4 razloga niske stope konverzije e-trgovine (i kako to popraviti)

Budimo iskreni. Zarađivanje puno novca u trgovini e-trgovine nije jednostavno.


Možda ulažete puno truda u svoj dućan, ali čini se da ipak ne možete izvršiti prodaju.

To je frustrirajuće, a gruba istina je sljedeća:

Ako vaša trgovina e-trgovine ne prodaje nijedan proizvod, ne samo da vam nedostaje profit – vjerojatno ćete izgubiti novac nakon što uključite troškove proizvoda / materijala, troškove rada i druge troškove povezane s vođenjem internetske trgovine.

…Nije dobro.

Ako vam se ta situacija čini previše poznata, možda ćete biti spremni zatvoriti trgovinu za e-trgovinu.

Ali ne odustaj još od nade! Porazgovarajmo o nekim lako popravljivim pogreškama koje mogu utjecati na vašu prodaju. Zatim možete unijeti potrebne izmjene kako biste poboljšali stope konverzije e-trgovine.

Koristite slike proizvoda niske kvalitete.

Možete se kladiti da su jedne od prvih stvari koje će potencijalni kupci primijetiti o vašim proizvodima slike. Ako imate loše fotografije, vaše poslovanje neće izgledati kao vjerodostojno, a potencijalni kupci možda neće imati dovoljno povjerenja u vašu tvrtku da bi ga kupili od vas.

No dobre fotografije proizvoda mogu vam pomoći pri povećanju prodaje povećavanjem mišljenja kupca o vašoj trgovini.

I ne samo to – visokokvalitetne fotografije pomažu kupcima da vide detalje vaših proizvoda, što može poboljšati prodaju.

Razmisli o tome ovako. Kad netko kupuje na mreži, ne mora fizički obraditi proizvod da bi ga detaljnije pregledao prije kupnje, tako da kupnja može osjetiti kockanje. Ako se možete osjećati kao manje kockanja pokazujući različite detalje i prikaze svojih proizvoda na svojim fotografijama, vaš će kupac steći samopouzdanje koje im je potrebno za kupnju..

Evo primjera dobrih fotografija proizvoda (pronađenih u trgovini Moonkist Designs Etsy):

Lijepe slike proizvoda čine razliku

Pogledajte kako je prodavač uključio fotografiju prstena izbliza i ostale fotografije koje prikazuju prsten iz više uglova? Raznolikost slika omogućuje kupcima da vide svaki detalj prstena.

Obavezno snimite više visokokvalitetnih fotografija proizvoda za sve što također prodajete. A, ako prodajete nešto nosivo, dodajte fotografiju nekoga tko nosi proizvod kako bi potencijalni kupci mogli vidjeti kako izgleda kada se nosi.

Savjet

Pogledajte ovaj blog blog da biste saznali više o tome kako slike pomažu u povećanju stope konverzije.

Naplaćujete utovar.

Mislite da vaše visoke cijene poštarine nisu važne? Razmisli još jednom!

Prema stručnom tekstopiscu za preusmjeravanje Joanne Wiebe, blagajne s visokim pretvaranjem uključuju besplatnu dostavu. To je zato što su visoke cijene otpreme prvi razlog zašto ljudi napuštaju kolica putem e-trgovine.

I provjerite ovo:

Tvrtka pod nazivom 2BigFeet odlučila je početi nuditi besplatnu dostavu za narudžbe veće od 100 USD, a vidjeli su kako se njihove pretvorbe tijekom noći povećavaju za 50%.

Dakle, zašto ne biste pokušali ponuditi besplatnu dostavu da biste vidjeli kakav učinak ima na vaše vlastite stope konverzije? Tko zna – mogli biste vidjeti i 50% poboljšanja stope pretvorbe preko noći!

Vaša je web lokacija previše spora.

Vratite se na posljednju stranicu koju ste posjetili i trajalo dugo vremena. Jeste li se zaglavili ili ste odlučili napustiti mjesto?

Velike su šanse da ste ga napustili. Suočimo se s tim – u današnjem svijetu trenutnog uživanja tehnologije, nitko ne želi dugo čekati naokolo.

Čak je i Damien Farnsworth iz tvrtke Copyblogger govorio o važnosti brzine web mjesta, rekavši da “brzina vaše web lokacije utječe na sve mjerne podatke koje vas zanimaju”.

Pitanja brzine

Povrh svega, istraživanje Unbounce pokazuje da će 1 od 5 kupaca napustiti košaricu ako se vaše stranice prelagano učitavaju. Dakle, trebate ozbiljno shvatiti brzinu učitavanja svoje web lokacije i raditi na tome da je popravite ako je spor.

Ali možda niste sigurni koliko brzo se učitava web mjesto. Ako je to slučaj, upotrijebite alat za provjeru brzine poslužitelja Bitcatcha i navedite ovaj popis drugih načina na koje možete mjeriti točnu brzinu web lokacije..

Ako otkrijete da je vaša web lokacija spora, ali ne možete otkriti zašto, uzmite u obzir da je kriv jedan od sljedećih razloga:

 • Imate previše WordPress dodataka.
 • Vaše su slike prevelike.
 • Niste omogućili predmemoriranje.

Evo što možete učiniti da riješite te probleme:

 • Deaktivirajte sve WordPress dodatke koje ne upotrebljavate.
 • Koristite komprimirane slike na svom web mjestu
 • Omogući keširanje Vaša će se web lokacija učitavati brže jer preglednik neće trebati zatražiti datoteku s poslužitelja.

Imajte na umu da problemi koje sam ovdje spomenuo nisu jedini mogući uzroci male brzine punjenja. Sveobuhvatniji popis razloga zbog kojih se vaša web stranica ne može učitati onoliko brzo koliko želite, pogledajte ovaj blog blog.

Savjet

Ovo su točno koraci koje smo poduzeli da ubrzamo svoj WordPress. Mi ga koristimo u Bitcatcha.com i s ponosom postižemo vrijeme trajanja ispod 3 sekunde.

Kupci ne vjeruju vašoj tvrtki.

Recimo da kupujete za stolom putem interneta i počnite gledati okolo na Etsyju. Kome od sljedećih prodavača biste vjerovali više?

Kome vjerujete?

Vrlo je vjerojatno da ćete odabrati prvog prodavača – oni će zaraditi vaše povjerenje pokazujući preko 300 recenzija s pet zvjezdica od prethodnih kupaca.

Prema poznatom trgovcu i poduzetniku Neilu Patelu, potencijalni kupci vjeruju recenzijama zbog:

 • Predstavljaju stvarnu situaciju korištenja
 • Moguće je da su pristrani od prodajne stranice
 • Posjetiteljima pružaju povjerenje u kupnju, dokazujući da tu neće biti problema s kupnjom

Dakle, budite sigurni da isporučujete visokokvalitetni proizvod i izvrsnu korisničku uslugu svima koji nešto kupuju od vas. Izlazite li s puta svakom kupcu je odličan način za početak dobivanja pozitivnih kritika.

Ali što ako radite sve kako treba i još uvijek ne možete dobiti recenziju koju želite?

Pa, možda želite pokrenuti ljude da pregledaju vašu trgovinu nakon kupnje. To možete učiniti tako da svakom paketu pošaljete personaliziranu bilješku koja zahvaljuje kupcu na njihovom poslu i traži da pregleda vašu trgovinu.

Riječ upozorenja: izbjegavajte pritisak na kupce da ostave nepošten pozitivan pregled. Nekoliko loših recenzija neće vam naštetiti – u stvari, loše bi recenzije mogle čak učiniti da vaše pozitivne kritike izgledaju autentičnije.

Savjet

Da biste saznali više načina na koje možete poboljšati svoje šanse za dobivanje odličnih recenzija, pogledajte ovaj blog blog.

Otvaranje trgovine e-trgovine može biti korisno, ali samo ako ste pametni u načinu na koji se predstavljate kao posao.

Počnite slijediti savjete koje sam spomenula u ovom postu i povećat ćete svoje šanse da vidite poboljšanu prodaju koju želite.

Koje ćete izmjene uvesti za poboljšanje stope konverzije e-trgovine? Podijelite u odjeljku s komentarima!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map