Ali je vaše spletno mesto dovolj hitro? 5 različnih načinov za merjenje

Ali veste, kako hitro je vaše spletno mesto?


To je vprašanje, ki me dolgo časa hrošča.

V svoji zadnji objavi sem razložil, kako lahko počasno spletno mesto resnično škodi številkam in prodaji obiskovalcev. Pokazal sem vam, kako bi Amazon izgubil neverjetnih 1,6 milijarde dolarjev, če bi upočasnil!

Hitrost spletnega mesta je res pomembna!

Stvar je v tem, da je na spletu veliko preverjalnikov hitrosti. Toda večina jih pove samo eno stvar: kako dolgo traja nalaganje celotnega spletnega mesta, od začetka do konca.

Kar v resnici ne daje dovolj vpogleda v dogajanje. Na vašo skupno hitrost spletnega mesta je veliko plasti. Povečajte jih in si oglejte, kaj se dogaja.

Glede na to sem sestavil seznam najboljših orodij za preverjanje vseh plasti hitrosti vašega spletnega mesta. Toda najprej malo branja v ozadju …

Hitra razčlenitev ved o hitrosti spletnega mesta

Preden se zataknemo v orodja, ki jih lahko uporabite za preverjanje hitrosti, moramo razumeti nekaj več o tem.

Hitrost spletnega mesta je odvisna od veliko različnih dejavnikov. Preprosto povedano, obstajata dva glavna dela:

a. Hitrost vašega strežnika

Hitrost vašega strežnika je vaš motor. To je temelj vašega spletnega mesta.

Določa ga uspešnost in lokacija vašega spletnega gostitelja.

Kot bi pričakovali, želite, da je vaš motor čim hitrejši. Zamislite si kot avtomobil formule 1. Karoserijo lahko na avtomobilu F1 potegnete toliko, kot želite. Toda brez osnovne hitrosti motorja boste dirko izgubili!

Enako je z vašim spletnim mestom.

Hitrost vašega osnovnega strežnika je prva stvar na seznamu.

b. Nalaganje vseh podatkov (slike, spletni dizajn, koda, vtičniki, mediji)

Drugi del hitrosti spletnega mesta je vse ostalo. Vse podatke, ki jih mora vaše spletno mesto nalagati in pokazati obiskovalcem.

Kot si lahko predstavljate, če je vaše spletno mesto napolnjeno z ogromnimi slikami, zapleteno kodo in zapleteno zasnovo, traja veliko več časa, da se vse to naloži.

Ker na hitrost nalaganja spletnega mesta vpliva toliko dejavnikov, je za merjenje hitrosti najbolje uporabiti različna orodja.

Na primer, lahko preverite povprečno hitrost spletnega mesta, če se vaše spletno mesto naloži v treh sekundah. Toda to ne pomaga odkriti težav.

Začnimo s preverjanjem števila vrtljajev motorja. Hitrost vašega strežnika.

1. Preverjevalec hitrosti strežnika Bitcatcha

Preverjevalec hitrosti strežnika Bitcatcha

Prvo orodje je namenjeno preverjanju hitrosti vašega motorja. Gre za to, da so ti temelji čim močnejši.

Naš preverjevalnik hitrosti strežnika Bitcatcha meri samo odzivni čas vašega strežnika. Pokazali vam bomo jasen prikaz hitrosti vašega motorja.

To storimo tako, da strežnik prestavimo na osem različnih lokacij po svetu in izmerimo odzivni čas. Nato vam pokažemo povprečno razčlenitev.

Kakšen je dober rezultat?

Hiter in odziven strežnik bo vrnil rezultat B + na hitrostni grafikon Bitcatcha. Vse, kar je nižje, in zagotovo je mogoče izboljšati.

Google je dejal, da išče čas odziva strežnika v 200 ms, zato si prizadevajte za to!

Ko iščete nadzvočno hitrost, vedno začnite z motorjem. Začnite s hitrostjo strežnika.

> Preverite hitrost vašega strežnika zdaj

2. Vpogled v Googlove strani

Google je že leta jasno povedal, da je hitrost pomembna.

“Tu pri Googlu smo obsedeni s hitrostjo. Hitrejša spletna mesta ustvarjajo srečne uporabnike. “

Povečana hitrost nalaganja spletnega mesta ne samo da izboljšuje uporabniško izkušnjo, ampak tudi ohranja uvrstitev na Googlu.

Na srečo vas Google ne pusti v temi glede hitrosti vašega spletnega mesta. Ustvarili so sijajno majhno orodje z imenom Page Insights. Izmeri vašo skupno hitrost spletnega mesta, vendar ga razdeli na dele, ki jih lahko razvrstite.

Vse, kar morate storiti, je, da naslov svojega spletnega mesta postavite v naslovno vrstico in pustite, da stroji delujejo. Google vam nato dodeli oceno od 100 za skupno hitrost namizja in mobilnih telefonov.

Podali vam bodo tudi popolno razčlenitev vseh stvari, ki upočasnjujejo vaše spletno mesto, s prednostnim seznamom. Tukaj je opisano, če spletno mesto New York Times postavite v Page Insights.

Vpogled v Googlove strani

Kot lahko vidite, bi The New York Times lahko svoje spletno mesto pospešil z omogočanjem stiskanja in učinkovitejšo uporabo predpomnilnika brskalnika. Na voljo je tudi veliko majhnih sprememb kode.

> Poskusite vpogled v stran zdaj

3. WhichLoadsFaster.com

Ste se že kdaj vprašali, ali je vaše spletno mesto hitrejše od konkurentov?

WhichLoadsFaster.com je odlično orodje, ki postavlja dve spletni strani drug proti drugemu. To je fantastičen način za merjenje hitrosti proti tekmecu!

Oglejmo si nekaj največjih konkurentov na internetu in poglejmo, kdo zmaga.

Apple proti Adobe
Zmagovalec: Adobe

Apple proti Adobe

Google vs Bing
Zmagovalec: Bing

Google vs Bing

Facebook vs Twitter
Zmagovalec: Facebook

Facebook vs Twitter

Whichloadsfaster.com uporablja svoj brskalnik za testiranje hitrosti, zato imajo rezultati napak. Vsaka lokacija in hitrost brskalnika sta različna. Najbolje je, da tega ne jemljete preveč resno. Je pa zabaven pokazatelj hitrosti vašega spletnega mesta v primerjavi z drugimi.

> Preizkusite WhichLoadsFaster.com

4. Učinek obremenitve

Vse, kar sem vam doslej pokazal, meri odzivnost vašega spletnega mesta na trenutni ravni.

Kaj pa, če ste nenadoma prejeli poplavo obiskovalcev? Kaj pa, če se na vašo spletno stran naenkrat spusti 100.000 ljudi? Če vodite veliko oglaševalsko kampanjo ali lansirate izdelek, se to lahko zgodi. In na to morate biti pripravljeni!

Ko veliko ljudi naenkrat pride na vaše spletno mesto, se to neizogibno upočasni.

Load Impact simulira na tisoče ljudi, ki dostopajo do vašega spletnega mesta, in nato preizkusi njegov odziv. Kako hitro bi se vaše spletno mesto odzvalo pod težo prometne poplave?

Programska oprema posnema dejanski promet s pošiljanjem pingov z 10 različnih lokacij, različnih mobilnih omrežij in brskalnikov. Če začnete opažati večje trge prometa, ki prihajajo na vaše spletno mesto, je čas, da uporabite Load Impact, da preverite, ali lahko to prenese vaša trenutna nastavitev.

> Poskusite naložiti vpliv zdaj

5. Pingdom

Pingdom je vsestranska tehnološka rešitev za razvijalce, vendar ima eno lepo orodje, ko gre za hitrost spletnega mesta. Zmanjša čas nalaganja glede na vsak element na vašem spletnem mestu. Natančno vam pokaže, katere slike, koda ali javascript vas upočasnjujejo.

Odkriva vaše težave tako, da poudarja elemente spletnega mesta, ki se naložijo največ časa.

Pomeni, da lahko hitro in enostavno najdete storilce kaznivih dejanj in jih zmanjšate na svojem spletnem mestu. Tukaj je opisano razčlenitev Facebooka:

Pingdom

> Preizkusite Pingdom zdaj

Najbolj pametni lastniki spletnih strani uporabljajo kombinacijo teh orodij skupaj. Ker ima spletna hitrost veliko različnih slojev in dejavnikov. Vsaka mora biti merjena posebej.

Preizkusite jih vse in merite hitrost svojega spletnega mesta od vsakega kota, od zgoraj navzdol.

Kot vedno sem tukaj, da pomagam in rad bi slišal vaše misli o hitrosti spletnega mesta!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map