Imagjinoni të merrni çdo vizitor të vetëm në faqen tuaj të internetit dhe t’i derdhni ato në një gyp gjigant.

Mijëra klientë që derdhen në krye, dhe mjeshtërisht nga fundi. Blerja e produktit tuaj ndërsa shkojnë.

Tingëllon si një sistem i përsosur nuk është ashtu? Epo, ky është plani gjithsesi! Në këtë seri postimesh, ne po shohim dyfishimin e konvertimeve tuaja. Një nga mënyrat më të shpejta për ta bërë këtë është duke futur një gyp të shitjeve me rrjedhë.

Farë është një gyp shitje?

Një gyp shitjeje është një mënyrë e thjeshtë për të vizualizuar konvertimet tuaja. Top është e gjerë dhe e gjerë, që përfaqëson çdo person të vetëm që vjen në kontakt me markën tuaj ose faqen e internetit.

Gyp shitjeje
Kredia e imazhit: Sparkitects.com

Ne e përdorim këtë metaforë sepse ju dëshironi një majë të gjerë për të kapur njerëz nga të gjitha vendet, dhe t’i fusni ato në një objektiv shumë specifik.

Pasi të gjenden në gypin tuaj (në faqen tuaj të internetit), ata zhvendosen poshtë ndërsa ngushtohet hendeku. Këtu, ata mësojnë më shumë rreth markës tuaj dhe produktit tuaj. Ju i bindni ata për të blerë, dhe duke i drejtuar ato në objektivin përfundimtar.

Forma gjithashtu përfaqëson numrin e njerëzve gjatë rrugës. Në mënyrë të pashmangshme, ju do të humbni njerëz ndërsa uleni. Vizitorët do të vendosin se nuk janë të interesuar për produktin tuaj, ose do të shpërqendrohen gjatë udhëtimit. Kështu që në secilën fazë, gypi bëhet më i ngushtë.

Më në fund, klientët më fitimprurës dalin në fund. Zakonisht është vetëm një pjesë e vogël e numrave të mëdhenj që hynë në gyp. Por këta janë klientët tuaj më të rëndësishëm.

Konsumatori që arrin në fund janë superfanët tuaj!

Gypat e shitjeve janë të shkëlqyeshëm sepse i shuajnë klientët tuaj më të mirë (ndoshta ata duhet ta quajnë si një shoshitje shitjeje në vend?)

Pronarët e uebit përdorin gypin e shitjeve për të izoluar një sasi të vogël të superfansave. Këta janë njerëzit që do të blejnë produktin tuaj më të shtrenjtë dhe do të kthehen vazhdimisht.

Le ta ndërtojmë Gypin Tuaj të Shitjeve

Krye

Kulmi i gypit tuaj të shitjeve është pjesa më e gjerë. Designedshtë krijuar për të kapur sa më shumë klientë të mundshëm. Kjo pjesë kryesore përfshin cilindo që bie ndonjëherë në kontakt me markën tuaj. Ka të bëjë me vetëdijen dhe marketingun.

Le të themi që po zhvilloni një fushatë reklamimi në Facebook dhe arrin 100,000 njerëz. Ne i quajmë këta njerëz të çon, dhe ata përfaqësojnë majën e gypit tuaj.

Qëllimi juaj është të gjeni sa më shumë rezultate të jetë e mundur. Por, gjithashtu keni nevojë për drejtime të synuara ose drejtime ‘të kualifikuar’. Ky është marketing flasim për njerëzit që janë të interesuar në mënyrë aktive në atë që ju jeni duke shitur. Duke gjuajtur shtigjet e ‘kualifikuara’, ju rrit ndjeshëm mundësinë e njerëzve që ta bëjnë atë në fund.

Mesi

Seksioni i mesëm është aty ku i ktheni këto perspektiva fillestare. Po i kthejnë vizitorët e rastësishëm në klientë të interesuar. Këtu, do t’i ndihmoni njerëzit të kuptojnë se çfarë bëni, dhe t’i afroni ato më afër produktit tuaj përfundimtar.

Për fat të keq, kjo është ajo ku shumica e bizneseve HUMPON udhëheqjet e tyre, kështu që kushtojini vëmendje.

Shtë shumë e vështirë të shisni menjëherë produktin ose shërbimin tuaj më të shtrenjtë. Pra, në mes të gypit, ju dëshironi të jepni shumë informacione dhe të promovoni produkte mbështetëse më të vogla. Ju duhet gjëra që fillojnë të ushqejnë klientët tuaj. Ju duhet të ndërtoni besim dhe besueshmëri këtu.

Shtë gjithashtu aty ku filloni të kapni të dhënat e klientit dhe të bëni konvertimet e para të vogla. Për shembull, mund të ofroni një eBook ose një provë falas në këmbim të një adrese emaili.

Mesi i gypit ka të bëjë me edukimin dhe frymëzimin e njerëzve. Ka të bëjë me shitjet e vogla, konvertimet e vogla dhe mbledhjen e të dhënave. Shndërroni vizitorët rastësor në klientë të vërtetë.

Fundi

Fundi i gypit është qëllimi juaj përfundimtar. Ju dëshironi sa më shumë njerëz të jetë e mundur për të arritur këtë pikë. Kur klientët arrijnë në fund të gypit, ata ndërmarrin veprime të mëdha.

Ju keni ndërtuar besimin e tyre. Ju keni shitur një ose dy produkte mbështetëse dhe keni krijuar një marrëdhënie gjatë rrugës. Ata janë gati të blejnë produktin premium nga ju.

Konsumatorët që e bëjnë atë në fund të gypit tuaj të shitjeve janë superfansat tuaj. Ju duhet vetëm disa superfansë që bleni produktin tuaj të shtrenjtë, premium, për ta bërë të gjitha me vlerë.

Një shembull me të dhëna të ftohta

Të gjitha po e shpjegojnë shumë mirë këtë, por si funksionon në jetën reale? Le të hedhim një vështrim në një shembull të bazuar në normat mesatare të klikimit dhe konvertimit. Le të themi që keni një shpallje në Facebook që kushton 100 dollarë (mesatarisht për të arritur në 100,000 njerëz)

më i lartë

Reklama në Facebook arrin në 100,000 njerëz
1% klikime në faqen tuaj të internetit dhe lexon një blog (1.000 njerëz)
10% shkarkon eBook-un tuaj dhe regjistron deri në postën postare (100)
10% e tyre blejnë produktin tuaj mbështetës me $ 10 (10)
10% bleni produktin tuaj premium me 50 $ (1)

fund

Do biznes është i ndryshëm, por ju merrni një kuptim se si gypi zvogëlohet në vetëm disa klientë të mëdhenj nga një fillim i madh prej 100,000.

Duket e vogël, por bazuar në këtë gyp, ju keni bërë një fitim prej 50 dollarë. Keni fituar edhe 100 regjistrime me email. Jo keq!

Tani ju e dini mesataren e shitjeve mesatare dhe shitjet për faqen tuaj të internetit, mund ta vlerësoni këtë në një mënyrë të madhe.

Si të bashkoni një gyp të rrjedhshëm të shitjeve

Fatkeqësisht, nuk ka diçka të tillë si një gyp i papërshkueshëm nga uji në shitjet në internet. Siç mund ta shihni në shembull, ne udhëtojmë duke humbur mijëra drejtime, duke bërë vetëm një shitje premium. Pra, si i lidh boshllëqet?

Rrjedhje

Hapi i parë është të analizoni gypin tuaj ekzistues. Siç mund ta shihni në shembull, mund të shikoni në mënyrë aktive ku përdoruesit po braktisin. Kështu që puna juaj e parë është duke analizuar se nga vijnë rrjedhjet tuaja. A është në krye të gypit, mesit ose në fund?

Tani vjen paksa i zgjuar. Nëse e keni vendosur gypin siç e kam shpjeguar, duhet të jeni duke kapur mjaft adresa emaili në pjesën e mesme. Edhe pasi të kenë braktisur faqen tuaj, ju mund t’u dërgoni atyre azhurnime në kohë dhe gazetave. Kjo i vë ata përsëri në majën e gypit!

Sa për ata që nuk regjistrohen në asgjë, ju gjithashtu mund t’i riktheni ato. Vendosni cookie-t në uebfaqen tuaj, për vizitorët tuaj. Pastaj vendosni një seri të reklamave në internet që “retarget” këto të çon shumë. Duke dërguar reklama për ata që tashmë kanë qenë në faqen tuaj të internetit, ju gjithashtu i vendosni ato përsëri në gyp.

Kur rrjedh gypi, kapni ato dhe vendosni të gjithë përsëri në krye.

Një gyp i mirë shitje kap sa më shumë avionë të kualifikuar të jetë e mundur. Ai i filtron përmes rrjetit tuaj të informacionit të strukturuar me kujdes, produkteve mbështetëse dhe freebies. Më në fund, superfansat dalin në fund, duke blerë produktin tuaj premium.

i thjeshtë.

Unë do të doja të dëgjoja për gypat e shitjeve tuaja! Lexuesit, më njoftoni se si duket rrugëtimi juaj i përsosur.

Tjetra, shikoni se si të krijoni një magnet të papërmbajtshëm plumbi që rrit regjistrimet në email.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me