15 nasvetov za mobilno oblikovanje za povečanje prodaje v e-trgovini

Ali ste vedeli, da je 55% vsega prometa v e-trgovini zdaj na mobilni napravi?


Tako je, več kot polovica vseh ljudi, ki si ogledujejo nakupovalna mesta, je na svojem telefonu ali tabličnem računalniku.

Vendar pa je tu težava: 46% prvih 50 prodajalcev še vedno nima odzivnega spletnega mesta za mobilne naprave. Čeprav se polovica vsega nakupovalnega prometa dogaja na mobilnem telefonu, polovica trgovcev ni pripravljena nanj. To pomeni, da polovica kupcev stiska in poveča in zvija telefon, da bi pravilno videla spletno mesto.

Tako smo se dogovorili, bistveno je odzivno in privlačno mobilno spletno mesto. Ampak to je šele začetek Tako kot namizno spletno mesto lahko tudi na svojem mobilnem mestu prilagodite in optimizirate, tako da še povečate prodajo. Takole:

1. Enostavnost

Delo s tako majhnim zaslonom bo vedno težavno. Zato je preprostost vaš cilj številka ena. Na spletnih mestih za elektronsko trgovino je to še posebej težko, saj je toliko vsebine, ki bi jo bilo mogoče stisniti. Kako promovirate vse svoje izdelke, ne da bi pri tem zamajali prostor na majhnem zaslonu?

Poglejte, kako ETQ prikazuje svojo ponudbo čevljev na svojem mobilnem mestu. Lepa je v svoji preprostosti. Večino prostora na zaslonu so pustili popolnoma brezplačno, da bi dali svoje izdelke središčnemu odru. Tudi barvna paleta je bila izbrana tako, da ustreza njeni paleti izdelkov. Celotno mesto daje preprost, koheziven občutek. Čeprav je zaslon majhen, se počuti prostoren.

2. Pomislite na palec!

Zdaj držite pametni telefon. S palcem se pomikajte po zaslonu in občutite, kje je najbolj prijetno in naravno. Vsaka velikost palca je različna, vendar na splošno ta slika spodaj velja za večino ljudi:

sledenje palcem

Glede na to ne želite v zgornje razdelke postavljati nobenih gumbov ali bistvenih sestavnih delov. To pustite samo za glave. Vso vsebino in gumbe, na katere se lahko premikate, postavite na sredino, tako da jih je enostavno in udobno doseči. (Ne pozabite razmišljati o levičarjih! Prekrijte zgornje slike, da vidite, kako se stvari izkažejo za levičarje).

3.… Še posebej velike palce

Poleg “dosega” palca morate upoštevati tudi “velik palec”. Vsi smo uporabljali mobilno spletno mesto, na katerem morate klikniti najtanjšo povezavo. Težko in frustrirajoče, kajne? Splošno pravilo je, da se odločite za večje elemente, kot se vam zdi potrebno.