ProtonVPN

ProtonVPN

https://protonvpn.com/

tl; dr

ProtonVPN fa temps que es manté i la companyia també ofereix serveis de correu electrònic segurs. La qualitat i les funcions que trobareu aquí són una bossa mixta, que no és gens dolenta; només assegureu-vos que pot fer el que voleu abans d’inscriure’s a un pla a llarg termini. Aprèn més.

Opinió ProtonVPN: 9 pros & 6 cons de ProtonVPN

ProtonVPN no és el proveïdor de xarxa privada privada (VPN) més establerta al voltant i, de fet, va començar a proporcionar serveis de correu electrònic segurs el 2014.

Amb seu a Ginebra, Suïssa, proporcionen tranquil·litat als usuaris en part confiant en les estrictes regulacions de privadesa del seu país d’acollida..

El que ens agrada sobre ProtonVPN

1. Amb seu a Suïssa

Suïssa és la llar dels Alps, la gran xocolata amb llet, el famós ganivet de l’exèrcit suís i moltes més coses. Tanmateix, també té fama per la rabosa ferocitat amb la qual vetlla la intimitat. El dret a la privacitat està garantit en virtut de la Constitució federal suïssa (article 13):

“Tota persona té dret a la intimitat en la seva vida privada i familiar i a la seva llar i en relació amb el seu correu i les telecomunicacions.”

Això la converteix en un lloc ideal per a la base de la seva seu especialitzada en empresa especialitzada en privacitat i seguretat. ProtonVPN és una d’aquestes empreses, amb la seva base d’operacions segura a Ginebra..

2. Xifrat fort & Protocols

El xifrat és un dels distintius dels proveïdors de serveis VPN, ja que tota la seva presència gira entorn de la premissa de la privadesa i la seguretat. Hi ha diversos protocols i nivells de xifrat que poden oferir. Alguns proveïdors de serveis VPN permeten als usuaris seleccionar el nivell de xifratge que volen, però ProtonVPN ha decidit anar a tot el porc i optar només pel millor.

Només ofereix el millor protocol disponible per al dispositiu que utilitzeu. Per exemple, la seva aplicació Windows només admet OpenVPN (tant TCP com UDP), mentre que només podeu utilitzar IKEv2 per a dispositius mòbils. El xifrat també s’estableix al nivell més alt possible – AES-256.

L’intercanvi de claus es realitza amb RSA de 4096 bits mentre que l’autenticació de missatges es fa mitjançant HMAC amb SHA384. Això és tan segur com es pot obtenir per a ús personal.

Com a nota d’interès, aquests paràmetres, tot i que són òptims per a la seguretat, potser no són els millors per a tothom. Diferents persones utilitzen VPN per a propòsits diferents i el protocol / xifrat és una de les maneres que es poden utilitzar per modular el rendiment d’alguna manera.

Per exemple, si només vullgués utilitzar la VPN per obviar els bloquejos geogràfics en el contingut, probablement m’agradaria l’opció de reduir el xifratge per esborrar tanta velocitat de la connexió com podia obtenir..

3. Sense fuites ni registres

Una part de les meves proves sempre inclouen proves bàsiques de filtracions que inclouen filtracions DNS i filtracions de WebRTC. ProtonVPN és tan segur com diuen i no es van trobar fuites durant el procés de la meva avaluació. L’empresa també té una política estricta sense registres.

Si bé molts proveïdors de VPN ho afirmen, ProtonVPN ha fet un pas més i ha establert un informe de transparència on enumera les sol·licituds d’informació que ha rebut de les autoritats i quines accions ha dut a terme respecte a aquestes peticions..

Tot i que la informació existent és molt rudimentària i no ens ho explica gaire, sí que és un avenç positiu. Al cap i a la fi, les empreses han d’equilibrar-se en una línia fina, sobretot les empreses VPN quan es tracta de la llei.

4. Secure servidors bàsics

Protonvpn servidor principal de diversos nuclis

El concepte “Secure Core” de ProtonVPN és, de fet, el que la majoria de proveïdors de VPN anomenen simplement una “solució multi-hop”.

Això vol dir que la vostra connexió es dirigeix ​​a través d’una sèrie de servidors VPN per obtenir un potencial de privadesa addicional. En el cas de ProtonVPN, el seu “Secure Core” està format per servidors de tres països: Suïssa, Islàndia i Suècia..

Si activeu l’opció “Nucli segur” del vostre client VPN, la vostra connexió s’encaminarà a un d’aquests tres països abans d’anar cap al país que heu seleccionat com a ubicació del servidor VPN..

5. Velocitats acceptables

La velocitat és un dels problemes més delicats quan es tracta de serveis VPN i sempre hi ha un argument continu entre els clients i els proveïdors de serveis. Els clients normalment es queixen de “velocitat lenta” mentre que els proveïdors de serveis lluiten per explicar que la velocitat depèn de tants factors.

Per tal de fer proves, he d’aclarir algunes coses abans que simplement agafi els meus resultats al seu valor nominal. El primer és que el dispositiu té importància: el xifrat ocupa la potència de processament i les capacitats del dispositiu poden ser un factor.

El segon és la distància del servidor VPN seleccionat: més lluny sigui el servidor que heu triat, més lent és la vostra connexió (en termes de latència). Tenint en compte això, estic executant aquestes proves en un PC d’escriptori des d’una ubicació física de Malàisia.

La velocitat de base de la meva connexió a Internet (teòricament) és de 500Mbs, però en el moment de provar només vaig poder aconseguir una mica menys de 300Mbps:

protonvpn velocitat prova malàisia

Resultat de la prova de velocitat base de Malàisia.

Amb això, vegem com funciona ProtonVPN mentre es connecta a diversos servidors d’altres ubicacions estratègiques del món:

protonvpn speed test australia

Resultat de la prova de velocitat connectant-se a Austràlia.

prova de velocitat protonvpn singapore

Resultat de la prova de velocitat connectant-se a Singapur.

test de velocitat de protonvpn UK London

Resultat de la prova de velocitat connectant-se a Londres.

prova de velocitat de protonvpn EUA

Resultat de la prova de velocitat que es connecta als EUA.

protonvpn speed core US segura

Resultat de la prova de velocitat que es connecta als EUA mitjançant Secure Core (Islàndia).

Com veieu, les velocitats que ofereix ProtonVPN són decentes en la seva majoria. La majoria d’aquestes velocitats són suficients per a gairebé qualsevol cosa, fins i tot en streaming de vídeo d’alta qualitat 4k si és necessari. L’única vegada que probablement notareu que esteu a la VPN és si esteu intentant descarregar un fitxer enorme, cosa que pot trigar una mica més.

En el resultat final de la prova, mentre s’utilitzava el seu servidor Secure Core a Islàndia, hi ha hagut una caiguda notòria tant de la latència com de la velocitat, que és d’esperar. Tot i així, fins i tot a aquests ritmes, l’experiència de navegació no va ser massa dolenta. Simplement és el preu que heu de pagar per mantenir la vostra privacitat a Internet.

6. Present a 41 països

Com en la majoria de bons proveïdors de serveis VPN, ProtonVPN té una bona presència a tot el món, a 41 països on mantenen més de 500 servidors. Tot i que no és el major nombre de països i servidors al voltant, no deixa de ser un nombre decent.

La infraestructura (tant de maquinari com d’ample de banda) costa una bomba i com a usuari, seria molt escèptic envers un proveïdor de serveis que afirma oferir un gran nombre de servidors per a preus més baixos. Alguns poden fer-ho, però no molts.

7. Corrents Netflix & BBC iPlayer

Personalment, una de les meves principals raons per utilitzar una VPN és que vull accedir al contingut de la regió nord-americana de Netflix. Aquest és un factor important per a mi. Al funcionar ProtonVPN, he estat capaç de reproduir contingut Netflix nord-americà sense problemes en moltes ocasions, així que els donaré una passada sobre aquest.

Tingueu en compte que hi ha hagut alguns casos que els servidors ProtonVPN no es podien connectar a Netflix. No he pogut provar tots els servidors de 500 rares, però els que he funcionat bé fins ara.

De la mateixa manera, per a aquells que vulguin veure l’iPlayer de la BBC es pot entendre que funciona bé.

8. Admet el navegador Tor & P2P

Per a l’ultra-paranoic, si no esteu satisfets d’assegurar la vostra connexió amb només un servei VPN, podreu notar que Tor Browser també funciona amb ell..

Però tingueu en compte que no tots els servidors ProtonVPN són compatibles amb Tor (Feu clic aquí per obtenir una llista dels servidors i què permeten a cada un).

P2P també està disponible, però de forma similar només està restringida a determinats servidors.

9. Preu variable

BasicPlusVisionary
Preu / mes 4 $ 8 $ 24
Nº de dispositiu2510
CoreNoYesYes Secure

Una de les millors coses de ProtonVPN és que ofereix als seus clients la possibilitat de triar el que volen pagar. Alguns usuaris volen un nivell bàsic de servei per obtenir un millor preu i ho podeu aconseguir amb ProtonVPN. De fet, també tenen un pla gratuït.

El pla gratuït és molt limitat tant a la velocitat com a la ubicació del servidor, però no permet als usuaris una amplada de banda limitada. També podeu optar per altres nivells de pla que obrin accés a més servidors, nombre de dispositius compatibles i funcions addicionals.

Pel que fa a VPNs, diria que els seus plans de nivell inferior serveixen a un segment de clients que no molts proveïdors de serveis estan disposats a atendre. Els seus plans de nivells més alts coincideixen amb els estàndards de la indústria, però es poden considerar costosos en comparació amb uns quants proveïdors més importants com Surfshark i NordVPN.

El que no ens agradava sobre ProtonVPN

1. Servidors de la regió d’Àsia limitada

Tot i que els servidors ProtonVPN s’estenen entre 41 països, em vaig adonar que només alguns d’ells serveixen a la regió d’Àsia. Obteniu algunes ubicacions clau com Singapur i Hong Kong, però per a aquells que necessiten suport a nivell nacional en aquesta regió us decebreu.

Tot i que això sigui acceptable per a un ús general, els clients que puguin tenir necessitats específiques, com ara una connexió local amb finalitats empresarials o d’una altra manera, no tindran sort.

2. Propens a blocs VPN

Durant les proves vaig comprovar que ProtonVPN és propens a ser bloquejat per més llocs web que la majoria de VPN que he intentat. Es pren la forma d’uns servidors que reconeixen la connexió VPN o que la bloquegen de forma directa a alguns que acabaran tenint errors aleatoris com ara irregularitats CSS.

Malauradament, els problemes que he trobat no eren resolvibles ni tan sols després de contactar amb el servei d’atenció al client.

Tot i que reconec que és gairebé impossible que un proveïdor de serveis VPN treballi amb un percentatge d’èxit del 100%, els problemes que es van presentar amb ProtonVPN eren notables, molt més que la majoria d’altres que he utilitzat fins ara..

3. Tens a ser lleugerament gimmick

Totes les empreses utilitzen alguna forma d’estratègia de màrqueting, però la raó per la qual simplement havia d’afegir això com a inconvenient a ProtonVPN és que els seus trucs de màrqueting poden influir de manera negativa en els clients potencials..

Prenguem per exemple la seva premissa de servidors “Secure Core” que utilitzen com a punt de venda clau per promocionar els seus serveis. El nucli està format per Suïssa, Islàndia i Suècia, però Suècia és realment un membre de la comunitat de cinc ulls.

Això em fa sentir una mica incòmode i ens tornarà a confiar en la paraula de ProtonVPN que no guarden cap registre i que han configurat tots els servidors adequadament per assegurar-se que.

Altres punts de venda, com els servidors que es troben en instal·lacions militars subterrànies anteriors, tot i que interessants, realment no afecten gaire la vostra privadesa.

4. Disponibilitat limitada en P2P

Com a gran aficionat a P2P, em va decebre molt trobar que de tots els servidors ProtonVPN només es dóna suport al torrent d’un bon grapat de països; Suïssa, Suècia, Singapur i Països Baixos. Això vol dir que si voleu veure Netflix US i torrent al mateix temps, no esteu de sort.

L’única opció serà utilitzar el túnel dividit i eximir el vostre client torrent del servei VPN. Pot ser que això no sigui una solució factible per a usuaris en alguns països amb lleis de copyright extremadament opressives.

5. Només assistència per correu electrònic

Quan tenia dificultats per arribar a llocs web, volia contactar amb ajuda, només per comprovar que ProtonVPN no tenia cap suport en directe disponible. La vostra principal via de suport és el correu electrònic i triguen una estona a respondre.

Vaig trigar 24 hores a respondre al meu missatge de correu electrònic inicial (sense comptar la resposta automatitzada) i després, cada intercanvi va trigar aproximadament mig dia més o menys per obtenir una resposta. Tot i això, les respostes van ser el retard de temps no va ser el major problema.

El tema fonamental que vaig obtenir de les respostes va ser el següent: “tenim molts servidors, si un no fa el que vols, prova-los tots un per un fins que tinguis sort.” Es pot dir que va augmentar la meva pressió arterial bastant en alguns punts.

6. Pot ser difícil de configurar

Avui la majoria de VPN intenten fer que sigui més fàcil utilitzar el seu programari. De fet, la naturalesa de la VPN els converteix en un gran obstacle per a aquells que no tenen molta inclinació tècnica.

ProtonVPN té, en la seva majoria, una interfície d’usuari de l’aplicació Windows molt elegant. De fet, m’encanta aquell mapamundi de neó verd folrat de neus verds.

Tanmateix, quan es tracta de dividir túnels, alguna cosa estranya està passant. El túnel dividit és una opció que tenen molts proveïdors que permet excloure determinades aplicacions o fins i tot llocs web del túnel VPN. Per fer-ho, normalment es pot afegir una aplicació o un URL d’un lloc web.

protonvpn túnel dividit

Afegir adreça IPv4? Per què no només acceptar un nom de domini?

Per algun motiu desconegut, per excloure un lloc web de l’aplicació ProtonVPN heu de trobar l’adreça IP d’aquest lloc web. Com a exemple d’això, diguem que voleu excloure google.com del túnel VPN. En lloc d’escriure aquest nom de domini, haureu de trobar l’adreça IP de Google (que és 172.217.3.100).

Per ser sincer, a mi em fa molta mandra el front del desenvolupament i per a una empresa que porta molts anys en el negoci, simplement inexcusable.

Conclusió: ProtonVPN val el preu?

Com podeu veure, hi ha al voltant de la mateixa quantitat d’arguments tant a favor com en contra de ProtonVPN que puc pensar. Tanmateix, al final del dia, molt dependrà del que utilitzeu el servei. Per exemple, si només us interessa assegurar la vostra connexió, connectar-vos a un servidor VPN proper i oblidar-vos de qualsevol altra cosa, probablement ProtonVPN us resulti bé..

Si necessiteu una solució molt flexible que us permeti fer moltes coses alhora (navegar, torrent, flux, etc.), potser haureu de buscar un proveïdor alternatiu. ProtonVPN està molt bé, però el preu que cobra als usuaris pel pla Plus (per accedir a Secure Core i més servidors), de 8 dòlars al mes, és una mica costerut..

Els aficionats als VPN i als usuaris lleugers haurien d’estar bé, sobretot, els usuaris ultra-lleugers que puguin viure amb els seus plans bàsics o gratuïts.

Característiques clau

  • ✓ Sense registre
  • ✓ Commutador mata
  • ✓ Servidor Core Secure
  • ✓ P2P & Suport de Netflix

Recomanat Per

  • • Seguretat de primera dada
  • • Usuari multiplataforma
  • • NOSALTRES- & Usuaris basats en la UE

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me