Do të dëgjoni shumë nga fraza e mëposhtme nga unë:

Shtë më e lehtë për t’u shitur klientëve ekzistues sesa ndjekja e të rinjve.

Kjo është arsyeja pse unë e dua shumë shitjen. Ju nuk keni nevojë për trafik shtesë. Ju nuk keni nevojë për një buxhet më të madh të marketingut.

Ju thjesht po fitoni më shumë të ardhura për çdo klient.

Amazon janë mbretërit e shitjes. Në fakt, ata pretendojnë se 35% e shitjeve të tyre vijnë direkt nga ajo. Do të vini re oferta më të shitura si kjo gjatë gjithë kohës:

Shitja e Amazon

Farë është shitja?

Mënyra më e lehtë për të shpjeguar shitjen është duke përdorur shembullin klasik të McDonald.

“Dëshiron të shkosh shumë?”

Kjo është një rritje e shpejtë. Whenshtë kur ju jeni angazhuar për një blerje, por atëherë ju do të ofroni diçka shtesë.

Një teknikë e ngjashme është kur Amazon ju ofron një “produkt të lidhur”. Ose kur barista në lokalin tuaj të kafesë ju pyet nëse ju pëlqen një croissant me kafenë tuaj. Në të vërtetë, këto dy shembuj janë teknikisht një “ndër-shitje” (duke ofruar një produkt shtesë, në vend se thjesht të azhurnuar origjinalin).

Por, semantika mënjanë, ne do t’i trajtojmë ata të dy si një teknikë.

Shembuj të shitjeve up

Një azhurnim

Të shkosh më të mëdha, më të mirë ose më të shpejtë është gjithmonë një mundësi tërheqëse për klientët. Apple e bëjnë atë me vargjet e tyre të laptopëve.

“A dëshironi të shtoni më shumë fuqi përpunimi ose hapësirë ​​në disk për performancë më të mirë?”

Më shumë fuqi përpunimi?

Përditësimi është ngritja klasike, sepse klienti tashmë është i angazhuar për blerjen e produktit. Ata ndoshta kanë menduar tashmë për blerjen e versionit më të shtrenjtë gjithashtu.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është t’u jepni atyre një shpejtë. Pasi të jeni angazhuar të blini një laptop në 2,000 dollarë, pothuajse duket se është marrëzi të mos blini performancën shtesë!

mbrojtje

Një shembull tjetër i Apple që vjen në rrugën tuaj. Këtë herë, opsioni fitimprurës ‘AppleCare’. Bazohet në një garanci ose garanci tipike.

Shitja e AppleCare

Ky është një shembull i shkëlqyeshëm i një ngritjeje të shpejtë që është një situatë fituese. Ju merrni shitjen shtesë. Konsumatori merr një shërbim të dobishëm shtesë. Dhe paqe e mendjes. Sshtë ngritja e përsosur, sepse të gjithë largohen të lumtur.

Artikuj të ngjashëm

Amazon janë mjeshtrat e rritjes së ‘sendeve të lidhura’. Pasi të jeni angazhuar për një blerje, mund të gruponi së bashku artikujt që shtojnë vlerë. Ky është çelësi këtu. Shtimi i vlerës në një blerje.

Artikuj të ngjashëm

Provoni të sugjeroni një kravatë për të shkuar me këmishën që klienti juaj do të blejë,

Ose duke sugjeruar sezonin 1 kutinë e miqve kur klienti juaj do të blejë sezonin 2. Sepse, kush fillon në sezonin 2??

Këshillë e shpejtë

Nëse jeni duke drejtuar një dyqan përmes WooCommerce, mund të shkarkoni një shtojcë që do të krijojë për ju shitja e lartpërmendur e “artikujve të lidhur”.

Impulsi i përgjithshëm blen

Ndonjëherë, nuk ka asnjë logjikë apo arsye prapa një ngritjeje të mirë. Një blerje impulsi i përgjithshëm shpesh funksionon një trajtim. Ky duhet të jetë një artikull me çmim super të ulët që ka rrezik të ulët dhe kthim të lartë.

Nëse klienti juaj do të kontrollojë me 50 dollarë shkolla dhe udhëzues, lartësoni një eBook argëtues $ 5. Sapo keni bërë një shtesë prej 10% në shitje.

Ose thjesht përdorni atë si një mënyrë për të shitur disa artikuj argëtues, me kosto të ulët, nëse është e përshtatshme. Shikoni vegël argëtuese të shitura në Fancy.com. Nëse klientët tuaj janë në humor të duhur, ata për fat të mirë do të blejnë një shufër pirate!

Shitet me Blerje Impulsi

Si të siguroheni se veprat upsell

Problemi i vetëm me ngritjen në shitje është se mund të jetë super i bezdisshëm. Si klient, ne urrejmë të bombardohemi nga një marketing shtesë. Sidomos kur kemi të drejtë në arkë.

Gjëja e fundit që dëshironi të bëni është t’i heqni ato plotësisht nga shitja.

Bëni atë të rëndësishme

Ky është rregulli i shitjes # 1. Nuk ka asgjë më të keqe se të ofrosh klientëve diçka që nuk ka lidhje.

Shtë jopersonal. Clearlyshtë qartë i automatizuar. Krijon një përvojë të dobët të klientit.

Ndiqni kombinimet kryesore të Amazon, dhe grupin e dobishëm dhe të dobishëm. Krijoni pako dhe prezantoni shitjet përkatëse.

Ndërmarrja e modës Reiss pozicionon në mënyrë të përkryer shitjet e tyre me frazën “veshin atë me”. Nëse jeni duke blerë një këmishë, do ta shihni këtë:

Vishni Me

Mos harroni, kjo teknikë zë 35% të të gjitha shitjeve të Amazon!

Ngjituni rregullit 60%

Theelësi i shitjes është marrja e çmimit ashtu si duhet. Nëse klienti po shpenzon 100 dollarë, ata nuk do të shpenzojnë 100 dollarë të tjerë për një blerje impulsi.

Synoni për të paktën 60% çmim më të ulët.

Pra, për një artikull që kushton 100 dollarë, lartësoni një produkt që kushton jo më shumë se 40 dollarë. Nëse më pyet, kjo është e drejtë në majë të kufirit. Shitja ka të bëjë me fitore të shpejta. Pra, shkoni për çmime të ulëta, shtesë relevante.

Sigurohuni që është një ofertë e favorshme

Unë e preka këtë më parë me shembullin ‘AppleCare’, por ai mund të përsëritet.

Shitja funksionon vetëm nëse klienti fiton. Gjithçka ka të bëjë me shtimin e vlerës së produktit dhe krijimin e një përvoje më të mirë për klientin. Ata duhet të largohen duke menduar që rritja e shitjes ishte një ide e shkëlqyer. Për shembull, aplikoni u jep klientëve paqe mendore. Dhe kjo është një çmim që shumica janë të lumtur ta paguajnë.

Sapo bëhet një përpjekje e ashpër për të kapur më shumë para, ju keni lënë një shije të keqe në gojën e klientit tuaj.

Nëse nuk po i shtoni vlerë, nuk është një shitës i mirë.

koha

Nuk mund të besoj se sa ndërmarrje përpiqen të rriten në mënyrë agresive para se klientët të kenë arritur pikën e arkëtimit.

Kjo është mënyra më e shpejtë për të trembur klientët. Kjo madje mund të bëjë që klientët tuaj të braktisin karrocën e tyre dhe të hedhin poshtë blerjen e tyre.

Prisni deri në momentin e fundit të mundshëm për tu përmirësuar. Kapni klientët tuaj ashtu si ata janë duke klikuar butonin e blerjes.

Provo ulje

Jo të gjithë klientët tuaj janë të pasur! Ata nuk mund të përballojnë të gjitha shitjet tuaja të shtrenjta dhe produktet shtesë.

Pra, provoni një ulje në vend. Kjo është veçanërisht e dobishme për kompanitë e softuerëve. Kontrolloni sesi Temat Elegante ju japin mundësinë e zgjedhjes së një abonimi më të lirë në shërbimin e tyre.

Downselling

Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të kapur një shitje për klientët që nuk janë mjaft të gatshëm për të blerë opsionin e plotë të çmimit. Ju gjithmonë mund të përpiqeni t’i shisni ato azhurnimin përmes postës elektronike më vonë.

Shitja merr një reputacion të keq ndonjëherë. Por kjo është vetëm sepse kompanitë e bëjnë atë aq keq! Nëse ju ofroni vlera më të mira me një upsell të rëndësishëm dhe në kohë, nuk ka asgjë për të humbur.

Dhe një shitje e mirë 30% më e lartë për të fituar!

A jeni duke përdorur shitje apo shitje kryq? Më tregoni se si po punojnë për ju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me