To je objava gostov Mustaasama Saleema iz podjetja Cloudways.

Ko imate spletno mesto WordPress, morate vsake toliko časa naložiti datoteke, da bo vaše spletno mesto aktivno in lepo. Zato morate vedeti, da na vaš WordPress sliko, temo ali katero koli drugo vsebino lahko naložite na več načinov.

V bistvu obstajajo trije načini za nalaganje datotek v WordPress:

 1. Prijavite se pri svojem ponudniku gostovanja z dostopom do spletnega upravitelja datotek.
 2. Povežite se s strežnikom prek odjemalca FTP, kot je FileZilla.
 3. Naložite svoje predstavnostne datoteke, teme ali vtičnike neposredno z nadzorne plošče WordPress.

Če želite naložiti karkoli drugega kot medije, teme ali vtičnike, jih lahko vedno naložite prek upravitelja datotek. Vendar za vse običajne prenose preprosto pojdite na želeno mesto na nadzorni plošči WordPress in izberite datoteko za dodajanje / nalaganje.

Če želite na primer dodati video, se pomaknite do Media -> Dodajte Novo in izberite datoteko iz računalnika ali pa jo preprosto povlecite v polje. Tu je posnetek zaslona:

Napaka velikosti datoteke na WordPressu

Ste opazili kaj čudnega? Ne, ne v članku. Na zgornjem posnetku zaslona. Da, največja omejitev datoteke za nalaganje je le 5 MB. Ali ni to odstopanje? In ta omejitev velja tudi, če želite temo ali vtičnik naložiti neposredno z nadzorne plošče WordPress Admin. Ta prag se razlikuje od gostovanja do gostovanja. Nekateri celo privzeto dovolijo le 2 MB, drugi pa lahko dovolijo več.

Vseeno ne skrbite; smo tu, da vam natančno povemo, kako povečati omejitev prenosa.

Začnimo brez dodatnega veselja.

PRO-NASVET

Počasna prodaja spletnih mest! Hitrost WordPressa napolnite s temi 8 krampami.

Čeprav obstaja več načinov za odstranitev tega pokrovčka glede na velikost datoteke, bomo v PHP delali s tremi nastavitvami, ki bi morale obravnavati omejitev prenosa. Najprej določimo nastavitve, da boste vedeli, kaj pravzaprav počnete:

 • upload_max_filesize
  Ta določa največjo omejitev nalaganja datotek.
 • post_max_size
  Ta določa največjo omejitev nalaganja, ki bo obravnavana v zahtevi POST.
 • memory_limit
  To določa, koliko pomnilnika je dodeljeno za PHP. Ta številka mora biti enaka ali višja od velikosti upload_max_filesize.

Predpostavimo, da imamo datoteko 20 MB. Nastavili bomo upload_max_filesize na 25MB, post_max_filesize na 27MB in memory_limit na 30MB.

Tukaj je nekaj korakov za povečanje omejitve prenosa. Vsak od njih bi moral delovati, odvisno od vašega strežnika.

Opomba

Prosimo, da pred kakršnimi koli spremembami ustvarite varnostno datoteko.

1. Ustvari ali spremeni datoteko PHP.ini

PHP.ini vsebuje konfiguracijo PHP za vaš strežnik. Najdete ga v korenskem imeniku vašega strežnika. Pojdite v korenski imenik gostovanja in poiščite datoteko php.ini. Zaradi varnostnih razlogov je morda skrita, zato ne pozabite potrditi možnosti »Prikaži skrite datoteke«.

Odprite datoteko php.ini s katerim koli urejevalnikom besedil in poiščite tri nastavitve, da jih spremenite glede na vaše zahteve. Za ta primer bomo uporabili naslednje številke:

Velikost datoteke za nalaganje: 20 MB.

 • upload_max_filesize = 25 MB
 • post_max_size = 27 MB
 • pomnilnik_limit = 30 MB

Če niste našli datoteke php.ini, ne skrbite! Lahko ga ustvarite z desnim klikom miške in izbiro Dodaj novo datoteko. Odprite novo datoteko in prilepite tri vrstice zgoraj in jo shranite kot php.ini.

Včasih je datoteka php.ini vašega strežnika poimenovana kot php5.ini, zato se med seboj ne zmedite.

2. Ustvari ali spremeni .htaccess

.htaccess je pomembna datoteka in vsebuje različne konfiguracije za vaš strežnik. Vendar večina ponudnikov gostovanja skriva to skrbno. Če ga želite spremeniti, morate znova preveriti “Prikaži skrite datoteke” in v korenskem imeniku vašega strežnika poiščite datoteko .htaccess..

Odprite ga s katerim koli urejevalnikom in prilepite te tri vrstice na konec datoteke, kjer piše #END WordPress:

 • php_value upload_max_filesize 25 MB
 • php_value post_max_size 27 MB
 • php_value memory_limit 30 MB

Če ne najdete datoteke .htaccess, jo lahko ustvarite in prilepite privzete atribute datoteke WordPress .htaccess in nato prilepite tri zgornje vrstice, da povečate omejitev nalaganja.

3. Spreminjanje datoteke WordPress

Če zgornja dva načina nista delovala za vas, obstaja vedno druga možnost. V datoteke WordPress lahko prilepite naslednje 3 vrstice. Te vrstice lahko zapišete v wp-config.php, datotek themes.php itd. Vendar to ni priporočljiv način za povečanje omejitve velikosti datoteke za nalaganje.

 • @ini_set (‘upload_max_size’, ’25MB’);
 • @ini_set (‘post_max_size’, ’27MB’);
 • @ini_set (‘memory_limit’, ’30MB’);

4. Neposredno s platforme

Nekateri ponudniki gostovanja WordPress, kot je Cloudways, imajo vgrajeno funkcijo za spreminjanje omejitve velikosti datoteke. Tukaj je to, kako lahko to storite neposredno s platforme, če imate Cloudways kot ponudnika gostovanja:

Pojdite na strežnike iz vrstice na vrhu in pojdite na želeni strežnik. Izberite Nastavitve & Paketi na levem podoknu in na kartici Osnovne nastavitve boste videli velikost nalaganja. Spremenite ga po vaši zahtevi. V našem primeru bomo uporabili 25 MB.

Cloudways Uredi spomin

5. Vtičnik

Če tega ne želite storiti ročno, je v shrambi WordPress vedno vtičnik. Morate le najti pravi vtičnik, ki je združljiv z vašo trenutno različico WordPress. Poskusite uporabiti Povečaj naloži največjo velikost, ki je združljiva z najnovejšo različico WordPress-a.

Na levem podoknu nadzorne plošče WordPress pojdite do Vtičniki -> Dodajte novo, v zgornjem desnem kotu poiščite vtičnik Povečaj naloži največjo velikost datoteke in ga namestite.

Namestite vtičnik

Ko je vtičnik aktiviran; pomaknite se do njegovih nastavitev in vnesite želeno velikost za novo velikost nalaganja.

Vnesite vrednost

To je to! Pravkar ste povečali omejitev velikosti največje datoteke za WordPress.

6. Zadnja možnost

Če nič drugega ne deluje, preprosto prosite ponudnika gostovanja, da v aplikaciji WordPress poveča omejitev velikosti datoteke in zagotovo vam bo pomagal. Podpora Cloudways 24 × 7 je zelo odzivna in v nobenem trenutku boste lahko svojo pot usmerili k svojemu cilju.

Če poznate katero koli drugo sredstvo za povečanje omejitve velikosti nalaganja datoteke, jo lahko delite s spodnjim razdelkom za komentarje. Sporočite nam tudi, katera možnost je odlično delovala za vašo WordPress aplikacijo!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me