Dublați-vă conversiile cu o hartă a călătoriei utilizatorului

Mii de potențiali clienți s-ar putea pierde pe site-ul dvs. web. Merg și se rotesc în cercuri care caută informații și răspunsuri.


Acest lucru îi determină pe oameni să abandoneze site-ul dvs., ceea ce reduce ritmurile de conversie. Care este raspunsul? Creați o hartă simplă de călătorie a utilizatorului care să le conducă direct la graalul vostru sfânt (fără distrageri).

Ce este o hartă a călătoriei utilizatorului?

De la cel de-al doilea cineva descoperă site-ul dvs. web, își începe călătoria utilizatorului. Călătoria poate urma multe rute. S-ar putea să citească unul dintre blogurile dvs., să îl partajeze pe Twitter și apoi să dispară.

Dacă aveți noroc, vor citi un blog sau două, se vor înscrie pe lista de e-mailuri și apoi vor cumpăra produsul. Este o călătorie excelentă pentru utilizatori!

Dar, mai degrabă decât să-l lăsați la voia întâmplării, ce se întâmplă dacă ați putea descrie o rută perfectă de la descoperire la convertire? Ce se întâmplă dacă i-ai putea ghida direct spre sfântul graal?

Acesta este motivul pentru care aveți nevoie de o hartă a călătoriei utilizatorului.

Cum ar trebui să arate harta mea?

Există două tipuri principale de hartă a călătoriei utilizatorului. O hartă cronologică dreaptă care duce utilizatorul dintr-un punct în altul. Să aruncăm o privire pe harta călătoriei Starbucks ca exemplu. Începe cu clientul care intră în cafenea și se termină cu plecarea lor. Observați că iau în considerare posibilele gânduri și emoții ale clientului pe parcurs. (Vom explica acest lucru mai detaliat mai târziu).

Harta dreaptă a cronologiei

Al doilea exemplu este o hartă circulară. Acest lucru este bun pentru magazinele online care doresc ca utilizatorii să se întoarcă din nou și din nou, chiar și după ce au ajuns la destinație (cumpărături). Nu uitați, nu toate experiențele clienților sunt liniare. Următorul exemplu începe cu descoperirea (stânga sus), dar continuă după conversie cu o serie de recompense. Este conceput pentru a-i conduce din nou la început.

Harta circulară

(Click pentru imagine mai mare)

Sunt convins! Cum încep să fac harta călătoriei utilizatorului meu?

Vom începe cu o hartă liniară liniară simplă. Pentru a face harta cea mai precisă și mai fiabilă, trebuie să știți două lucruri:

Numărul 1. Punctul de pornire (Descoperire)
Unde vă așteptați ca utilizatorii să vă descopere mai întâi serviciul? Acesta este punctul de pornire al hărții călătoriei utilizatorului. Dacă derulați o campanie publicitară, aceasta va fi atunci când utilizatorul vă vede prima dată anunțul. S-ar putea să apară atunci când văd un link către site-ul dvs. pe social media.

Numărul 2. destinația (obiectivul dvs. final)
În postarea anterioară, v-am arătat cum să setați un obiectiv final de conversie pentru site-ul dvs. web. Ar putea fi cumpărarea produsului dvs. sau abonarea la serviciul dvs. Acest obiectiv final va acționa ca „destinație” în călătoria rutieră cu harta utilizatorului. Este locul în care îți conduci clienții.

Plasați-le la capetele opuse ale hărții; acum sunteți gata să o completați.

Pasul 1. Desenați o linie dreaptă între descoperire și obiectivul final.

Desigur, doriți ca călătoria dvs. de utilizator să fie cât mai scurtă. Cu cât trec mai repede de la descoperire la obiectivul tău final, cu atât mai bine.

Dar, după cum am aflat în prima parte a acestei serii, nu puteți cere vizitatorului dvs. conversia finală imediat.

Pasul 2. Adăugați câteva puncte de atingere pe parcurs.

Dacă ați conduce de la New York la LA, nu ați face totul într-o singură călătorie, nu-i așa? Va trebui să o descompunem și să faceți câteva opriri pe parcurs. Ajută la destrămarea călătoriei și creează anticipare pentru destinație.

Același lucru trebuie să se întâmple și pe site-ul dvs. web. Trebuie să le țineți pe calea cea bună cu o varietate de puncte de atingere pe parcurs. Aceste puncte de contact le oferă informații despre produsul și marca dvs. Acestea le oferă vizitatorilor inspirație și îi conving să facă acea conversie finală.

Dar ai grijă aici. Nu adăugați prea multe puncte de atingere sau vor fi frustrați, distrași sau plictisiți. Prea puțini și se vor pierde pe parcurs.

Iată câteva puncte de contact simple pe care le pot utiliza toate magazinele online:

 1. Vizionarea unui videoclip de introducere (pentru a introduce vizitatori noi la marca dvs.)
 2. Vedeți „ultimele tendințe” sau „cele mai vândute”
 3. Citiți recenziile sau evaluările
 4. Adăugați articol la coș
 5. Creați un cont și înregistrați-vă la newsletter
 6. Verificați și cumpărați produsul

Pentru termene neliniare, puteți adăuga de asemenea

 1. Clientul primește 20 de puncte de recompensă
 2. Clientul primește un e-mail de urmărire invitându-i să vadă noua gamă
 3. Clientul revine pe site-ul dvs. web

Pasul 3. Setați o cronologie.

Dacă ați pornit într-o călătorie rutieră, ați stabilit un calendar realist pentru realizarea călătoriei. Veți face estimări pentru fiecare punct de atingere și destinația finală.

Puteți face același lucru pentru harta călătoriei utilizatorului. În exemplul nostru de magazin online de mai sus, s-ar putea să vă așteptați ca calendarul să fie foarte scurt; în câteva minute de fapt.

Cu toate acestea, dacă oferiți un serviciu de consultanță, va trebui să întindeți aceste puncte de contact peste o lună sau ceva mai mult. Trebuie să utilizați fiecare punct de atingere (citirea unui blog, descărcarea unui eBook, efectuarea unui proces gratuit) pentru a crea încredere. Doar atunci puteți îndruma vizitatorii către destinația finală.

Stabiliți-vă o cronologie realistă pentru harta călătoriei utilizatorului.

Pasul 4. Adăugați emoțiile utilizatorilor pe parcurs.

În cele din urmă, trebuie să anticipezi pe parcurs gândurile și emoțiile utilizatorului tău. În harta călătoriei utilizatorului de mai jos, observați cum emoțiile și gândurile clientului de bandă largă se schimbă pe toată harta.

Emoțiile și gândurile clienților se schimbă pe hartă

Pe site-ul dvs. web, trebuie să anticipați că vizitatorii noi sunt imediat intrigați, dar și confuzați. Nu mai au fost niciodată aici, nu uitați. Adăugând această emoție pe harta dvs., știți că trebuie să le oferiți un punct de contact informațional foarte rapid. Ai nevoie de un explicator, o propunere de valoare, o imagine sau un text care să le spună exact ceea ce faci.

În continuare, trebuie să adăugați un punct de atingere care să le inspire. Inspirația este o emoție puternică pentru a motiva utilizatorii. O postare sau un videoclip inspirat despre produsul dvs. ar putea fi doar punctul de contact de care aveți nevoie pentru a le continua.

În timpul procesului de efectuare a plăților, clientul dvs. ar putea fi frustrat (de ce este atât de complicat?.

Înțelegerea a ceea ce simt utilizatorii dvs. vă permite să creați o hartă mai bună a călătoriei.

Cu o hartă detaliată a călătoriei utilizatorului, puteți ține mâna clienților dvs. încă din primul moment în care aterizează pe site-ul dvs. web.

Așadar, luați-le într-o simplă călătorie de informații, inspirație și – în final – duceți-le direct la conversia voastră.

Cum ar arăta harta călătoriei utilizatorului?

Acum, continuați cu partea a 3-a – Cum să construiți o pâlnie de vânzare care să se convertească (& prinde scurgerile!)

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map