Kako namestiti enostaven, prilagodljiv zemljevid na WordPress: Pregled pripomočkov Google Maps

Če ste pred kratkim uporabljali naš nadzornik hitrosti strežnika, ste morda opazili novo funkcijo: zemljevid interaktivnega strežnika.


Ko merite hitrost vašega strežnika z Bitcatcha, izvajamo teste z osmih različnih lokacij po svetu. To je edini način, da lahko zagotovimo, da se vaše spletno mesto hitro naloži iz vseh delov planeta.

Do zdaj ste morali sprejeti našo besedo. Toda z našim novim zemljevidom lahko natančno vidite, od kod pingujemo vaše spletno mesto. Takole je videti:

Test hitrosti strežnika Bitcatcha

Kot lahko vidite, zatiči prikazujejo lokacije naših testov: Združeno kraljestvo, Brazilijo, Singapur, Indijo, Avstralijo, Japonsko in dve lokaciji v ZDA.

Z uporabo vtičnika Google Maps Widget za izdelavo tega zemljevida sem mislil, da bom napisal hiter pregled o njem. Kot lahko vidite, je interaktiven in mi omogoča uporabo blagovne znamke Bitcatcha na lokacijskih zatičih. Precej kul, kajne?

Gradnik Google Maps

Vtičnik je preprosto najboljše orodje za preslikavo, ki sem ga uporabil. Če potrebujete zemljevid za prikaz lokacije vašega podjetja ali prodajalne, bi vsekakor razmislil, da ga preverite. Mogoče pa morate ljudem dati navodila ali – tako kot jaz – obiskovalcem dati več informacij o vašem spletnem mestu.

Google Maps Widget obstaja že več kot štiri leta, zdaj pa ima 100.000 uporabnikov, tako da je zaupanja vreden izdelek.

Vtičnik sam je preprost, intuitiven in prilagodljiv. Za začetek ne boste potrebovali nobenih tehničnih veščin in deluje naravnost brez težav. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete podrobnosti o lokaciji in prilagodite videz zemljevida. Zasnovo lahko celo ujemate z vašim spletnim mestom.

Najboljše pa je, da streli hitro in porabi zelo malo virov.

Na trgu WordPress je na voljo brezplačna različica vtičnika, na voljo pa je tudi različica profesionalne različice, ki se začne s 15 USD.

Uporabljam profesionalno različico (ki jo priporočam), zato pojdimo skozi nekaj najboljših funkcij.

Super hitro nalaganje

Če ste tukaj navadni bralec na Bitcatcha, boste vedeli, da sem obsedena s hitrostjo. Vedno nerad dodajam težke vtičnike, ki bodo črpali vire s spletnega mesta.

Zato je pripomoček Google Maps tako priročen. Medtem ko večina vtičnikov zemljevidov pošlje 50+ zahtev za vlečenje v interaktivni zemljevid, Google Widget pošlje samo ENO zahtevo. Porab skoraj ne uporablja. Kako to uspeva?

Ta del je precej pameten. Ko se zemljevid prvič naloži na vaše spletno mesto, je to samo slika. To je posnetek zaslona ali sličica, kar pomeni, da je lahek in pošlje strežniku samo eno zahtevo. Takole je videti:

Sličica zemljevida

Zemljevid postane interaktiven le, ko ga kliknete, takole:

Interaktivni zemljevid

V tem trenutku se vleče v vse dodatne zahteve. To pomeni, da vaše začetne hitrosti nalaganja ne upočasni močan interaktivni vtičnik na domači strani.

Prilagodljiv

Kot lahko vidite na našem zemljevidu na Bitcatcha, lahko vtičnik prilagodite tako, da se zlije v vaše spletno mesto. Zatiči na našem zemljevidu vsebujejo logotip Bitcatcha. Ko se razširi, lahko spremenite tudi velikost zemljevida in barve svetlobnega polja.

Logotip Bitcatcha kot pribadač na pripomočku google map

Zemljevid sam izkorišča funkcionalnost Google Zemljevidov, tako da lahko izbirate tudi med njihovimi funkcijami. Ali želite pogled na ulico? Satelitski pogled? Navodila iz enega kraja v drugega? V vtičniku je vse enostavno prilagoditi (opomba: to so profesionalne funkcije).

Lahko vključite celo informativne mehurčke, razmerje povečave in druge vidike, ki so vsi povlečeni iz Google Zemljevidov.

Redno posodobljen

Morda se zdi majhna stvar, vendar vedno iščem vtičnike, ki se redno posodabljajo. To pomeni, da so vedno varni, varni in hitri. Ne samo to, ampak pomeni, da ekipa skrbi za svoj vtičnik in se hitro odzove, da odpravi napake.

V času pisanja je bil Google Maps Widget posodobljen pred tremi dnevi. Za ta vtičnik imate zagotovljeno najnovejšo funkcionalnost.

Velika podpora

Fantje za Google Maps Widget so odlični s podporo za stranke. Namenjeni so, da v treh urah odgovorijo na vsa elektronska sporočila, odgovor pa zagotavljajo v roku 24.

Pro člani dobijo leto zajamčene podpore, vendar ga lahko nadgradite na življenjsko podporo s paketom “Agencije”.

Obstaja tudi koristen forum za podporo brezplačnim uporabnikom. Strokovnjaki so precej aktivni in obstaja dobra skupnost uporabnikov, ki odgovarjajo na najpogostejša vprašanja.

Ali je vredno plačati za paket?

Pri 15 $ je vredno razmisliti o paketu. Dobite vam leto brezplačnih nadgradenj in zagotovljeno podporo, pa tudi dostop do profesionalnih funkcij (več možnosti prilagajanja, neomejeni zatiči, možnosti pogleda na ulic itd. Celoten seznam funkcij si lahko ogledate tukaj).

Paket “Pro Unlimited” je srednja raven in omogoča uporabo vtičnika na več osebnih spletnih mestih. Paket „Pro Agency“ je najdražji in vam omogoča neomejeno osebno uporabo in odjemalce ter življenjske nadgradnje in podporo.

Če niste prepričani, ali je vreden dodatnega denarja, lahko brezplačno preizkusite brezplačno različico sedem dni (ni potrebna kreditna kartica).

Delovni pripomoček Google Maps

Preden zaključim pregled, preverite, kako je vtičnik videti zakulisje. Kot vidite, je na voljo več možnosti za nastavitev pripomočka:

Izberite velikost, vrsto zemljevida in prilagajanje zatičev iz enega preprostega obrazca.

Nastavitve pripomočka Google map

Naslov ali besedilo lahko spremenite nad in pod samim zemljevidom.

Nato zavijte jeziček čez “interaktivni zemljevid” in prilagodite, kako bo videti interaktivni vidik.

Do podporne skupine lahko dostopate tudi od tam na zaslonu z možnostmi.

Končne misli

Google Maps Widget je najboljši način za dodajanje zemljevida na vaše spletno mesto. Je preprost za uporabo, se zlije v vaš dizajn in ne bo upočasnil vašega spletnega mesta.

Poskusite sami. Pridobite brezplačno različico v trgovini WordPress Plugin Store ali različici Pro na uradnem spletnem mestu Google Maps Widget.

Sporočite mi, kako ste naprej!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map