Како његовати е-трговину водећи без превише напора

Односи са клијентима су крхки. Попут садње врта, сахрањујете тоне семенки, залијевате их мало поклона или пажње и надамо се да ће никнути.


Као што мекана садница још увек није спремна за сунце, потенцијални купци можда нису спремни да купе ваш производ. Ипак.

Будући да имамо нешто за продати, наша прва склоност је да први контакт са потенцијалним купцима направимо пажљиво изграђеним, тешко погоденим продајним местом, надајући се да ће их наш говор чуда растопити у гомилу гомила спремних за куповину тамо на лицу места. Али осим ако продајете сладолед из камиона врућег летњег дана, то обично није одговор..

Према Роберту Цлаиу, само 2% потенцијалних купаца икада ће купити на првом састанку, што значи да наш први сусрет са неким не би требао бити само у вези с вама. Не предлажете брак на први састанак, а купац ће желети да сазна више о вама пре него што вам поверује информације о кредитној картици.

Постоји још један начин да останете у глави својих перспектива. Сваки продајни професионалац требало би да научи како да се усредсредите на купце који су спремни да купе, а још увек вам пружају хладне изгледе пажњу потребну да их претворе у топле канале.

Разлика између продаје и маркетинга

Припремање некога да буде пријемчив за ваш продајни терен познатије је као оплемењивање олова. Попут саднице за бебе која сваког дана добија мало сунца пре него што је пустите да је изложи оштрим елементима, тако и олово храњиво припрема ваше изгледе пре него што их ударите својим тоном.

Пресудно је схватити да припремање предводника за ваш продајни ток укључује паметни маркетинг, а не продају. Изрази се често употребљавају наизменично, али постоји разлика.

Продаја је директан процес у којем се водећи позива на трансакцију, преговара се о условима, а потенцијални услови или прихвате или одбију услове. Процес продаје се покреће кораком.

Маркетинг се дешава много пре него што је продаја укључена. Према ЦЕБ-у, купци обично пролазе 57% током процеса продаје пре него што се одлуче за куповину, што значи да је до тог тренутка маркетинг оно што чини посао. Маркетинг укључује утврђивање ко су потенцијални купци, алате за циљање ових људи и развијање односа са њима док они нису спремни да уђу у процес продаје..

Зашто тврда продаја не функционира

Према Хубспот-у, купци имају већа очекивања од процеса куповине, укључујући већи степен контроле и да ће ангажовати продају када буду спремни. То значи да је важно да продаја остане у позадини док не буду позвани за сто. Људи су паметнији ових дана и више времена проводе истражујући и разговарајући са другим купцима пре него што су спремни да разговарају о продаји.

Како рећи ко је згодан а ко није

Обично је прилично лако схватити ко је спреман да купи, а ко не. Људи који желе да купе или су готово спремни да купе су:

 • пита о врло специфичном решењу
 • питајте за цену
 • желите додатне информације и имате питања

Људи који нису спремни:

 • реците да су заинтересовани, али не желе да разговарају са вама
 • немају временски оквир
 • превише сте заузети да бисте одговорили на ваша питања

Требали бисте имати листу питања спремна да бисте квалификовали своје изгледе. Ако не можете добити одговоре на своја питања, они иду у вашу не спремну категорију. Људи који одговоре на сва ваша питања и испуњавају горе наведене критеријуме су они са којима бисте требали активно комуницирати да бисте закључили продају.

Алат који ћете требати вољети на водичима из даљине

љубав љубави

Све што је потребно за почетак је добављач услуга е-поште попут Маилцхимп и неколико делова садржаја. Ако можете да приуштите да користите програм за аутоматизацију маркетинга као што је Хубспот или аутоматизовани програм за е-пошту као што је Дрип, цео систем функционише без икаквог труда са ваше стране након што сте га поставили.

Сазнајте више: Како да направите листу е-поште са нуле & Пошаљите свој први невслеттер: Туториал МаилЦхимп који би свима њима владао

Ако не можете да приуштите тежу опрему, користите Маилцхимп (бесплатан за првих 2000 адреса) у комбинацији са програмом као што је Запиер да бисте поставили темпирано издање неговања е-порука.

Билтени такође раде добро.

Не морате написати е-књигу или створити тону информација, а дељење драгоценог садржаја од других (који нису директни конкуренти) такође делује.

Добра идеја је имати следеће информације за поделу са људима:

 • Студије случаја
 • Бели папири
 • било који други непродавачки садржај

Стварање секвенце убица

Најтеже што бисте разумјели о његовању олова је да у својој е-пошти не бисте требали имати било какве поруке о продаји. Без позива на акцију, без позива, без икаквих понуда до правог тренутка. Они су довољно паметни да схвате да им шаљете е-поштом, јер им желите нешто продати. Не дувајте тако што ћете их подсећати на то.

Прво што треба да урадите је да смислите идеју која ће решити проблем вашег потенцијалног клијента. Будите пажљиви у претпоставци да знате који су њихови проблеми и како их рјешавате. Било би боље да питате неке своје тренутне или претходне клијенте о којим проблемима сте се бринули.

Једном када утврдите болне тачке вашег потенцијалног клијента, користите те информације да бисте креирали секвенцу е-поште која решава овај проблем за њих. Не бојте се да ћете решити њихове проблеме и они ће отићи. Ако вам помогну да реше своје проблеме чини вас савезником поузданим, некога кога могу позвати када схвате да не може сам да га поправи.

Сада је време да смислимо фреквенцију. Да ли ћете слати е-пошту једном недељно? Месечно? Више није увек боље јер ће свакодневно или неколико пута дневно покренути купца да се одјави. Трик је да научите колико често клијенти истражују информације о свом проблему. Ваше прошлости и тренутни купци су кључ за то.

Најбољи начин за започињање секвенце је бесплатно преузимање. Контролне листе, радни листови, е-књиге и други алати све су сјајне ствари са којих треба почети. Профил вашег купца пружит ће информације потребне да схватите шта најбоље ради.

Кад неко испуни образац који тражи податке, започиње слијед е-поште. Ако лично или телефоном разговарате са потенцијалним клијентом, можете им рећи да желите да им пошаљете неке бесплатне информације и добију њихову адресу е-поште и ручно унесу њихове податке у ваш софтвер.

Тајне велике његујуће секвенце претварања

Добар низ е-порука заснован је на понашању купаца. Ако неко не отвори е-пошту коју шаљете или преузимате своје податке, пошаљите е-пошту другачије од особе која све отвори и преузме или кликне. Престаните са слањем е-поште ако не отворе одређену количину е-порука.

Прије смо споменули да добри низови не укључују никакве продајне поруке до одговарајућег времена.

Када је право време?

На самом крају.

Пример редоследа е-поште

Следећи узорак је шестерострука адреса е-поште која се шаље током 20 дана и започиње захтевом за бесплатне информације.

Ако продајете козметику, размислите о саветима за лепоту. Ципеле? Бесплатни савети за продужење живота патика. Шта год да изаберете, треба имати вредност.

Одмах приликом регистрације:
Одмах пошаљите тражене податке.

3 дана након регистрације:
Поновно пошаљите везу до бесплатног линка с информацијама о томе ко сте, што истиче како можете да им помогнете.

7 дана након регистрације:
Садржај који се директно односи на проблем који желите помоћи људима да реше. Ваша е-пошта може бити једноставан поздрав са везом до чланка у индустријској публикацији који пружа неке одговоре.

12 дана након регистрације:
Још одговора на њихова питања.

17 дана након регистрације:
„Пре-питцх“. Укључите студију случаја некога коме сте помогли или бели папир. Изјаве купаца (са сликама) су сјајни начини за изградњу поверења.

20 дана након регистрације:
Сада је време за терен. Обавестите своје водитеље како желите да им помогнете и шта можете учинити другачије од конкуренције. Позовите их да вас контактирају или им јавите да ћете назвати за пар дана.

Немојте престајати слањем е-поште. Икад.

Будући да су људи толико осетљиви на оглашавање, циклуси куповине су дужи него што су били некада, а продаја је мања.

Чак и ако пронађете да људи нису спремни за куповину након што прођу кроз ваш читав низ неговања, наставите им слати е-поштом. Седиште или мјесечни билтен са корисним информацијама чини трик. То не мора бити нешто фенси. Само нешто што ваше име чува у пристиглој пошти како не би заборавили на вас.

Најважније је не одустати. Разлика између успеха и неуспеха је праћење. Може проћи 10 покушаја прије него што добијете одговор. Аутоматским процесом олакшавате вам да се фокусирате на људе који су спремни да купе, а да не занемарите оне који још нису спремни.

Наставите са прикупљањем информација

Једном када имате здраву понуду купаца, не заборавите да останете у контакту. Подстакните повратне информације и набавите што више информација о њиховим навикама куповине. Наставите развијати свој програм његе водећих производа како бисте укључили растуће знање о својим купцима и започели више пословања.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map