Kako dodati Google Analytics v WordPress

Google Analytics je orodje, ki ga mnogi začetniki blogerji, lastniki spletnih trgovin in lastniki spletnih strani ponavadi premalo uporabljajo. V današnji digitalni dobi so podatki in informacije nujno potrebni, če želite imeti uspešno spletno mesto.


Kot lastnik spletnega mesta bi morali zagotovo na svojem spletnem mestu namestiti Google Analytics. Napisali smo navodila po korakih, tako da ga lahko namestite brez večjih težav.

Preden to storimo, pa si poglejmo, kaj sploh počne Google Analytics in zakaj je tako pomemben. Če že veste za Google Analytics, lahko preskočite naravnost do spodnjega vodnika.

Kaj je Google Analytics?

Kako dodati Google Analytics v WordPress

Google Analytics se uporablja za zbiranje podatkov o uporabi na spletnem mestu

Na kratko, Google Analytics je brezplačno orodje za sledenje spletnemu mestu, ki zbira podatke na spletnem mestu, kot so pretvorbe, promet na spletnem mestu, vedenje uporabnikov in še veliko več. To je zagotovo ena izmed trenutno najbolj priljubljenih storitev sledenja podatkov.

Namen Google Analytics je, da vam posreduje podatke, ki jih lahko uporabite za pridobivanje koristnih informacij, na primer koliko prometa prejema vaše spletno mesto in od kod prihaja ter kako se uporabniki obnašajo, ko so na vašem spletnem mestu.

S storitvijo Google Analytics lahko tudi vse te podatke izvozite v več formatih (tj. Excel, dokumente, pdf itd.) Ali celo sestavite svojo nadzorno nadzorno ploščo, ki vam daje informacije s potrebnimi informacijami.

Kaj je pomembno za Google Analytics?

Ko ustvarite WordPress spletno mesto, ima ponavadi v mislih cilj.

Za blogerja bi to lahko bile strast. Za podjetje je to morda zagon spletne trgovine.

Ali pa si preprosto želite, da bi spletna stran delila vsebino z ljudmi.

Ne glede na razlog želite, da ljudje obiščejo vaše spletno mesto in to storijo, boste morali razumeti svojo publiko.

Od kod prihajajo obiskovalci, kakšno vsebino imajo najraje ali celo stran, ki jo želijo obiskati – vse te podatke lahko uporabite za prikaz, kaj deluje in na kaj se lahko osredotočite za nadaljnje izboljšanje spletnega mesta.

S storitvijo Google Analytics lahko vidite, katera vsebina na vašem spletnem mestu je odmevna z vašimi obiskovalci. Od tam lahko svoj blog izboljšate tako, da načrtujete svojo vsebino ali članke po področjih ali temah, ki jih želijo vaši bralci.

Čeprav uporabljate Google Analytics veliko koristi, je največja korist ta, da je brezplačna. Ne glede na to, ali želite spoznati analitiko ali ne, ne škodi, če Google Analytics deluje v ozadju in zbira podatke za svoje spletno mesto.

Katere metrike morate upoštevati?

Za novorojenčke je razumevanje vseh podatkov iz storitve Google Analytics lahko malce pretirano. Da bi vam pomagali, smo navedli nekaj ključnih podatkov, na katere morate biti pozorni pri uporabi.

GA armaturna plošča

Primer nadzorne plošče Google Analytics

 1. Vir prometa
  Skladbe, od kod prihajajo vaši obiskovalci (tj. Iskanje v Googlu, neposredno na vaše spletno mesto, Googlovi oglasi, platforme družbenih medijev, drugo spletno mesto & itd.).
 2. Ogledi strani
  Spremlja število uporabnikov, ki naložijo in si ogledajo vaše spletno mesto.
 3. Stopnja obiskov ene strani
  Izmeri in spremlja število uporabnikov, ki pristanejo na tvojih straneh in takoj zapustijo.
 4. Seje
  Spremlja število obiskovalcev, ki jih vaše spletno mesto sprejema.
 5. Strani na sejo (ali trajanje seje)
  Spremlja in meri trajanje uporabnika na vašem spletnem mestu in koliko strani je obiskal v seji.
 6. Konverzije (ali cilji)
  Izmeri in spremlja število obiskovalcev, ki so na vašem spletnem mestu izvedli določeno dejanje. To je lahko vse od uporabnikov, ki izpolnjujejo in oddajo kontaktne obrazce ali se prijavijo na registracije.

Zdaj, ko ste prekrili osnove, je čas, da na svoje spletno mesto WordPress namestite Google Analytics!

Namestitev storitve Google Analytics v WordPress

Če želite pravilno namestiti Google Analytics, morate izvesti več korakov.

Če vas skrbi ravnanje s kodami, ne bodite. Vodili vas bomo skozi vse korake, da bo vse pravilno nameščeno.

Začnimo s prvim korakom!

1. korak: Ustvarite račun za Google Analytics

 • Preden lahko Google Analytics dodate na svoje spletno mesto WordPress, morate najprej imeti Googlov račun. Če ga nimate, ga ustvarite tukaj.
 • Ko imate račun, nadaljujte in se prijavite v Google Analytics.
 • Nato boste pozvani, da ustvarite račun Google Analytics. Samo nastavite svoj račun za nastavitev računa.

Z nastavljenim računom za Google Analytics lahko nadaljujete na naslednji korak, ki ga povezujete s svojim WordPress spletnim mestom.

2. korak: Google Analytics povežite s svojim WordPress spletnim mestom

Običajno morate v tem koraku na svoje spletno mesto WordPress dodati kodo za sledenje Google Analytics, da bi jih lahko povezali. To bi zahtevalo malo kodiranja s kodo Javascript, ki jo ponuja Google.

Vendar pa je to lahko zelo zmedeno in nadvse, zlasti če ste začetnik ali novinec. Namesto tega bomo uporabili vtičnik, od katerega ne boste potrebovali nobenega kodiranja.

Vtičnik, ki vam ga priporočamo, je MonsterInsights. Je eden najbolj priljubljenih vtičnikov za WordPress z več kot 2 milijoni aktivnih namestitev in je uvrščen na prvo mesto kot vtičnik Google Analytics za WordPress.

Nadzorna plošča MonsterInsight

Primer nadzorne plošče MonsterInsights na WordPressu

Če želite vtičnik takoj zagnati in zagnati, samo sledite spodnjim korakom:

 1. Prenesite vtičnik MonsterInsight. (Lahko se odločite za brezplačno ali plačljivo različico)
 2. Namestite in aktivirajte vtičnik v vašem računu za WordPress.
 3. Ko je enkrat nameščen Pojdite na ploščo »Nastavitve« v meniju »Vpogled« in kliknite »Potrdi s svojim Google Računom«.
 4. Nato se boste morali prijaviti v Google Račun, nato pa boste morali Monsterinsightsu omogočiti povezavo z računom Google Analytics..
 5. Naslednji korak je postavitev profila, s katerim boste povezali spletno mesto. V spustnem meniju izberite »Vsi podatki o spletnem mestu« na spletnem mestu, ki ga želite povezati, in nato kliknite gumb »Popolna overitev«..
 6. In končali ste! Google Analytics mora spremljati vse podatke vašega spletnega mesta. Če si želite ogledati poročila o podatkih, se lahko obrnete na razdelek »Poročila« MonsterInsights.

3. korak: Analiza vaših podatkov

Ko bo MonsterInsights nameščen, vam bo na strani »Poročila« na voljo informacije o vašem spletnem mestu WordPress. Podatki bodo predstavljeni v grafikonih in grafih, tako da jih je mogoče enostavno videti in razumeti.

Grafikon in graf na MonsterInsights

Za analizo podatkov uporabite MonsterInsights

Poleg tega se lahko pomikate tudi po različnih odsekih uporabniškega vmesnika, da dobite podrobnejše meritve in podatke, kot so stopnja konverzije in trendi iskalnih izrazov v Googlu.

Nekaj ​​meritev, ki jih zelo priporočamo za analizo, je:

 1. Ogledi strani
  S sledenjem številu ogledov strani na seji uporabnika lahko dobite predstavo o tem, kako angažirani so vaši uporabniki na vašem spletnem mestu. Če hitro zapustijo eno stran, morate ugotoviti, kako jih zadržati.
 2. Seje
  Razumevanje vzorca vašega prometnega toka vam lahko pomaga povečati vidnost vaše vsebine. Če na primer dobite veliko edinstvenih sej med uro kosila, boste z objavo vsebine v tem časovnem obdobju dobili največ ogledov.
 3. Napotki
  Če obiskovalci na vašo stran prihajajo z drugih spletnih mest, lahko poskusite vzpostaviti stik z njimi in preveriti, ali obstaja možnost sodelovanja.
 4. Obiskovalci (novi in ​​povratni)
  Poznavanje odstotka vaših prvič in večkratnih obiskovalcev je lahko koristno za prepoznavanje, ali vlečete dovolj novih občinstva in ali obdržite starejše.
 5. Uporaba naprave / razčlenitev
  Če veste, katero napravo uporabniki uporabljajo za uživanje vaše vsebine, vam lahko pomaga optimizirati zasnovo spletnega mesta. Če je večina vaših uporabnikov na mobilnih napravah, bi bilo dobro imeti spletno mesto, ki je prijazno mobilnim napravam.

Zaviti

Google Analytics je močno orodje.

Res je žal, da ga lastniki spletnih strani močno premalo izkoriščajo.

S podatki, ki jih ponuja Google Analytics, boste lahko bolje spoznali in razumeli svojo občinstvo, kar vam bo lahko pomagalo izboljšati vaše spletno mesto na dolgi rok.

Upajmo, da boste s tem člankom lahko namestili Google Analytics, kar vam bo omogočilo vpogled v vašo WordPress nadzorno ploščo.!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map