18 веб локација е-трговине са беспријекорним УКС дизајном (и 3 велика имена која недостају)

Ако сте нам се придружили због нашег УКС чланка раније овог месеца, знаћете да смо разговарали о 25 битних елемената дизајна УКС веб локације.

Основна идеја је следећа: УКС дизајн је све о уласку у главу вашег посетиоца. Ради се о стварању једноставног, неометаног и угодног искуства за ваше кориснике. Идеја је да се информације доставе брзо и да их чак и насмеју.

Добар УКС дизајн даје допамин и срећу код ваших посетилаца. А због тога им је већа вероватноћа да вам верују. Оно што је најважније, чини их вероватнијим да их купују.

Након што смо прегледали 25 основа у нашем последњем чланку о дизајну УКС-а, погледајмо како то делује у деловању. Конкретно, гледамо УКС дизајн веб локација за електроничку трговину.

Како ове веб странице користе паметне трикове за УКС дизајн како би подстакли своје посетиоце да купују?

1. Асос

Ја често користим пример Асоса, али постоји добар разлог за то. Њихов УКС дизајн је сјајан.

Све започиње предлогом избацивања вредности. Одлична слика, једноставан објашњавач, гаранција бесплатне доставе и очигледни позиви на акцију који вас усмеравају на одељење за мушкарце или жене.

асос2

Једна од њихових необичних УКС карактеристика је видео писта, тако да посетиоци заправо могу видети како изгледа одећа. Омогућава купцима најбољи могући преглед предмета и пружа им самопоуздање за куповину.

Такође имају одличну нову функцију која се зове „брзи преглед“. На њиховој страници производа додирнете „брзи преглед“ и појављује се мали скочни прозор с додатним сликама и свим потребним информацијама. Корисник штеди кликом напред-назад на различите странице. Једноставан, интуитиван дизајн.

асос

2. Зара

Веб локација Зара је мајсторска класа у једноставности. Чист, интуитиван и ограничен. То је оде Хицковом закону: принцип дизајна који ограничава избор навигације и даје кориснику јасне, али ограничене могућности.

Идеја је да ће превише могућности надвладати вашег посетиоца. Нудећи мање избора, они се осећају самоувереније. Гледаћемо одличнију навигацију током овог поста, али Зара је једна од најбољих.

зара

3. Абоф

Абоф (Алл Абоут Фасхион) користи вешто паметан трик УКС на својој веб локацији. Позовите почетну страницу и она не личи на традиционалну страницу за електроничку трговину. Уместо тога, више личи на блог. Пуно је сочног садржаја који инспирише своју публику.

абоф

У својим причама и чланцима, они истакну одећу на истакнутом делу под називом „Купујте причу“. У нашем претходном чланку о УКС-у говорили смо о важности стварања односа са својом публиком. Абоф то савршено ради са релативним причама и садржајем.

абоф 2

Тек након што је купац инспирисан, покуша да нешто прода.

На својој страници производа имају корисне белешке о „стиловима стила“, који су савршени примери „микро-интеракције“ – мали комадићи који посежу и привуку вашу публику.

абоф 3

Примјетите да имају и „водич за величину“ који ће помоћи купцима да тачно изврше своја мјерења (страх да се одјећа не уклапа један је од највећих разлога да напустимо колица). Такође користе одељак „процењена испорука“ да би купцима пружили још више информација.

4. Бергхаус

Бергхаус је робна марка за одећу на отвореном, али то ћете знати током прве секунде од слетања на њихову локацију.

бергхаус

Ово је бренд који интимно разуме своју циљну публику и осигурава да се што брже повеже с њима. Први јуначки снимак је инспиративна позивница. Повезује се са заједницом и привлачи вас у.

Једини недостатак? Јачи позив на акцију заиста би запечатио споразум овде.

5. Аппле

Очекивали бисте да ће компанија која ставља дизајн и иновације у своје срце успјети у УКС дизајну, и то раде. За почетак погледајте странице њихових производа.

Користе се померањем паралаксом да би слике постале динамичне, увлачиле корисника и елиминирале све излазне тачке. Потопљени сте у свет Аппле-а.

Снимање екрана 2016-07-28 у 8.43.00

Паметне анимације приказују тачно како производи раде, попут новог 3Д додира. Клизне галерије вас позивају на интеракцију и истраживање, а паметна копија тачно вам говори како ће вам нови иПхоне побољшати живот (уместо дуге листе карактеристика).

Њихова навигација је једноставна и чиста, и волим њихово коришћење слика да додатно разликују могућности (скенирамо веб, тако да се речи навикају мешати једна у другу)

јабука 2

Током процеса одласка пружају вам могућност да разговарате са стручњаком док купујете. То је једноставан, али користан трик. Новопеченима пружа одређену помоћ преко линије, али не спречава самопоуздане купце да извуку своју кредитну картицу.

6. Беллрои

Као релативно нови продавац у е-трговини, ваш први задатак је показати купцима како се разликујете од свих осталих. Беллрои то савршено ради са својим асортиманом танких, компактних новчаника.

беллрои 3

Још боље, на својим страницама производа, сваки новчаник има свој видео снимак, који купцима приказује све јединствене карактеристике.

беллрои 4

7. Изнајмите писту

Рент тхе Рунваи има прилично јединствен концепт: посудите хаљину или одећу на неколико дана, а не да је купујете. Ово је сјајно за венчања или догађаје на којима не желите да се бацате за одећу коју можда никад више нећете обући.

Веб страница тај концепт уводи једноставно, а затим позива интеракцију корисника, позивајући их да одаберу прилику.

изнајмљивање писте

Додатне ознаке за њихов календар испоруке такође омогућавају купцима да знају тачно када ће одећа стићи и када је треба вратити.

најам за писту 2

Тако једноставно, али тако увјерљиво.

8. Амазон

Амазон је највећа веб локација за е-трговину на свету и, искрено, једна од најбољих. Можете одабрати било коју од њихових карактеристика као пример УКС дизајна.

Од својих паметних пакета до препорука корисника, предвиђају потребе својих корисника и испоручују их. Међутим, истичемо њихов систем наруџбе једним кликом.

амазон

То је још увек најбољи пример ефикасности одјаве на вебу. У сржи е-трговине УКС дизајна је процес куповине и одјаве. Што је гладније, то боље. И не постаје глађе него наручивање једним кликом!

9. Пасти

Слика која вам говори све што требате да знате. Израда и дизајн са личношћу. Непосредни попуст за нове кориснике и велики, смели позив на акцију.

испашу

Ово је једноставан мастер-цласс у УКС дизајну.

10. ТопСхоп

Трговине које продају пуно производа имају много тежи посао када је у питању УКС дизајн. Како организујете сваки различити пар фармерки и представите их?

Срећом, ТопСхоп има одличан план. Са великим, окретним котачићем за филтрирање који лебди страном, можете непрестано подешавати и мењати стил, боју, стане и цене својих производа.

Топсхоп 2

Чак и хладнији, сваки производ прелази на слику модела који их носи кад миша пређете мишем. Подстиче интеракцију и купцима омогућава бољи преглед предмета.

11. Протест

Протест би могао имати само највећу, најтајнију навигацију на вебу.

П

То је јасно, језгровито и неспретно. Такође смањује шансу да се купац одјави. Плава боја задржава пажњу купца тамо где они то желе.

Протест такође користи тону ситних анимација на њиховој веб локацији. Свака се активира када се помичите преко ње. Задржава пажњу купаца, подстиче интеракцију и чини да се целокупна локација осећа динамично.

12. Нови изглед

Нев Лоок добија место на листи за своју иновативну корпу. Све време седи на њиховој навигационој траци, са подебљаним индикатором да вас подсети да је тамо.

Нови изглед 2

Када га кликнете, не одвлачи вас на другу страницу. Уместо тога, клизајући панел се помера са стране како би вам показао шта имате у торби. То значи да се купци никада не губе и да могу лако да одјаве када желе.

Нови изглед

13. Оловка, до 53

Ако ћете продати оловку за штикле по готово 60 долара, мораћете да је заиста продате! Срећом, “Оловка”, од 53 године обавља одличан посао, користећи бројне УКС дизајнерске трикове.

Они користе дугу страницу за помицање паралаксом да објасне све карактеристике и покажу вам шта тачно можете учинити са тим.

оловка 2

Они такође користе сјајне критике да објасне зашто су толико бољи од осталих опција. Кориштење цитата из „Виред“ сјајан је трик за пружање кредибилности производа и оцјену његове користи.

Оловка

14. Фармдроп

У нашем последњем чланку о УКС дизајну објаснили смо колико је важно саосећати са својом циљаном публиком и повезати се с њима. Фармдроп то ради постављајући своју изјаву о мисији испред и у средиште.

фарма

Они су „болесни и уморни од гледања хране која се миљије на километре“. То је нешто са чиме се већина купаца може суочити. Пре него што покушају да вам продају било шта, повезују се с вама и дају вам разлог за куповину.

15. Сид Масхбурн

Још један одличан падајући мени, заједно са малим иконицама. То је једноставан трик који нам помаже да схватимо опсежан мени. Поред тога, даје веб страници мало више личности.

иконе

16. Спорни сатови

Ово је сат са само једном руком. То је прилично јединствен концепт, па је потребно мало објашњења! Слов Ватцхес ово стварно добро ради са објашњењем видео записа преко целог екрана.

спори сатови

Осим што објашњавају концепт, они такође говоре кроз своју филозофију која стоји иза његовог стварања (одлично за повезивање са купцем), и користе прелепе слике које истичу и циљају своју идеалну публику.

17. Фиребок

Када се ваши предмети не уклапају у уобичајене категорије, будите креативни! Фиребок се специјализирао за необичне поклоне и непожељне предмете. Њихов топ 50 графикон савршен је начин за истраживање њихових најпопуларнијих производа.

слике

Изглед кутије је одличан за брзо прегледавање производа, а многе слике су динамичне, покретне и у интеракцији са купцем.

Пошто су се специјализовали за поклоне, такође имају „проналазача поклона“ на навигационом траку, фантастичан начин за сужавање опција.

18. Лажни глупи

Интернетска куповина се често осјећа потпуно исто, а многи ће пропустити стари поступак прелиставања часописа или каталога.

Лази Оаф враћа ово са својим одељком о „књигама“. Уместо да полажу одећу једну по једну, оне одједном приказују одеће у разним комбинацијама. На крају, тако су изгледали у каталогу.

лијени оаф

Кликните на слике и добит ћете оквир за „брзу куповину“ да одаберете сваку од три изложене ставке. То је више шоларски и потопни начин куповине.

Шта да не радим!

Не волимо да растурамо друге веб странице, али постоје нека велика имена која све погрешно схватају … Ево једног или два најгорих преступника.

1. Кућа Фразера

Они су једна од највећих робних кућа на свету, али чине једну велику грешку чим учитате њихову веб локацију.

Одмах вас удари скочним прозором на пуној страници са захтевом да се претплатите на њихов билтен.

Хурс Фразера

Иако су трговина са великим именима, то је веома гипка тактика која ће оставити већину купаца. Запамтите, ово је први утисак. Много је боље креирати корисничко путовање које едукује и инспирише посетиоца пре него што затражи адресу е-поште.

И не само то, него нема правог подстицаја да се пријавите на њихов билтен. Попуст код ваучера овде би био сјајна опција и могао би да помогне купцима да опросте инвазивни попуп.

2. Вал Март

Вал Март има тежак изазов. Они продају прилично све, па како онда то категорисати и поједноставити га? Па, нисам сигуран … али не овако …

зидни март

Нажалост, ово је само збрка категорија које је готово немогуће пронаћи оно што тражите.

Овде се једноставно догађа превише информација. Када својим корисницима представите превише могућности, они често паниче и одлазе.

3. Раи-Бан

Ово је мало лош избор, јер је већина веб локација Раи-Бан врло љубазна за кориснике. У ствари, има тону цоол функција.

Међутим, они раде нешто што много веб страница за електроничку трговину заиста нервира купце. Ово:

раи бан

Вероватно сте видели овакву страницу сто пута. Не чини се толико лоше, али заправо ствара још једну препреку продаји.

Ако сте купац који се враћа, сада сте заузети питањем коју сте лозинку направили. Ако га се не сећате, мораћете да прођете кроз читав поступак „заборављене лозинке“. Можете изгубити тог купца у било којем тренутку …

Ако сте нови купац, сигурно је наплата гостију, али све што сте урадили је да им дате још једно дугме да кликну. Још једна прилика да се кликнете.

У овом тренутку, ваш купац је потпуно искључен из своје кошарице и процеса куповине. Не повлачите, само закључајте продају!

Одличан УКС дизајн односи се на ситне ситнице које олакшавају ствар купцима. Ових 18 веб локација савршено ради.

Које ћете карактеристике користити на сопственој веб локацији?

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map