Designul UX se referă la crearea unei experiențe convingătoare pentru utilizatorii dvs..

Știe ce dorește utilizatorul și le oferă rapid și simplu. Cel mai bun design UX face ca utilizatorul să creadă că site-ul este creat doar pentru ei.

Prima din seria noastră de patru părți se concentrează pe Propunere de valoare. Pentru că primul pas este să le spui utilizatorilor exact ceea ce faci și să le promiți o valoare bună.

Creați-vă propunerea de valoare și convingeți utilizatorii

Când un vizitator aterizează pe site-ul dvs. web, aveți la dispoziție cinci secunde pentru a-i convinge de ce merită timpul lor. Utilizatorii noi caută întotdeauna răspunsuri rapide.

"Cine ești tu? Ce faci? Cum o să mă avantajeze asta?"

Aceasta este o mulțime de informații care trebuie transmise în doar cinci secunde!

Trucul este să creezi „Propunerea de valoare” perfectă: o descriere scurtă și clară a afacerii tale și de ce este valoroasă. Este primul lucru pe care ar trebui să îl vadă utilizatorii dvs. când vă vizitează site-ul.

Este baza unui bun design UX. Dacă o înțelegeți corect, tocmai ați creat prima dvs. experiență excelentă de utilizator. Sunt fericiți, intrigați și încearcă să exploreze mai multe despre tine.

Dacă greșești, au plecat deja.

Acesta este motivul pentru care propunerea dvs. de valoare este atât de importantă. Deschide ușa.

Să creăm propunerea dvs. de valoare.

Pasul 1. Ce faci?

Propunerea de valoare începe cu o descriere cu laser a serviciului dumneavoastră.

Dacă nu ați încercat niciodată să vă condensați propunerea de afaceri într-o singură frază, încercați-o acum. Este complicat, dar este esențial să-l înțelegeți cum trebuie. Iată câteva exemple perfecte din întreaga lume:

Facebook – „Facebook vă ajută să vă conectați și să împărtășiți cu oamenii din viața voastră.”

Netflix – „Vizionați programe și filme TV oricând și oriunde.”

PayPal – „Cel mai simplu și mai sigur mod de a fi plătit.”

Reddit – „Prima pagină a internetului”

Cele mai bune produse și servicii pot fi rezumate într-o propoziție digerabilă. Poate a ta?

Pasul 2: pentru cine se adresează?

Serviciul dvs. este creat pentru dezvoltatori, graficieni, iubitori de pisici? Spune-le. Conectați-vă cu ei. Spune „acest serviciu este pentru tine!”

Photoshop sunt excelente în acest sens: cea mai bună aplicație de imagine și design din lume, cu instrumente noi pentru designeri și fotografi.

Este simplu și le oferă un public țintă clar și definit. Pentru cine este produsul tău?

Pasul 3. Cum își va rezolva produsul problema și își va schimba viața?

Nu este suficient să le spui utilizatorilor cine ești și ce faci. Numai asta nu-i va convinge să-ți cumpere produsul. Trebuie să le arătați o lume mai bună.

Spune-le cum vei adăuga valoare vieții lor. Ce problemă vei rezolva? Aceasta este promisiunea dvs. pentru utilizator și este partea crucială a propunerii dvs. de valoare.

măr sunt stăpânii de aici. Luați iPad, de exemplu. Iată copia web a Apple:

Copiere web a iPad-ului

„IPad-ul schimbă modul în care faci lucrurile în fiecare zi. Asumați-vă un nou proiect, alegeți o nouă abilitate sau începeți un nou hobby. ”

Nu o dată în propunerea lor de valoare nu descrie produsul. Nu au nevoie. Te-au vândut deja în stilul de viață! Încercați să faceți același lucru pentru produsul sau serviciul dvs. Vinde visul.

Pasul 4. Clincher

Dacă pasul 3 se referă la vânzarea visului, pasul 4 convinge partea practică a creierului tău. Este un mic gust în plus care îi convinge să continue. Este beneficiul concret și cuantificabil pe care îl vor obține din utilizarea serviciului dvs..

Gândiți-vă la proba lunară gratuită a Netflix sau la clincher-ul Facebook: „Este gratuit și va fi întotdeauna!” Ar putea fi, de asemenea, o reducere pentru utilizatorii noi sau o garanție de returnare a banilor.

Pasul 5. Ce te face unic?

Internetul este plin de noi servicii, platforme și produse. Spuneți utilizatorului cum sunteți diferiți. De ce ar trebui să aibă încredere în tine decât în ​​altcineva?

Ce te face cel mai bun serviciu?

WordPress își completează propunerea de valoare plină de oferte unice: „Cel mai simplu mod de a crea un site web gratuit”, „Putem alimenta 24% din internet”,

Dă-le un motiv clar pentru a te încrede în competiție. Ești cel mai ușor serviciu, cel mai bun, cel mai ieftin, cel mai popular, cel mai ecologic?

Pasul 6. O imagine

Este un cliseu, dar într-adevăr o imagine pictează o mie de cuvinte. Alegeți o imagine grafică sau erou pentru a însoți copia. Ar trebui să-și arate produsul sau serviciul în acțiune. Faceți-l să pară irezistibil și vital.

Accesați pagina de pornire a Instagram și veți fi întâmpinați cu o frumoasă poză de Instagram în acțiune. Nu spuneți doar oamenilor ce faceți, arătați-le.

Pasul 7. Arătați-le unde urmează

Dacă ați perfecționat primii pași, ați făcut munca grea și i-ați convins. Tot ce trebuie să faceți acum este să le indicați în direcția corectă. Oferă-le o sarcină directă: „Înregistrează-te acum” sau „dă clic pentru a afla mai multe”.

Uşor.

Cum să vă construiți prima pagină de destinație (+ 14 sfaturi pentru a o optimiza pentru conversii!)

Propunerea de valoare este inima designului UX

Fără aceasta, nu vă puteți defini publicul țintă. Nu puteți contacta persoanele potrivite. Mai important, nu puteți oferi o experiență simplă utilizatorului. Vei lăsa vizitatorii derutați și deziluzionați.

Designul fantastic UX începe prin a spune oamenilor ce faceți și de ce au nevoie de serviciul dvs..

Asta e.

Acum, continuați să citiți partea a 2-a: Cum să vă definiți utilizatorii, să-i găsiți & rezolva-le problemele

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me