Како изградити продајни левак који претвара и прикључује пропусте

Замислите да сваког појединог посетиоца одведете на вашу веб локацију и сипате их у џиновски левак.


Хиљаде купаца сипају се на врх, а уредно одоздо. Купујете свој производ како иду.

Звучи као савршен систем, зар не? Па, то је свеједно план! У овом низу постова разматрамо удвостручење конверзија. Један од најбржих начина за то је укључивање непропусног продајног лијевка.

Шта је ток продаје?

Продајни ток је једноставан начин за визуелизацију конверзија. Врх је широк и широк, представља сваку особу која дође у контакт са вашом марком или веб страницом.

Продајни ток
Кредитна слика: Спаркитецтс.цом

Ми користимо ову метафору јер желите да широки врх ухвати људе из свих крајева и повежете их у једну врло специфичну мету.

Једном када су у вашем току (на вашој веб локацији) они се померају према доле док се јаз смањује. Овде они сазнају више о вашој марки и вашем производу. Убедите их да купују и усмерите их до крајњег циља.

Облик такође представља број људи на путу. Неизбежно ћете изгубити људе док силазите. Посетиоци ће одлучити да их не занима ваш производ или ће се одвратити на путовању. Дакле, у свакој фази, лијак постаје све ужи.

Коначно, на дну се појављују најпрофитабилнији купци. То је обично само мали део огромног броја који је ушао у ток. Али ово су вам најважнији купци.

Муштерија која дође до дна су ваши суперфани!

Продајни токови су сјајни јер одабирају ваше апсолутно најбоље купце (можда би то требало назвати продајним просијавањем?)

Власници веба користе продајни левак да изолују малу количину супер обожаватеља. То су људи који ће купити ваш најскупљи производ и враћати се више пута.

Изградимо свој продајни ток

Врх

Врх вашег лијевка продаје је најшири део. Дизајниран је да привуче што више потенцијалних купаца. Овај горњи део укључује свакога ко икада дође у контакт са вашом марком. Све је у питању свести и маркетинга.

Рецимо да водите рекламну кампању на Фацебооку и достигне 100.000 људи. Те људе називамо водичима, а они представљају сам врх вашег лијевка.

Ваш циљ је пронаћи што више потенцијалних водича. Али, такође су вам потребни циљани или „квалификовани“ потенцијални клијенти. Ово је маркетиншки говор за људе који су активно заинтересовани за оно што продајете. Ловом на „квалификоване“ прилоге значајно повећавате вероватноћу да ће људи стићи до дна.

Средина

Средњи део је место где ове почетне канале претварате у перспективе. Претвара повремене посетиоце у заинтересоване купце. Овде ћете помоћи људима да разумеју шта радите и да их привучете ближе вашем коначном производу.

Нажалост, ово је место на коме већина предузећа ИЗГУБА своје потенцијале, зато обратите пажњу.

Веома је тешко одмах продати свој најскупљи производ или услугу. Дакле, усред тока, желите да дате много информација и промовишете мање производе за подршку. Потребне су вам ствари које почињу да негују ваше купце. Овде треба да изградите поверење и кредибилитет.

То је такође место где започињете снимање података о клијентима и обављате прве мале конверзије. Можете понудити е-књигу или бесплатну пробну верзију, на пример, у замену за адресу е-поште.

Средина тока односи се на едукацију и надахнуће људи. Ради се о малој продаји, малим конверзијама и прикупљању података. Претворите повремене посетиоце у праве купце.

Дно

Дно лијевка ваш је крајњи циљ. Желите да што више људи дође до ове тачке. Када купци дођу до дна лијевка, предузимају велике акције.

Изградили сте њихово поверење. Продали сте један или два производа за подршку и изградили однос на том путу. Они су спремни да купе врхунски производ од вас.

Купци који доспеју до дна вашег лијевка продаје су ваши суперфани. Потребно вам је само неколико суперфана који купују ваш скупи, врхунски производ да би све било вредно.

Пример са хладно-тврдим подацима

То све добро објашњава, али како то функционише у стварном животу? Погледајмо пример на основу просечних стопа кликова и конверзија. Рецимо да покрећете Фацебоок оглас који кошта 100 УСД (у просеку достигне 100.000 људи)

Врх

Фацебоок оглас достиже 100.000 људи
1% кликне на вашу веб локацију и прочита блог (1.000 људи)
10% преузима вашу е-књигу и пријављује се на маил (100)
10% њих купује ваш производ за подршку по цени од 10 УСД (10)
10% купите свој премиум производ по цени од 50 УСД (1)

Дно

Сваки посао је другачији, али имате осећај како се лијак смањује на само неколико великих купаца од огромног почетка од 100 000.

Звучи мало, али на основу овог тока, остварили сте профит од 50 УСД. Такође сте стекли 100 пријављивања путем е-поште. Није лоше!

Сада знате просечну стопу кликова и продају за вашу веб локацију, можете то да увећате.

Како прикључити непропусни продајни левак

Нажалост, не постоји таква ствар као водонепропусни левак у продаји путем интернета. Као што видите на примјеру, на нашем путовању губимо хиљаде потенцијалних резултата водећи само једну премиум продају. Па, како отклонити празнине?

Леак Цатцхинг

Први корак је анализа вашег постојећег лијевка. Као што видите на примеру, можете активно уочити где корисници одлазе. Дакле, ваш први посао је анализа одакле потичу ваше највеће цурења. Да ли је то на врху лијевка, у средини или на дну?

Сад долази паметни залогај. Ако сте поставили ток, као што сам објаснио, требало би да уносите обиље адреса е-поште у средњи део. Чак и након што напусте вашу веб локацију, можете им слати правовремене новости и билтене. То их враћа право на врх лијевка!

Што се тиче оних који се нису пријавили ни на шта, можете их и вратити. Поставите колачиће на својој веб локацији посетиоцима нумера. Затим подесите серију реклама на мрежи које ће „ове циљеве“ поново усмерити. Слањем огласа онима који су већ били на вашој веб локацији, такође их вратите у ток.

Кад левак процури, ухватите их и све вратите на врх.

Добар продајни ток хвата што више квалификованих клијената. Филтрира их кроз пажљиво структуриран веб информација, производе за подршку и бесплатне садржаје. Коначно, суперфанови се појављују на дну, купујући ваш премиум производ.

Једноставно.

Волио бих чути о вашим продајним токовима! Читаоци, јавите ми како изгледа ваше савршено путовање.

Затим провјерите како створити неодољиви оловни магнет који појачава пријаву путем е-поште.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map