Alle de seje børn, du kender, opretter blogs, blogger og tjener temmelig gode kontanter ved at gøre det. Hvorfor ikke komme ind i spillet og have et stykke af den søde-søde blog-lønningsdag også, ikke?

Ting er, hvis du er på denne side og læser dette stykke, ved du sandsynligvis ikke, hvordan man opretter en blog.

Nå, du er heldig, min ven, fordi vi er venlige nok til at tage fri af vores travle tidsplaner til at skrive denne guide, så du kan få din helt egen blog op og køre på kort tid!

Tro det eller ej, at oprette en blog er hverken svært, eller du har brug for meget teknisk viden. For de dele, der kræver teknisk know-how, vil vi guide dig gennem dem for at hjælpe dig med at føle dig mere sikker og sikker.

Hvad er en blog?

Hvad med at vi snakker om, hvad en blog nøjagtigt er?

En blog er faktisk bare et andet websted, der fokuserer på skriftligt indhold, som normalt præsenteres på en mindre formel måde at skrive på.

Da blogging først blev en ting, brugte folk det hovedsageligt som en online dagbog, hvor de tænkte deres tanker for, at verden kunne læse.

I dag har blogosfæren udviklet sig og gydet mange underkategorier såsom fitnessbloggere, fotobloggere, mumibloggere… hvis du kan tænke det, er der sandsynligvis en blogger til det.

Hvorfor folk begynder blogs

Folk har mange motiveringer til at starte deres egne blogs.

Nogle ønsker at øve deres skrivefærdigheder. Nogle finder det katartisk, når de udtrykker sig online. Nogle er bare lidenskabelige over deres valgte niche.

Jeg kan ikke tale for dem alle, men en motivator, der trækker de fleste til den smukke bloggingverden er evnen til at tjene penge på deres blogs.

Fordi bloggere skriver om deres personlige oplevelser, deler de en meget personlig forbindelse med deres læsere, en forbindelse, som høje profilerede mærker er villige til at betale, bare så bloggeren støtter deres produkt (forudsat selvfølgelig, at bloggeren har et anstændigt følgende).

Uanset hvilke motiveringer du har for at starte din blog, er bunden af ​​det, at blogging er en fantastisk hobby, og hvis du gør det rigtigt, kan du leve meget godt af det.

Bemærk

Det ser ud til, at mange mennesker har den misforståelse, at du er nødt til at være en god forfatter for at starte en blog. Selvom det at have gode skrivefærdigheder kan hjælpe med at præsentere din blog på en mere professionel måde, er det indholdet af din blog, der sælger. Du kan altid forbedre dine blogposter senere. Hvis du vil forbedre din skrivning, så tjek denne vejledning til indholdsskrivning.

Sådan opretter du en blog – 5 trin til at begynde at blogge

Trin 1: Vælg en niche

Dette spændende første skridt til at starte en blog vil forme den måde, du blogger til resten af ​​din bloggingkarriere, så det er et enkelt, men meget vigtigt trin: Du skal beslutte din niche.

Skal du blive fotoblogger? Foretrækker du at blogge om dine rejser? Måske er du i teknik. Måske er mad dit marmelade.

Uanset hvad dine lidenskaber eller interesser er, vil din valgte niche hjælpe med at skabe en sti til dine bloggingemner i fremtiden. Det er ikke en hård og hurtig regel (nogle bloggere derude krydser konstant emner med stor succes), men det er en guide, der hjælper med at holde din blog fokuseret og relevant.

Så vælg din niche. Vælg et navn. Hold det enkelt og kort.

Trin 2: Vælg en blogplatform

Der er masser af gratis blogplatforme, som du kan vælge herfra, såsom Wix, Blogger, Tumblr og WordPress for at nævne nogle få.

Vores valgplatform ville være WordPress, fordi det er en af ​​de mest magtfulde blogplatforme derude, der driver 33,9% af webstederne på internettet i dag.

33,9% website bruger WordPress

Kilde: w3techs.com

Det er også SEO-venligt, meget nemt at bruge og har masser af plugins, der bringer ekstra funktionalitet til bordet uden behov for meget teknisk viden.

Du kan også få dit webhosting og domænenavn direkte fra WordPress.com helt gratis, men som min kære bedstemor plejede at sige, “gode ting kommer ikke billige, billige ting kommer ikke godt”.

Trin 3: Få et domænenavn og webhosting

For at udvide hvad jeg sagde i det forrige punkt, er WordPress.com absolut fænomenal, men deres gratis webhosting og domænenavn kommer med masser af begrænsninger.

 1. Du har ikke et “dit navn.com”
  Selvom dette muligvis ikke ser ud som en big deal, adskiller det amatører fra profferne. Hvis du ser alvorligt på din blog og ønsker at se den vokse, vil du have dit helt eget domænenavn.
 2. Webhosting-begrænsninger
  Den gratis WordPress.com leveres med meget lidt webhosteplads (en piddly 3GB). Når du har udfyldt denne plads, skal du betale for at opgradere og fortsætte med at bruge din blog.
 3. Ingen plugins tilladt
  Den gratis version tillader ikke plugins, som er trist og ødelægger mit skrøbelige lille hjerte.
 4. Annoncer overalt
  Det er dårligt nok, at du ikke kan tjene penge på dit gratis wordpress.com-websted, men de vil placere annoncer overalt! Husk, “gode ting kommer ikke billige, billige ting kommer ikke godt”. Annonceplacering er en måde for WordPress at generere indtægter.
 5. Din blog bliver muligvis slettet
  Hvordan havde du det, hvis du har travlt med at opbygge din blog og tilhængere i et godt år, og en dag vågner du op for at finde ud af, at din blog er blevet slettet, fordi du ved et uheld overtrådte en af ​​WordPress’s mange anvendelsesbetingelser? Det er sket før, og det vil ske igen. Det er en risiko, jeg ikke er villig til at tage.

Dette er blot et par af de problemer, vi kan tænke på. Du kan altid købe dit domænenavn og webhosting separat, så du ikke løber ind i nogen af ​​disse problemer. Her er en trin for trin guide til, hvordan du gør det.

Domænenavn

Der er masser af domæneregistratorer derude som GoDaddy og Namecheap, men vi kan godt lide Namecheap, fordi de er en fremragende registrator, og de kaster gratis WhoisGuard ind. Dette hjælper med at holde din identitet hemmelig, hvis du vil blogge anonymt.

Processen er temmelig enkel, bare gå derover, tilmeld dig, vælg dit domænenavn, og du er færdig!

Husk, at du vil vælge et domænenavn, der er enkelt og let at huske. Hold det iørefaldende, hvis du kan. Ingen funky udvidelser som “.io” eller “.biz” heller, hold den til “.com”, fordi det er, hvad de fleste mennesker er vant til.

Webhosting

Du kunne måske tro, at webhosting bare er plads for dig til at gemme dine webstedsfiler, og enhver tilfældig webhost vil være i orden, men du kunne ikke tage mere fejl. Faktisk, hvis du ønsker, at din blog skal have succes, skal du hellere sørge for, at du får en webhostingstjeneste, der er pålidelig og hurtig.

Har du stødt på en blog, der indlæses så falske langsomt, at du bare ikke kunne gider at vente på, at indholdet dukker op? Hvis du har tid til dig selv, vil du se, at 3 sekunder er alt, hvad det tager for dig at føle, at bloggen er langsom, og 5 sekunder er den gennemsnitlige tid, det tager for folk at hoppe.

Din webhosting er afgørende for at sikre, at din blog fungerer hurtigt og snappet, så du ikke mister læsere på grund af unødvendigt langsomme indlæsningstider.

Selvom der er masser af webhostingtjenester rundt (klik her for vores liste over topværter), men vi anbefaler at gå til et pålideligt internationalt webhostemærke, som SiteGround, for at være vært for din blog.

Selvfølgelig er der muligvis billigere muligheder tilgængelige, men SiteGround’s oppetid, pålidelige kundeservice, liste over fordele og sindssyge hurtige svartid er absolut strålende. Faktisk stoler vi på dem så meget, at vi er vært for dette websted hos dem!

At få en konto og oprette din blog med SiteGround er faktisk ganske enkelt. Her er hvad du skal gøre:

 1. Gå til www.siteground.com for at vælge din hostingplan.
 2. Hit “Kom i gang” for at se, hvad der er tilgængeligt
 3. SiteGround-planer

 4. Vi anbefaler at få GrowBig-planen ($ 5,95 / måned), da det er en fin balance mellem pris og fordele, men afhængigt af hvad dine behov kan være, kan du enten gå til StartUp ($ 3,95 / måned) eller GoGeek ($ 11,95 / måned). Bliv ikke for meget her, bare vælg en plan og gå med den. Du er fri til at opgradere eller nedgradere din konto senere, hvis du har brug for det.
 5. Du skal nu se en side, hvor du har fået muligheden for at registrere et domæne eller bruge dit eget. Du skal have dit eget domænenavn nu, hvis du har fulgt instruktionerne i denne vejledning, så klik på “Jeg har allerede et domæne” og udfyld det i det medfølgende felt. Klik på “Fortsæt”.
 6. gennemgå og afslutte

 7. Her skal du udfylde dine personlige oplysninger, f.eks. Din e-mail-adresse (sørg for, at den er gyldig! Det er her de sender din kvittering til), tildele en adgangskode, fornavn, efternavn, land, telefonnummer, postnummer osv. Hvis du vil, kan du udfylde navnet på din virksomhed, men det er valgfrit.
 8. vælg domæne

 9. Rul lidt længere for at finde et sted at udfylde dine betalingsoplysninger. Indtast dine kreditkortoplysninger, kortets udløb, kortholderens navn og CVV-kode (hvis du ikke ved hvad det er, er det de 3 cifre på bagsiden af ​​dit kort).
 10. Betalingsinformation

 11. Derefter ser du afsnittet om købsoplysninger. Du skal vælge mellem 12 måneder og 36 måneder. Vælg din ønskede plan og betalingsperiode.

  Du har ikke brug for SG Site Scanner, så du er velkommen til at springe den over. Hvis du imidlertid føler, at du har brug for yderligere sikkerhed, skal du gå videre og markere dette felt.

  Marker afkrydsningsfelterne for at bekræfte, at du har læst TOS og privatlivspolitik. Hvis nyheder og opdateringer er dit papirstop, skal du også markere dette felt. Du behøver dog ikke, det er strengt valgfrit.

  Hit “Betal nu”.

 12. køb information

 13. Voila! Du har nu en ny konto hos SiteGround! De skulle også have sendt en kvittering til den e-mail-adresse, du har anført tidligere. Hit “Fortsæt til kundeområdet”.
 14. ny konto

Installation af WordPress

Dette afsnit er en fortsættelse af det forrige afsnit, men vi deler det op i forskellige dele for let fordøjelighed.

Bemærk

Hvis du sidder fast under NOEN af disse trin, tøv ikke med at kontakte os via e-mail eller kontakte SiteGround’s live chat support. De er superhjælpsomme og vil guide dig gennem alt, hvad du har brug for hjælp til.

 1. Du skal nu se et afsnit med titlen “opsæt din nye hosting-konto”. Vælg “Start et nyt websted” og klik derefter på “WordPress” under “vælg hvilken software der skal installeres”.

  Du skal nu udfylde dine WordPress-loginoplysninger. Dit WordPress-login vil være adskilt fra din SiteGround-konto, så sørg for at huske dine detaljer. Gå videre og udfyld din e-mail, brugernavn, adgangskode, og gentag derefter din adgangskode for at sikre dig, at den er korrekt.

  Hit Bekræft.

 2. opsæt wordpress

 3. SiteGround skal bede dig om at forbedre din konto med SG Site Scanner, men som tidligere nævnt er det helt valgfrit. Når du har truffet dit valg, skal du trykke på Bekræft og færdig installation.
 4. komplet opsætning af wordpress

 5. Efter en kort indlæsningstid skal du se en skærm, der siger, at din Hosting-konto er klar til brug. Gå videre og klik på “Fortsæt til kundeområdet”.
 6. komplet hosting-konto

 7. Tro det eller ej, du har netop officielt oprettet din helt egen blog! Giv dig selv en klap på bagsiden!
 8. Nu, hvor du har fået din WordPress-blog op og kører, skal du være stolt af dig selv. Det er pænt og rent. Meget zen. Også meget generisk. Med mine yngre venners ord er dit websted i øjeblikket “Vanilla AF”, så lad os gøre noget ved det, skal vi?

  Trin 4: Design din blog

  I dette afsnit vil vi se på, hvad vi kan se ud for at give din blog lidt mere personlighed.

  Vi kan manuelt designe og tilpasse bloggen til at appellere til dine målrettede læsere, men det tager en hel lotta tid og alvorligt i denne dag og alder …

  ingen har tid til at designe din blog

  Heldigvis har WordPress tusinder af gratis temaer, der kan tilpasses fuldt ud, som også ser yderst professionel ud!

  Sådan får du adgang til dine WordPress-temaer

  1. Log ind på din WordPress-konto. Det skal være “www.yoursite.com/wp-admin”. Du ønsker at skifte “yoursite” til din faktiske blog-url. Indtast dit WordPress-brugernavn og din adgangskode, og log derefter ind.
  2. wordpress login

  3. Når du er inde, skal du se dit WordPress-betjeningspanel, der ser sådan ud. Klik på “ændre dit tema helt”.
  4. wordpress instrumentbræt

  5. Klik derefter på WordPress.org-temaer, så finder du tusinder af temaer at vælge imellem! Hvis disse ikke er gode nok for dig, skal du gå videre til ElegantTema for at købe nogle virkelig flotte temaer.
  6. wordpress tema

  Vigtig

  Temaer er fantastiske, men de kan være vanskelige. Webstedsbelastningshastighed er afgørende for at få din blog rangeret på Google, og valg af upimiserede eller uansvarlige temaer vil have negativ indflydelse på din indlæserhastighed. Sørg for at tjekke kommentarerne for eventuelle negative anmeldelser og test temaets reaktionsevne i preview-sektionen. Hvis temaet allerede ikke reagerer i deres egen forhåndsvisning, vil det sandsynligvis være langsomt på din blog.

  1. Når dit tema er valgt, skal du klikke på “Live preview”, efterfulgt af “Activate & Publicer ”for at installere dit tema.
  2. live preview-tema

   (Se et eksempel på dit tema)

   aktivt tema

   (Aktivér & udgiv temaet)

  Dit tema er nu installeret, men du vil stadig personalisere og tilføje lidt indhold, eller din nye blog ser lidt tom ud.

  Tilføjelse af sider til din blog

  Din lille blogbaby bliver virkelig blød, hvis du i det mindste ikke inkluderer en “om os” -side derinde for at informere dine læsere, hvad de kan forvente af dig.

  1. Under dit WordPress Dashboard vil du gå videre til “Sider” og klikke på “Tilføj nyt”
  2. tilføj wordpress side

  3. Du vil blive sendt til en side, hvor du kan udfylde en overskrift og et afsnit. Gå videre og skriv “Om os” i overskriften, og skriv lidt om din blog i “afsnit”. Når du er færdig, skal du trykke på “Publicer”.
  4. tilføj sidetitel

  Knytter dine sider til menuen

  Din “om os” side vises ikke, medmindre du opretter et link til det i menuen.

  Alt hvad du skal gøre er blot at gå videre til dit WordPress-instrumentbord, under udseendet skal du klikke på “menu”. Din liste over sider skal automatisk føjes til menustrukturen. Hvis ikke, skal du blot markere afkrydsningsfelterne under “tilføj menupunkter” og trykke på “tilføj til menu”.

  Når du er færdig, skal du trykke på “Opret menu”, og din blog opdateres med dine sider linket i menuen.

  link menu

  Tilføjelse af blogindlæg

  Ah, brød og smør på dit lille websted, netop grunden til, at du er så investeret i dette. Dine blogindlæg hjælper med at holde dig relevant, holde dit websted rangeret i Google-søgninger og til at placere dig selv som en autoritet i din niche. Hvis du gør det rigtigt, vil du endda tjene penge på det!

  Men før du tilfældigt tilføjer blogposts til dit websted, så lad os konfigurere det, så det gør det lettere at sortere det hele i fremtiden.

  1. I dit WordPress-dashboard skal du trykke på “indlæg” og vælge “kategorier”. Du skal se skærmen nedenfor. Udfyld dit kategorinavn. I dette tilfælde kan du bare kalde det “blog”. Klik på “tilføj ny kategori” i bunden.
  2. tilføj kategorier

  3. Klik derefter på “tilføj nye” under “indlæg”. Du skal se en side, hvor du kan udfylde din indlæggets titel og indhold. Gå videre og gør det, hvis du vil. Når du er færdig, skal du kigge efter linjen “kategorier” i højre side af skærmen og markere afkrydsningsfeltet “blog”.
  4. tilføj indlæg

   Hit “Publicer”, og dit nye blogindlæg er godt at gå! Alt hvad du skal gøre nu er at tilføje kategorien til dine menuer, og du er klar.

  Oprettelse af tilpassede titler & taglines

  Hvis du vil have folk til at opdage din blog og læse dit indhold, vil du bestemt være opmærksom på denne del af guiden.

  Din sitetitel fortæller folk, hvad din blog handler om, og taglines hjælper med at understøtte, hvad titlerne siger. De hjælper også søgemaskiner med at sortere og sende din blog til de relevante søgere.

  For at tilpasse dine titler og taglines skal du bare håbe på dit WordPress-dashboard, gå til “Indstillinger” og derefter “Generelt”.

  wordpress indstilling

  Her kan du ændre din webstitstitel og tagline til, hvad du vil have det til at være. Gå videre og gør det, og tryk derefter på “Gem ændringer”.

  Deaktiverer kommentarer

  Nogle gange, når du deler personlige tanker på din blog, ønsker du ikke at have kommentarsektionen åben for angreb fra tankeløse trold og få dem til at efterlade skidt kommentarer.

  Du kan faktisk deaktivere kommentarer helt, så du ikke giver disse trold en chance for at gøre trold-ting.

  Gå til “indstillinger” og “diskussion” i dit WordPress-betjeningspanel. Her skal du fjerne markeringen af ​​”tillad folk til at skrive kommentarer til nye artikler”.

  kommentarindstilling

  Opret en statisk startside

  Ja, du vil køre en blog, men du ønsker faktisk ikke, at din startside skal ligne en!

  Det, du har brug for, er en statisk forside, en slags “hjemmeside”, hvor besøgende kan lande på og tage alt, hvad de ser. Som de fleste professionelle blogs ændres en statisk forside ikke, og den vil vise dine læsere den samme ting, hver gang de besøger dit websted, så det ser mere poleret ud.

  Hvis dette ikke gøres, bruger WordPress dine seneste blogposts som din startside, der helt ærligt ser almindelig amatør ud.

  Du kan oprette en statisk forside ved at gøre dette:

  1. Gå til dit WordPress Dashboard, tryk på “Indstillinger” og “Læsning”.
  2. Klik på “En statisk side”, vælg derefter den ønskede side som din startside, og klik derefter på “Gem ændringer”.
  3. startsideindstilling

  Tilføjelse eller fjernelse af indhold på din sidepanel

  Nogle mennesker vil have indhold på deres sidebjælke. Nogle mennesker foretrækker at gå efter et renere udseende og fjerne det. Uanset hvad er det hele op til dig.

  Det er ret let at tilføje eller fjerne indhold fra din sidepanel.

  1. Gå over til dit WordPress-dashboard, gå til “optrædener” og klik på “widgets”.
  2. Her ser du en liste over tilgængelige widgets og din Blog sidebjælke. Alt hvad du skal gøre er at trække og slippe de widgets, du vil have, i din sidebjælke eller blot slette de widgets, du ikke ønsker der.
  3. indstilling af sidebjælken

  Trin 5: Brug af plugins

  Dengang, da vi ville optimere vores blogs, tilføje funktioner eller oprette nye funktioner, var vi nødt til at gøre det manuelt (hvilket både er tidskrævende og en smerte i rumpen).

  I disse dage kan du gøre alt det og mere med blot et par klik takket være plugins!

  Du kan dybest set tilføje alt, hvad du ønsker, til dit websted. Gør det til en online butik eller en galleriportefølje. Hvis du kan tænke det, er der sandsynligvis et plugin til det!

  Hvad du skal gøre for at installere plugins er under dit WordPress-dashboard, ramt “Plugins” og “tilføj nyt”. Derfra skal du bare tjekke på fanen populære eller anbefalinger for plugins, der passer til dine behov, og du er færdig!

  tilføj plugin

  Der er en uendelig liste over plugins, som du kan vælge fra, men husk, at nogle plugins muligvis bremser din blog. Undersøg lidt plugins, og din blog vil køre som en drøm.

  Her er nogle af vores foretrukne plugins:

  • Yoast SEO
   Det hjælper med at gøre din blog mere SEO-venlig
  • Swift Performance Lite
   Det hjælper med at reducere cachetid for WordPress, hvilket fremskynder din blogbelastningstid!
  • Google Analytics af ExactMetrics
   Denne hjælper dig med at spore antallet af besøgende, din blog modtager. Super nyttig til at hjælpe dig med at indstille benchmarks!

  Du er en blogger nu!

  Tillykke tilfældig person i blogosfæren, du har med succes bygget din egen blog! Vi hjalp, men du gjorde al den kraftige løftning af dig selv, så du skulle virkelig give dig selv et klap på ryggen!

  Inden du går, er her en hurtig opdatering af de ting, du skal gøre for at opbygge din blog.

  1. Registrer et domæne, og vælg en webhostetjeneste
   • Valg af det rigtige webhostingfirma
   • Valg af dit domænenavn
  2. Oprettelse af din blog
   • Installation af WordPress som din platform
  3. Designe din blog
   • Valg af det rigtige tema
   • Installation af dit tema
  4. Tilføjelse af indhold
   • Tilføjelse af indlæg, menuer og redigering af dine sider
   • Tilpasning og finjustering
   • Installation af plugins

  Bliv ved med at tilpasse!

  Husk, at WordPress er meget tilpasselig. Du kan virkelig oprette enhver form for blog, du ønsker med WordPress, så fortsæt med at eksperimentere og tilpasse, indtil du er 100% tilfreds med det, du har! Som altid, send os en besked til ethvert spørgsmål, du har.

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me