Designul UX se referă la crearea unei experiențe convingătoare pentru utilizatorii dvs..

Știe ce dorește utilizatorul și le oferă rapid și simplu. Cel mai bun design UX face ca utilizatorul să creadă că site-ul este creat doar pentru ei.

A patra și ultima parte din serie explică cum să utilizați psihologia pentru a vă conecta cu utilizatorii. Mai important, vă voi arăta cum să îi determinați să facă exact ceea ce doriți.

UX Design Partea 4: Utilizarea psihologiei pentru ca utilizatorii să facă ceea ce doriți

Utilizarea psihologiei în designul UX este serios. Într-un fel de truc de minte Jedi, nu un fel de mod de Sigmund Freud.

Folosind trucuri și tehnici inteligente, puteți face utilizatorii să se simtă, să gândească și să facă orice doriți.

Psihologia este motivul pentru care cumperi ceva de pe Amazon înainte să realizezi că îl vrei. Acesta este motivul pentru care urmăriți un alt episod de House of Cards pe Netflix la 4 dimineața. Acesta este motivul pentru care nu vă puteți ajuta, dar dați clic pe un link UpWorthy.

Designul lor UX ne face. Aceste companii înțeleg îndemnurile umane de bază. Și le fac o parte centrală a site-ului lor web.

Iată un pic înspăimântător: am folosit deja unul dintre cele mai mari trucuri pentru tine.

Partea 1: Înțelegerea nevoilor umane de bază

Primul truc este să atingeți nevoile umane de bază ale utilizatorilor dvs..

Există patru îndemnuri principale care stimulează online toate comportamentele:

 1. Afiliere
  Ne înconjoară de oameni și lucruri care ne fac fericiți și ne definesc. Acesta este motivul pentru care ne întoarcem din nou la același site web. Pentru că ne raportăm la ei.
 2. stare
  Avem o nevoie profundă de a obține un statut mai bun, indiferent dacă este social, profesional sau personal. Facebook atinge asta, permițându-ne să ne arătăm realizările și măsurând popularitatea.
 3. Fericire
  Tot ceea ce facem este să ne străduim de fericire. Cel mai bun design UX ne răsplătește cu sentimente fericite la fiecare rând.
 4. Curiozitate
  Întotdeauna vrem să știm mai multe.

Acum știți îndemnurile umane de bază, cum le folosiți în avantajul vostru?

Partea 2: Utilizarea psihologiei pentru a vă conecta cu utilizatorii dvs.

Oamenii sunt curioși în mod natural, dar sunt, de asemenea, precauți atunci când explorează lucruri noi. Este sarcina ta să te conectezi cu ei și să îi faci să aibă încredere în tine.

Relatați și empatizați

Cel mai rapid mod de a câștiga încredere este prin empatizarea cu oamenii. Arată-i că îi înțelegi. Nu uitați, utilizatorii caută afiliere.

Faceți acest lucru prin proiectarea UX-ului dvs. în imaginea publicului țintă. Dacă ați citit ghidul meu privind definirea publicului dvs., ar trebui să aveți un bun simț al demografiei, intereselor și obiectivelor acestora. Creați site-ul dvs. web într-un mod care să rezoneze cu utilizatorii dvs..

Gigantul comerțului electronic, Etsy, de exemplu, vizează piața de artizanat. Accesați site-ul lor și veți primi imagini ale utilizatorilor lor, desenând, cusând și creând produse noi.

Etsy

Apelarea la acțiune vă solicită „alăturați-vă comunității” și evidențiază comraderia dintre vânzători și clienți. Acesta oferă o atmosferă primitoare pentru publicul lor țintă. Dacă îți plac meșteșugurile, te simți imediat acasă aici.

Este destul de puternic. Cu toate acestea, nu este altceva decât simpla psihologie și instinctul natural de a găsi o comunitate.

Ca o afacere mică, puteți urma lor. Utilizați limbajul, conținutul și imaginile care se conectează cu publicul țintă. Dacă sunteți o companie de comerț electronic, asigurați-vă că publicul dvs. țintă modelează produsul în imaginile dvs. Arătați-le utilizatorilor că înțelegeți lumea lor și invitați-i să fie. Este primul pas către încredere și respect.

Dovedește-ți demnitatea

Din păcate, nu este destul de mult pentru a-i convinge.

Încrederea nu înseamnă doar asemănare și asociere. Este vorba despre competență. Vizitatorii noi sunt în mod natural precauți de servicii necunoscute. Este de datoria dvs. să descompuneți această prudență prin simpla psihologie a „mentalității efective”.

Dacă mulți oameni fac ceva, tindem să avem încredere în el și să-l urmărim. Arată-le noilor utilizatori că mulți alți oameni au încredere în tine.

Chiar și cele mai mari produse de pe planetă fac acest lucru. GoPro, de exemplu, a construit cea mai rapidă cameră de vânzare din lume. Și nu le este timid să le spună utilizatorilor lor! Aceștia fac reclamă pe site-ul lor web și le reamintesc utilizatorilor că au „performanță nominalizată pentru Emmy”.

Du-te pro

Dacă cele mai mari companii din lume folosesc mărturii și persuasiune, așa ar trebui. Produsul dvs. a fost prezentat de un site web important sau a câștigat un premiu? Puneți asta în copia principală. Ai un client binecunoscut sau un client celebru? Arătați imagini cu acestea folosind-o sau cereți-le o mărturie.

Acum i-ai adus în lumea ta și ei au încredere în tine. Urmează partea complicată.

Partea 3: Faceți-i să facă ceea ce doriți

Toată lumea vrea ceva. Trucul este să-i faci să-și dorească ceea ce ai.

Curiozitate

Oferiți cuiva un gust mic de ceva și îi face foame pentru mai mult. Suntem născuți curioși. Prin preluarea acestui îndemn uman de bază, puteți face utilizatorii să facă clic pe aproape orice.

Amazon face asta foarte bine când vinde cărți. Ei folosesc o copie irezistibilă deasupra imaginii cărții care spune simplu: „Faceți clic pentru a privi în interior!” Nu vă puteți ajuta, dar dați clic pe acesta!

Amazon’s Look Inside

Dacă vindeți un produs sau serviciu, oferiți-le utilizatorilor informații suficiente pentru a le juca. Dă-le acel îndemn psihologic de a afla mai multe. Apoi arătați-le unde să mergeți pentru a satisface pofta.

Am folosit acest truc la începutul articolului. Ți-am spus că deja am folosit psihologia pe tine și te-a făcut să vrei să continui să citești, nu? Și acum ești aici. Curiozitatea funcționează întotdeauna.

Doar asigurați-vă că această tehnică nu se întoarce. Recuperarea trebuie să fie la fel de bună ca promisiunea ta. Dacă suge, transformi o experiență bună a utilizatorului într-una proastă.

Recompensează-ți utilizatorii

Faceți acest lucru când înveți un animal de companie trucuri noi; se numește condiționare. Ori de câte ori utilizatorii dvs. fac ceea ce doriți, răsplătiți-i! Și o vor face din nou. Și din nou.

Puteți afla multe lucruri de pe Facebook aici. Facebook dorește să împărtășești cât mai mult. Este ceea ce îi continuă să meargă. Deci, te recompensează cu like-uri. De fiecare dată când obții un „like”, primești un mic succes de fericire. Se simte bine, așa că o faci din nou. Continuați să împărtășiți.

Dacă aveți un produs pe care să îl vindeți, recompensează oamenii atunci când îl cumpără. Oferă-le un discount la următoarea achiziție. Identificați obiectivul principal de conversie pentru site-ul dvs. și răsplătiți-i pe oameni pentru că îl fac.

Jedi Mind-truc complet!

Înțelegând nevoile psihologice de bază ale utilizatorilor dvs., puteți crea o legătură emoțională cu aceștia.

După ce ați făcut asta, îi puteți face să facă aproape orice doriți.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me