Комплетна 25-Трицк УКС-Десигн Цхецклист

Идеја која стоји иза УКС дизајна је једноставна: вероватнији и сигурнији корисници ће вероватније купити од вас. Вероватније је да ће вам веровати, пријавите се на своје адресе поште или преузмите апликацију.


Често мислим да је дизајн корисничког искуства (или УКС дизајн) психологија, а не развој.

Добар УКС дизајн је ствар уласка у главу посетилаца.

Предвиђа сваки њихов потез и ствара веб страницу која је једноставна, интуитивна и пријатна за употребу.

Нажалост, не постоји једноставан одговор или сребрни метак за добар УКС дизајн. То је кулминација пуно ситних твитова. Свако побољшава искуство на вашој веб локацији.

Имајући то у виду, заокружио сам списак од 25 малих (и лаких) подешавања због којих ће ваш УКС дизајн блистати.

Contents

1. Брзина

Брзина веб странице је ваша прва шанса да оставите добар утисак. То је ваша прва препрека УКС-у.

Вебсите-Спеед

(извор слике)

Сувише споро и посетиоци су већ узнемирени и мање је вероватно да ће вам веровати. Инстинктивно повезујемо брзину са професионализмом, а већина посетилаца очекује да се ваша веб локација учита у року од две секунде.

Све спорије од тога и лоше је корисничко искуство, од самог почетка.

Увјерите се да је брзина вашег сервера повећана и смањите тежину ваше веб локације како би се брзо отворио.

2. Ко сте и шта радите?

Ваш следећи велики изазов је брзо обавештавање посетилаца. Ко си ти? Шта радиш? И какву вредност можете да им дате?

Нетфлик вриједност проп

То се назива вредносним предлогом и толико је важно да смо о њему написали читав блог блог. Имате само неколико секунди да убедите своје посетиоце, па рачунајте на то!

Испробајте сада: збројите целу веб локацију у једној реченици и кажипрстом куда желите да следећи посетиоци иду.

3. Проверите да ли посетиоци могу да ступе у контакт са вама

Суштински део УКС дизајна је уклањање свих брига или стрепњи које посетиоци могу имати.

Једна од највећих брига за нове посетиоце јесте да ли ће вам веровати или не – посебно ако сте нова веб локација.

Један начин да уклоните ову анксиозност је тако да им покажете да постоји стварна особа иза сцене. Додајте адресу фирме, телефонски број и стварну адресу е-поште. (НИЈЕ образац за контакт – људи имају тенденцију да им не верују у поређењу са директном е-адресом).

Чак и боље, користите ливе цхат кутију како би корисници могли одмах да постављају питања.

Тагове Ливе Цхат

Ако нешто пође по злу, добро је знати да могу лако ступити у контакт.

4. Увек пружите посетиоцима повратак кући

Сви смо се раније изгубили на веб локацијама. Слиједите везе и завршите низ зечје рупе.

Ако се то догоди, посетиоци постају узнемирени и фрустрирани. Инстинктивно ће притиснути дугме „Кс“ да би затворили прегледач.

Уместо тога, проверите да ли постоји јасно и дефинисано дугме „куће“, тако да увек могу почети из почетка. Корисници обично очекују да се ваш логотип такође врати на почетну страницу, тако да се уверите да јесте.

5. Још боље, оставите хлебне мрвице да знају где су

Осим што ћете им брзо покренути, користите „дробтине“ да бисте објаснили где се налазе.

Велики траке за напредак су сјајне за ово. Ако је, на пример, током процеса наплате, обавестите корисника тачно где се налазе и шта преостаје да уради.

цхецкоут-прогресс-бар

(извор слике)

Опет, то је једноставна психологија. На пример, одлазак у шетњу много је напорнији када не знате где је крај. Много се угодније осећамо када имамо карту. Иста идеја се односи и на мрежи.

6. Уклоните све понављајуће радње

Супер је фрустрирајуће уношење истих података двапут у образац (попут адресе за наплату и адресе за доставу). Покушајте се ослободити свих понављајућих радњи које успоравају процес куповине.

Овакве ствари воде до напуштања колица. Ваши посетиоци ће потражити негде другде.

Још боље, направите систем који памти преференције ваших купаца. То ће их изненадити и одушевити када их све поново чека. То је једноставна ствар која повећава шансе за повратак купаца.

7. Користите савете за помоћ како бисте помогли новорођенима (али не ометајте стручњаке!)

Неки од посетилаца биће редовни. Они ће експлодирати кроз ваше листове за пријаву и поступак куповине. Други ће бити потпуно нови, а можда ће имати и неких питања на путу.

Мале иконе „савет алата“ (често идентификоване знаком питања) помоћи ће новорођенима да разумеју шта морају да ураде. Али у исто вријеме, они не ометају ваше стручњаке.

описи алатки

(извор слике)

Можете чак да дате пречице или брзе записе како бисте убрзали стручњаке. На пример, често ћете видети везе „прескочити ово“ на већини веб локација и објашњавача апликација.

8. Креирајте велики, подебљани позив на акцију

Позив на акцију говори посетиоцу тачно шта треба да ради: на пример „Региструј се“ или „Купи одмах“. Проверите да ли је то командно, директно и објасните вредност тога.

ЦТА

(извор слике)

Још боље, учините то јасном, подебљаном бојом (зеленило и наранџа овде раде чуда) и окружите је белим простором. То би требало усмјерити поглед ваших корисника право на њих, дајући им јасан показатељ да је то оно што желите да ураде.

9. Јасно разлучите између примарног и секундарног позива на акцију

Уз пуно позива на акцију, видећете две опције. На пример, „Пошаљите“ и „откажи“. Или „преузми одмах“ и „бесплатна пробна верзија“.

спотифи-цта

Јасно је коју акцију желите да посетилац предузме, па се потрудите да то зна. Погледајте почетну страницу компаније Спотифи. Направили су дугме „го премиум“ подебљано и привлачно. Направили су да дугме за играње избледи у позадину.

Ово је опет једноставно једноставна психологија. Ваши корисници суптилно знају на кога ће кликнути.

10. Користите хијерархију да покажете корисницима где да иду даље

Надамо се да бисте требали имати на уму јасно путовање корисника. Рецимо да предајете курсеве на мрежи путем веб локације. Једноставно путовање корисника може изгледати овако:

Прочитајте најновији блог > преузмите бесплатни извештај и пријавите се на листу поштанских адреса > упишите се на свој плаћени онлине курс.

Ако имате јасно путовање, можете креирати визуелну хијерархију да усмеравате кориснике тамо где их желите. У овом случају би били сигурни да је ваш блог прво што виде. Тада ћете почети да укључујете пуно веза до своје листе поште.

11. Не мијешајте се са очекиваним елементима!

Често је тешко одупријети се пориву да се створи креативност са изгледима и елементима. Али ствар је у томе што сви знамо како би изгледала интернетска продавница. Очекујемо да ће производи бити распоређени у једноставним категоријама. Очекујемо опис производа, рецензије и познати поступак куповине.

јабучна благајна

Не покушавајте да измислите точак са овим кључним аспектима! Нека буде једноставно.

12. Држите се једноставне палете са три боје

Опет се ради о одупирању нагону за прекомпликовањем ствари. Комбиновање више од 3 основне боје је тешко и то ће често збунити ваше кориснике.

палета

(извор слике)

Боја је такође веома корисна у обликовању искуства вашег корисника јер је уско повезана са психологијом и емоцијама. На пример, плаво повезујемо са поверењем (постоји разлог зашто Фацебоок користи плаву!)

Ускладите своју палету боја са својим производом.

13. Зашто добијам грешку? И шта да радим сада?

Понекад ствари пођу по злу и 404 грешке су неизбежне. Међутим, то заправо можете претворити у позитивно корисничко искуство.

Објасните тачно зашто добијају ову грешку креирањем прилагођених страница 404 и 504. Твиттер-ов ‘китов за неуспех’ био је познат по томе.

твиттер фаил кит

За непознате грешке увјерите кориснике да радите на њима и усмјерите их назад на своју веб локацију.

Слепе улице, попут страница о грешкама, су опасне. Корисници природно посежу за крстом. Увери их и врати их назад.

14. Дајте корисницима високу петицу када нешто ураде

Људска бића покреће осећај достигнућа и испуњености. Када испуне задатак, обавестите их и покажите им где даље.

То можете учинити након што пошаљу своју адресу е-поште, након куповине производа, након што додају нешто у своју корпу или једноставно кад стигну до краја блога.

То је једноставно, лако, позитивно искуство. Такође корисницима даје осећај сарадње; као да им заправо помажете у постизању својих циљева.

15. Придржавајте се само две породице фонтова

Доследност и брендирање су кључни за добро корисничко искуство.

Веома је збуњујуће ако је фонт вашег логотипа Футура, ваш текст текста Тимес Нев Роман, ваш позив на акцију је Цомиц Санс, а ваши наслови су Виндингс…

фонтови

Држите се само две породице фонтова. Лакше је за читање и изгледа професионалније и поузданије.

16. Користите јасне и доследне поруке упозорења

Понекад ће ваши корисници погрешно схватити. Можда су погрешно унели своју лозинку и нису се могли пријавити. Можда су заборавили да додају поштански број на пријавни лист.

упозорења

(извор слике)

У тим ће вам случајевима бити потребна једноставна, али различита порука о грешци или упозорењу. Проверите да ли је по боји и стилу различита од било чега другог на вашој веб локацији. То даје јасан показатељ да је за нешто потребно нешто предузети.

Такође би требало да те поруке упозорења постану доследне на целој вашој веб локацији. Не користите другачију боју, стил или положај јер оно само постаје збуњујуће.

17. ТЕКСТ ЗАКЉУЧАВАЊА ОГРАНИКА

То је само неугодно.

Заправо постоје и важнији разлози од тога. Ми заправо читамо велика слова спорије од малих слова. Дакле, много је теже скенирати читање (то је начин на који обично читамо Интернет).

Резервирајте капе за закључавање када заиста морате извршити утицај.

18. Групирајте ставке повезане заједно

Ово се посебно односи на веб локације за е-трговину, али функционише широм.

Покушајте да сличне и сличне предмете држите на истом месту. То значи да ће посетиоци и купци добити много прилагођенију услугу, готово као да сте предвидјели њихове потребе.

групни предмети

То можете учинити са физичким производима, попут Амазоновог „више сличног овом“ избору. Слично можете учинити и са постовима на блоговима и чланцима, користећи повезани део са садржајем.

Он задржава посетиоце да прегледавају вашу веб локацију, смањују стопу напуштања почетне странице и стварају више личног искуства.

19. Држите све доследно

Последња ствар коју желите је да посетилац кликне на везу и осети као да су прешли на другу веб локацију.

Пазите да ваш навигациони трак остане на истом месту, без обзира где се налазите на веб локацији. Осигурајте да је ваш лого увек видљив, а палета боја остаје иста.

20. Дизајнирајте изглед за скенирање очију

Не читамо веб локације као да читамо књигу. Наше очи скачу и претражују важне информације.

Ф-образац

Обично читамо веб локације у Ф-обрасцу, али познате су и одважне слике и позиви на акцију да прво упадну у очи..

21. Изградите поверење са сведочанствима и социјалним доказима

Већина посетилаца ваше веб странице стиже са заштитом горе. Природно су опрезни према новим веб локацијама и сигурно је још увек нису спремни да купе од вас.

Као што рекох, кључни део УКС дизајна је уклањање ових баријера и опуштање људи на вашој веб локацији. Неколико добро постављених сведочења и фактоида учиниће да се људи осећају лакше. Желимо да видимо да су други људи (у идеалном случају велика имена) користили ваш производ и услугу и одобравали га.

22. Обавестите кориснике са чиме се могу играти!

Веб странице се обично састоје од два дела: Број један: садржај – статички је и не можемо с њим комуницирати. И број два: контроле – то су ствари са којима можемо да кликнемо, играмо се и комуницирамо.

интеракције

Твиттер је одличан у овоме. Једноставан црни текст за садржај. Плави текст означава на шта можете кликнути и комуницирати. Иконе се попуњавају бојом када прелазите са листе да бисте показали са чим се можете играти.

Позовите људе да се играју са вашом веб страницом!

23. Креирајте нежну криву учења

Нико не воли да се заглави на збуњујућој и тешкој веб страници.

Покушајте да својим посетиоцима готово одмах освојите победу. Оставите их и поједноставите их – посебно ако нудите шкакљив пословни предлог.

24. Пронађите начин да се саосећате са посетиоцем брзо

Корисничко искуство односи се на опонашање људског односа и успостављање везе са вашим корисником. Емпатија је огроман део овога – Који су циљеви и снови ваших посетилаца? Шта их је задржало до сада?

Одмах им јавите да разумете њихов проблем. То можете учинити са сликом која се може односити или реченицом која сажима њихове највеће проблеме.

Ваш посетилац ће мислити да „ова веб локација добија мене!“ Што је сјајно корисничко искуство за стварање.

25. Користите микро интеракције да бисте створили дијалог

Покушајте да пошаљете повратне информације кориснику у сваком малом делу путовања. Створиће стварну комуникацију и однос на који корисници реагују.

То можете урадити копијом, попут „Добар посао!“ „Мислили смо да би вам се ово могло свидети“, „да ли бисте желели да разговарате са стручњаком?“

прогрес бар

Или мале графике и визуелне слике, попут палца горе, осмеха лица или откуцавања сата на страници за учитавање.

———

Комбинујте ове мале ситнице и створићете корисничко искуство које гради поверење, повезује се са циљаном публиком и оставља их осећајима срећним и осећајем постигнућа.

Користите ли неки од ових трикова са УКС дизајном? Волела бих да чујем о било чему што сам пропустила! Јавите ми у одељку за коментаре.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map