10 Frustrirajoči razlogi, zakaj je hitrost vašega spletnega mesta počasna

Klik na povezavo do spletnega mesta se zdi tako preprosta stvar.

Toda v ozadju se po vsem svetu takoj stopi na stotine prošenj, da bi vam prinesli slike in besedilo. V teh nekaj kratkih sekundah se dogaja veliko in lahko gre veliko narobe.

Stvari se lahko začnejo upočasnjevati, če vzamete s seboj tudi vaše spletno mesto.

Če ste spremljali mojo trenutno serijo o hitrosti nalaganja spletnega mesta, boste vedeli, da so počasna spletna mesta slaba novica! Pravzaprav bi vas leno mesto lahko stalo na tisoče obiskovalcev in konverzij.

S tem v mislih grem v zakulisje, da vidim, kaj se dogaja. Povečava v teh nekaj sekundah in poglej, kaj vse drži!

Nasvet za profesionalce

Počasna prodaja spletnih mest! Hitrost WordPressa napolnite s temi 8 krampami.

1. Delovanje strežnika

Vaše spletno mesto se nalaga od zgoraj. Ko nekdo klikne vašo spletno stran, je kot da bi ključ zavrtel v motorju avtomobila. Vaš obiskovalec prosi, da se vaš motor zažene.

Prva stvar, ki se zgodi, je to: vaš brskalnik (Firefox, Safari itd.) Pošlje ping na vaš strežnik. Prosi za vse informacije in podatke, da lahko naloži vaše spletno mesto.

Če je uspešnost vašega strežnika slaba, bo odziv trajal dlje. Ne glede na to, kako hitro je vse ostalo, vam bo počasen strežnik vedno omogočil počasen zagon.

Slaba zmogljivost strežnika je skoraj vedno odvisna od vašega spletnega gostitelja. Poceni spletni gostitelj vam običajno da skupni strežnik, kar pomeni, da delite prostor in vire z neštetimi drugimi spletnimi mesti. Če je vaše spletno mesto počasno, je to zato, ker ste v vrsti z veliko drugimi spletnimi mesti!

2. Lokacija strežnika

Če ste že kdaj klicali na dolge razdalje, veste, da traja dalj časa, da vzpostavite povezavo. To je zato, ker morajo informacije fizično potovati, da pridejo tja. Podatki gredo prek kablov in se prenašajo prek satelitov.

Podobno se zgodi, ko kliknete na spletno mesto. Ko kliknete na spletno mesto, strežniku pošljete sporočilo. Prosite, da se naloži.

Recimo, da vaš strežnik ima sedež v Ameriki. Ko japonski obiskovalec klikne na vaše spletno mesto, morajo informacije potovati po Tihem oceanu. Zahtevati mora dostop do strežnika. Nato mora potovati vse čez ocean, da ga naloži na svoj zaslon.

Podatki so hitri. Ampak to ni magija!

3. Veliko prometa

Če imate veliko prometa, se bo sčasoma vaše spletno mesto upočasnilo.

Na trenutni ravni lahko vaš spletni strežnik hkrati streže le določenemu številu ljudi. V prodajalni so malo podobne čakalnim vrstam. Bolj ko ljudje pridejo v trgovino, počasneje se jim postreže.

Ne samo to, ampak trgovina mora nato za pomoč povleči dodatna sredstva. Od zadaj morajo poklicati dodatno osebje, ki bo vsem pomagalo. Toda zdaj se upočasnjujejo tudi stvari.

Enako se zgodi na vašem spletnem mestu. Vaš strežnik bo poskušal upravljati ves dodaten promet, vendar se bo nekje upočasnil.

4. Izjemno velike slike (in zapletena oblika datoteke)

Se spomnite starih dni klicnega interneta? Naložba velike slike lahko traja do ene minute, en majhen košček naenkrat! Bilo je mučno!

Stvari so se izboljšale od širokopasovne povezave, vendar splošno pravilo še vedno velja.

Ko pokličete strežnik, bo vsak del spletnega mesta začel prenašati na zaslon brskalnika. Strežnik bo prenašal vsebino, besedilo in slike. To je tako, kot če naš prodajalci prinese vaše zaloge od zadaj.

Ko tako razmišljate, je preprosto. Veliki, težki predmeti bodo trajali dlje časa.

Naložba velike slike bo trajala dolgo časa. Če imate na svojem spletnem mestu veliko velikih slik, dodate dodaten čas za nalaganje za vsako sliko.

Tudi tukaj je pomembna oblika datoteke. Brskalniki lahko lepo in hitro naložijo slike JPG, PNG in GIF. Toda težki formati, kot sta TIFF in BMP, bodo zaužili ogromne koščke v vaš čas nalaganja. Izogibajte se jim!

5. Gostota kod

Morda že zaznate temo tukaj. Veliki, gosti elementi bodo upočasnili vaše spletno mesto. Eden najgostejših elementov vašega spletnega mesta je koda, ki ga ustvarja.

Če poznate CSS, HTML in Javascript, boste vedeli, da za zasnovo spletnega mesta stoji ogromna količina kode.

Na primer, obstajajo 60 milijonov vrstic kode na Facebooku sam.

Koda milijonske vrstice

(Glej celotno sliko)

(To je več kot hadronski trkalnik)

((Vendar še vedno manj kot Google!)).

Če je zaledje vašega spletnega mesta zamašeno s prekomernim kodiranjem in javascript-jem, bo trajalo dlje, da ga povlečete navzgor.

6. Grafika besedila

Veliko spletnih strani še vedno uporablja slike za prikaz besedila.

Na primer, za prikaz logotipa lahko uporabite sliko. Lahko pa imate besedilo razlagala kot del velike slike na svoji domači strani.

Kot si lahko predstavljate, nalaganje takšne grafike traja veliko dlje v primerjavi z enostavno pisavo.

7. Preveč datotek (RTT-jev)

Že sem razložil, kako nalaganje velikih, težkih elementov traja veliko dlje. Pa ne gre samo za njihovo velikost. Toliko jih je.

Vsak majhen element na vašem spletnem mestu zahteva nalaganje drugačne datoteke. Vsaka datoteka CSS, vsaka slika, vsak gumb za skupno rabo v družabnih omrežjih in vsak kos Javascript je nova zahteva za datoteko.

Vaš strežnik lahko obravnava le določeno količino zahtev na sekundo.

Recimo, da vaše spletno mesto vsakič, ko se naloži, uporablja 50 zahtev po datotekah. Če na vašo spletno stran naenkrat dostopa 100 ljudi, to pomeni 5000 prošenj datotek v eni sekundi. Če ste na majhnem strežniku, boste to resno upočasnili.

Ne pozabite, da je datotek na voljo le toliko.

8. Preveč vtičnikov

Če imate nameščen WordPress, ste verjetno imeli za seboj številne vtičnike. No, vsak od njih poda svojo zahtevo po datoteki. Vsak ima datoteko CSS in nekaj javascripta za nalaganje.

To pomeni večjo težo in več zahtev po datotekah. Če imate veliko vtičnikov, se bodo stvari upočasnile. Vprašajte se, katere so nujno potrebne.

9. Nepotrebne preusmeritve

Predstavljajte si, da vprašate navodila do železniške postaje. Potem prideš tja in ugotoviš, da je zaprta. Prestavljeni so bili na drugo stran mesta in zdaj morate hoditi po mestu.

Vzame vam starost, kajne??

Enako se zgodi s preusmeritvami. Kot da dvakrat naložite stran. Če nimate fantastičnega razloga za to, se izogibajte preusmeritvam na svojem spletnem mestu.

10. Zastarela CMS

Če za upravljanje spletnega mesta uporabljate WordPress, Drupal ali Wix, boste opazili navadno pojavno okno. Od vas zahteva, da namestite posodobitve ali nove različice programske opreme.

Posodobitev na splošno pomeni, da so odpravili kakršne koli težave in težave, zlasti glede hitrosti. Namestite najnovejše različice vse programske opreme in vtičnikov, s katerimi boste hitreje in bolj gladko nalagali spletno mesto.

Hvala za branje! Držite se mene, ker bom naslednji teden spremljal to objavo s poglobljenim vodnikom za odpravo vsake od teh težav. [Posodobljeno: 14 svetlobnih trikov za pospešitev vašega spletnega mesta]

Pravzaprav priporočam, da preverite svojo e-knjigo o natančnih korakih, ki sem jih izvedel, da se v treh sekundah naloži Bitcatcha.com.

Sporočite mi, če imate kakršna koli vprašanja glede hitrosti spletnega mesta v spodnjih komentarjih.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map