Kratek in sladek je, vendar se naš štiridelni vodič Shopify končno konča s tem priročnikom za promocijo trgovine Shopify!

Ta zadnji del je težek del, hkrati pa je tudi najbolj koristen.

Do sedaj smo vašo trgovino postavili v spletu, dodali nekaj izdelkov in jo napolnili z naprednimi funkcijami Shopifyja. Vse, kar vam preostane, je pritegniti nekaj strank!

kako promovirati-shopify

Če začnete iz nič, je to pogosto počasen postopek. Te prve stranke je vedno najtežje najti in lahko se počutijo frustrirajoče.

S pomočjo teh 7 ubijalskih trikov bomo stvari pospešili in obiskovalce prelili na vaše spletno mesto.

Obisk na našem celotnem Shopify vodniku

  • 1. del: Kako nastaviti trgovino Shopify v samo 19 minutah
  • 2. del: 11 Prikažite funkcije, ki bodo povečale vašo prodajo
  • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials za povečanje Googlove uvrstitve v trgovini
  • 4. del: “Kako privabiti stranke ??” Prvih 7 korakov za promocijo vaše trgovine Shopify
  • Ali je Shopify za vas? Preberite naš poglobljeni pregled Shopify

1. Povežite se z „influenceri“

Pri promociji vaše spletne trgovine je težko vedeti, kje začeti. Če imate majhno občinstvo, lahko bloganje in posodabljanje socialnih medijev postane brez smisla.

Zato sem “povezovanje z vplivniki” postavil na številko 1. “Influencerji” so posamezniki ali spletna mesta, ki jih v spletu spremlja ogromno. Ena objava v tvitu ali Instagramu o vaših izdelkih lahko pošlje poplavo prometa na vaše spletno mesto in ustvari to začetno občinstvo.

Oglejte si, kako ta modni vpliv objavlja o izdelku Express Runway:

shopify-influencer-primer

V nekaterih primerih bodo vplivne osebe za promocijo vašega izdelka zaračunale pristojbino. Za vplivneže z več kot milijonom sledilcev se lahko ta pristojbina razteza na več deset tisoč dolarjev.

Očitno večina od nas nima $ 10k + ležanja okoli! Toda vzemite za primer modno spletno mesto Bachlr. Šli so od nič do 20.000 obiskovalcev trgovin, tako da so na Instagramu zahtevali, naj promovirajo svoje izdelke.

Sestavite seznam vplivnežev v svoji niši in jim pošljite prijazno e-pošto (in morda brezplačen izdelek!)

2. Zgradite Instagram občinstvo

Običajno priporočam vsestransko prisotnost družabnih medijev. Če ste šele začeli, poskusite vse napore vložiti v Instagram.

Zakaj? Ker so uporabniki Instagrama bolj angažirani, bolj aktivni in se bolj odzivajo na blagovne znamke kot Facebook ali Twitter.

Shopify primer instagrama

(vir slike)

Osebno mislim, da Facebook dosega točko prenasičenosti s trženjem. Poleg tega vam njihov algoritem preprečuje doseganje celotne publike, ne da bi za to plačali (več o tem kasneje).

Po drugi strani pa Instagram omogoča, da dosežete veliko večje občinstvo, poleg vsake objave pa lahko uporabite gumb “kupi zdaj”. Kot nalašč za lastnike spletnih trgovin!

Poskusite objaviti osupljive slike svojih izdelkov in nato v prihodnje razviti svoje sledenje z interakcijo z uporabniki Instagrama v svoji niši.

Želijo več? Zakaj je Instagram najboljše socialno omrežje za spletne prodajalce

3. Sestavite seznam e-poštnih sporočil in pošljite redna glasila

Neil Patel je najbolje povedal, ko je dejal: “Od vseh kanalov, ki sem jih preizkusil kot tržnik, e-pošta nenehno prekaša vse njih.”

Trženje po e-pošti je najboljši način za pridobivanje večkratnih strank in nenehno povečanje prodaje. Navsezadnje so ljudje na vašem e-poštnem seznamu vaše najbolj angažirane stranke. Najbolj verjetno bodo kupili pri vas!

Primer e-pošte Asos

Začnite z zbiranjem e-poštnih naslovov od vseh, ki kupijo izdelek. Nato na spletno mesto dodajte prijavni obrazec, če želite zajeti kupce, ki še niso pripravljeni od vas kupiti.

Želijo več? Preizkusite našo šestdelno serijo o trženju po e-pošti

4. Napišite fantastično vsebino s spletnim dnevnikom Shopify

Če vas blogerska moč ne prepriča, si oglejte to infografiko. Najpomembnejša statistika je:

61% ljudi je kupilo nekaj na podlagi bloga.

Tako je mogoča vsebina za lastnike spletnih trgovin. Ne samo to, ampak trgovine, ki blog beležijo, dobijo 97% več vhodnih povezav (kar je bistveno za vašo Googlovo uvrstitev).

Pisanje vsebine pomaga privabiti nove stranke. Pomaga vam, da se povežete z njimi in povečate afiniteto do blagovne znamke. Najpomembneje je, da jih lahko potisnete proti prodaji.

Začnite z zavezo za eno objavo na teden, ki bo odmevala z vašo ciljno publiko. Morda gre za pregled izdelka, objavo okrožnice ali članek s seznama.

Želijo več?
– 18 enostavnih načinov za ustvarjanje vsebinske strategije, ki vodi promet
– 1.000 besed v uri – Kako težko trditi blog & Hitro

5. Nekaj ​​denarja nakapajte v Facebook oglaševanje

Vse tehnike doslej so učinkovite, vendar imajo skupno eno stvar: počasne so.

Bloganje, socialni mediji in povezovanje z vplivniki zahtevajo nekaj časa. Če želite hiter promet, je oglaševanje hitri popravek, ki ga iščete.

(vir slike)

Facebook oglasi so preprosti in učinkoviti. Njihov algoritem omogoča ciljanje na neverjetno nišno občinstvo z uporabo lokacije, starosti in osebnih interesov. To je najboljši način, da svoje izdelke dobite pred ciljnimi strankami.

Najprej poskusite z majhno količino denarja. Pritrdite slike, kopije in posebnosti publike, dokler ne začnete videti močnega razmerja konverzije. Nato povečajte porabo.

Želijo več? Skrivnosti višjega števila klikov na vaših Facebook oglasih

6. Ne pozabite na resnični svet!

S Shopify lahko svojo trgovino popeljete v resnični svet. Vse, kar potrebujete, je Shopifyjev čitalnik kartic “Prodajno mesto”.

shopify-pos

Zdaj se lahko udeležite trgov in svoje izdelke dobite pred fizičnimi strankami. Zakaj ne bi vprašali svojega lokalnega butika, da založi tudi nekaj vaših izdelkov?

Po mestu pustite plakate, letake in brošure, kjer jih bo morda videla vaša ciljna publika. V lokalnih kavarnah nastavite demonstracije ali prireditve. Bodite kreativni in proaktivni glede svojega trženja.

Želijo več? 7 stvari, ki jih ne počnete, da bi svojo trgovino tržili v resničnem svetu

7. Začetek prodaje

Vsi imajo radi prodajo. Samo vprašajte Amazonko, ki je v črnem petkovem vikendu zaslužila 3,75 milijarde dolarjev!

Prodaja deluje, ker kupcem daje občutek nujnosti. Ljudje ne želijo zamuditi kupca in vedo, da prodaja ne bo trajala dolgo.

To je odličen način za pretvorbo tistih strank, ki še niso bili pripravljeni kupiti od vas. Vse je v tem, da spravite tistih prvih nekaj kupcev pod svoj pas.

Z naprednimi funkcijami Shopify lahko uporabite izdelke za popust v trgovini. Nato poskusite s promocijo prodaje s pomočjo Facebook oglasov.

Želijo več? “V prostem času zaslužim 1000 dolarjev” – Kako ena lastnica modne trgovine ustvarja majhno bogastvo na spletu

Končne misli …

Shopify je najhitrejši način, da svoje sanje o vodenju spletne trgovine pretvorite v resničnost. Morda se zdi zastrašujoče, vendar ga boste hitro pobrali! Začnite zdaj pri Shopify.

Sporočite mi, če že uporabljate Shopify v spodnjih komentarjih. Če imate dodatna vprašanja, bom z veseljem odgovoril nanje.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me