18 site-uri de comerț electronic cu design ireproșabil UX (și 3 nume mari care sug)

Dacă v-ați alăturat pentru articolul nostru UX la începutul acestei luni, veți ști că am discutat despre cele 25 de elemente esențiale de design UX pentru site-ul dvs. web.


Ideea de bază este aceasta: designul UX se referă la intrarea în capul vizitatorului tău. Este vorba despre crearea unei experiențe simple, perfecte și plăcute pentru utilizatorii dvs. Ideea este de a oferi informații rapid și chiar de a le face să zâmbească.

Un design bun UX stârnește dopamina și fericirea în vizitatorii tăi. Și asta le face mai multe șanse să aibă încredere în tine. În mod crucial, le face mai multe șanse să cumpere de la dvs..

După ce am trecut de cele 25 de elemente de bază din ultimul nostru articol de design UX, aruncăm o privire la modul în care funcționează în acțiune. Mai exact, ne uităm la designul UX al site-urilor web de comerț electronic.

Cum folosesc aceste site-uri web trucuri inteligente de design UX pentru a-și încuraja vizitatorii să cumpere?

1. Asos

Folosesc foarte mult exemplul Asos, dar există un motiv bun pentru asta. Designul lor UX este genial.

Totul începe cu o propunere de valoare eliminată. O imagine excelentă, un simplu explicator, garanția de „livrare gratuită” și apelurile evidente la acțiune care vă direcționează către secțiunea bărbaților sau femeilor..

asos2

Una dintre caracteristicile lor UX deosebite este pasarela video, astfel încât vizitatorii pot vedea efectiv cum arată o ținută. Oferă clienților cea mai bună viziune posibilă asupra articolelor și le oferă încredere să cumpere.

De asemenea, au o caracteristică nouă excelentă, numită „vizualizare rapidă”. Pe pagina lor de produse, ați accesat „vizualizarea rapidă” și apare un mic pop-up cu imagini suplimentare și toate informațiile de care aveți nevoie. Acesta salvează clientul făcând clic înainte și înapoi în diferite pagini. Design simplu, intuitiv.

ASOS

2. Zara

Site-ul Zara este o masterclass în simplitate. Curat, intuitiv și limitat. Este o oda la legea lui Hick: un principiu de proiectare care limitează alegerea navigării și oferă utilizatorului opțiuni clare, dar restricționate.

Ideea este că prea multe opțiuni vă vor copleși vizitatorul. Oferind mai puține opțiuni, se simt mai încrezători. Ne vom uita la o navigare mai bună pe toată această postare, dar Zara este una dintre cele mai bune.

zara

3. Abof

Abof (Totul despre Modă) folosește un truc UX dezvoltat de inteligent pe site-ul lor web. Accesați pagina de pornire și nu pare un site tradițional de comerț electronic. În schimb, arată mai mult ca un blog. Este plin de conținut suculent care inspiră publicul său.

abof

În cadrul poveștilor și articolelor lor, acestea evidențiază apoi hainele într-o secțiune proeminentă numită „Cumpărați povestea”. În articolul nostru anterior despre UX, am vorbit despre importanța creării unei relații cu publicul tău. Abof face acest lucru perfect cu povești și conținut relatabile.

abof 2

Doar o dată ce clientul este inspirat încearcă să vândă ceva.

Pe pagina lor de produse, au note utile de „sfaturi de stil”, care sunt exemple perfecte de „micro-interacțiuni” – nuggeturi mici care vă atrag atenția și vă implică publicul.

abof 3

Observați că au și un „ghid de mărime” pentru a ajuta clienții să obțină măsurătorile exacte (teama de a nu se potrivi cu hainele este unul dintre cele mai mari motive pentru care abandonăm căruțele de cumpărături). De asemenea, folosesc o secțiune „livrare estimată” pentru a oferi clienților și mai multe informații.

4. Berghaus

Berghaus este un brand de îmbrăcăminte în aer liber, dar veți ști că în prima secundă de la aterizare pe site-ul lor.

Berghaus

Acesta este un brand care înțelege intim publicul său țintă și se asigură să vă conectați cât mai repede cu ei. Primul film de erou este o invitație inspirată. Se conectează cu comunitatea și te atrage.

Singurul dezavantaj? O chemare la acțiune mai puternică ar închide cu adevărat acordul aici.

5. Apple

Vă așteptați ca o companie care pune designul și inovația să fie în centrul său pentru a excela la designul UX, și așa sunt. Consultați paginile de produse pentru început.

Utilizează defilarea parallaxă pentru a face imaginile dinamice, atrăgând utilizatorul și eliminând orice puncte de ieșire. Ești cufundat în lumea Apple.

Captura de ecran 2016-07-28 la 8.43.00 AM

Animațiile inteligente vă arată exact cum funcționează produsele, precum noua atingere 3D. Galeriile de defilare vă invită să interacționați și să explorați, iar o copie inteligentă vă spune exact modul în care noul iPhone vă va îmbunătăți viața (mai degrabă decât o listă lungă de funcții).

Navigarea lor este simplă și curată și îmi place mult utilizarea imaginilor pentru a diferenția în continuare opțiunile (scanăm web-ul, astfel încât cuvintele au obiceiul să se îmbine între ele)

mărul 2

În timpul procesului de finalizare, acestea vă oferă opțiunea de a discuta cu un specialist în timpul cumpărării. Este un truc simplu, dar util. Oferă ajutor newbies-urilor peste linie, dar nu împiedică cumpărătorii încrezători să-și scoată cartea de credit.

6. Bellroy

În calitate de vânzător de comerț electronic relativ nou, prima tarea este să le arătați clienților cum sunteți diferiți de toți ceilalți. Bellroy face acest lucru perfect cu gama lor de portofele subțiri și compacte.

bellroy 3

Mai bine, pe paginile sale de produse, fiecare portofel are propriul videoclip, arătând clienților toate caracteristicile unice.

bellroy 4

7. Închiriați pista

Rent The Runway are un concept destul de unic: împrumutați o rochie sau o ținută pentru câteva zile, în loc să o cumpărați. Acest lucru este excelent pentru nunți sau evenimente în care nu doriți să vă îmbrăcați pentru o ținută pe care s-ar putea să nu o mai purtați niciodată.

Site-ul web introduce conceptul simplu și apoi invită interacțiunea utilizatorilor, îndemnându-i să aleagă ocazia.

chirie pista

Marci suplimentare pentru calendarul lor de livrare, anunțând clienții exact când va ajunge ținuta și când trebuie să fie returnată.

chirie pistă 2

Atât de simplu, dar atât de liniștitor.

8. Amazon

Amazon este cel mai mare site de comerț electronic din lume și destul de sincer unul dintre cele mai bune. Puteți alege oricare dintre caracteristicile lor ca exemplu de design UX.

De la pachetele lor inteligente până la recomandările clienților lor, anticipează nevoile utilizatorilor și furnizează. Cu toate acestea, sistemul de comenzi cu un singur clic pe care îl evidențiem astăzi.

amazon

Este încă cel mai bun exemplu de eficiență de check-out pe web. La baza comerțului electronic designul UX este procesul de coș și check-out. Cu cât este mai lină cu atât mai bine. Și nu este mai ușor decât o comandă cu un singur clic!

9. Grasi

O imagine care îți spune tot ce trebuie să știi. Formulare și design cu personalitate. O reducere imediată pentru utilizatorii noi și un apel mare la acțiune.

paşte

Aceasta este o masterclass simplă în designul UX.

10. TopShop

Magazinele care vând multe produse au o muncă mult mai grea când vine vorba de designul UX. Cum vă organizați fiecare pereche diferită de blugi și prezentați-i?

Din fericire, TopShop are un plan minunat. Cu un cadran de filtru mare, puternic, care plutește cu pagina, puteți regla și modifica în mod constant stilul, culoarea, potrivirea și prețul produselor dvs..

Topshop 2

Și mai rece, fiecare produs trece la o imagine a modelului care le poartă când treceți cu mouse-ul. Încurajează interacțiunea și oferă clienților o privire mai bună asupra articolelor.

11. Protest

Protestul ar putea avea doar cea mai mare și mai grasă navigație pe web.

P

Este clar, succint și neclintit. De asemenea, reduce șansa ca clientul să rătăcească. Culoarea albastră păstrează atenția clientului chiar acolo unde îl dorește.

Protest folosește și o tonă de animații minuscule pe site-ul lor. Fiecare se declanșează atunci când defilați peste el. Păstrează atenția clienților, încurajează interacțiunea și face ca întregul site să se simtă dinamic.

12. New Look

New Look primește un loc pe listă pentru coșul lor inovator. Se află pe bara de navigare în permanență, cu un indicator îndrăzneț pentru a vă reaminti că este acolo.

New Look 2

Când faceți clic pe ea, nu vă va trage într-o altă pagină. În schimb, primiți un panou glisant care se deplasează din lateral pentru a vă arăta ce este în geantă. Înseamnă că clienții nu se pierd niciodată și pot face plăți cu plăcere ori de câte ori doresc.

Aspect nou

13. Creion, cu 53

Dacă veți vinde un stilou stilou la aproape 60 USD, va trebui să îl vindeți cu adevărat! Din fericire, „Creion”, de 53 de ani, face o treabă excelentă, folosind o serie de trucuri de design UX.

Folosesc o pagină lungă, de defilare paralaxă, pentru a explica toate caracteristicile și pentru a vă arăta exact ce puteți face cu aceasta.

creion 2

De asemenea, valorifică recenzii minunate pentru a explica de ce sunt atât de bine mai bine decât celelalte opțiuni de acolo. Utilizarea unui citat de la „Wired” este un truc strălucit pentru a oferi credibilității produsului și a contura beneficiile acestuia.

Creion

14. Farmdrop

În ultimul nostru articol despre designul UX, am explicat cât de important este să empatizăm cu publicul țintă și să vă conectați cu ei. Farmdrop face acest lucru punând declarația de misiune în față și în centru.

fermă

Sunt „bolnavi și obosiți să vadă mâncare provenind de la kilometri distanță”. Acesta este un lucru cu care majoritatea clienților se pot îmbarca. Înainte de a încerca să vă vândă ceva, ei se conectează cu dvs. și vă oferă un motiv pentru a cumpăra.

15. Sid Mashburn

Doar un alt meniu derulant excelent, completat cu pictograme mici. Este un truc simplu care ne ajută să înțelegem un meniu extins. În plus, oferă site-ului web o personalitate puțin mai mare.

icoane

16. Ceasuri lente

Acesta este un ceas cu o singură mână. Este un concept destul de unic, așa că este nevoie de câteva explicații! Slow Watches face acest lucru foarte bine cu un video complet explicator pe ecran.

ceasuri lente

Pe lângă faptul că explică conceptul, ei vorbesc și prin filosofia lor din spatele creării acestuia (excelent pentru conectarea cu clientul) și folosesc imagini frumoase care evidențiază și vizează publicul lor ideal.

17. Firebox

Când obiectele dvs. nu se încadrează în categorii normale, deveniți creativi! Firebox este specializat în cadouri neobișnuite și obiecte ireverente. Graficul lor de top 50 este modalitatea perfectă de a explora cele mai populare produse.

imagini

Aspectul casetei este excelent pentru navigarea rapidă a produselor și multe dintre imagini sunt dinamice, mișcătoare și interacționează cu clientul.

Deoarece se specializează în cadouri, au și un „căutător de cadouri” pe bara de navigație, o modalitate fantastică de a restrânge opțiunile.

18. Lazy Oaf

Cumpărăturile online se simt adesea la fel de mult, iar mulți vor rata vechiul proces de trecere în revistă sau un catalog.

Lazy Oaf aduce acest lucru înapoi cu secțiunea lor cool „caiete”. În loc să-și pună hainele pe rând, ele arată ținutele în diferite combinații, deodată. Până la urmă, așa arătau într-un catalog.

oaf leneș

Faceți clic pe imagini și veți obține o casetă „cumpărare rapidă” pentru a alege fiecare dintre cele trei elemente expuse. Este o modalitate mai veche și mai imersivă de a face cumpărături.

Ce sa nu faci!

Nu ne place să extragem alte site-uri web, dar există câteva nume mari de acolo care greșesc … Iată unul sau doi dintre cei mai răi infractori.

1. Casa din Fraser

Sunt unul dintre cele mai mari magazine din lume, dar fac o greșeală uriașă imediat ce încărcați site-ul.

Imediat, veți fi lovit cu o fereastră pop-up cu pagini complete care vă solicită să vă abonați la newsletter-ul lor.

Hourse de Fraser

Chiar dacă sunt un mare magazin de nume, este o tactică foarte apăsătoare care îi va scoate pe cei mai mulți cumpărători. Amintiți-vă, aceasta este prima impresie. Este mult mai bine să creați o călătorie de utilizator care să vă educe și să inspire vizitatorul dvs. înainte de a cere o adresă de e-mail.

Nu numai asta, dar nu există un stimulent real să vă înscrieți la newsletter-ul lor. O reducere a codului voucher ar fi o opțiune excelentă aici și ar putea ajuta clienții să ierte pop-ul invaziv.

2. Wal Mart

Wal Mart are o provocare grea. Vând aproape totul, deci cum să faci o clasificare și o simplificare? Ei bine, nu sunt sigur … dar nu așa …

zid mart

Din păcate, aceasta este doar o mizerie de categorii aproape imposibil de găsit ceea ce căutați.

Pur și simplu, există prea multe informații aici. Atunci când prezentați utilizatorilor dvs. prea multe opțiuni, adesea intră în panică și pleacă.

3. Ray-Ban

Aceasta este o alegere ușoară medie, deoarece majoritatea site-ului web Ray-Ban este foarte ușor de utilizat. De fapt, are o mulțime de caracteristici cool.

Cu toate acestea, ei fac ceva ce o mulțime de site-uri de e-commerce fac asta care îi enervează cu adevărat pe clienți. Acest:

interzicerea razelor

Ați văzut probabil o pagină ca asta de o sută de ori. Nu pare atât de rău, dar de fapt creează încă o barieră în calea vânzării.

Dacă sunteți un client care se întoarce, acum sunteți ocupat să vă întrebați ce parolă ați creat. Dacă nu vă puteți aminti acest lucru, va trebui să parcurgeți tot procesul de „parola uitată”. Ai putea pierde acel client în orice moment …

Dacă sunteți un client nou, este sigur că există un checkout pentru invitați, dar tot ce ați făcut este să le oferiți un alt buton pentru a face clic. O altă șansă de a face clic departe.

În acest moment, clientul dvs. este complet deconectat de la coș și de la procesul de cumpărare. Nu-l trageți, ci blocați vânzarea!

Designul UX excelent vizează micile modificări care fac lucrurile mai ușoare pentru clienți. Aceste 18 site-uri web o fac perfect.

Ce caracteristici veți utiliza pe propriul site web?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map