Ko sem postavil svojo prvo trgovino Shopify, sem izgubil precej denarja.

Začelo se je dobro (vsaj tako sem si mislila!) Z lahkoto sem zagnala trgovino s Shopifyjem, prihajalo mi je na tone naročil in bil sem zadovoljen, kako je šlo vse skupaj.

Šele ko sem poslal vsa naročila, sem ugotovil svojo napako: napačno sem preračunal stroške pošiljanja.

(vir slike)

Kaj je šlo narobe?

Stvar je v tem, da sem prebral na stotine člankov o opuščanju vozička in to me je skrbelo. Na primer, 68% vseh kupcev zapušča voziček, največji razlog pa so nepričakovani stroški pošiljanja, ki se pojavijo v zadnji sekundi.

Zato sem se odločil, da na vseh svojih izdelkih ponudim brezplačno pošiljanje in ga močno oglašam. To je bil najboljši način, da privabite ljudi skozi blagajno. (In uspelo je – moja stopnja opustitve je bila precej nižja od 40%).

Problem je, da nisem imel dobička. Ko sem prevozniku plačal dostavo, sem dejansko izgubil denar. Argh!

Sčasoma sem našel sladko mesto. Našel sem stroške pošiljanja, ki niso prestrašili kupcev, ampak so prinesli dobiček. Torej, tukaj so možnosti in kako do pravega.

1. korak: tehtajte svoje izdelke in dobite natančne ponudbe

Preden začnete spreminjati cene ali posegati v stroške pri Shopify, poiščite lestvico in tehtajte vsak izdelek. Uteži in dimenzije pojdite na nekaj lokalnih kurirjev in pridobite povprečno ponudbo za pošiljanje.

Prav tako se lahko obrnete na USPS, FedEx in druge prevoznike, da sklenete posel ali pridobite enkratno ceno. Kakor koli, prepričajte se, da veste točen strošek pošiljanja IN koliko stane embalaža.

Zdaj ko veste, koliko stane paket in pošiljanje, lahko izberete možnost dostave:

Ponudba brezplačna dostava

Kljub moji grozljivi zgodbi lahko z brezplačno dostavo zaslužite. Z matematiko moraš biti zelo previden!

Možnost 1: Udarite sami

Prva možnost je, da sami prevzamete stroške dostave, kot sem sprva. Izdelke prodajate po običajni ceni in iz dobička prevzamete stroške pošiljanja.

  • Pro: stranka dobi veliko. Poceni izdelek in brezplačna poštnina.
  • Con: dobili boste le zelo majhno stopnjo dobička (ali pa sploh nobeno, kot sem jaz!)

Ta metoda bo delovala, če so vaši izdelki zelo dragi ali imajo veliko stopnjo dobička. Dragi in luksuzni predmeti pogosto delujejo dobro v tej kategoriji.

Možnost 2: Zvišanje cene izdelkov

Druga možnost je, da zvišate ceno svojih izdelkov, da pokrijete stroške pošiljanja. Namesto da bi majico prodali za 8 dolarjev in zaračunali 2 dolarja dodatno pošiljko, za majico odštejete 10 dolarjev in ponudite brezplačno dostavo.

Ponudite brezplačno poštnino z zvišanjem cene izdelka

Čeprav je izdelek dražji, je privlačnost „brezplačne dostave“ velika psihološka spodbuda za nakup. Odstrani malo oklevanja. Slabosti? No, lahko kupec najde isti izdelek ceneje nekje drugje.

Možnost 3: Spoznajte se na sredini

Srečanje nekje na sredini je zadnja možnost. Mogoče majico prodajate za 9 dolarjev in sami požirate stroške 1 dolarja. To je metoda, ki jo uporabljam zdaj. Moje stranke se bodo borile, da bi drugje našli enak izdelek, cenejši pa bo brezplačna poštnina prispevala k dogovoru.

Določite svoje cene pošiljanja

Čeprav je „brezplačna poštnina“ lep način za vabljenje strank, je določanje stopnje pošiljanja še vedno običajna praksa v spletu. Pri Shopify ne morete določiti stroškov pošiljanja za vsak posamezen izdelek, zato boste morali uporabiti eno od teh treh možnosti:

Dostava na osnovi teže

V tem primeru vam zaračunamo stroške dostave glede na težo naročnikovega naročila. Če njihov skupni voziček tehta med 0-1kg, lahko zaračunate 10 USD pošiljanja. Če znaša med 1-2 kilogrami, lahko odštejete 20 USD. Če želite to nastaviti, boste morali vedeti točno težo svojih izdelkov.

Vedite natančno težo svojih izdelkov

Pošiljanje po ceni

S to možnostjo zaračunate stroške dostave na podlagi skupnih stroškov košarice. Če stranka porabi od 0 do 20 USD, lahko zaračunate 5 dolarjev pošiljanja. Če porabijo 20 do 50 USD, lahko zaračunate 10 USD.

Nasvet za profesionalce: vaš dobiček lahko po tej metodi pojeste, če imate veliko poceni, a težkih predmetov.

Ponudite pavšalno ceno

Tretja možnost je preprosta pavšalna cena za vsa naročila. To je odlična možnost, če so vsi vaši izdelki podobne velikosti in teže. Če na primer prodajate sončna očala, vam verjetno ni treba upoštevati različnih uteži.

Opomba: v vseh primerih govorim o domačem pošiljanju. Če želite odpreti mednarodno pošiljko, boste skoraj zagotovo želeli zaračunati „regionalno doplačilo“, ki ga najdete v nastavitvah cen Shopify..

Izračunajte stroške pošiljanja v realnem času

Ta tretja možnost je najbolj napredna, a verjetno najbolj natančna. Odprema v realnem času samodejno izračuna stroške pošiljanja katerega koli izdelka na podlagi kupčeve lokacije in dostave.

Oglejte si, kako ta trgovina izračuna natančne stroške pošiljanja za vsakega kupca:

Pomeni, da vsaka stranka dobi popolnoma natančne in najnovejše stroške pošiljanja, ki so jim prilagojeni. Za izračun natančne cene prikažite pipe v cene FedEx ali USPS.

Za vas je super, ker stroškov dostave nikoli ne podcenjujete. Vedno je prav. In to je dobro za kupca, saj vedo, da ga ne bodo odstranili preveliki stroški pošiljanja.

Edina slaba stran je, da boste potrebovali ‘napredno’ različico Shopifyja, ki je ob doplačilu.

Naj nekdo drug opravi pošiljko namesto vas

Seveda je zadnja možnost, da profesionalno logistično podjetje pustite, da za vas opravi vse trdo delo.

Podjetje Shopify se je povezalo s številnimi storitvami za izpolnjevanje, vključno z Amazonom, da bi vam pomagali poskrbeti za to. S to možnostjo boste blago shranili v enem od Amazonovih skladišč in poskrbeli za dostavo za vas. To vas bo stalo malo več, vendar vam odvzame vso trdo delo in ugibanja.

Če izberete to možnost, lahko preprosto prevzamete Amazonove prevozne cene in jih uporabite v svoji trgovini Shopify.

Končne misli

Kot sem ugotovil na težaven način, lahko stroški pošiljanja ustvarijo ali razbijejo vaše dobičke! Razlika je med uspešno trgovino in trgovino, ki se bori.

Vedno se mi zdi ta tabela (ki jo je ustvaril Shopify) zelo koristna pri določanju cen izdelkov in zagotavljanju, da ste vedno na pravi strani dobička:

Izračunajte ceno izdelka

Upajmo, da s tem zaklenjenimi podatki ne boste storili enake napake kot jaz in prevzeli boste svojo trgovino Shopify k slavi!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me