UX Partea 3: Funcționează proiectarea dvs. actuală UX?

Designul UX se referă la crearea unei experiențe convingătoare pentru utilizatorii dvs..


Știe ce dorește utilizatorul și le oferă rapid și simplu. Cel mai bun design UX face ca utilizatorul să creadă că site-ul este creat doar pentru ei.

A treia din seria noastră de patru părți vă arată cum să aflați mai multe despre utilizatorii dvs. și să evaluați performanțele actuale.

Aflați să vă ajustați bine designul UX

Sunteți aici pentru că doriți să creați cea mai bună experiență de utilizator posibil.

Dar, nu te poți îmbunătăți până nu știi ce este rupt. Este timpul să aflați mai multe despre utilizatorii dvs. și despre experiența lor pe site-ul dvs. web.

Pasul 1. Cine sunt utilizatorii dvs.?

Prima întrebare este ușor de răspuns. Este inima designului UX: utilizatorii dvs..

Cine sunt ei?

Cu cât știți mai multe despre utilizatorii dvs., cu atât veți putea experimenta mai bine pentru ei.

Google Analytics este un instrument fantastic care înregistrează informații despre fiecare persoană care vizitează site-ul dvs. web. Vă oferă o defalcare demografică pe vârstă, sex și locație. O caracteristică nouă urmărește, de asemenea, interesele utilizatorilor (bazate pe comportamentul lor de internet). Utilizați aceste informații pentru a determina cine utilizează serviciul dvs..

În partea 2, am vorbit despre crearea unui utilizator ideal. Analiza dvs. se potrivește cu utilizatorul ideal pe care l-ați creat? Dacă da, atunci felicitări, ajungeți la persoanele potrivite și acesta este primul pas către o experiență pozitivă a utilizatorului.

Pasul 2. Cum au ajuns aici?

Folosind Google Analytics, puteți urmări, de asemenea, întrebările de căutare care duc oamenii pe site-ul dvs. web. Aceasta vă spune ce întrebări își pun oamenii. Îți spune exact ce caută. O oferiți?

De exemplu, aici la Bitcatcha, ajutăm întreprinderile mici să găsească cele mai bune soluții de găzduire web. Când mă arunc în contul nostru Analytics, îmi place să văd interogări de căutare de genul „care este cea mai bună gazdă web?” pentru că știu că Bitcatcha are răspunsurile! Acea persoană primește o experiență excelentă pentru utilizatori.

Ce întrebări îți pun utilizatorii? Și le răspunzi?

Pasul 3. Conversiați utilizatorii?

Dacă atingeți publicul potrivit și răspundeți la întrebările corecte, puteți presupune că oferiți o experiență bună utilizatorului. Acum ai nevoie de dovadă rece, tare.

Pur și simplu, puteți spune dacă designul dvs. UX funcționează analizând numerele de conversie. Se înregistrează la serviciul dvs.? Cumpără produsul dvs.?

Este timpul să sari înapoi în Google Analytics pentru a găsi răspunsurile.

Indicatori de design UX bun

Conversii la obiectiv: Google Analytics are o caracteristică interesantă care vă permite să urmăriți comportamentul utilizatorului și călătoriile utilizatorilor. Să presupunem că obiectivul dvs. de conversie este de a determina utilizatorii să se înscrie la o probă gratuită. Rugați Google Analytics să urmărească numărul de persoane care aterizează pe pagina dvs. de pornire, apoi dați clic pe pagina de încercare gratuită și se înscrie. Un procent ridicat înseamnă că designul dvs. UX l-a făcut plăcut și simplu pentru ei.

Fluxul de comportament: O altă caracteristică interesantă Google Analytics este „fluxul de comportament”. Vă arată cea mai comună pagină de destinație. Apoi vă spune unde merg utilizatorii alături și unde merg după aceea. Cu un design UX bun, veți vedea utilizatorii urmând calea pe care ați setat-o ​​pentru ei. Pagina de destinație > mai multe informatii > conversie. Dacă există o mulțime de renunțări sau acestea evită conversia dvs. principală, designul dvs. UX a greșit.

Marele steag negru de design UX rupt

Rata de respingere: Când cineva vine pe site-ul dvs. și pleacă fără a face clic pe un alt link, se numește săritură. O rată mare de respingere sugerează că oamenii nu găsesc ceea ce caută. Este un indicator cheie al designului UX slab.

Rata de respingere scăzută indică un design UX bun

Vizitatori cu întoarcere scăzută: Un site web bun are un flux sănătos de vizitatori noi și care se întorc. Dacă statistica „vizitatorului înapoiat” este scăzută, sugerează să nu oferiți o experiență convingătoare pentru utilizatori. Înseamnă că oamenii nu se întorc și vă folosesc serviciul în mod regulat.

Analytics vă oferă o imagine de ansamblu bună a experienței utilizatorului. Dar puteți face doar atât cu multe date. Pentru rezultate reale, va trebui să întrebați direct utilizatorii.

16 Mega-Sfaturi pentru creșterea ratei de conversie a comerțului electronic

Pasul 4. Întrebați-vă utilizatorii

Cel mai bun mod de a face acest lucru este folosind chestionare private. Anonimatul înseamnă că utilizatorii dvs. vor fi mult mai viitori și mai sinceri cu privire la gândurile lor (în comparație cu un focus grup, de exemplu).

Puteți crea rapid un chestionar folosind Survey Monkey. Te vor ajuta să creezi un sondaj și să îl integrezi pe site-ul tău ca pop-up. Pune-le întrebări clare, concise și încurajează onestitatea. Iată câteva întrebări bune de pus:

Ce face [site-ul meu web]?

Aceasta este o șansă de a vedea cât de bine se traduce propunerea de valoare pentru oameni. Utilizatorii dvs. înțeleg de fapt ce faceți?

Care este cea mai frustrantă caracteristică a [site-ului meu web]?

Oamenii nu sunt înclinați în mod natural să vorbească negativ despre tine. Trebuie să-i întrebi direct. Deschide-te la critici și învață cum să îmbunătățești experiența utilizatorului.

Ce ar putea face [site-ul meu web] mai bine și ce caracteristici ai dori să vezi?

Utilizatorii dvs. sunt adesea cei mai buni pentru a vă spune cum să vă adaptați. Până la urmă, ei sunt cei care folosesc serviciul tău. Lasă-i să-ți spună unde să mergi.

Pasul 5. Urmărirea ochilor

Urmărirea ochilor este un test de laborator care vă arată exact locul în care utilizatorii privesc și fac clic pe site-ul dvs. web.

O opțiune accesibilă aici este o piesă de software numită Clicktale. Acesta arată fiecare mișcare a unui eșantion cu hărți de căldură și redări. Puteți vedea în mod activ locurile în care utilizatorii se străduiesc să navigheze și să vă uitați cum interacționează cu site-ul dvs. în timp real.

Este o hartă vizuală a experienței utilizatorilor dvs..

Pasul 6. Testare A / B

Dacă încercați să decideți între două machete de navigare sau o formulare diferită, încercați ambele! Creați două pagini de destinație separate și împărțiți traficul în mod egal între ele.

Utilizați acum Google Analytics pentru a măsura performanța fiecăruia. Care încurajează mai multe vânzări, înregistrări și conversii? Este un indicator clar al celui mai bun design UX.

Pasul 7. Serviciul Clienți

Ar trebui să savurezi oportunitatea de a primi feedback gratuit și ușor din partea utilizatorilor. Întrebările de asistență pentru clienți reprezintă o informație cheie asupra experienței vizitatorilor tăi. Îmi place să cred că un utilizator căruia îi pasă suficient să ne scrie (chiar și negativ) este un utilizator care merită să-l avem. Care sunt cele mai frecvente întrebări și îngrijorări?

Utilizați această șansă pentru a vă conecta cu utilizatorii dvs. și întrebați-i ce puteți face mai bine!

Gândul final: design-ul dvs. UX nu este niciodată „finalizat”

Designul dvs. UX nu este „făcut” niciodată. Continuați să aflați mai multe despre utilizatorii dvs. și continuați să testați experiența lor.

Deschide-te la critici, află mai multe despre vizitatorii tăi și nu înceta niciodată să te adaptezi.

Ai încredere în noi, utilizatorul are întotdeauna dreptate.

Dacă vi se pare interesant acest articol, pariez că vă va plăcea și partea a 4-a – Utilizarea psihologiei pentru ca utilizatorii să facă ceea ce doriți

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map