Si të ushqehet e-tregtia çon pa u bërë shumë e shtyrë

Marrëdhëniet me klientët janë të brishta. Ashtu si mbjellja e një kopshti, ju varrosni mijëra farëra, ujisni ato me një dhuratë ose vëmendje të vogël dhe shpresoni se ato të mbijnë.


Ashtu si një fidane e tenderit nuk është e gatshme për diell menjëherë, klientët e mundshëm mund të mos jenë të gatshëm për të blerë produktin tuaj. Ende.

Për shkak se kemi diçka për të shitur, prirja jonë e parë është të bëjmë kontaktin tonë të parë me klientët potencialë një katran të shitjeve të ndërtuara me kujdes, me goditje të fortë, duke shpresuar se fjalimi ynë çuditërisht i shkrin ato në një grumbull grumbullimi të gatshëm për të blerë pikërisht aty në vend. Por nëse nuk po shesni akullore nga një kamion në një ditë të nxehtë të verës, kjo nuk është përgjigja që merrni zakonisht.

Sipas Robert Clay, vetëm 2% e perspektivave do të blejnë ndonjëherë në takimin e parë, që do të thotë se takimi ynë i parë me dikë nuk duhet të jetë vetëm për ju. Ju nuk propozoni martesë në datën e parë, dhe një klient do të dëshirojë të mësojë më shumë rreth jush përpara se t’ju besojë me informacionin e kartës së kreditit.

Ekziston një mënyrë tjetër për të qëndruar në vëmendjen e perspektivave tuaja. Prodo profesionist i shitjeve duhet të mësojë se si të përqëndrohet në klientët të cilët janë të gatshëm për të blerë, ndërsa ende duke i dhënë perspektivat tuaja të ftohta vëmendjen e nevojshme për t’i shndërruar ato në drejtime të nxehta.

Dallimi midis shitjes dhe marketingut

Përgatitja e dikujt të gatshëm të pranojë hapat e shitjeve njihet më mirë si ushqimi i plumbit. Ashtu si fidani i foshnjës që merr vetëm pak diell çdo ditë para se ta lejoni ta ekspozoni atë tek elementët e ashpër, ushqimi i plumbit përgatit perspektivat tuaja përpara se t’i godasë me katranin tuaj.

Shtë thelbësore të kuptoni që përgatitja e një plumbi për hapat e shitjeve tuaj përfshin marketing të zgjuar dhe jo shitje. Shumë herë termat përdoren në mënyrë të ndërsjellë, por ka një ndryshim.

Shitjet janë procesi i drejtpërdrejtë në të cilin kryesi është i ftuar në një transaksion, kushtet janë negociuar, dhe perspektiva ose pranon ose refuzon kushtet. Procesi i shitjeve fillohet me hapin e duhur.

Marketingu ndodh shumë përpara se të përfshihen shitjet. Sipas CEB, blerësit janë zakonisht 57% përmes procesit të shitjes para se të vendosin të blejnë, domethënë deri në atë pikë marketingu është ajo që po bën punën. Marketingu përfshin përcaktimin se kush janë klientët e mundshëm, mjetet për të synuar këta njerëz dhe zhvillimin e një marrëdhënie me ta derisa ata të jenë të gatshëm të hyjnë në procesin e shitjes.

Pse shitja e vështirë nuk funksionon

Sipas Hubspot, klientët kanë pritshmëri më të lartë për procesin e blerjes, duke përfshirë një shkallë më të madhe kontrolli dhe se ata do të bëjnë shitjet kur të jenë gati. Kjo do të thotë se është e rëndësishme që shitjet të qëndrojnë në prapavijë derisa të ftohen në tryezë. Njerëzit janë më të kursyer këto ditë dhe kalojnë më shumë kohë duke hulumtuar dhe biseduar me klientët e tjerë përpara se të jenë gati për të biseduar me shitjet.

Si të tregoni se kush është i nxehtë dhe kush jo

Zakonisht është mjaft e thjeshtë të kuptosh se kush është gati për të blerë dhe kush jo. Njerëzit që duan të blejnë ose janë gati të gatshëm për të blerë janë:

 • duke pyetur për një zgjidhje shumë specifike
 • pyesni për çmimin
 • dëshironi informacione të mëtejshme dhe keni pyetje

Njerëzit që nuk janë të gatshëm:

 • thoni se janë të interesuar por nuk duan të flasin me ju
 • mos kini një afat kohor
 • janë shumë të zënë për t’iu përgjigjur pyetjeve tuaja

Ju duhet të keni një listë të pyetjeve të gatshme për të kualifikuar perspektivën tuaj. Nëse nuk mund të merrni përgjigje për pyetjet tuaja, ato kalojnë në kategorinë tuaj jo të gatshme. Personat që u përgjigjen të gjitha pyetjeve tuaja dhe plotësojnë kriteret tuaja më lart janë ata me të cilët duhet të komunikoni në mënyrë aktive për të mbyllur një shitje.

Mjetet që do t’ju duhet të doni në shtigjet tuaja nga një distancë

dashuri me postë

E tëra çfarë ju duhet për të filluar është një ofrues i shërbimit të postës elektronike si Mailchimp dhe disa pjesë të përmbajtjes. Nëse keni mundësi të përdorni një program automatizimi të marketingut si Hubspot ose një program të automatizuar me email si Drip, i gjithë sistemi funksionon pa asnjë përpjekje nga ana juaj pasi ta keni vendosur..

Mëso më shumë: Si të krijoni një listë emaili nga zero & Dërgoni Buletinin tuaj të Parë: Një Tutorial për MailChimp për t’i Sunduar të Gjithë

Nëse nuk mund të përballoni pajisjet më të rënda, përdorni Mailchimp (falas për 2000 adresat e para) në bashkëpunim me një program si Zapier për të vendosur një lëshim në kohë të postave elektronike ushqyese.

Buletetë punojnë mirë, gjithashtu.

Ju nuk duhet të shkruani një ebook ose të krijoni një ton informacion, duke shpërndarë përmbajtje të vlefshme nga të tjerët (të cilët nuk janë konkurrentë të drejtpërdrejtë) gjithashtu punon.

Të kesh informacionin e mëposhtëm për të shpërndarë me njerëzit është një ide e mirë:

 • studimet e rasteve
 • letra të bardha
 • çdo përmbajtje tjetër jo shitje

Krijimi i një sekuence vrasëse

Gjëja më e vështirë për të kuptuar në lidhje me ushqimin e plumbit është se nuk duhet të keni ndonjë mesazh shitjeje në emailin tuaj. Asnjë thirrje për veprim, asnjë ftesë, asnjë ofertë e çfarëdo lloji deri në kohën e duhur. Ata janë mjaft të mprehtë për të kuptuar që ju po i dërgoni me email sepse doni t’i shesni diçka. Mos e fryni duke i kujtuar ato.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të krijoni një ide që do të zgjidhë problemin tuaj të perspektivës. Kini kujdes në supozimin se ju e dini se cilat janë problemet e tyre dhe si i zgjidhni ato. Do të jeni më mirë të pyesni disa nga klientët tuaj të tanishëm ose të kaluar se cilat probleme keni kujdesur për ta.

Pasi të keni identifikuar pikat e dhimbjes së perspektivës tuaj, përdorni atë informacion për të krijuar një sekuencë emaili që zgjidh këtë problem për ta. Mos kini frikë se ju do të zgjidhni problemet e tyre dhe ata do të ikin. Ndihma për perspektivën tuaj për të zgjidhur problemet e tyre ju bën një aleat të besueshëm, dikush me të cilin mund të telefonojnë kur të kuptojnë se nuk mund ta rregullojnë vetë.

Tani është koha për të dalë me një frekuencë. A do të dërgoni me email një herë në javë? Mujore? Më shumë nuk është gjithmonë më mirë, pasi çdo ditë ose disa herë në ditë do të bëjë që klienti juaj të çabonohet. Mashtrim është të mësoni se sa shpesh klientët tuaj hulumtojnë informacione rreth problemit të tyre. Klientët tuaj të kaluar dhe të tanishëm janë çelësi për ta zbuluar këtë.

Mënyra më e mirë për të filluar rendin tuaj është me një shkarkim falas. Listat e kontrollit, fletët e punës, eBooks dhe mjetet e tjera janë të gjitha gjërat e shkëlqyera për të filluar. Profili i klientit tuaj do të sigurojë informacionin e nevojshëm për të kuptuar se çfarë funksionon më mirë.

Kur dikush plotëson një formë që kërkon informacionin, kjo fillon sekuencën e postës elektronike. Nëse flisni me një perspektivë personalisht ose në telefon, mund t’u thoni atyre që dëshironi t’u dërgoni atyre një informacion falas dhe të marrin adresën e tyre të postës elektronike dhe të shkruani me dorë informacionin e tyre në programin tuaj.

Sekretet e një sekuence të lartë ushqyese konvertuese

Një seri e mirë e-mail bazohet në sjelljen e klientit. Nëse dikush nuk hap një email që ju dërgoni ose shkarkoni informacionin tuaj, dërgoni postë elektronike të ndryshme nga personi që hap gjithçka dhe shkarkon ose klikon përmes. Ndaloni me email nëse nuk hapin një sasi të caktuar email-eve.

Përmendëm më parë se sekuencat e mira nuk përfshijnë asnjë mesazh shitje deri në kohën e duhur.

Kur është koha e duhur?

Në fund të fundit.

Shembull i sekuencave të postës elektronike

Shembulli i mëposhtëm është një sekuencë me gjashtë email, e dërguar gjatë 20 ditëve, e cila fillon me një kërkesë për informacion falas.

Nëse shisni kozmetikë, mendoni për këshilla për bukurinë. Këpucë? Këshilla falas për të zgjatur jetën e atleteve tuaja. Farëdo që të zgjidhni, duhet të ketë vlerë.

Menjëherë në Regjistrim:
Dërgoni menjëherë informacionin që ata kërkuan.

3 ditë pas regjistrimit:
Rendisni një lidhje me freebie me informacione se kush jeni ju që nënvizon se si mund t’i ndihmoni ata.

7 ditë pas regjistrimit:
Përmbajtja që lidhet drejtpërdrejt me problemin që doni të ndihmoni njerëzit të zgjidhin. Emaili juaj mund të jetë një përshëndetje e thjeshtë me një lidhje me një artikull në një botim të industrisë që ofron disa përgjigje.

12 ditë pas regjistrimit:
Më shumë përgjigje në pyetjet e tyre.

17 ditë pas regjistrimit:
“Para-katran”. Përfshini një studim rasti të dikujt që ju keni ndihmuar ose një letër të bardhë. Testimet e klientëve (me fotografi) janë mënyra të shkëlqyera për të krijuar besim.

20 ditë pas regjistrimit:
Tani është koha për fushën. Njoftojeni udhëheqësin tuaj se si dëshironi t’i ndihmoni ata dhe çfarë mund të bëni ndryshe nga konkurrenca. Ftojini ata të lidhen me ju ose t’i njoftoni se do të telefononi brenda dy ditësh.

Mos ndaloni së dërguari me email. ndonjëherë.

Për shkak se njerëzit janë kaq të ndjeshëm ndaj reklamave, ciklet e blerjes janë më të gjatë se sa ishin dikur, dhe përfshirja në shitje është më e ulët.

Edhe nëse gjeni se njerëzit nuk janë të gatshëm për të blerë pasi të kalojnë në të gjithë sekuencën tuaj të ushqimit, vazhdoni t’i dërgoni me email. Një gazetë javore ose mujore me informacion të dobishëm bën hile. Nuk ka pse të jetë diçka e zbukuruar. Thjesht diçka që mban emrin tuaj në kutinë e tyre në mënyrë që ata të mos harroni për ju.

Gjëja më e rëndësishme është të mos hiqni dorë. Diferenca midis suksesit dhe dështimit po vijon. Mund të duhen 10 prova përpara se të merrni një përgjigje. Duke automatizuar procesin, ju e keni më të lehtë për ju që të përqendroheni te njerëzit që janë të gatshëm për të blerë pa lënë pas dore ata që nuk janë ende gati.

Vazhdoni mbledhjen e informacionit

Pasi të keni një furnizim të shëndetshëm të klientëve, mos harroni të qëndroni në kontakt. Inkurajoni reagimet dhe merrni sa më shumë informacion në lidhje me zakonet e tyre të blerjes sa të keni mundësi. Vazhdoni të zhvilloni programin tuaj për edukimin kryesor, për të përfshirë trupin tuaj të njohurive në rritje për klientët tuaj dhe për të marrë më shumë biznes.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map