Imate trgovino Shopify? Pripravljeni, da ga prevzamete na naslednjo stopnjo? Ste pripravljeni na več prodaje z manj napora? Pojdimo.

V 1. delu celotnega Shopify vodnika smo sprehodili preprost postopek nastavitve trgovine Shopify iz nič (in kako na spletu priti v samo 19 minutah).

V tem delu se potapljamo globlje v polje trikov Shopifyja. Napredne tehnike v tej objavi vam bodo pomagale povečati prodajo, pritegniti več kupcev in izboljšati učinkovitost vaše trgovine.

Obisk na našem celotnem Shopify vodniku

  • 1. del: Kako nastaviti trgovino Shopify v samo 19 minutah
  • 2. del: 11 Prikažite funkcije, ki bodo povečale vašo prodajo
  • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials za povečanje Googlove uvrstitve v trgovini
  • 4. del: “Kako privabiti stranke ??” Prvih 7 korakov za promocijo vaše trgovine Shopify
  • Ali je Shopify za vas? Preberite naš poglobljeni pregled Shopify

shopify-comp

Opomba

Nekatere funkcije v tej objavi so shranjene v standardni načrt Shopify, nekatere pa bodo zahtevale nadgradnjo.

1. Zapuščena obnovitev vozička

Povprečna stopnja opustitve vozička na spletu je 68,81%. Z drugimi besedami, 7 od 10 strank doda izdelke v svojo košarico in odide brez nakupa.

To je ogromno število prodaj, ki jih lahko pogrešate. Preverite, ali se pomaknete do Naročila > Zapuščene blagajne na nadzorni plošči Shopify.

Shopify opuščeno obnovitev vozička

Tu boste videli seznam vseh strank, ki so postavile predmete v svojo košarico, vendar jih niste odjavili. Kaj pa, če bi jim lahko poslali e-pošto in jih opomnili?

V standardnem načrtu Shopify je vaša edina možnost, da ročno pošljete e-poštno sporočilo vsaki stranki, da jih opomni na svojo košarico.

Zapuščeni ukazi

Z nadgradnjo na ‘napredni’ načrt ali s prenosom aplikacije za opustitev vozička in lahko nastavite sproženo e-pošto, ki samodejno spodbudi vsakega kupca, ki zapusti zapuščeno košarico.

Popravi se, in veliko teh strank boste pripeljali nazaj, da izpolnijo svojo blagajno.

2. Samodejno izračunajte cene pošiljanja za vsakega kupca

Eden od najzahtevnejših vidikov vodenja spletne trgovine je izračunavanje stroškov pošiljanja. Če podcenite, bi lahko na koncu izgubili veliko denarja. Precenite in kupce boste morda prestrašili z visokimi cenami.

Če se želite temu izogniti, uporabite “pošiljanje v realnem času prevoznika”. Ta izračuna natančne stroške pošiljanja za vsakega kupca glede na njegovo lokacijo in velikost / težo izdelka.

Izračunajte ceno pošiljanja

Če želite to narediti, boste morali aktivirati načrt »Napredno Shopify« in za izračunavanje cen izbrati operaterja (UPS, FedEx itd.).

3. S storitvijo Shopify POS izvedite plačila kjer koli

POS, (ali „prodajno mesto“) je priročen, če nameravate svoje izdelke prodajati tudi v resničnem svetu. Morda v pop-up trgovini, na tržnici ali v trgovini z opekami in maltami.

Vzemite plačilo s storitvijo Shopify POS

Shopify POS je aplikacija, ki omogoča plačevanje v realnem svetu s čitalcem kartic (ki stane 59 funtov). Vsaka prodaja je samodejno povezana z vašim spletnim računom Shopify, tako da se vaši računi in zaloge ujemajo, ne glede na to, kje prodajate.

4. Ustvarite profile strank, da prepoznate svoje najboljše kupce

Če stranke prosite, da ustvarijo račun, preden kupijo od vas, je mogoče slediti in spremljati njihove podatke in zgodovino nakupov.

To se morda sliši grozno, vendar je zelo koristno. Če imate račune strank, lahko natančno vidite, kdo je kaj kupil. Zdaj je enostavno prepoznati svoje najboljše stranke.

računi strank

S temi informacijami lahko pošljete ciljno prodajna e-poštna sporočila. Recimo, da imate lastno knjigarno in prodali ste 230 izvodov priljubljenega romana. Nekaj ​​mesecev kasneje začnete prodajati nadaljevanje in želite vsem, ki so kupili prvo knjigo, poslati e-pošto, da jih obvestijo.

S sledenjem zgodovine nakupov prek računov strank natančno veste, kdo je kupil prvo knjigo, tako da jim lahko neposredno pošljete e-pošto. Če želite to aktivirati, pojdite na Nastavitve > Preveri. Nato v razdelku za račune strank nastavite na »neobvezno« ali »obvezno«. To bo zdaj od strank zahtevalo, da se pri nakupu prijavijo ali ustvarijo račun.

Shopify računov strank

5. Uporabite kode za popust

Ni skrivnost, da popusti in prodaja pomagajo povečati prihodke, ampak kako to storiti v Shopify?

Najboljši način je, da uporabite aplikacijo Shopify, kot je „Raznoliki popusti“. S tem lahko ustvarite kode za popust za vrednost dolarja, odstotek popusta ali brezplačno pošiljanje.

6. Za praznike prodajajte darilne kartice

Darilne kartice so še posebej priljubljene okoli praznikov, Shopify pa jih olajša ustvarjanje.

Nakup darilne kartice

Pomaknite se do izdelkov > Darilne kartice. Tukaj lahko ustvarite darilno kartico, tako kot bi kateri koli drug izdelek.

Opomba

Za aktiviranje darilnih kartic boste morali nadgraditi srednji nivo »Shopify«.

7. Integracija Shopify s Facebook

Če imate veliko družabno družbo, lahko celotno trgovino ustvarite na svoji Facebook strani z zavihkom »trgovina«. Kupci lahko kupujejo neposredno od vas, ne da bi se morali preusmeriti na vaše spletno mesto, s čimer zagotovite lažji postopek prodaje.

Zavihek Facebook Shopify

S pomočjo API-ja Facebook trgovina samodejno sinhronizira plačila in zaloge z vašim računom Shopify, tako da še vedno upravljate vse z enega mesta.

Začnite z navigacijo do Nastavitve > Prodajni kanali > Dodaj prodajni kanal > Facebook. Za pripravo tega je potrebno nekaj korakov, ki jih tukaj prikazuje Shopify.

8. Naj bodo storitve Shopify izpolnjevanja težje

Ukvarjanje z embalažo in pošiljanjem je enostavno najbolj zamuden vidik vodenja trgovine, še posebej, ko se velika naročila začnejo uvajati.

Tu lahko dobite Shopify, da opravi težko dviganje – dobesedno!

S sodelovanjem z obstoječimi storitvami za izpolnjevanje, kot sta Amazon ali Rakuten, bodo v vašem imenu ravnale s skladiščenjem, pripravo in odpremo. Vse, kar morate storiti, je, da svoje zaloge hranite v enem od njihovih centrov za izpolnitev.

Rakuten Super Logistics Shopify App

Če želite to nastaviti, pojdite na Nastavitve > Dostava > Dropshipping & Izpolnitev > Dodajte storitev Dropshipping in izberite želeno storitev izpolnjevanja.

9. V celoti se znebite zalog s Shopify drophippingom

Dropshipping je povsem nov način vodenja spletne trgovine. Najboljši del? Za začetek vam ni treba kupiti tone zalog.

Ko kupec kupi izdelek iz vaše trgovine, nato naročite pri drugem dobavitelju, ki izdelek nato odposla vaši stranki.

Kolikor vedo, prihaja direktno od vas. To samo pomeni, da ne potrebujete spalnice ali skladišča, polnega škatel.

Če želite to nastaviti v storitvi Shopify, poskusite uporabiti eno od številnih aplikacij Dropshipping, kot je Ordoro. Pomagali vam bodo pri partnerju z dobaviteljem in upravljali vse z enega mesta.

10. Uporabite Shopify ‘Experts’

Shopify promovira peščico strokovnih partnerjev za programiranje, oblikovanje, trženje in fotografijo, da bi kar najbolje izkoristili svojo spletno trgovino.

Shopify strokovnjaki

Shopify navaja njihove strokovnjake glede na ceno, lokacijo in specializacijo, tako da lahko izberete pravega strokovnjaka za svojo trgovino.

Če nimate časa ali spretnosti, da bi vašo trgovino lahko pravilno izvedli, je to koristna (čeprav pogosto draga) možnost.

11. Sledite vsem s Shopify analitiko in poročili

Google Analytics je ključnega pomena za prikaz uspešnosti vaše spletne trgovine. Koliko obiskovalcev prihaja v vašo trgovino? Od kod prihajajo? Kako dolgo ostanejo? In kakšna spletna stran jih je napotila?

Pomaknite se do razdelka »poročila« in si naložite podrobne grafikone o analizi, prodaji in nakupih.

Priporočam tudi, da Google Analytics vključite v svojo trgovino Shopify. To storite tako, da kodo Google Analytics prilepite v določeno polje na nadzorni plošči Shopify (najdete ga v spletni trgovini > Nastavitve > Google Analytics).

S pomočjo teh vgrajenih orodij lahko svojo trgovino Shopify napolnite in tako ustvarite več prodaje in več kupcev. Hkrati lahko zmanjšate preglavice v zakulisju.

Imate kakšne izkušnje s temi orodji Shopify? Ali imate vprašanja, kako delujejo? Sporočite mi v komentarjih in po svojih najboljših močeh bom odgovoril!

V tretjem delu je poudarek na iskalnikih. Kako natančno prilagodimo vašo trgovino Shopify, da se visoko uvrsti v Googlova iskanja? Poiščite naslednji teden tukaj na blogu Bitcatcha.

Avatar

O avtorju

Ben je tekstopisec in urednik iz Londona. Njegovo delo se redno pojavlja v The Huffington Post, sodeloval pa je tudi v več uspešnih kampanjskih avtorskih akcijah za Sony UK. Povežite se z Benom prek Twitterja.

Kot je tisto, kar ste prebrali?

Pridružite se našim naročnikom, ki prejemajo posodobitve od Bitcatcha. Pošiljamo ekskluzivne spletne nasvete in trike.

Naslednji “

Zakaj bi morali povezati Etsy s spletnim mestom Wix & Kako to storiti v 10 minutah

«Prejšnja

Nadgradnje vsebine – najhitrejši način za več naročnikov (definitivni vodnik za trženje e-pošte, 2. del)

Je vaše spletno mesto dovolj hitro?

Ne izgubljajte prodaje. Tukaj preverite hitrost vašega strežnika.

Oglejte si naše priporočeno spletno gostovanje

Povežite se z nami

rss-ikona   facebook-ikona   twitter-ikona linkedin-ikona

Začni tukaj

  • Vaša spletna trgovina v 19 minutah: Kako nastaviti Shopify (celotni vodič za Shopify, 1. del)
  • 11 Prikažite funkcije, za katere še niste vedeli (vendar bodo prodali vaše prodaje): Celotni vodič za Shopify, 2. del
  • Shopify SEO: 9 Essentials za povečanje Googlove uvrstitve v trgovini (Celovit vodič za Shopify, 3. del)
  • “Kako pritegnem kupce ??” Prvih 7 korakov za promocijo vaše trgovine Shopify (celotni vodič za Shopify, del 4)
  • UX Design 1. del: Kako sestaviti svojo vrednostno ponudbo & Prepričajte uporabnike, da ukrepajo

Ustvarite spletno trgovino Shopify

hitre povezave

Shopify

Načrt / cene

Predloge

Navodila za namestitev

14-dnevna preizkušnja

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me