Së pari, duartrokisni veten për të bërë rrugën tuaj këtu, për marrjen e nismës për të kërkuar mënyra për të fituar para. Ka shumë të ngjarë që ju tashmë keni mbajtur një punë të përhershme, por po kërkoni rrugëdalje për të shfrytëzuar sa më shumë kohën tuaj shtesë, për të fituar pak më shumë ‘kaching-kaching’ për të financuar hobi që ju pëlqen ose përgjegjësi shtesë në familjen tuaj.

Lajmi i mirë është, ne ju kemi mbuluar. Këtu do të zbulojmë 16 mënyra për të fituar para në internet.

Contents

Pse të Bëni Para Online?

Sepse është lehtësisht i arritshëm dhe nuk keni nevojë të jeni të pranishëm në një lokacion specifik për të përfunduar një detyrë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të parkoni veten në një vend që është i lidhur me internet. Fitimi i parave shtesë mund të bëhet në shtëpi, një kafene apo edhe në një park.

Plus, Interneti është pa kufi – vendndodhja juaj nuk është kufi. Aftësitë tuaja mund t’ju marrin projekte nga e gjithë bota; nga vendet fqinje në plazhet e Havait.

Gjithashtu, para se të hidheni me armë dhe të mendoni se do t’ju lejojmë të rendisni duke renditur punë tipike të regjistrimit të të dhënave ose verifikimit të të dhënave që mund të bëni në internet por të fitoni shumë pak të ardhura – jo, ne e vlerësojmë kohën tuaj.

Para se shenjat e dollarit të zëvendësojnë irisin tuaj, vini re se kjo nuk është një metodë për tu pasuruar shpejt. Shtë një mjet për të zhvilluar dhe mprehur aftësi të tjera të fjetura që mund të keni në jetën tuaj dhe ndërsa fitoni para shtesë – në internet!

Plus, nëse kjo sipërmarrje godet – do të fitoni më shumë para se çfarë po ju paguan puna juaj e tanishme!

Pra, ingranazhet lart, ne po hidhemi brenda.

Tastiera është më e fuqishme se shpata

Seksioni i parë konsiston në bërjen e parave në internet përmes mjeteve të shkrimit. Nëse në ndonjë mënyrë jeni një shkrimtar fjalësh ose gramatikor nazist, kjo mund të jetë ideale për ju.

1. Mirë në shkrim? Shisni Shërbimet Tuaja të Shkrimit

Ka disa mënyra sesi mund ta bësh atë, dhe kërkon që ta vendosësh veten atje. Filloni duke drejtuar një blog dhe duke pompuar përmbajtje të mirë që keni shkruar.

si?

 • Përmes promovimit në blogun tuaj.
  Shkruani për shërbimin që ju ofroni në blog. Përfshini fushën e punës dhe detajet e kontaktit.
 • Përmes mediave sociale.
  Ndryshoni Instagramin tuaj në një llogari biznesi dhe krijoni një faqe në Facebook për biznesin tuaj. Reklamoni sipas nevojës.
 • Përmes faqeve të palëve të treta.
  Hapni llogari në site të tilla si Freelance dhe Fiverr dhe postoni shërbimet tuaja të shkrimit.

Në citimin tuaj, mos harroni të përfshini:

 • Përshkrimi i punës
 • Koha e parashikuar për të përfunduar detyrën
 • Rishikimet totale të përfshira
 • depozitë
 • Kostoja totale

Sa mund të pres që të paguhen?

Kudo ndërmjet 10 deri në 1.000 $. Për artikujt në blog, artikujt në internet dhe të ngjashme, mund të shkojnë nga 25 deri në 500 dollarë.

Disa preferojnë të paguhen nga numri i fjalëve, por mund të mos jetë një identifikues i një artikulli efektiv – shenjat e pikësimit shtesë nuk lartësojnë asnjë lloj shkrimi.

pro & kundër

 • pro
  Pa kosto fillestare dhe fleksibilitet
 • kundër
  Konkurrenca në internet dhe fluksi i parregullt i të ardhurave

2. Edukoni përmes librave elektronikë

Sot, arsimi është i disponueshëm në majë të gishtërinjve – prandaj, përfitoni nga kjo.

Ja se si të fitoni përmes ebooks jo fiction, falas:

 • Regjistrohuni për të bërë lidhje lidhëse – kontrolloni faqet si Awin, ShareASale dhe Max Bounty.
 • Zgjidhni një temë ose më shumë dhe shkruani në një mënyrë sistematike. Referojuni librave të tjerë elektronikë dhe frymëzohuni.
 • Hartoni planin për t’u tërhequr lexuesve dhe për të siguruar që fluksi të jetë i lehtë në sy.
 • Dërgoni librat tuaj elektronik falas për ndjekësit dhe pajtimtarët tuaj.

Për fiction dhe jo fiction, këtu janë si të shesni librat tuaj elektronik:

 • Shkruajeni historinë tuaj të shkurtër.
 • Redaktoni historinë tuaj, përfshini një mbulesë dixhitale të përparme dhe të pasme dhe një plan urbanistik të mirë.
 • Publikoni në faqet si Smashwords, Flash Fiction Online, dhe Botimi Kindle Direct

Sa mund të pres që të paguhen?

Në varësi të cilësisë së librit tuaj elektronik dhe arritjes, mund të fitoni nga 1 deri në mijëra dollarë ndërsa koha kalon.

pro & kundër

 • pro
  Nuk ka kufizime kohore për të përfunduar ebook tuaj dhe mund të jetë një burim i të ardhurave pasive.
 • kundër
  Fitimi i të ardhurave mund të jetë jashtëzakonisht i ngadaltë nëse sapo filloni.

3. Përdorni Historinë tuaj Ligjore në Përparësinë tuaj

Ne jo gjithmonë ndjekim atë që studiojmë, por e bëjmë punën e kaluar për të ardhmen tuaj. Studentët e juridikut, shfrytëzoni sa më shumë përvojën tuaj ligjore duke hartuar kontrata dhe dokumente të tjera për firmat juridike mbi baza të pavarura.

si?

Angazhoni firmën juridike të mëparshme për të cilën po punonit, afrohuni firmave të tjera të avokatisë ose postoni shërbimin tuaj në Thjesht me qira ose gjeni mundësi të shkrimit ligjor në UpWork.

Sa mund të pres që të paguhen?

Në varësi të dokumentit, norma mesatare është 0.20 $ për fjalë – kjo do të thotë se një dokument që ka 1.000 fjalë do t’ju fitojë 200 dollarë.

Për një letër ligjore që përfshin tre deri në katër paragrafë me formalitete ligjore, mund të paguani një tarifë që fillon nga 100 dollarë.

pro & kundër

 • pro
  Lehtë për tu fituar pasi të keni krijuar një repertor.
 • kundër
  Puna jokonsistente me afate të ngushta.

Siguroni pasaporta për të ardhmen

Derdhni njohuritë tuaja, shoqëruar me krijimtarinë për të dhënë mësime, pa qenë fizikisht i pranishëm. Mësimdhënia mund të përfshijë lëndë të bazuara në shkollë, si Matematikë ose Kimi, për hobi të përgjithshëm ose përparime të fundit të teknologjisë.

4. Filloni një Program Online Mësimdhënies

Nëse jeni mësues në shkollë dhe kërkoni të fitoni diçka më shumë pa hapur një klasë fizike për shkollim, mund të jeni një mësues në internet. Regjistrohuni në platforma si Edukatorë Jashtë vendit, Mësimdhënës dhe Bibo Global.

si?

 • Regjistrohuni në një ose më shumë prej platformave të përmendura më lart.
 • Sigurohuni që keni dokumentacionin e duhur dhe çertifikimin për lëndën që dëshironi të mësoni.
 • Miratoni të gjitha dokumentet tuaja.
 • Përgatituni mirë dhe angazhoni studentët tuaj gjatë orës tuaj në internet.

Sa mund të pres që të paguhen?

Mund të shkojë nga 10 deri në 30 dollarë në orë për tutorizim. Përndryshe, vendosni të planifikoni seancat tuaja mësimore përmes Skype (sans platforma) dhe të ngarkoni me orë.

pro & kundër

 • pro
  Përshtatshëm dhe i thjeshtë për tu menaxhuar dhe sjellur.
 • kundër
  Issuesështjet e mundshme të lidhjes dhe shkëputja me studentin.

5. Krijoni Kurse Online

Levave në tregun e lulëzimit të e-mësimit. Kurse në internet janë jashtëzakonisht të zakonshme tani dhe lëndët mund të shkojnë nga kopshtaria deri në evolucion.

si?

 • Bëhuni profesionist në çështjen lëndore.
 • Përgatitni një kurrikul që e bën mësimin e temës interesante dhe tërheqëse. Përfshini dokumente, video, kuize, imazhe dhe aktivitete tërheqëse.
 • Pritni kursin tuaj online. Provoni Udemy, Skillshare ose Thinkific.
 • Shkruaj një titull tërheqës për të tërhequr studentë.

Sa mund të pres që të paguhen?

E gjitha varet nga sa i mirë është kursi juaj. Shumica e platformave marrin komisione (Udemy merr 50% dhe mund të zvogëlohet pasi përmbajtja juaj fiton më shumë tërheqje). Në përgjithësi do të keni mundësi të bëni midis 400 deri 1.000 $ në muajt e parë.

pro & kundër

 • pro
  Mundësia e fitimit të të ardhurave pasive.
 • kundër
  Duhet bërë shumë punë për të zanat dhe regjistruar ligjëratat, të hartoni dokumente dhe të krijoni një kurrikul për studentët tuaj.

Jep artin tënd në botë

Keni një sy për detaje, art dhe dobishëm me mjetet e krijimit të artit? Nëse jeni ju, kjo do të mund të fitoni para.

6. Krijoni artin dixhital – Bëhuni një Designer Grafik

Nëse jeni të dobishëm me Adobe Photoshop, Illustrator ose InDesign, përdorni atë në avantazhin tuaj.

si?

 • Kërkoni për vende të lira pune falas. Ekziston një rrjedhë e vazhdueshme e mundësive që mund të kapni në Facebook, Fiverr, Në të vërtetë dhe madje edhe në Flexjobs.
 • Merrni informacion nga klienti – objektivi, drejtimi, font, skemat e ngjyrave, bordi i humorit etj.
 • Krijoni dhe dorëzoni. Lejoni për sqarime, por mos lejoni që ata të ndryshojnë plotësisht drejtimin e figurës, pa ju paguar pak më shumë.

Sa mund të pres që të paguhen?

Mund të ngarkoni mesatarisht 30 dollarë për kartën e emrit. Për logot, faqosjet dhe materialet e marketingut, mund të shkojnë nga 100 deri në 2,000 dollarë për projekt.

pro & kundër

 • pro
  Lehtë për tu gjetur.
 • kundër
  Kohë kohë nëse klienti nuk e di saktësisht se çfarë duan.

7. Shitet Zanat Tuaj

Nëse jeni një krijues dhe i shkathët me gishtat, zgjasni hobi tuaj në një biznes të fituar parash.

si?

 • A jeni mirë në thur me grep, thurje, qepje ose art dhe zanat? Zgjidhni një dhe zhvilloni një produkt që është tematik dhe potencialisht i dobishëm.
 • Krijoni një koleksion ose shumëfish të një artikulli për një fillim.
 • Krijoni një platformë për të shitur produktet tuaja. Mund të jetë në një blog personal, dyqan online përmes Shopify ose faqeve të palëve të treta si Etsy dhe ArtFire.

Sa mund të pres që të paguhen?

Ju vendosni një çmim për artikujt tuaj pasi të rishikoni koston e lëndëve të para dhe kohën e duhur për t’i bërë ato. Disa zejtarë fitojnë nga 25 deri në mijëra dollarë në muaj në varësi të asaj se sa të vendosur janë.

pro & kundër

 • pro
  Shndërrimi i një hobi që nuk paguan në atë që bën para.
 • kundër
  Fitimi i fitimit mund të jetë i ngadaltë dhe kërkon kohë.

8. Krijoni Lojëra Rastësore Mobile

Një zeje dhe një entuziast i lojrave celularë? Ky pasion mund t’ju ​​fitojë dollarë të mëdhenj.

si?

 • Provoni dorën tuaj në softuer të ndryshëm të lojërave video të disponueshme në treg. Ka Buildbox, Stencyl dhe Snappy. Vini re se për Buildbox dhe Snappy, do të duhet të blini aplikacionin së pari para se të filloni. Sa i përket Stencyl, ju jeni në gjendje ta përdorni falas, por nuk do të mund ta botoni.
 • Pasi të jeni njohur me mjetet, ndërtoni tregimin dhe objektivin. Lojërat më të mira janë të thjeshta por Addictive.
 • Bëni një provë me njerëz që janë lojëra të ndrojtur dhe shkulje në përputhje me rrethanat.
 • Shpërblime bazë duke i bërë lojtarët të shikojnë reklama ose të shesin banderola ndëryjor.
 • Publikoni lojën tuaj dhe tregtoni atë për të marrë më shumë shkarkime të lojërave.

Sa mund të pres që të paguhen?

Ju mund të jeni i pasur nëse keni sukses. Disa fitojnë nga 250 deri në 25,000 dollarë në muaj në varësi të sa shikimeve marrin reklamat në lojën tuaj. Prandaj, sa më shumë njerëz të luajnë lojën tuaj, aq më shpejt dhe më shumë fitoni.

pro & kundër

 • pro
  Të ardhura pasive që paguajnë në shumë palosje nëse loja kapet nga masa.
 • kundër
  Mund të duhet një kohë e gjatë për të krijuar dhe provuar lojën.

9. Fotografi Stock

Nëse keni një sy në atë që e bën një foto të mirë dhe në gjendje t’i përmirësoni ato përmes redaktimit, atëherë duhet të shitni fotot tuaja.

si?

 • Një aparat fotografik dhe një mjet i mirë redaktimi është i dhënë. Filloni të bëni fotografi që mendoni se do të blejnë korporatat dhe institucionet e mediave.
 • Regjistrohuni për një llogari me platforma që ju lidhin me blerësit e figurave. Provoni Fotolia, PIXERF, Shutterstock, Crestock, Dreamstime, Bigstock, Snapped4u, Alamy ose TourPhotos.
 • Ngarko fotot e tua.
 • Vazhdoni të ndërtoni portofolin tuaj.

Sa mund të pres që të paguhen?

Kudo nga 2,50 deri në 1 000 dollarë në muaj – gjithçka varet nga sa njerëz blejnë fotot tuaja.

pro & kundër

 • pro
  Lehtë për të gjeneruar, modifikuar dhe ngarkuar, të ardhura pasive.
 • kundër
  Shumë konkurrencë në internet. Kërkon kohë për të ndërtuar një portofol.

10. Videografia e aksioneve

Kushëriri në fotografinë e aksioneve është videografia e aksioneve, e njëjta gjë por drejtim tjetër dhe pak më shumë përpjekje.

si?

 • Vendosni llojin e pamjeve që dëshironi të merrni. Shpesh janë klipe të shkurtra me një veçori të caktuar.
 • Regjistrohuni për një llogari me platformat që ju lidhin me blerësit e videos. Provoni Pond5, Shutterstock, Filmsupply dhe VideoBlocks.
 • Vendosni videot tuaja dhe vazhdoni të ndërtoni portofolin tuaj.

Sa mund të pres që të paguhen?

Kudo ndërmjet 50 deri 10,000 dollarë në muaj – gjithçka varet nga sa njerëz blejnë videot tuaja.

pro & kundër

 • pro
  Paguan më lart se fotografia e aksioneve. Të ardhurat pasive.
 • kundër
  Shumë përpjekje për të bërë këto video dhe kërkon kohë edhe për të ndërtuar një portofol.

Përfitimet e të qënit një flutur në media sociale

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest – nëse jeni aktivisht në secilën platformë kjo listë mund të jetë për ju.

11. Filloni YouTubing

Jo duke shfletuar vetvetiu, por fillimi i një kanali në YouTube me përmbajtje cilësore. Nëse jeni të aftë ose keni njohuri për disa tema dhe keni një personalitet karizmatik, sigurohuni që të filloni YouTubing!

si?

 • Zgjidhni llojin e përmbajtjes që dëshironi të komunikoni para audiencës tuaj. Nëse bëhet fjalë për financa, për të planifikuar temat tuaja në një afat kohor, kështu që gjithmonë do të keni diçka për të ndarë në videot tuaja.
 • Merrni gati skenarin tuaj dhe xhironi videon tuaj.
 • Modifikoni videon për të siguruar që nuk është shumë e gjatë dhe prerë elementet e panevojshëm. Shtoni titra ose animacion nëse është e nevojshme për kënaqësinë e shikuesit
 • Postoni videon tuaj dhe ndajeni atë.

Sa mund të pres që të paguhen?

Mos prisni që të pasuroheni shpejt si vloggerët e famshëm. Mund të zgjasë pak para se të merrni një kontroll nga YouTube që arrin 100 dollarë. Sidoqoftë, këmbëngulni të rritni pajtimtarët tuaj.

pro & kundër

 • pro
  Lehtë për tu filluar dhe pasi të keni arritur një prag të caktuar, mund të keni të ardhura pasive.
 • kundër
  Kohë kohë dhe kërkon që ju të vazhdoni të mësoni për përparimin e përgjithshëm të regjistrimit dhe editimit të videos.

12. Vendosni një Podcast të Niche

Ngjashëm me bloget dhe YouTubing, krijimi i një podcast është një çip jashtë bllokut të vjetër – vetëm se kërkon vetëm zërin tuaj.

si?

 • Zgjidhni llojin e përmbajtjes që dëshironi të komunikoni para audiencës tuaj. Ju jeni i lirë të krijoni një seri të bazuar në një temë dhe ta komplotoni atë strategjikisht. Për shembull, nëse do të ndaheni për një jetë të shëndetshme, sigurohuni që të jeni të saktë dhe ta komunikoni me zë të qartë.
 • Regjistroni podcast-in tuaj.
 • Postojeni atë në një platformë – provoni Spotify.

Sa mund të pres që të paguhen?

Kjo platformë nuk është fitimprurëse në fillim, por nëse podcast-et tuaja janë me cilësi, ju ngadalë do të fitoni një vijim. Me këtë vijim, ju në të vërtetë mund t’i drejtoheni kompanive që bëjnë biznese të lidhura me përmbajtjen tuaj për të sponsorizuar podcast-in tuaj që mund të zgjasë nga 100 deri në 800 dollarë, në varësi të çmimit tuaj të kërkuar, rëndësisë së temës ose dëgjimeve totale.

pro & kundër

 • pro
  Lehtë për të filluar dhe ngarkuar.
 • kundër
  Duhet shumë durim për të rritur çështjet tuaja përpara se të afroheni për sponsorët.

13. Shitet Shërbime të Menaxhimit të Medias Sociale

Shumë kompani sot e dinë rëndësinë e mediave sociale – këtu mund të hapni për të ofruar shërbimet tuaja të menaxhimit të mediave sociale.

si?

 • Afrohuni klientëve tuaj të mundshëm dhe sigurojuni atyre një përmbledhje të asaj që mund të bëni për të rritur përmbajtjen dhe angazhimin në mediat sociale.
 • Siguroni mënyra për të filluar fushata, postime dhe markë për kompaninë e tyre përmes mediave sociale si Facebook dhe Instagram.
 • Planifikoni dhe planifikoni postimet sipas nevojave të klientit.

Sa mund të pres që të paguhen?

Mund të prisni një pagesë prej 100 deri në 5,000 dollarë në varësi të asaj se sa merrni. Bëhuni të edukuar se si funksionojnë mediat sociale, rrisin angazhimin dhe dini se si të deshifroni statistikat e prodhuara nga platformat e mediave sociale.

pro & kundër

 • pro
  Presin të ardhura të qëndrueshme çdo muaj, në varësi të kontratës tuaj me klientin.
 • kundër
  Mund të jetë duke marrë kohë pasi do t’ju duhet të planifikoni, stuhi mendjeje dhe të krijoni mënyra për të edukuar në algoritme të mediave sociale që ndryshojnë shpesh.

14. Bëhu një Ndikues i Medias Sociale

Përmendni ndikuesin e mediave sociale dhe një mendon për ushqim falas dhe udhëtime falas të sponsorizuara nga klienti. E mira është që nuk keni nevojë të keni 100k ndjekës në mediat sociale për t’u kualifikuar. Tani, mikro-ndikuesit po shfaqen dhe ato përbëhen nga llogari që kanë disa mijëra ndjekës të cilësisë.

si?

 • Regjistrohuni për një program ose afrohuni kompanive nëse besoni se keni fuqinë për të tregtuar dhe artikull ose shërbim përmes markës tuaj personale. Provoni Agjencinë Globale të Ndikimit ose Drejtuesit.
 • Pasi të lidheni, ose do të shikoni në mënyra për të ndarë markën e tyre duke përdorur platformën tuaj të mediave sociale. Mund të jetë një shfaqje e markës ndaj redaktimeve në video.
 • Mos harroni t’i përmbaheni kontratës me klientin tuaj dhe sigurohuni t’i përmbushni ato në faqen tuaj të mediave sociale.

Sa mund të pres që të paguhen?

Ju mund të paguheni përmes sponsorizimit të produkteve për projekte me vlerë më shumë se 5,000 dollarë.

pro & kundër

 • pro
  Fleksibilitet, marramendje e madhe dhe një rritje në vijim.
 • kundër
  Vështirë për të ndarë jetën tuaj private nga puna. Më shpesh sesa jo, aq më tërheqëse ose dramatike është jeta juaj, aq më shumë ndjekës fitoni.

15. Designer Motion Media

Të kesh video në mediat sociale është pak më ndryshe nga regjistrimi i videove dhe redaktimi. Po i bën fotografitë të lëvizin dhe krijojnë animacion tërheqës në një afat kohor të kufizuar – për tu shitur.

si?

 • Shikoni faqet si Freelancer ose Guru për të aplikuar.
 • Merr detaje dhe qëllime specifike nga klientët.
 • Storyboard dhe krijoni video me lëvizje për Facebook ose Instagram histori ose ushqim.

Sa mund të pres që të paguhen?

100 deri 1.500 dollarë – në varësi të detyrës dhe sasisë së modeleve të nevojshme.

pro & kundër

 • pro
  Fleksibiliteti, gjithçka mund të bëhet përmes programeve kompjuterike.
 • kundër
  Përditësimet e vazhdueshme për veçoritë e reja në median sociale dhe efektiviteti varen nga angazhimi publik.

16. Shitet produkte në blogun ose faqen tuaj të internetit

Blogs dhe vlogs është një rrugë interesante për të shprehur mendimet dhe idetë tuaja. Ai gjithashtu mund t’ju fitojë para nëse shisni sende që kanë të bëjnë me audiencën tuaj.

si?

 • Bazuar në përmbajtjen tuaj, shisni artikuj që janë të lidhur me të. Nëse jeni një bloger i modës, mund të krijoni një dyqan bloge që shet rroba dhe pajisje.
 • Bleni artikuj me shumicë në internet pasi ato vijnë në pako prej 6s ose 10s dhe në madhësi të ndryshme. Zgjedhin të shesin mallra nëse keni një bazë të madhe tifozësh.
 • Shtoni një mundësi pagese në blogun ose faqen tuaj të internetit, në mënyrë që të keni mundësi të merrni porosi dhe pagesa.
 • Sendet e postës në përputhje me rrethanat, siç u premtua në faqen tuaj.

Sa mund të pres që të paguhen?

Presin të fitoni më shumë nëse keni një pjesë të madhe në vijim ose siguroni artikuj që do të përfitojnë nga audienca juaj. Me tifozë të mjaftueshëm besnikë, ju mund të tërheqni një rrjedhë blerësish pasi produkti të dalë në shitje. Prisni të fitoni 100 deri në 5000 dollarë pas lëshimit të produktit.

pro & kundër

 • pro
  Lehtë për tu vendosur dhe promovuar.
 • kundër
  Ka të ngjarë të fitojë më shumë nëse ka një blog ose media sociale të ndjekur para fillimit të produktit.

Përfundoj

Aty e keni atë, një listë prej 16 ngutjesh që mund të merrni përsipër që jo vetëm do të sjellin para të vogla por një investim për gjëra më të mëdha që do të vijnë. Shtë e rëndësishme që çdo gjë që të bëni, të futni bankat në të ardhmen.

Sigurisht, ju mund të vendosni të bëni sondazhe ose të bëni regjistrimin e të dhënave, por çfarë dobie ka në planin afatgjatë për avancimin e vetë – për të mos përmendur sasinë e parave që do të merrni pasi të keni akumuluar kohën e kaluar për të bërë këtë punë të kësaj bote.

Lërini punët tuaja të pavarura të vendosin më shumë se para në llogarinë tuaj bankare, por futeni në përvojën tuaj të punës, ashtu si një investim. Nëse investoni në punë të mira, korrni korrjen që shumëfishohet.

Pasi të keni marrë një shije për të fituar para në internet, do të kuptoni se është në të vërtetë mjaft fitimprurëse nëse e bëni atë ashtu si duhet. Ju mund të dëshironi të lëvizni përpara për të filluar biznesin tuaj në internet – kështu, ne kemi artikullin e përsosur që përshkruan në shumë mënyra se si mund ta bëni këtë menjëherë këtu.

Ndërkohë, na tregoni, cili është projekti tjetër që po filloni?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me