Ideea din spatele designului UX este simplă: utilizatorii fericiți și încrezători au mai multe șanse să cumpere de la dvs. Este mai probabil să aibă încredere în tine, să se înscrie la listele de e-mail sau să descarce aplicația.

De multe ori mă gândesc la proiectarea experienței utilizatorului (sau la designul UX) ca la psihologie și nu la dezvoltare.

Un design bun de UX constă în a intra în capul vizitatorilor tăi.

Anticipează fiecare mișcare și creează un site web simplu, intuitiv și plăcut de utilizat.

Din păcate, nu există un răspuns ușor sau un glonț de argint pentru un design UX bun. Este punctul culminant al multor modificări minuscule. Fiecare îmbunătățind experiența pe site-ul dvs. web.

În acest sens, am rotunjit o listă de verificare cu 25 de modificări mici (și ușoare) care vor face ca designul dvs. UX să strălucească.

1. Viteza

Viteza site-ului web este prima ta șansă de a face o impresie bună. Este primul tău obstacol UX.

Site-ul de mare viteză

(sursa imaginii)

Prea lent și vizitatorii dvs. sunt deja agitați și mai puțin probabil să aibă încredere în tine. Asociem instinctiv viteza cu profesionalismul, iar majoritatea vizitatorilor se așteaptă ca site-ul dvs. web să se încarce în două secunde.

Orice este mai lent decât asta și este o experiență slabă a utilizatorului, încă de la început.

Asigurați-vă că viteza serverului dvs. este până la zgâriere și reduceți mai mult greutatea site-ului dvs., astfel încât să se deschidă rapid.

2. Cine ești și ce faci?

Următoarea ta mare provocare este informarea rapidă a vizitatorilor tăi. Cine ești tu? Ce faci? Și ce valoare îi puteți da?

Valoarea netflix prop

Aceasta se numește o propunere de valoare și este atât de important că am scris o întreagă postare pe blog. Ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a-ți convinge vizitatorii, așa că fă-i să conteze!

Încearcă-l acum: rezumă-ți întregul site web într-o singură propoziție și indică locul unde vrei ca vizitatorii să meargă în continuare.

3. Asigurați-vă că vizitatorii pot intra în contact cu dvs.

O parte centrală a designului UX este eliminarea oricăror griji sau anxietăți pe care le-ar putea avea vizitatorii.

Una dintre cele mai mari griji pentru vizitatorii noi este dacă aceștia ar trebui să aibă încredere în tine sau nu – mai ales dacă ești un site nou.

O modalitate de a înlătura această anxietate este de a le arăta că există o persoană reală în culise. Adăugați o adresă de afaceri, un număr de telefon și o adresă de e-mail reală. (NU este un formular de contact – oamenii tind să le neîncredere în comparație cu o adresă de e-mail direct).

Și mai bine, folosiți o casetă de chat live, astfel încât utilizatorii să poată pune întrebări instantaneu.

Tagove Live Chat

Dacă ceva nu merge bine, este bine să știi că pot intra ușor în legătură.

4. Dă-le întotdeauna vizitatorilor un drum de întoarcere acasă

Cu toții ne-am pierdut pe site-uri web înainte. Urmează link-uri și sfârșești pe o gaură de iepure.

Dacă se întâmplă acest lucru, vizitatorii dvs. devin agitați și frustrați. Vor apăsa instinctiv butonul „X” pentru a închide browserul.

În schimb, asigurați-vă că există un buton „acasă” clar și definit, astfel încât să poată începe întotdeauna. În mod obișnuit, utilizatorii se așteaptă ca logo-ul dvs. să se conecteze și la pagina principală, așa că asigurați-vă că.

5. Și mai bine, lăsați pesmetul, astfel încât să știe unde sunt

Pe lângă faptul că le oferiți o repornire rapidă, utilizați „pesmet pentru a explica unde se află în proces.

Barele mari de progres sunt grozave pentru acest lucru. Dacă este în timpul procesului de finalizare, de exemplu, anunțați utilizatorul dvs. exact unde sunt și ce mai rămâne de făcut.

checkout-progres-bar

(sursa imaginii)

Din nou, aceasta este o psihologie simplă. De exemplu, a merge la plimbare este mult mai obositor atunci când nu știi unde este sfârșitul. Ne simțim mult mai confortabil când avem o hartă. Aceeași idee se aplică online.

6. Îndepărtați orice acțiuni repetitive

Este foarte frustrant să introduceți aceleași date de două ori pe un formular (cum ar fi o adresă de facturare și o adresă de expediere). Încercați să scăpați de orice acțiuni repetitive care încetinesc procesul de cumpărare.

Lucrurile de genul acesta duc la abandonarea coșurilor. Vizitatorii dvs. vor căuta în altă parte.

Și mai bine, creați un sistem care să-și amintească preferințele clienților. Îi va surprinde și îi va încânta atunci când îi va aștepta din nou. Este un lucru simplu care îmbunătățește șansele de a reveni clienții.

7. Folosiți sfaturi cu instrumente pentru a ajuta newbies-ul (dar nu împiedicați experții!)

Unii dintre vizitatorii dvs. vor fi obișnuiți. Vor exploda foile de înscriere și procesul de cumpărare. Alții vor fi nou, și ar putea avea unele întrebări pe parcurs.

Micile pictograme „vârf de instrument” (adesea identificate cu un semn de întrebare) îi vor ajuta pe noii să înțeleagă ce trebuie să facă. Dar, în același timp, nu ajung în calea experților tăi.

ponturile

(sursa imaginii)

Puteți oferi chiar și scurtături sau trasee rapide pentru a ajuta la accelerarea experților. Adesea veți vedea „săriți acest link” în majoritatea explicatorilor de site-uri și aplicații, de exemplu.

8. Creați un apel puternic la acțiune

Un apel la acțiune spune vizitatorului dvs. exact ce trebuie să facă: de exemplu, „Înscrieți-vă” sau „Cumpărați acum”. Asigurați-vă că este comandant, simplu și explicați valoarea în acest sens.

CTA

(sursa imaginii)

Mai bine, faceți-i o culoare clară, îndrăzneață (verdeturile și portocalele fac minuni aici) și înconjurați-o cu spațiu alb. Acest lucru ar trebui să atragă ochii utilizatorilor direct către acesta, oferindu-le un indiciu clar că asta este ceea ce doriți să facă.

9. Faceți o distincție clară între apelurile primare și secundare

Cu o mulțime de apeluri la acțiune, veți vedea două opțiuni. De exemplu, „Trimiteți” și „Anulați”. Sau „descărcați acum” și „încercare gratuită”.

Spotify-cta

Este clar ce acțiune dorești să efectueze vizitatorul, deci asigură-te că îl știe. Vezi pagina principală a lui Spotify. Acestea au făcut butonul „merge premium” îndrăzneț și captivant. Au făcut ca butonul „play free” să se estompeze în fundal.

Aceasta este din nou doar psihologie simplă. Vă lăsați subtil utilizatorii să știe pe care să facă clic.

10. Utilizați ierarhia pentru a le arăta utilizatorilor unde urmează

Sperăm că ar trebui să aveți în vedere o „călătorie utilizator” clară. Să presupunem că predați cursuri online prin intermediul site-ului dvs. web. O călătorie simplă a utilizatorului poate arăta astfel:

Citiți cel mai recent blog > descărcați raportul gratuit și înregistrați-vă pe lista de e-mailuri > înscrieți-vă la cursul online plătit.

Dacă aveți o călătorie clară, puteți crea o ierarhie vizuală pentru a direcționa utilizatorii unde doriți. În acest caz, vă asigurați că blogul dvs. a fost primul lucru pe care l-au văzut. Apoi, veți începe să includeți o mulțime de link-uri către lista dvs. de e-mailuri.

11. Nu vă confundați cu elementele așteptate!

Deseori este greu să rezisti nevoia de a deveni creativ cu machete și elemente. Dar lucrul este că știm cu toții cum ar trebui să arate un magazin online. Ne așteptăm ca produsele să fie prevăzute în categorii simple. Așteptăm descrieri de produse, recenzii și un proces familiar de achiziție.

cec de mere

Nu încercați să reinventați roata cu aceste aspecte cruciale! Nu te complica.

12. Lipiți-vă de o paletă simplă în 3 culori

Din nou, este vorba despre rezistența la nevoia de a supra-complica lucrurile. Combinarea a mai mult de 3 culori primare este dificilă și de multe ori va confunda utilizatorii.

paletă

(sursa imaginii)

De asemenea, culoarea este foarte utilă pentru a contura experiența utilizatorului, deoarece este strâns legată de psihologie și emoție. De exemplu, asociem albastrul cu încrederea (există un motiv pentru care Facebook folosește albastru!)

Potriviți-vă paleta de culori cu produsul dvs..

13. De ce întâmpin o eroare? Și ce fac acum?

Uneori, lucrurile merg prost și 404 erori sunt inevitabile. Cu toate acestea, puteți transforma acest lucru într-o experiență de utilizator pozitivă.

Explicați exact de ce primesc această eroare creând 404 și 504 de pagini personalizate. „Balena eșuată” de pe Twitter a fost faimoasă pentru acest lucru.

balenă eșuează pe twitter

Pentru erori necunoscute, asigurați-le utilizatorilor că lucrați la el și direcționați-le înapoi la site-ul dvs. web.

Punctele de impas, precum paginile de eroare, sunt periculoase. Utilizatorii ajung în mod natural la cruce. Asigură-le și trimite-le înapoi.

14. Oferiți utilizatorilor un maxim de cinci când completează ceva

Ființele umane sunt conduse de un sentiment de realizare și finalizare. Când finalizează o sarcină, anunțați-le și arătați-le unde urmează.

Puteți face acest lucru după ce își trimit adresa de e-mail, după ce achiziționează un produs, după ce adaugă ceva în coș sau pur și simplu când ajung la sfârșitul unei postări pe blog.

Este o experiență simplă, ușoară, pozitivă. De asemenea, le oferă utilizatorilor un sentiment de colaborare; ca și cum îi ajutați de fapt să își atingă obiectivele.

15. Lipiți doar două familii de fonturi

Coerența și marca este esențială pentru o experiență bună a utilizatorului.

Este foarte confuz dacă fontul logo-ului dvs. este Futura, textul corpului dvs. este Times New Roman, apelul dvs. la acțiune este Comic Sans, iar rubricile dvs. sunt Windings …

fonturi

Lipiți doar două familii de fonturi. Este mai ușor de citit și pare mai profesionist și mai de încredere.

16. Folosiți mesaje de alertă distincte și consecvente

Uneori, utilizatorii dvs. vor înțelege lucrurile. Poate că au introdus parola în mod incorect și nu s-au putut autentifica. Poate au uitat să includă un cod poștal pe foaia de înscriere.

alerte

(sursa imaginii)

În aceste cazuri, veți dori un mesaj de eroare sau de alertă simplu, dar distinct. Asigurați-vă că este diferit prin culoare și stil față de orice altceva de pe site-ul dvs. Dă un indiciu clar că ceva are nevoie de acțiune.

De asemenea, ar trebui să faceți aceste mesaje de alertă consistente pe întregul site. Nu folosiți o altă culoare, stil sau plasare, deoarece devine confuz.

17. TEXT DE BLOCARE CAPS LIMITE

Este doar enervant.

De fapt, există motive mai importante decât atât. Citim de fapt textul cu majuscule mai lent decât cu majuscule. Deci este mult mai dificil să scanați citirea (așa cum citim în general internetul).

Rezervați capacele de blocare pentru momentul în care aveți cu adevărat nevoie de impact.

18. Grupați articole legate împreună

Acest lucru este specific pentru site-urile de comerț electronic, dar funcționează peste tot.

Încercați să păstrați articole similare și conexe în același loc. Înseamnă că vizitatorii și clienții dvs. primesc un serviciu mult mai adaptat, aproape ca și cum ați anticipat nevoile lor.

articole grupate

Puteți face acest lucru cu produse fizice, cum ar fi selecția „mai mult ca aceasta” a Amazonului. Puteți face, de asemenea, un lucru similar cu postări și articole pe blog, folosind o secțiune de conținut conexă.

Menține vizitatorii care navighează pe site-ul dvs., reduce rata de respingere și creează o experiență mai personală.

19. Păstrează totul consecvent

Ultimul lucru pe care îl doriți este ca un vizitator să facă clic pe un link și să simtă că ar fi navigat pe un alt site web.

Asigurați-vă că bara de navigare rămâne în același loc, indiferent unde vă aflați pe site. Asigurați-vă că sigla dvs. este întotdeauna vizibilă și paleta de culori rămâne aceeași.

20. Proiectați aspectul pentru scanarea ochilor

Nu citim site-uri web cum ar fi citit o carte. Ochii noștri sar și scanează informațiile importante.

F-model

În mod obișnuit, citim site-uri web într-un model F, dar imaginile îndrăznețe și apelurile la acțiune sunt de asemenea cunoscute pentru a atrage atenția mai întâi.

21. Creează încredere cu mărturii și dovezi sociale

Majoritatea vizitatorilor site-ului dvs. ajung cu garda sus. Sunt în mod natural precauți de site-urile noi și, cu siguranță, nu sunt încă gata să cumpere de la dvs. încă.

După cum am spus, o parte cheie a designului UX este eliminarea acestor bariere și a face oamenii să se simtă confortabil pe site-ul dvs. web. Câteva mărturii și factoide bine plasate îi vor face pe oameni să se simtă mai în largul lor. Ne place să vedem că alți oameni (în mod ideal nume mari) au folosit produsul și serviciul dvs. și îl aprobă.

22. Lăsați utilizatorii să știe cu ce pot juca!

Site-urile sunt de obicei formate din două părți: numărul unu: conținut – este static și nu putem interacționa cu acesta. Și numărul doi: controale – acestea sunt lucruri cu care putem face clic și reda și interacționa.

interacțiuni

Twitter sunt grozave la asta. Text negru simplu pentru conținut. Textul albastru indică cu ce puteți da clic și interacționa. Pictogramele se umplu de culoare atunci când faceți rolul pentru a arăta cu ce puteți juca.

Invitați oamenii să se joace cu site-ul dvs. web!

23. Creează o curbă de învățare blândă

Nimanui nu-i place să se blocheze pe un site confuz și dificil.

Încercați să oferiți vizitatorilor un câștig rapid aproape imediat. Ușurează-le și simplifică-l, mai ales dacă oferiți o propunere dificilă de afaceri.

24. Găsiți o modalitate de empatizare cu vizitatorul rapid

Experiența utilizatorului se referă la imitarea unei relații umane și a conectării cu utilizatorul. Empatia este o parte uriașă din asta – Care sunt obiectivele și visele vizitatorilor tăi? Ce le-a reținut până acum?

Spune-le imediat că le înțelegi problema. Puteți face acest lucru cu o imagine la care se pot raporta sau cu o propoziție care rezumă la cele mai mari probleme ale lor.

Vizitatorul dvs. va crede că „acest site mă primește!”, Care este o experiență excelentă pentru utilizator.

25. Folosiți micro-interacțiuni pentru a crea un dialog

Încercați să oferiți feedback utilizatorului dvs. în fiecare parte mică a călătoriei. Va crea o comunicare și o relație reală la care utilizatorii răspund.

Puteți face acest lucru cu o copie, cum ar fi „Job bun!” „Am crezut că vă poate place acest lucru”, „ați dori să vorbiți cu un expert?”

bara de progres

Sau imagini și imagini mici, cum ar fi degetele mari, o față zâmbitoare sau un ceas de bifare pe o pagină de încărcare.

Combinați aceste mici modificări și veți crea o experiență de utilizator care creează încredere, se conectează cu publicul țintă și le lasă să se simtă fericiți și cu un sentiment de realizare.

Folosești vreunul dintre aceste trucuri de design UX? Mi-ar plăcea să aud despre orice mi-a lipsit! Anunță-mă în secțiunea de comentarii.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me