Dizajni UX ka të bëjë me krijimin e një përvoje bindëse për përdoruesit tuaj.

Po di se çfarë dëshiron përdoruesi, dhe ua jep atyre shpejt dhe thjesht. Dizajni më i mirë UX e bën përdoruesin të mendojë që uebfaqja është krijuar vetëm për ta.

E treta në serinë tonë me katër pjesë ju tregon si të mësoni më shumë rreth përdoruesve tuaj dhe të vlerësoni performancën tuaj të tanishme.

Mësoni të rregulloni modelin tuaj UX

Ju jeni këtu sepse doni të krijoni përvojën më të mirë të mundshme të përdoruesit.

Por, nuk mund të përmirësoheni derisa të dini se çfarë prishet. Sshtë koha për të mësuar më shumë rreth përdoruesve tuaj dhe përvojës së tyre në faqen tuaj të internetit.

Hapi 1. Kush janë përdoruesit tuaj?

Pyetja e parë është lehtë për tu përgjigjur. Sshtë zemra e dizajnit UX: përdoruesit tuaj.

Kush janë ata?

Sa më shumë të dini për përdoruesit tuaj, përvoja më e mirë që mund të krijoni artizanal për ta.

Google Analytics është një mjet fantastik që regjistron informacione për çdo person të vetëm që viziton faqen tuaj të internetit. Kjo ju jep një ndarje demografike të moshës, gjinisë dhe vendndodhjes. Një veçori e re gjurmon gjithashtu interesat e përdoruesve (bazuar në sjelljen e tyre në internet). Përdorni këtë informacion për të përcaktuar se kush po përdor shërbimin tuaj.

Në pjesën 2, ne folëm për krijimin e një përdoruesi ideal. A po përputhen analitika juaj përdoruesi ideal që keni krijuar? Nëse po, atëherë urime, ju po arrini njerëzit e duhur dhe ky është hapi i parë për një përvojë pozitive të përdoruesit.

Hapi 2. Si arritën këtu?

Duke përdorur Google Analytics, mund të gjurmoni gjithashtu pyetjet e kërkimit që çojnë njerëzit në faqen tuaj të internetit. Kjo ju tregon se çfarë pyetje bëjnë njerëzit. Kjo ju tregon saktësisht se çfarë ata po kërkojnë. A po e siguroni atë?

Për shembull, këtu në Bitcatcha, ne i ndihmojmë bizneset e vogla të gjejnë zgjidhjet më të mira për mbajtjen në internet. Kur zhytem në llogarinë tonë të Analytics, më pëlqen të shoh pyetjet e kërkimit si “cili është hosti më i mirë në internet?” sepse e di që Bitcatcha ka përgjigjet! Ai person po merr një përvojë të shkëlqyeshme të përdoruesit.

Questionsfarë pyetjesh bëjnë përdoruesit tuaj? Dhe po u përgjigjeni atyre?

Hapi 3. A po konvertoni përdoruesit?

Nëse po arrini audiencën e duhur dhe po përgjigjeni në pyetjet e duhura, mund të supozoni se po ofroni një përvojë të mirë të përdoruesit. Tani keni nevojë për dëshmi të ftohtë, të vështirë.

Thjesht, mund të tregoni nëse modeli juaj UX po funksionon duke shikuar numrat tuaj të konvertimit. A po regjistrohen në shërbimin tuaj? A po blejnë produktin tuaj?

’Shtë koha të hidhemi përsëri në Google Analytics për të gjetur përgjigjet.

Treguesit e modelimit të mirë UX

Konvertimet e qëllimit: Google Analytics ka një veçori të lezetshme që ju lejon të gjurmoni sjelljen e përdoruesit dhe udhëtimet e përdoruesve. Le të themi se qëllimi juaj i konvertimit është t’i bëni përdoruesit të regjistrohen në një provë falas. Kërkojuni Google Analytics të gjurmojë se sa njerëz zbarkojnë në faqen tuaj në shtëpi, pastaj klikoni në faqen e provës falas dhe regjistrohuni. Një përqindje e lartë do të thotë që modeli juaj UX e bëri atë të bukur dhe të thjeshtë për ta.

Rrjedha e sjelljes: Një tjetër veçori e lezetshme e Analytics është “rrjedhja e sjelljes”. Kjo ju tregon faqen më të zakonshme të uljes. Pastaj kjo ju tregon se ku përdoruesit shkojnë tjetër, dhe ku shkojnë pas kësaj. Me një dizajn të mirë UX, me shpresë do të shihni përdoruesit që ndjekin rrugën që keni caktuar për ta. Faqja e uljes > më shumë informacion > konvertimit. Nëse ka shumë ndërprerje ose ato po shmangin shndërrimin tuaj kryesor, modeli juaj UX ka shkuar keq.

Flamujt e mëdhenj të zi të modelimit të prishur UX

Shkalla e fryrjes: Kur dikush vjen në faqen tuaj dhe largohet pa klikuar në një lidhje tjetër, quhet kërcim. Një normë e lartë e fryrjes sugjeron që njerëzit nuk po gjejnë atë që kërkojnë. Shtë një tregues kryesor i modelimit të dobët UX.

Shkalla e ulët e fryrje tregon modelin e mirë të UX

Vizitorë me kthim të ulët: Një uebfaqe e mirë ka një rrjedhë të shëndetshme të vizitorëve të rinj dhe atyre që kthehen. Nëse statistikat e “vizitorit tuaj të kthimit” janë të ulëta, sugjeron që nuk po ofroni një përvojë bindëse të përdoruesit. Do të thotë që njerëzit nuk po kthehen dhe nuk e përdorin rregullisht shërbimin tuaj.

Analytics ju japin një përmbledhje të mirë të përvojës së përdoruesit. Por ka vetëm aq shumë sa mund të bësh me të dhëna. Për rezultate të vërteta, do të duhet të pyesni përdoruesit tuaj direkt.

16 Mega-Këshilla për Rritjen e Tarifave Tuaja të Konvertimit në E-Tregtim

Hapi 4. Pyetni përdoruesit tuaj

Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është përdorimi i pyetësorëve privatë. Anonimiteti do të thotë që përdoruesit tuaj do të jenë shumë më të afërt dhe të sinqertë për mendimet e tyre (krahasuar me një fokus grup, për shembull).

Shpejt mund të krijoni një pyetësor duke përdorur Survey Monkey. Ata do t’ju ndihmojnë të ndërtoni një studim dhe ta integroni atë në faqen tuaj të internetit si pop-up. Bëni pyetje të qarta, koncize dhe inkurajoni ndershmërinë. Këtu janë disa pyetje të mira për të bërë:

Doesfarë bën [faqja ime]?

Ky është një shans për të parë se sa mirë u përkthen propozimeve tuaja vlera njerëzve. A e kuptojnë vërtet përdoruesit tuaj se çfarë bëni?

Cila është veçoria më zhgënjyese e [faqes sime]?

Njerëzit nuk kanë natyrë të prirur të flasin negativisht për ju. Ju duhet t’i pyesni ata plotësisht. Hapni veten ndaj kritikave dhe mësoni se si të përmirësoni përvojën e përdoruesit.

Farë mund të bëjë [faqja ime në internet] më mirë dhe cilat tipare dëshironi të shihni?

Përdoruesit tuaj janë shpesh ata më të mirë për t’ju thënë se si të përshtateni. Në fund të fundit, ata janë ata që përdorin shërbimin tuaj. Lërini ata t’ju thonë se ku të shkoni tjetër.

Hapi 5. Ndjekja e syve

Ndjekja e syve është një test laboratori që ju tregon saktësisht se ku përdoruesit shikojnë dhe klikojnë në faqen tuaj të internetit.

Një opsion i përballueshëm këtu është një pjesë e programeve të quajtur Clicktale. Ajo tregon çdo lëvizje të një vizitori me harta nxehtësie dhe rishikime. Ju mund të shihni në mënyrë aktive ku përdoruesit luftojnë të lundrojnë dhe të shikojnë se si bashkëveprojnë me faqen tuaj në kohë reale.

Sshtë një hartë vizuale e përvojës së përdoruesve tuaj.

Hapi 6. Testimi A / B

Nëse po përpiqeni të vendosni midis dy skedarëve të navigimit ose formulimeve të ndryshme, provoni të dy! Krijoni dy faqe të veçanta të uljes dhe ndani trafikun tuaj në mënyrë të barabartë midis tyre.

Tani përdorni Google Analytics për të matur performancën e secilit. Cila inkurajon më shumë shitje, regjistrime dhe konvertime? Shtë një tregues i qartë i modelit tuaj më të mirë UX.

Hapi 7. Shërbimi i klientit

Ju duhet të shijoni mundësinë për të marrë përshtypje falas, të lehtë nga përdoruesit tuaj. Pyetjet e shërbimit të klientit janë një pasqyrë kryesore në përvojën e vizitorëve tuaj. Më pëlqen të mendoj se një përdorues që kujdeset sa duhet për të na shkruar (qoftë edhe negativisht) është një përdorues që ia vlen ta kesh. Cilat janë pyetjet dhe shqetësimet më të zakonshme?

Përdorni këtë shans për t’u lidhur me përdoruesit tuaj dhe pyesni ata se çfarë mund të bëni më mirë!

Mendimi Përfundimtar: Dizajni juaj UX kurrë nuk është përfunduar ‘

Dizajni juaj UX nuk është bërë kurrë. Vazhdoni të mësoni më shumë rreth përdoruesve tuaj dhe vazhdoni të provoni përvojën e tyre.

Hapni veten ndaj kritikave, mësoni më shumë rreth vizitorëve tuaj dhe kurrë mos ndaloni së përshtaturi.

Na besoni, përdoruesi ka gjithmonë të drejtë.

Nëse e shihni këtë artikull interesant, unë bast se do t’ju pëlqejë Pjesa 4 – Përdorimi i psikologjisë për t’i bërë përdoruesit të bëjnë atë që dëshironi

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me