UX dio 2: Odredite korisnike, pronađite ih i riješite njihove probleme

UX dizajn se odnosi na stvaranje uvjerljivog iskustva za vaše korisnike.


To je ono što korisnik želi i daje im brzo i jednostavno. Najbolji UX dizajn čini da korisnik misli da je web stranica stvorena upravo za njih.

Drugi iz naše serije od četiri dijela usredotočen je na vaš Ciljana publika. Jer ne možete stvoriti dobro korisničko iskustvo ako ne znate tko su vaši korisnici!

Odredite svoju ciljnu publiku

Na internetu postoji stara izreka od koje biste trebali živjeti:

“Ako pokušate udovoljiti svima, nećete nikome ugoditi”

Definiranje i ciljanje određene publike jedini je način stvaranja savršenog korisničkog iskustva.

Zašto je ciljana publika važna za UX dizajn?

Dobar dizajn UX znači da se korisnik osjeća kao da je vaša web stranica dizajnirana upravo za njih. Moraju se osjećati kao kod kuće, povezati se sa sadržajem i – što je najvažnije – pronaći odgovore koje traže.

Kad ciljate skupinu ljudi sa zajedničkim karakteristikama, ambicijama i problemima, možete stvoriti prilagođeno korisničko iskustvo, samo za njih.

To možete učiniti samo ako znate tko su i što žele.

Kako mogu definirati svoju publiku?

Korak. 1. Prikupi vrijednosni prijedlog

Teško je definirati svoju publiku dok ne objasnite točno što radite. Tek kada razumijete raison d’etre za svoj proizvod, možete ciljati na pravu publiku. Prvi dio ove serije usredotočen je na prijedlog vrijednosti, pa ga prvo pročitajte!

Tek kada znate što radite, možete shvatiti tko će imati koristi.

Korak 2. Koji je njihov najveći, najdublji problem?

To je suština poduzetništva. Pronalaženje problema i njegovo rješavanje. Koji veliki problem popravlja vaš proizvod ili usluga?

Kad to saznate, možete ciljati na one koji od toga pate. Čak i ako to još ne znaju!

Spotify, na primjer, brzo je postao najveća svjetska usluga streaminga glazbe. Kako su to napravili? Riješili su veliki problem. Omogućili su nam trenutni pristup besplatnoj glazbi.

Spotify omogućuje trenutni pristup besplatnoj glazbi

Ali to nije bio jedini razlog njihovog uspjeha (puno drugih službi to radi). Njihov se uspjeh svodio na način na koji su ciljali svoje prve korisnike. Uslijedilo je nakon onih koji su bili frustrirani trenutnim sustavom.

Svoju su publiku definirali kao: mlade, ljubitelje glazbe koji rano prihvaćaju medije koji konzumiraju i dijele svoje medije na mreži. Tada su agresivno krenuli za njima slanjem ekskluzivnih pozivnica.

Dobar dizajn UX rješava probleme brzo. Spotify je pronašao problem, riješio ga i podijelio sa svim ljudima koji su ga željeli riješiti.

Koji problem popravljate i tko ga još želi?

Korak 3. Stvorite korisnički profil vašeg idealnog kupca

Kad definirate svoju publiku, želite izbjeći generalizacije. Trebate jasnu, oštru sliku u glavi. Ne samo tablicu podataka ili grafikon. Potrebno vam je pravo ljudsko biće.

Tko je vaš idealan kupac?

Na trenutak zamislite savršenog potrošača za svoj proizvod. Definirajte njihove karakteristike što je moguće detaljnije.

Pomoću ovog korisničkog profila možete donijeti svaku buduću odluku o dizajnu UX-a. Hoće li se vašoj idealnoj kupci svidjeti novi izbor boja? Što bi oni mislili o vašem izboru jezika? Vaš korisnički profil postaje vam mjerilo usluge.

Evo najvažnijih informacija koje su vam potrebne za izradu vašeg prvog idealnog korisničkog profila:

Korak 4. Navedi njihovu demografiju

Napravite popis dobi, spola, lokacije, zanimanja i prihoda vašeg idealnog kupca. Ovo će vam pomoći da započnete prilagođavati web stranicu i UX dizajn.

Njihova dob i spol pomoći će odrediti koji jezik koristiti i koji ton treba uzeti. Primijetite kako Snapchat agresivno cilja tržište starog 13-34 godine. Oni ekskluzivno nude mobilnu uslugu punu svijetlih boja (psihološki vezanih za preferencije mladih odraslih). Snažno koriste emotikone, a njihova kopija besramno je usmjerena prema mladoj publici (puno uskličnika, smiješka lica i superlativa).

Oni su svoj UX dizajn prilagodili demografskoj publici s fenomenalnim rezultatima.

No, morat ćete ići puno dublje ako želite pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo.

Korak 5. Usredotočite se na njihove motivacije, snove i ciljeve

Najsnažniji rezultati dolaze kada dizajnirate web mjesto ne za one tko su, već za koga žele biti.

Dizajnirajte ga za poduzetnika-početnika. Ili osoba koja želi trčati maraton, ili želi pokrenuti blog. Prodati im san i pokaži im kako im usluga pomaže da dođu tamo. Dobar dizajn UX znači pokazati im bolji put naprijed.

Ciljajte ljude koji imaju san, jer je vjerovatnije da će ih kupovati od vas.

Imajući to u vidu, definirajte svoju ciljanu publiku prema njihovim motivacijama. Zašto dolaze na vašu stranicu? Gdje žele biti za pet godina? U čemu su strastveni?

Pružit ćete sjajno korisničko iskustvo ako na njih inspirirate.

Savršeni primjer korisničkog profila

Ovaj korisnički profil uključuje više od demografske kategorije:

Korisnik A je poduzetnik, koji ima 31 godinu, živi u Londonu. Vodi blog o web dizajnu i smatra sebe vođom misli. Ona prati blogove programera i dijeli sadržaj na Twitteru i LinkedInu. Očajnički želi povećati doseg svojih društvenih medija.

Pomoću ovih demografskih podataka možete izgraditi prostor u kojem se osjećate kao kod kuće. No, informacije o ponašanju i ambicijama pomažu vam u stvaranju korisničkog iskustva. Možete je osnažiti za rast svog poslovanja, pokazati joj kako povećati doseg svojih društvenih medija i tražiti da to sve podijeli na Twitteru.

To je moćno korisničko iskustvo. I sve je to zato što ste definirali svog idealnog korisnika.

Sad je tvoj red

Dugo i pažljivo pogledajte svoj proizvod ili uslugu. Koja će ciljna publika proždiriti vaš proizvod i podijeliti ga s drugima? Izradite vlastiti idealni korisnički profil i napravite svoj UX dizajn posebno za njih.

Što više znate o svojim korisnicima, bolja je usluga koju možete pružiti. Odgovara na pitanja, donosi vrijednost i čini da se korisnik osjeća kao kod kuće.

Uostalom, ne možete stvoriti dobro korisničko iskustvo ako ne znate tko su vaši korisnici.

Zatim nastavite čitati UX dizajn 3. dio – radi li vaš trenutni UX dizajn?.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map