UX 1. dio: Izradite vašu vrijednost i budite uvjerljivi

UX dizajn se odnosi na stvaranje uvjerljivog iskustva za vaše korisnike.


To je ono što korisnik želi i daje im brzo i jednostavno. Najbolji UX dizajn čini da korisnik misli da je web stranica stvorena upravo za njih.

Prvi iz naše četiri dijela serija usredotočen je na Vrijednost propozicija. Jer prvi je korak reći korisnicima točno što radite i obećati im dobru vrijednost.

Obradite svoju vrijednost i uvjerite korisnike

Kada posjetitelj dođe na vašu web lokaciju, dogodi vam se pet sekundi da ih uvjerim zašto vrijediš njihovo vrijeme. Novi korisnici uvijek traže brze odgovore.

"Tko si ti? Što radiš? Kako će mi to koristiti?"

To je puno podataka za prenijeti u samo pet sekundi!

Trik je izraditi savršen “Vrijednostni prijedlog”: kratak, oštar opis vašeg poslovanja i zašto je koristan. To je prvo što bi korisnici trebali vidjeti kada posjete vašu web lokaciju.

Temelj je dobrog UX dizajna. Ako ste shvatili kako treba, upravo ste stvorili svoje prvo sjajno korisničko iskustvo. Sretni su, zaintrigirani i žele istražiti više o vama.

Ako pogrešno shvatite, već su otišli.

Zbog toga je vaš prijedlog vrijednosti toliko važan. Otvara vrata.

Kreirajmo svoj vrijednosni prijedlog.

Korak 1. Što učiniti?

Prijedlog vrijednosti započinje laserskim oštrim opisom vaše usluge.

Ako nikada niste pokušali svoj poslovni prijedlog sažeti u jednu rečenicu, pokušajte sada. To je škakljivo, ali ključno je da ga ispravite. Evo nekoliko savršenih primjera iz cijelog svijeta:

Facebook – “Facebook vam pomaže da se povežete i dijelite s ljudima u vašem životu.”

Netflix – “Gledajte TV programe i filmove bilo kad i bilo gdje.”

PayPal – “Jednostavniji, sigurniji način plaćanja.”

Reddit – “Naslovnica na internetu”

Najbolji proizvodi i usluge mogu se sažeti u jednu probavljivu rečenicu. Može vaš?

Korak 2: za koga?

Je li vaša usluga izgrađena za programere, grafičke dizajnere, ljubitelje mačaka? Reci im. Povežite se s njima. Recite “ova je usluga za vas!”

Photoshop u ovome su izvrsni: najbolja svjetska aplikacija za oblikovanje i dizajn s novim alatima za dizajnere i fotografe.

To je jednostavno i daje im jasno, definiranu ciljnu publiku. Za koga je vaš proizvod?

Korak 3. Kako će vaš proizvod riješiti njihov problem i promijeniti život?

Nije dovoljno reći korisnicima koji ste i što radite. Samo to ih neće uvjeriti da kupuju vaš proizvod. Trebate im pokazati bolji svijet.

Recite im kako ćete dodati vrijednost njihovom životu. Koji ćete problem riješiti? Ovo je vaše obećanje korisniku i to je ključni dio vaše vrijednosti.

Jabuka jesu li majstori ovdje. Uzmimo, primjerice, iPad. Evo Appleove web kopije:

iPadova web kopija

“IPad svakodnevno mijenja način na koji radite stvari. Krenite na novi projekt, pokupite novu vještinu ili započnite novi hobi. “

Ni jedanput u svojoj vrijednosti ne opisuju proizvod. Ne trebaju Već su te prodali na način života! Pokušajte učiniti isto i za svoj proizvod ili uslugu. Prodati san.

Korak 4. Kliničar

Ako se u koraku 3 prodaje san, korak 4 uvjerava praktični dio vašeg mozga. Ovo je ukusna sitnica koja ih uvjerava da nastave dalje. To je opipljiva, mjerljiva korist koju će dobiti od upotrebe vaše usluge.

Zamislite Netflixovo besplatno mjesečno probno razdoblje ili Facebookov klinac: “Besplatno je, i uvijek će biti!” To također može biti popust za nove korisnike ili garancija povrata novca.

Korak 5. Što vas čini jedinstvenima?

Internet je zasićen novim uslugama, platformama i proizvodima. Recite korisniku kako se razlikujete. Zašto bi vam više trebali vjerovati nego nekom drugom?

Što vam čini najbolju uslugu?

WordPress ispunjava njihov vrijednosni prijedlog pun jedinstvenih ponuda: “Najlakši način za izradu besplatne web stranice”, “Snabdijevamo 24% interneta”,

Dajte im jasan razlog da vam vjeruju u konkurenciji. Jeste li vam najlakša usluga, najbolja, najjeftinija, najpopularnija, najprikladnija za okoliš?

Korak 6. Slika

To je kliše, ali slika stvarno slika tisuću riječi. Odaberite grafički ili herojski snimak uz kopiju. Trebalo bi pokazati vaš proizvod ili uslugu u akciji. Neka izgleda neodoljivo i vitalno.

Posjetite početnu stranicu Instagrama i dočekat ćete predivan snimak Instagrama u akciji. Nemojte samo reći ljudima što radite, pokažite im.

Korak 7. Pokažite im kamo dalje

Ako ste usavršili prve korake, uložili ste naporan rad i uvjerili ih se. Sve što sada trebate učiniti je usmjeriti ih u pravom smjeru. Dajte im izravan zadatak: “Registrirajte se sada” ili “kliknite da biste saznali više”.

Lako.

Kako sastaviti svoju prvu odredišnu stranicu (+ 14 savjeta kako je optimizirati za pretvorbe!)

Vrijednost predloga je srce UX dizajna

Bez njega ne možete definirati svoju ciljnu publiku. Ne možete doći do pravih ljudi. Što je još važnije, ne možete pružiti jednostavno korisničko iskustvo. Posjetitelje ćete ostaviti zbunjene i razočarane.

Fantastičan UX dizajn započinje tako što ljudima govorite što radite i zašto im je potrebna vaša usluga.

To je to.

Sada nastavite čitati 2. dio: Kako definirati svoje korisnike, pronađite ih & riješiti njihove probleme

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map