Ko prvič ustvarite spletno mesto WordPress, je ena od bistvenih strani, ki jo morate imeti pripravljeno, kontaktna stran. Ne glede na to, ali ste blog, podjetje ali kjer koli vmes, je vzpostavitev strani s stiki odlična za komunikacijo z vami in na koncu ustvari privlačnejšo izkušnjo.

Zdaj se nekateri morda sprašujete, zakaj bi potrebovali stran za stike, ko lahko namesto tega preprosto prikažete svoj e-poštni naslov, da se uporabniki obrnejo na vas.

Tukaj je nekaj, če dodate stran za stike, ne pomeni le, da lahko vaši uporabniki stopijo v stik z vami. To je način, kako pokazati svojo iskrenost in tudi potrebo po rasti svojega bloga. Pravzaprav obstaja veliko prednosti, če imate kontaktno stran, namesto da bi uporabljali samo e-poštni naslov.

Nekatere od teh prednosti vključujejo:

 • Sporočilo, da lahko vaši uporabniki in bralci hitro komunicirajo z vami.
 • E-poštno sporočilo varuje pred neželeno pošto, saj mu ne boste dali naslova.
 • Če dodate posebne vrstice predmetov, boste vedno vedeli, o čem bo e-poštno sporočilo.
 • Vrste zbranih informacij lahko določite tako, da v obrazcu določite polja, ki jih želite izpolniti. To pomaga zmanjšati zamudne poti med vami in vašo potencialno stranko.

Zdaj, ko veste, zakaj je pomembno imeti stran s stiki, si poglejmo, kako ustvariti preprosto za WordPress.

Ustvarjanje kontaktnega obrazca v WordPressu

Prvi korak za ustvarjanje stika v programu WordPress je namestitev vtičnika zanj. V tem članku bomo uporabili vtičnik WPForms. Ker ponujajo brezplačno in plačljivo različico, je dobra izbira za začetek.

Obrazci WP

Kontaktni obrazci WPForms so 100% odzivni in mobilni

Seveda se lahko odločite za uporabo katerega koli drugega vtičnika, ki ga želite, koraki pa bodo na splošno enaki.

Ko namestite vtičnik, pojdite na zaslon za nastavitev, ustvarite ime obrazca in izberite predlogo Simple Contact Form.

Tako boste ustvarili preprost kontaktni obrazec, ki ga lahko izberete po meri. V kontaktni obrazec lahko dodate dodatna polja, tako da jih preprosto povlečete in spustite z leve strani plošče na desno.

Preprosto lahko ustvarite svoj prvi kontaktni obrazec s pomočjo WPForms

Če želite spremeniti, lahko kliknete tudi samo polje ali pa kliknete polja obrazca in preuredite vrstni red svojega obrazca za stike tako, da ga povlečete. Ko to storite, nadaljujte in kliknite shrani in nadaljujte do naslednjega koraka.

Konfiguriranje nastavitev kontaktnega obrazca

WPForms splošne nastavitve

Tukaj urejamo nekatere splošne nastavitve vašega kontaktnega obrazca. Kliknite na “Settings” in v meniju “General”, če želite konfigurirati naslednje parametre.

 • Ime obrazca: Obrazec lahko preimenujete, če želite
 • Opis obrazca: Obrazcu lahko dodate opis
 • Besedilo gumba za oddajo: Spremenite ali uredite kopijo gumba za oddajo
 • Omogočite funkcijo satja za preprečevanje neželene pošte, da preprečite pošiljanje neželene pošte v obrazec.
 • Google reCAPTCHA: Pred uporabo morate spletno mesto registrirati pri Googlu.
 • Skladnost z GDPR: Če poskušate izpolniti zahteve GDPR, lahko izberete možnost shranjevanja podrobnosti in informacij o uporabniku, kot so naslovi IP in uporabniški agenti.

Ko končate, kliknite shrani in nadaljujte na naslednji korak!

Konfiguracija nastavitev obvestil

Ko uporabnik predloži kontaktni obrazec, boste potrebovali neko obliko obvestila, da vas o tem obvesti. V meniju »Nastavitve« in »Obvestila« lahko konfigurirate nastavitve, na primer e-poštno sporočilo, kamor bodo poslana obvestila ali zadeva.

Novo obvestilo lahko dodate za različne namene

Običajno bo ta funkcija vedno vklopljena, ko prvič namestite vtičnik. Tako bo ko nekdo odda kontaktni obrazec, o njem vedno prejel obvestilo po e-pošti.

Nasvet za profesionalce

Če želite doseči dodaten kilometer in imate dosledno trženje blagovne znamke, lahko v e-poštno predlogo dodate glavo po meri. Tu je kratki vodnik, ki ga lahko preverite.

Konfiguriranje potrditev kontaktnega obrazca

Po oddaji obrazca za stik je potrditev obrazca odličen način, da vaše uporabnike obvestite, da je obrazec, ki so ga poslali, obdelan in vam daje priložnost, da obvestite, kaj storiti naprej.

Uporabnike lahko prilagodite, kaj vidijo po tem, ko so poslali obrazec

Običajno so lahko potrditve obrazca:

 • Sporočilo: To se bo pojavilo, ko obiskovalec pošlje kontaktni obrazec. Običajno je privzeta vrsta potrditve za večino vtičnikov obrazca za stike. Lahko napišete preprosto sporočilo, da uporabniku sporočite, da ste prejeli njegov obrazec za stike.
 • Prikaži stran: Če želite uporabnike poslati na določeno spletno stran (tj. Zahvaliti se jim ali usmeriti na skrito vsebino), lahko namesto tega uporabite to vrsto potrditve.
 • Preusmeritev (Pojdi na URL): To možnost lahko uporabite, če želite uporabnika poslati na drugo spletno mesto.

Zdaj, ko poznate različne vrste potrditev, ki jih ponuja WPForms, si poglejmo, kako konfigurirati in prilagoditi sporočilo, ki ga bodo uporabniki videli, ko pošljejo obrazec.

Najprej pojdite na zavihek »Potrditev«, ki se nahaja v urejevalniku obrazcev v razdelku »Nastavitve«. Nato je treba izbrati vrsto potrditve. Priporočamo, da uporabite sporočilo, saj je tako začetnikom lažje.

Nato lahko potrdite potrditveno sporočilo in ko končate, nadaljujte in kliknite shrani. Zdaj je vse, kar je preostalo, zadnji korak, dodamo stran s stiki!.

Dodajanje strani s kontaktnim obrazcem

Do zdaj bi morali imeti pripravljeno stran s kontaktnim obrazcem. Vse kar morate zdaj storiti je, da ga dejansko dodate na svoje spletno mesto WordPress.

Medtem ko vam vtičnik omogoča dodajanje obrazca za stik na več lokacij na vašem spletnem mestu (objave bloga, stranska vrstica itd.), Se bomo osredotočili na najpreprostejši način, to je dodajanje nove strani.

Dodajanje obrazca za stik na stran ali objavo

V WordPressu morate ustvariti novo objavo ali stran in nato kliknite gumb »Dodaj obrazec«. Sledi izbira obrazca za stike v pojavnem meniju in kliknite »Dodaj obrazec«.

Vse, kar ostane, je, da objavite objavo ali stran, nato pa se bo kontaktni obrazec pojavil na vašem spletnem mestu WordPress.

Voila! Zdaj imate na svoji spletni strani WordPress povsem novo stran z obrazci za stike, ki jo lahko vaši obiskovalci uporabijo za vzpostavitev stika z vami.

Imeti stično stran je koristno za ustvarjanje komunikacije med vami in vašimi uporabniki. Če želite bolje razumeti svoje uporabnike, obiščite našo prejšnjo objavo o tem, kako dodati Google Analytics v WordPress.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me