Lahko bi izgubili na tisoče potencialnih prodaj in konverzij.

Zakaj?

Odgovor je preprost. Vaše spletno mesto je prepočasno.

Poglejmo dejstva:

 • Po Googlovem mnenju se verjetnost, da bodo ljudje zapustili vaše spletno mesto, poveča za 32%, če so vaše hitrosti nalaganja med 1-3 sekunde.
 • Po mnenju thinkwithgoogle so merila za hitro nalaganje spletnega mesta 0-1 sekunde.

Jasno je, da je hitrost pomembna

Radi imamo hitrost in je preprosto ne moremo dobiti dovolj. Ko nekaj iščemo, iščemo odgovore in pričakujemo, da jih bomo našli čim hitreje.

Hitro spletno mesto pomeni boljšo uporabniško izkušnjo. Pomeni srečne stranke in več prijav na vaš poštni seznam. Pomeni več ogledov strani in več ljudi, ki delijo vašo vsebino. Pomeni več zaupanja v vas in vaše podjetje.

Bottom line: hitro spletno mesto pomeni več konverzij, kar vam prinese več dobička. Poleg tega pa vaši obiskovalci niso edini, ki želijo hitrost …

Google je hitra spletna mesta

Google aktivno išče spletna mesta s hitrim nalaganjem in jih na svojih iskalnih straneh uvršča visoko. Želijo svojim uporabnikom zagotoviti izjemno uporabniško izkušnjo. In zakaj ne bi bili? Google želi, da njegovi uporabniki hitro najdejo, kar iščejo.

Hitrejše je vaše spletno mesto, višji ste uvrstitev v Googlu.

Se že sprašujete, kako meri vaše spletno mesto, kajne??

Zaradi česar je spletna stran počasna?

Preden se poglobimo v dušik, poglejmo dva glavna dejavnika, ki vplivata na vašo hitrost nalaganja na spletnem mestu.

 1. Hitrost strežnika, ki jo ponuja vaša storitev gostovanja.
 2. Vaš spletni dizajn, čistoča kode, predpomnilnika, vtičnikov in vizualnih medijev.

Če je to zmedeno, si omislite to kot avto.

 1. V tem kontekstu je storitev spletnega gostovanja avtomobilski motor. Hitrost merimo po tem, koliko časa – v milisekundah – traja, da odgovori na zahtevo.
 2. Koda vašega spletnega mesta je podobna karoseriji, kolesu in oblikovanju avtomobila. Kako hitro se vaše slike in vsebine prikažejo na zaslonu uporabnika, je odvisno od vaše kode.

Zdaj lahko vgradite najbolj aerodinamičen komplet in najhitrejše, najbolj oprijemljive pnevmatike za vaš avto, če pa je motor počasen, vse tiste domišljijske stvari, ki ste jih pravkar prelomili, ne bodo naredile ničesar za izboljšanje njegove hitrosti.

Enako je z vašim spletnim mestom.

Seveda lahko kodo obrežete, optimizirate slike in stisnete strani. Če pa je vaš spletni strežnik in strežnik – vaš motor – počasen, potem nobena količina optimizacije kode ne more pospešiti vašega spletnega mesta.

Preprosto povedano, za vaše spletno gostovanje je največja odgovornost za delovanje vaše spletne strani.

Zakaj preverjanje hitrosti strežnika Bitcatcha

Preverjevalec hitrosti strežnika

Pri večini storitev testiranja hitrosti nalaganja spletnega mesta je stvar, da hitrost nalaganja vašega spletnega mesta preveri kot celoto, zato težko določite, kateri del vašega spletnega mesta povzroča ozko grlo.

Ne povedo natančno, kaj upočasni vaše spletno mesto, ne glede na to, ali gre za optimizacijo vašega spletnega mesta in za spletno oblikovanje ali za spletno gostovanje. To nas je očitno zelo razburilo, a namesto da bi v kotu tolkli kot običajno, smo se odločili, da bomo pojedli cheeseburger.

Ta cheeseburger (skozi niz zasukov) je pripeljal do tega, da smo ustvarili hitrostno preverjanje, ki posebej preizkuša hitrost spletnega gostovanja, zato lahko ugotovimo, v katerem delu spletnega mesta je omenjeno ozko grlo.

Torej – preprosto – hitrostni preglednik Bitcatcha vam pokaže, kako hiter je vaš motor – vaš spletni strežnik.

Kako deluje preveritelj hitrosti strežnika?

Ko uporabljate naš pregledovalnik hitrosti strežnika, so stvari za vas zelo preproste. Vse kar morate storiti je, da vnesete svoj spletni naslov in pritisnete »pojdi«. Naredili bomo čarovnijo in vam predstavili rezultate.

Preskus hitrosti strežnika

Po našem koncu so stvari nekoliko bolj zanimive.

Strežnike smo postavili na 10 različnih lokacij po vsem svetu (New York, Los Angeles, London, Singapur, Sao Paolo, Bangalore, Sydney, Japonska, Kanada, & Nemčija), ki delujejo kot vozlišča.

Opomba

Naša vozlišča so natančno preizkušena, da zagotovimo, da so dovolj stabilna, da vam lahko zagotovimo natančne rezultate. Vsako vozlišče se preskusi vsaj 100x z istim URL-jem za merjenje stabilnosti vozlišč. Če vozlišče ne ustreza našim strogim zahtevam, bomo za to vozlišče našli drug strežnik, ki zadovoljuje naše potrebe.

Ko vnesete svoj URL v pregledovalnik hitrosti strežnika, orodje opravi 4 stvari:

 1. Preveri URL za veljavno domeno.
 2. Preveri DNS naslova URL, ki našemu orodju pove, kje se nahaja vaš strežnik.
 3. Zajema posnetek zaslona vašega spletnega mesta, tako da lahko vizualno preverite, ali testiramo pravo spletno mesto.
 4. Naših 10 vozlišč bo sinhrono prekucalo vaše spletno mesto in izmerilo, kako dolgo traja, da vaš strežnik odgovori na te zahteve iz celega sveta. To posnema 10 različnih ljudi z vsega sveta, ki hkrati dostopajo do vašega spletnega mesta.

Vsako od naših vozlišč bo 3-krat preusmerilo strežnik vašega spletnega mesta, pri čemer bo najhitrejši rezultat od 3, koliko je trajalo, da je vaš strežnik odgovoril na zahtevo vozlišča..

Opomba

Izmed treh rezultatov najhitreje vzamemo rezultate, namesto povprečja, ker je treba spletni promet usmerjati prek ponudnika internetnih storitev. Način, kako ponudnik internetnih storitev pošlje podatke iz vašega strežnika nazaj v naša vozlišča, je lahko napačen in traja nekaj poskusov, da najdejo najučinkovitejšo pot za prenos podatkov..

Nato orodje odvzame vrednosti, pridobljene iz vseh 10 vozlišč, in jih povpreči. Povprečni rezultat je končni rezultat in se mu dodeli ocena od A + (najhitreje) do E (skrajno grozno).

Vse to storite in predstavite v nekaj sekundah, ko uporabite orodje!

Kako razvrstimo rezultate hitrosti strežnika

Za najboljšo uporabniško izkušnjo mora biti idealna ocena hitrosti Bitcatcha za rezultat hitrosti vašega strežnika B + in več. Vsaj naj bo C +. Takole so razvrščeni strežniki:

 • Vse pod 180 ms je uvrščeno v A+
 • 181 ms -210 ms je uvrščeno v A
 • 211 ms – 220 ms je uvrščeno v B+
 • 221 ms – 240 ms je uvrščeno v B
 • 241 ms – 280 ms je uvrščeno v C+
 • 281 ms – 360 ms je uvrščeno v C
 • 361 ms – 520 ms se uvrsti v D+
 • 521 ms – 840 ms je D
 • 841 ms – 1.480 ms je uvrščeno v E+
 • Vse nad 1.480 ms je uvrščeno v E

Ne pozabite, da se promet preusmeri prek ponudnikov internetnih storitev, zato vam ne moremo dati 100% natančnih podatkov, razen če imate namensko pasovno širino.

Glede na to vam rezultati našega orodja za preverjanje hitrosti strežnika zagotavljajo zelo dober napotek o tem, kako hitra je vaša storitev spletnega gostovanja.

Pridobivanje natančnih rezultatov

Se spomnite, kaj smo tam napisali v zvezi z ponudniki internetnih storitev, ki ugotavljajo najučinkovitejšo pot za prenos podatkov? Prvič, ko uporabite preverjalnik hitrosti strežnika, lahko zaradi tega prav pride do napačnih rezultatov.

Za natančnejše rezultate testirajte hitrost strežnika najmanj 3-krat, dokler ne začnete videti konsistentnih rezultatov. Pravzaprav, zakaj zdaj ne preizkusite svojega spletnega mesta na preverjevalniku hitrosti Bitcatcha?

Če nenehno dosežete rezultate nižje od B +, je skrajni čas za spremembo. Pomeni, da je vaš spletni strežnik ozko grlo. Motor vašega spletnega mesta je prepočasen.

Zaradi tega vaše spletno mesto izgublja konverzije in znižuje iskalno mesto v Googlu. Ni vam treba paničariti, mi imamo hrbet. Oglejte si ta seznam virov za hitrejšo in zanesljivejšo storitev.

Haki za izboljšanje hitrosti

Najprej, če je vaše spletno mesto počasno, poskusite s temi dejanskimi krampami, ki jih lahko uporabite prav zdaj, da mu malo pospešite.

1. Pomaknite strežnik bližje občinstvu

Stopite v stik s svojim spletnim gostiteljem in jih prosite, naj spletno mesto premaknejo na strežnik, ki je nekoliko bližje vaši publiki. Stranke bodo do tega dostopale veliko hitreje.

2. Uporabite namensko gostovanje, oblak ali VPS

Eden od razlogov, zakaj je lahko hitrost vašega gostovanja počasna, je, ker ga delite s celimi drugimi ljudmi.

Z namenskim gostovanjem ali VPS-om bi vaše spletno mesto gostilo na svojem lastnem strežniku. Pasovno širino in vire uporablja izključno vaše spletno mesto. Dobili boste tudi veliko več nadzora nad nastavitvami strežnika, s katerimi lahko manipulirate, da omogočite hitrejše nalaganje. Oglejte si naš seznam najboljših spletnih gostovanj. Vsi so optimizirani za hitrost.

3. Uporabite omrežje za pošiljanje vsebin

Mreža za pošiljanje vsebin (CDN) uporablja strežnike s pikami po vsem svetu. Podatki o vašem spletnem mestu bodo shranjeni na vsakem od njih, tako da bodo uporabnikom služili na podlagi njihove geografske lege.

To pomeni, da če nekdo obišče vaše spletno mesto iz Avstralije, vam bo vaš CDN postregel z vsebino z najbližjega strežnika. Pri sistemu za pošiljanje vsebine ni važno, od kod na svetu je dostop do vaše spletne strani, vedno bo hiter.

4. Omogočite »Keep Alive«

Prosite svojega spletnega gostitelja, da vklopi nastavitev »ohrani v življenju«. S tem boste ohranili povezavo do svojega spletnega mesta odprto in pustili, da vse teče skozi eno samo povezavo (ko je nastavitev izklopljena, je povezava odprta in zaprta vsakič, ko novi uporabnik dostopa do vašega spletnega mesta).

Zdaj preizkusite hitrost svojega spletnega mesta tukaj. Če so rezultati preskusa še vedno nadpovprečni, (nič manj kot lestvica B +), boste vedeli, da je čas, da spremenite spletno gostovanje.

Če vedno dobite dobre rezultate (od B + do A +) in je vaše spletno mesto še vedno počasno, to pomeni, da je vaše spletno oblikovanje ali kodiranje ozko grlo in če določite, da bi to povečalo konverzije

Ne pozabite, da so počasne hitrosti odbojna sredstva za pretvorbo! S pomočjo orodja za preverjanje hitrosti strežnika preizkusite hitrost vašega spletnega mesta in popravite potrebne popravke. Zagotovo se bodo vaše konverzije začele povečevati in s tem tudi vaš dobiček!

Bottom Line: Nadaljujte z optimizacijo

Torej vemo, da na hitrost spletnega mesta vplivata dva glavna dejavnika:

 1. Koda, predpomnilnik, vtičniki, vizualni mediji itd
 2. Hitrost spletnega gostovanja

Večina orodij za testiranje spletnega mesta testira hitrost vašega spletnega mesta kot celoto, kar pomeni, da ni mogoče določiti, kateri del vašega spletnega mesta je steklenica.

Preverjevalec hitrosti strežnika Bitcatcha je bil ustvarjen posebej za testiranje hitrosti strežnika, tako da lahko natančno diagnosticirate, kateri del vašega spletnega mesta povzroča ozko grlo.

Ko uporabljate naš pregledovalnik hitrosti strežnika, bodo naša vozlišča z 10 različnih lokacij po svetu obiskala vaše spletno mesto in hkrati simulirala 10 različnih ljudi, ki dostopajo do vašega spletnega mesta. Izmerimo, kako dolgo traja vaše spletno gostovanje, da se odzove na te pinge, in vam predstavimo povprečne končne rezultate, ki povedo, kako dobro deluje vaše spletno gostovanje.

Za optimalno natančnost zaženite nekaj testov, dokler ne začnete videti konsistentnih rezultatov. Če hitrosti počasi dosežete počasneje kot B +, boste morda želeli razmisliti o zamenjavi ponudnikov spletnih gostovanj.

Pomembna je hitrost. Poskrbite, da bo vaš spletni strežnik sproti spremljal.

Če izgubljate spletno gostovanje, smo za vas pripravili seznam, ki vam bo prav prišel ne glede na to, ali ste bloger, spletni prodajalec ali svetovalec.

Orodje za preverjanje hitrosti strežnika nadgrajujemo na model, ki temelji na naročnini, zato če želite biti prvi, ki bo posodobljen ob zagonu nadgrajenega orodja, se predregistrirajte tukaj!

Sporočite nam sporočilo, če naletite na kakršna koli vprašanja v zvezi z našim pregledovalnikom hitrosti in če vam njegova funkcionalnost prinaša vrednost, jih delite s prijatelji!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me