УКС дизајн се односи на стварање убедљивог искуства за ваше кориснике.

То је оно што корисник жели и даје им брзо и једноставно. Најбољи УКС дизајн омогућава корисницима да мисле да је веб локација креирана управо за њих.

Трећа у нашој четвороделној серији показује вам како сазнати више о својим корисницима и проценити тренутне перформансе.

Научите како да прецизирате свој УКС дизајн

Овде сте јер желите да створите најбоље могуће корисничко искуство.

Али, не можете да побољшате док не знате шта је покварено. Време је да сазнате више о својим корисницима и њиховом искуству на веб локацији.

Корак 1. Ко су ваши корисници?

Прво питање је лако одговорити. То је срце УКС дизајна: ваши корисници.

Ко су они?

Што више знате о својим корисницима, то ће вам бити боље искуство заната.

Гоогле Аналитицс је фантастичан алат који бележи податке о свакој особи која посети вашу веб локацију. То вам даје демографски приказ старости, пола и локације. Нова функција такође прати интересе корисника (на основу њиховог понашања на Интернету). Помоћу ових информација одредите ко користи вашу услугу.

У другом делу смо разговарали о стварању идеалног корисника. Да ли се ваша аналитика подудара са идеалним корисником кога сте створили? Ако је тако, онда честитам, стижете до правих људи и то је први корак ка позитивном корисничком искуству.

Корак 2. Како су дошли овде?

Помоћу Гоогле Аналитике можете и пратити упите претраживања који воде људе на вашу веб локацију. Ово вам говори која питања људи постављају. То вам тачно говори шта траже. Да ли га пружате?

На пример, овде на Битцатцха помажемо малим предузећима да пронађу најбоља решења за веб хостинг. Када уђем у наш аналитички налог, волим да видим упите за претрагу попут „који је најбољи веб домаћин?“ јер знам да Битцатцха има одговоре! Та особа добија сјајно корисничко искуство.

Која питања постављају ваши корисници? А да ли им одговарате??

Корак 3. Претварате ли кориснике?

Ако долазите до праве публике и одговарате на права питања, можете претпоставити да пружате добро корисничко искуство. Сада вам треба хладан, чврст доказ.

Једноставно, можете знати да ли ваш УКС дизајн функционира ако погледате ваше конверзијске бројеве. Да ли се пријављују у вашу услугу? Да ли купују ваш производ?

Време је да се вратите на Гоогле Аналитицс и да пронађете одговоре.

Показатељи доброг УКС дизајна

Конверзије циља: Гоогле Аналитицс има одличну функцију која вам омогућава праћење понашања корисника и путовања корисника. Рецимо да је ваш циљ конверзије да се корисници пријаве на бесплатну пробну верзију. Затражите од Гоогле Аналитицс-а да прати колико људи слети на вашу почетну страницу, а затим кликните на бесплатну пробну страницу и пријавите се. Висок проценат значи да је ваш УКС дизајн учинио лепим и једноставним за њих.

Ток понашања: Још једна одлична функција Аналитике је „ток понашања“. Приказује вам најчешћу одредишну страницу. Затим вам говори где следећи корисници иду и где иду након тога. С добрим УКС дизајном, надамо се да ће корисници видети пут који сте им поставили. Почетне странице > више информација > конверзија. Ако има пуно падајућих компанија или избегавају вашу главну конверзију, ваш УКС дизајн је кренуо по злу.

Велике црне заставе сломљеног УКС дизајна

Стопа напуштања почетне странице: Када неко дође на вашу веб локацију и оде без да кликне на другу везу, то се зове одскакање. Висока стопа напуштања почетних места сугерира да људи не проналазе оно што траже. То је кључни показатељ лошег УКС дизајна.

Ниска стопа напуштања значаја за добар УКС дизајн

Посетиоци са ниским повратком: Добар веб сајт има здрав проток нових и повратних посетилаца. Ако је статистика „посетиоца који се враћа“ низак, то сугерише да не пружате убедљиво корисничко искуство. То значи да се људи не враћају и редовно користе вашу услугу.

Аналитика вам даје добар преглед корисничког искуства. Али само са подацима можете то учинити. За стварне резултате, мораћете директно да питате своје кориснике.

16 Мега-савета за повећање цене конверзије путем е-трговине

Корак 4. Питајте своје кориснике

Најбољи начин за то је коришћење приватних упитника. Анонимност значи да ће ваши корисници бити много ближи и искренији у својим мислима (у поређењу са фокусном групом, на пример).

Брзо можете креирати упитник користећи Сурвеи Монкеи. Они ће вам помоћи да направите анкету и интегришете је на веб локацију као скочни прозор. Поставите им јасна, сажета питања и подстакните искреност. Ево неколико добрих питања која можете поставити:

Шта ради [моја веб локација]?

Ово је прилика да видите колико добро ваш предлог вредности преноси на људе. Да ли ваши корисници заправо разумију шта радите?

Шта је највише фрустрирајуће својство [моје веб странице]?

Људи нису природно склони да негативно говоре о вама. Морате их питати одмах. Отворите се за критику и научите како да побољшате корисничко искуство.

Шта би [моја веб локација] могла да уради боље и које бисте функције желели да видите?

Ваши корисници су често најбољи који вам говоре како да се прилагодите. На крају крајева, они су ти који користе вашу услугу. Нека вам кажу где даље.

Корак 5. Праћење ока

Праћење очију је лабораторијски тест који вам показује тачно где корисници гледају и кликају на вашој веб локацији.

Приступачна опција овдје је дио софтвера који се зове Цлицктале. Приказује свако кретање посетиоца са узорком свих топлотних карата и репродукција. Можете активно да видите где се корисници боре за навигацију и гледате како они комуницирају са вашом веб локацију у реалном времену.

То је визуелна мапа искуства ваших корисника.

Корак 6. А / Б тестирање

Ако покушавате да одлучите између два распореда навигације или различитог текста, покушајте обоје! Направите две одвојене одредишне странице и поделите свој промет подједнако између њих.

Сада користите Гоогле Аналитицс за мерење перформанси сваког од њих. Које подстиче више продаје, регистрације и конверзије? То је јасан показатељ вашег најбољег УКС дизајна.

Корак 7. Служба за кориснике

Требало би да уживате у могућности да добијете бесплатне и једноставне повратне информације од својих корисника. Упити за кориснике су кључни увид у искуство ваших посетилаца. Волим да мислим да је корисник коме је довољно стало да нам пише (чак и негативно) корисник који вреди имати. Која су најчешћа питања и недоумице?

Искористите ову прилику да се повежете са својим корисницима и питајте их шта бисте могли боље!

Завршна мисао: Ваш УКС дизајн никада није завршен

Ваш УКС дизајн никада није „готов“. Наставите да учите више о својим корисницима и наставите да тестирате њихово искуство.

Отворите се за критику, сазнајте више о својим посетиоцима и никада се не престаните прилагођавати.

Верујте нам, корисник је увек у праву.

Ако вам се овај чланак чини занимљивим, кладим се да ће вам се и део 4 свидети – Коришћењем психологије да би корисници натерали оно што желите

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me