futemi brenda, le të kthehemi përsëri në bazat.

Farë është një konvertim?

Një konvertim është kur klienti juaj godet butonin ‘blej’. ’Shtë kur ata regjistrohen në listën tuaj të postës ose ndajnë përmbajtjen tuaj. Whenshtë kur ata shkarkojnë programin tuaj.

Butoni i Regjistrimit

Do biznes ka konvertime të ndryshme, por koncepti është ende i njëjtë:

Visitorsshtë kur vizitorët tuaj bëjnë atë që dëshironi të bëjnë.

Shtë momenti që ato bëhen të vlefshme për kompaninë tuaj. Kur merrni diçka nga përdoruesit tuaj. Jobshtë detyra juaj të siguroheni që kjo të ndodhë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Sekreti i niveleve të larta të konvertimit është përcaktimi i qëllimeve të qarta dhe të dallueshme. Kjo do të thotë t’i përgjigjeni një pyetjeje të madhe:

Dofarë dëshironi të bëni vizitorët tuaj?

Vendosja e qëllimeve të konvertimit në uebfaqe është njësoj si përcaktimi i qëllimeve në jetën reale.

Ju nuk do ta vendosni veten synimin për të drejtuar një maratonë dhe më pas të vraponi nesër 26 milje, apo jo? Ju do ta ndani atë në qëllime më të vogla që ushqejnë atë gol të madh.

Ju duhet të bëni të njëjtën gjë në faqen tuaj të internetit. Kështu që ne do t’i ndajmë gjërat në tre pjesë:

 1. Vendosni një qëllim përfundimtar të konvertimit
 2. Vendosni disa qëllime më të vogla të konvertimit në ngacmues
 3. Vendosni disa qëllime angazhimi

Kjo i jep strukturën tuaj të internetit. Për ta bërë këtë efektiv, duhet të filloni në krye dhe të punoni prapa.

Cili është konvertimi juaj i fundit?

Cila është ajo një gjë që e fuqizon biznesin tuaj? Cili është qëllimi përfundimtar?

Përcaktimi i këtij qëllimi është gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për faqen tuaj të internetit. Pse? Sepse do të krijoni gjithçka tjetër për të udhëhequr drejt tij.

Le të themi se jeni Amazon; po drejtoni një dyqan në internet. Ky konvertim i fundit është faqja e blerjeve. Qëllimi i vetëm më i madh është bërja e njerëzve për të blej produktet e tyre.

Nëse jeni Firefox, qëllimi juaj përfundimtar i konvertimit është t’i afroni njerëzit shkarkoni shfletuesin.

Nëse jeni Spotify, po regjistrohet në një pajtim i paguar.

Shkarkoni Firefox-in

E gjitha varet nga kjo: cila është metrika e vetme më e rëndësishme për biznesin tuaj? Zgjidhni atë gjë që drejton biznesin tuaj përpara, dhe ky është qëllimi juaj përfundimtar i konvertimit.

Por, të kërkosh qëllimin përfundimtar përpara, është si të propozosh në datën e parë

Qëllimi përfundimtar i konvertimit i Netflix është që ju të paguani për një pajtim mujor. Por, ata e dinë që nëse ju kërkojnë 8,99 dollarë në muaj menjëherë nga kutia, do të ekzekutoni një milje. Në vend të kësaj, ata ju ofrojnë një muaj provë falas, pa aq shumë sa t’ju kërkojnë një qindarkë.

Muaj falas Netflix

Regjistrimi në atë provë fillestare falas është një konvertim.

Por nuk është konvertimi përfundimtar.

Netflix përdorni provën falas për t’ju tërhequr dhe ngadalë t’ju bindni të bëni azhurnimin.

Një shembull tjetër është dyqanet në internet duke përdorur një shportë ose një listë dëshirash. Shtimi i diçkaje në shportën tuaj është një konvertim i vogël që çon në qëllimin përfundimtar të blerjes.

Ju duhet një seri konvertimesh më të vogla që i joshin njerëzit drejt një qëllimi tuaj përfundimtar.

Këto konvertime të vogla duhet të kenë pak ose aspak rezistencë të përfshirë. Me fjalë të tjera, nuk duhet t’i kushtojë asgjë vizitorit. Nëse mund t’u jepni diçka përsëri, edhe më mirë.

Le të themi se keni një shërbim këshillimi. Qëllimi juaj përfundimtar i konvertimit është që vizitorët t’ju punësojnë. Por, asnjë klient nuk do të punësojë konsulentin e parë që ata pengohen nëpër internet.

Ju së pari duhet të bëni një seri konvertimesh të vogla dhe të ndërtoni marrëdhënien. Ju mund t’u ofroni vizitorëve tuaj një eBook falas në këmbim të një adrese emaili. Ky është një konvertim i shpejtë, i lehtë dhe përfundimisht mund të kërkoni qëllimin përfundimtar: konsulencë me pagesë.

Kjo ndryshon në varësi të modelit tuaj të industrisë dhe biznesit. Pra, provoni versionin tuaj tani. Bëni një listë të shkurtër të konvertimeve falas, të lehta që do t’i afrojnë përdoruesit tuaj më pranë hapit tuaj përfundimtar.

Këtu janë disa qëllime të mira të konvertimit të ngacmuesve për pronarët e dyqaneve në internet:

 • Konsumatori shton diçka në shportën ose listën e dëshirave
 • Konsumatori regjistrohet në listën e postimeve në këmbim të një kuponi zbritje
 • Regjistrat e klientëve në llogarinë e tyre
 • Konsumatori lexon vlerësimet dhe vlerësimet e produktit

Secila prej këtyre konvertimeve i afron ato një hap më afër qëllimit përfundimtar. Megjithatë, para gjithë kësaj, vijnë:

Konvertimi më i ndërlikuar nga të gjithë…

Para se të përmbushen ndonjë nga qëllimet tuaja të tjera, duhet të kryeni konvertimin më të vështirë të të gjithëve: t’i bëni njerëzit të klikojnë në faqen tuaj të internetit.

Ky është konvertimi juaj i parë thelbësor. Sa më shumë njerëz të sillni në faqen tuaj, aq më shumë konvertime përfundimtare mund të bëni. Sigurisht, numrat e plotë nuk janë të mjaftueshëm për të kthyer njerëzit. Duhet të vendosni goals synime specifike ’të angazhimit, siç janë:

 • rritni shikimet e faqeve
 • rritet koha në faqe
 • ulje e shkallës së fryrjes
 • rritja e aksioneve të mediave sociale

Sitet dhe bloget e mediave janë të shkëlqyera në përcaktimin e këtyre qëllimeve të angazhimit dhe të gjitha bizneset mund të mësojnë prej tyre.

Le ta marrim për shembull The New York Times. Qëllimi i tyre përfundimtar i konvertimit është abonimi me pagesë.

Për të bërë abonimet, ata duhet të shndërrojnë sa më shumë lexues pasivë në lexues aktivë. Kjo do të thotë tërheqje e shumë njerëzve në sit, dhe mbajtja e tyre atje me përmbajtje të shkëlqyeshme. Kjo, nga ana tjetër, krijon një efekt të zhurmshëm që duket si ky:

 • Konvertimi 1 – duke klikuar në faqen e tyre të internetit
 • Konvertimi i 2-të – regjistrimi në listën e postave falas
 • Konvertimi përfundimtar – Abonimi në shërbimin e paguar

Këtu ka një sistem të qartë me tre nivele, por është thelbësore që të filloni nga konvertimi përfundimtar dhe të punoni prapa. Pra, le ta provojmë për faqen tuaj të internetit.

Filloni duke përcaktuar atë një konvertim përfundimtar që drejton biznesin tuaj.

Tjetra, vendosni tre ose katër konvertime pa rezistencë për t’i joshur ata më afër.

Më në fund, caktoni synimet e angazhimit që ndihmojnë në tërheqjen e trafikut të duhur në faqen tuaj të internetit.

Dhënia e strukturës tuaj të synimeve të konvertimit është hapi i parë për të dyfishuar shkallën tuaj të konvertimit. Unë do të doja të dëgjoja për konvertimet tuaja në faqen tuaj të internetit! Ju lutem më njoftoni qëllimet tuaja në faqen e internetit në seksionin e komenteve.

Tani, lexoni pjesën 2 – Drejtoni klientët drejt ku dëshironi ata me një hartë të udhëtimit të përdoruesit.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me