Dizajni UX ka të bëjë me krijimin e një përvoje bindëse për përdoruesit tuaj.

Po di se çfarë dëshiron përdoruesi, dhe ua jep atyre shpejt dhe thjesht. Dizajni më i mirë UX e bën përdoruesin të mendojë që uebfaqja është krijuar vetëm për ta.

E dyta në serinë tonë në katër pjesë përqendrohet në tuajin Audienca e synuar. Sepse nuk mund të krijoni një përvojë të mirë të përdoruesit nëse nuk dini kush janë përdoruesit tuaj!

Përcaktoni audiencën tuaj të synuar

Sayingshtë një thënie e vjetër që duhet të jetosh në internet:

“Nëse përpiqesh t’i pëlqesh të gjithëve, nuk do t’i pëlqesh askujt”

Përcaktimi dhe synimi i një audiencë specifike është mënyra e vetme për të krijuar përvojën e përsosur të përdoruesit.

Pse ka rëndësi audienca e synuar në modelin UX?

Dizajni i mirë UX ka të bëjë me përdorimin të ndjehet sikur faqja juaj e internetit është krijuar vetëm për ta. Ata duhet të ndjehen në shtëpi, të lidhen me përmbajtjen dhe – më e rëndësishmja – të gjejnë përgjigjet që po kërkojnë.

Kur synoni një grup njerëzish me karakteristika, ambicie dhe probleme të zakonshme, mund të krijoni një përvojë të përdoruesit të ndaluar, vetëm për ta.

Këtë mund ta bësh vetëm nëse e di se kush janë ata dhe çfarë duan.

Si ta përkufizoj audiencën time?

Hapi. 1. Thonni propozimin tuaj të vlerës

Shtë e vështirë të përcaktoni audiencën tuaj derisa të shpjegoni saktësisht se çfarë bëni. Vetëm kur të kuptoni se mosmarrëveshja për produktin tuaj mund të synoni audiencën e duhur. Pjesa 1 e kësaj serie përqendrohet në Propozimin e Vlerës, pra lexoni së pari!

Vetëm kur e dini se çfarë bëni, a mund të kuptoni se kush do të përfitojë.

Hapi 2. Cili është problemi i tyre më i madh dhe më i thellë?

Ky është thelbi i sipërmarrjes. Gjetja e një problemi dhe zgjidhja e tij. Problemfarë problemi të madh rregullon produkti ose shërbimi juaj?

Sapo ta dini këtë, mund të synoni ata që vuajnë prej tij. Edhe nëse nuk e dinë akoma!

Për shembull, Spotify u bë shërbimi më i madh në botë për transmetimin e muzikës. Si e bënë? Ata zgjidhën një problem të madh. Ata na dhanë qasje të menjëhershme në muzikë falas.

Spotify jep qasje të menjëhershme në muzikë falas

Por kjo nuk ishte arsyeja e vetme për suksesin e tyre (shumë shërbime të tjera e bëjnë këtë). Suksesi i tyre ishte në mënyrën se si ata synuan përdoruesit e tyre të parë. Ai shkoi pas atyre që ishin të irrituar nga sistemi aktual.

Ata e përcaktuan audiencën e tyre si: adhurues të muzikës së rinj, të adoptuar herët, të cilët konsumojnë dhe ndajnë mediat e tyre në internet. Pastaj ata shkuan pas tyre agresivisht duke dërguar ftesa ekskluzive.

Dizajni i mirë UX ka të bëjë me zgjidhjen e problemeve shpejt. Spotify gjeti një problem, e rregulloi atë dhe e ndau atë me të gjithë njerëzit që donin ta rregullonin.

Problemfarë problemi po rregulloni, dhe kush tjetër e dëshiron atë?

Hapi 3. Krijoni një profil përdorues të klientit tuaj ideal

Kur përcaktoni audiencën tuaj, ju dëshironi të shmangni përgjithësimet. Keni nevojë për një imazh të qartë dhe të mprehtë në kokën tuaj. Jo vetëm një tabelë e të dhënave ose një grafik. Ju duhet një qenie njerëzore e vërtetë.

Kush është klienti juaj ideal?

Merrni një sekondë për të imagjinuar konsumatorin e përsosur për produktin tuaj. Përcaktoni karakteristikat e tyre në sa më shumë detaje që të jetë e mundur.

Ju do të përdorni këtë profil përdoruesi për të ndihmuar në marrjen e çdo vendimi të ardhshëm të projektimit UX. A do të pëlqente klienti juaj ideal për zgjedhjen e re të ngjyrave? Farë do të mendojnë ata për zgjedhjen tuaj të gjuhës? Profili juaj i përdoruesit bëhet pikë referimi për shërbimin.

Këtu janë informacionet thelbësore që ju nevojiten për të ndërtuar profilin tuaj të parë ideal të përdoruesit:

Hapi 4. renditni demografinë e tyre

Bëni një listë të moshës, gjinisë, vendndodhjes, profesionit dhe të ardhurave të klientit tuaj ideal. Kjo do t’ju ndihmojë të filloni të përshtatni faqen tuaj të internetit dhe modelin UX.

Mosha dhe gjinia e tyre do të ndihmojë në përcaktimin e asaj gjuhe që duhet përdorur dhe çfarë toni për të marrë. Vini re se si Snapchat synon në mënyrë agresive tregun 13-34 vjeçar. Ata ofrojnë ekskluzivisht një shërbim celular plot ngjyra të ndritshme (të lidhura psikologjikisht me preferencat e të rinjve të rritur). Ata përdorin emoticon shumë, dhe kopja e tyre ka për qëllim paturpësisht një audiencë të re (shumë shenja thirrjesh, fytyrash smiley dhe superlative).

Ata e kanë përshtatur modelin e tyre UX për një audiencë demografike me rezultate fenomenale.

Por, do të duhet të shkoni shumë më thellë nëse doni të ofroni përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit.

Hapi 5. Përqendrohuni në motivimet, ëndrrat dhe qëllimet e tyre

Rezultatet më të fuqishme vijnë kur ju hartoni sitin jo për ata që janë, por kush duan të jenë.

Dizenjoni atë për një sipërmarrës aspirues. Ose personi që dëshiron të drejtojë një maratonë, ose dëshiron të fillojë një blog. Shisni atyre një ëndërr dhe tregojuni se si shërbimi juaj i ndihmon ata të arrijnë atje. Dizajni i mirë UX është për t’u treguar atyre një mënyrë më të mirë përpara.

Synoni njerëzit me një ëndërr sepse kanë shumë më shumë gjasa të blejnë nga ju.

Me këtë në mendje, përcaktoni audiencën tuaj të synuar nga motivimet e tyre. Pse po vijnë në faqen tuaj? Ku duan të jenë në pesë vjet? Për çfarë kanë pasion?

Do t’i siguroni një përvojë të shkëlqyeshme përdoruesit nëse i frymëzoni ata.

Shembulli i përsosur i profilit të përdoruesit

Ky profil i përdoruesit përfshin më shumë sesa thjesht demografi:

Përdoruesi A është një sipërmarrës aspirues, i moshës 31 vjeç, që jeton në Londër. Ajo drejton një blog në lidhje me krijimin e faqes në internet dhe e konsideron veten një udhëheqëse të mendimit. Ajo ndjek bloget e zhvilluesve dhe ndan përmbajtje në Twitter dhe LinkedIn. Ajo është e dëshpëruar të rrisë arritjet e saj në mediat sociale.

Me këtë informacion demografik, ju mund të krijoni një hapësirë ​​që ndjehet si shtëpi. Por janë sjellja dhe informacioni i ambicies që ju ndihmojnë vërtet të krijoni përvojën e përdoruesit. Ju mund ta fuqizoni atë që të rritet biznesi i saj, t’i tregoni asaj se si të rrisë arritjet e saj në mediat sociale dhe t’i kërkoni asaj t’i ndajë të gjitha në Twitter.

Kjo është një përvojë e fuqishme e përdoruesit. Dhe është gjithçka sepse keni përcaktuar përdoruesin tuaj ideal.

Tani është radha juaj

Shikoni një vështrim të gjatë dhe të vështirë në produktin ose shërbimin tuaj. Cili audiencë e synuar do të gllabërojë produktin tuaj dhe ta ndajë atë me të tjerët? Krijoni profilin tuaj ideal të përdoruesit dhe krijoni artizanale modelin tuaj UX posaçërisht për ta.

Sa më shumë të dini për përdoruesit tuaj, aq më mirë shërbimi mund të ofroni. Ai i përgjigjet pyetjeve, jep vlerë dhe e bën përdoruesin të ndjehet në shtëpi.

Në fund të fundit, nuk mund të krijoni një përvojë të mirë të përdoruesit nëse nuk dini kush janë përdoruesit tuaj.

Tjetra, vazhdoni të lexoni pjesën e projektimit UX 3 – A po funksionon dizajni juaj aktual UX?.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me