Se spomnite tistih dolgih temnih noči, ko razvijate teme ali oblikujete svoje spletno mesto WordPress, in gre nekaj nepopravljivo narobe? Nato boste v kotu začeli jokati in razmišljali o vseh težavah, ki jih morate skozi samo, da ponovno namestite WordPress, da dobite čisto skrilavce.

Vsi smo že bili tam.

No, morda samo jaz z jokom, ampak vsi smo frustrirani ali vsaj nekoliko razježeni zaradi težave, da bi morali zaradi napake znova namestiti WordPress..

Pred nekaj dnevi me je moj dragi šef naročil s pregledom orodja WP Reset, orodja, ki vam omogoča, da z le nekaj kliki povrnete WordPress v prvotno stanje..

Ponastavitev WP

Adijo, že dolgo težavne ponovne namestitve. Tako dolgi, naporni in težavni procesi.

V redu, dramatična sem. Ponovna namestitev WordPressa ni tako težka, lahko pa postane precej mučna.

Če lahko WordPress ponastavite na svež skrilavc, ne da bi se dolgočasili odstranjevanja, bo povprečni človek rešil vseh 5 minut, toda to je udobje, ki ga ne morem živeti, potem ko sem okusil razkošje njegovih prednosti.

Kaj točno je ponastaviti WP

Če ga ime ni dalo, je orodje za razvoj WordPressa, ki vam omogoča, da WordPress ponastavite na prvotno stanje v samo nekaj klikih.

Zakaj bi kdo to moral storiti, vprašate?

Uporabimo kuhinjo kot primer. Predstavljajte si, da si vzamete veliko časa, da pripravite dovršeno jed, nato pa jo pokvarite tako, da po naključju prelijete celo steklenico popra v ponev.

Morali boste:

 1. Vrzi sestavine v ponev.
 2. Počistite posodo čisto.
 3. Očistite posodo čisto.
 4. Znova zaženite vse iz nič.

Resnično ne traja toliko časa, da vse to storite, a če bi prihranili čas s pritiskom na gumb, s katerim lahko odpravite korake 1 – 3, ne bi bilo smiselno?

Enak koncept velja za razvoj WordPress-a. Včasih tukaj potrebujete samo nov začetek in iskanje, to je gumb, ki prikladno naredi vse za vas!

Kako enostavno je resnično s ponastavitvijo WP-ja?

Uporaba vtičnika je res enostavna.

Lahko pojdite na https://wpreset.com/ in od tam naložite vtičnik, ga ročno naložite v svoj WordPress in ga aktivirate, kar je dobro..

Prenesite WP Reset z WordPress.org

Odločil sem se, da ga namestim tako, da ga poiščem v funkciji iskanja vtičnikov WordPressa, ker sem očitno preveč len, da bi sam ročno nalagal in nalagal.

Po nekaj sekundah se vtičnik namesti in sem srečen človek.

WP ponastavljena

Preden nadaljujemo, mislim, da je pomembno, da veste, da trpim zaradi tesnobe, še posebej, ko gre za delo s sredstvi, ki ne pripadajo meni

Spletno mesto, na katerem preizkušam WP Reset, sedi v poddomeni, ki pripada prijatelju, in čeprav sem bil deležen številnih zagotovil, da nič ne more iti narobe, so moji možgani zamišljali na tisoče različnih scenarijev, kako stvari lahko gredo narobe (prekleto vas Murphy, ti si kriv, da sem tako paranoičen!).

Ne pomaga, da je WP Reset prišel z obilico opozorilnih znakov, ki zlobno glasijo: “TAKO NI!

WP ponastavite nastavitve

Kljub temu sem moral preizkusiti ta vtičnik, da sem prezrl svoje dirkaško srce in aktiviral WP Reset. Nato sem se pozdravil s to škatlo, zaradi česar sem bil še bolj nervozen.

Vnesite »RESET«

Brez problema, preučimo ga. Vstavil sem reset v polje in pritisnil na gumb.

Potem to vidim.

končna potrditev

Do takrat sem se znojil z naboji in vsa ta opozorila niso pomagala. Bil sem * ta * blizu, da sem skočil skozi okno in ga samo končal.

Stisnem zobe, zaprem oči in pritisnem na nevarno velik rdeč gumb.

Ponastavitev

Stvari so bile čudno mirne. Ni se zgodilo nič življenjsko nevarnega. Še malo animacije, ki mi pravi, naj počakam, da vtičnik resetira WordPress. Animacija je bila nenavadno tolažljiva na pogled in pomagala je nekoliko olajšati mojo nemirno dušo.

In potem se je na trenutek očesa zgodilo.

Obnovljeno

WordPress je bil obnovljen v prvotno stanje, v dobesedno samo 3 korakih. Vse to sem potreboval vsega 1 minuto, da to zaključim.

Preveril sem, da so ostala spletna mesta na tej domeni in so bila varna. Vse drugo je bilo normalno, razen mesta, na katerem sem preizkusil ta vtičnik.

Vem, da je šlo vse dobro, sem olajšal vzdih.

Kaj če slučajno ponastavim spletno mesto s programom WP Reset?

Poanta te zgodbe je bila pokazati, kako hitro deluje ponastavitev WP-ja in kako varna je.

Dobesedno ni mogoče, da s tem vtičnikom karkoli pomotoma ponastavite, saj je imela ekipa predvidevanje, da namesti več potrditev in opozoril, preden lahko nadaljujete s pritiskom na ponastavitev.

Namestitev vtičnika je tako enostavna, stavim, da bi lahko to storila moja tehnološko zahtevna babica.

Uporaba je bila tudi zelo enostavna – vklopite vtičnik, vnesite »ponastavite«, pritisnite Predloži in nato še enkrat potrdite oddajo.

Počakajte nekaj sekund in voila, namestitev programa WordPress je dobra kot nova.

WP ponastavite druge funkcije

Glavni cilj tega vtičnika je pomagati ponastaviti WordPress, vendar to ne pomeni, da ne more imeti funkcij, ki vam ponujajo možnosti, kaj želite narediti.

Pod glavno vrstico za ponastavitev na nadzorni plošči vtičnikov najdete možnosti ponastavitve, ki vam omogočajo, da ponovno aktivirate trenutno temo, ponovno aktivirate ponastavitev WP-ja in znova aktivirate vse trenutno aktivne vtičnike.

ponastavitev po objavi

Te možnosti so še posebej uporabne, če želite, da so vaše možnosti, vtičniki in teme točno takšne, kot so. Ponastavitev WP bo očistila vse čisto, vendar pustite svoje možnosti tako, kot želite.

V razdelku »Orodja« boste našli možnosti, ki omogočajo posamezne možnosti ponastavitve, na primer:

 • Izbriši prehodne snovi
 • Očistite mapo za nalaganje
 • Ponastavi možnosti teme
 • Brisanje tem
 • Izbriši vtičnike
 • Izpraznite ali izbrišite tabele po meri
 • Izbrišite .htaccess datoteko

Več možnosti

Nisem uporabljal teh možnosti, vendar je lepo vedeti, da so tam, če jih potrebujemo.

V primeru, da nekaj ne bo narobe, se lahko za podporo obrnete neposredno na WP Reset’s devs (razrešite napake WP) ali pa prosite za pomoč na javnem forumu.

Ustrezna opomba – ko se obrnete na WP Reset za podporo, boste govorili z ljudmi, ki so neposredno vgradili vtičnik, tako da boste vedeli, da boste dobili najboljšo pomoč. Nobenih neumnosti, ki jih oddajajo ti super ljudje!

Razsodba

Moram priznati, pred tem pregledom sem se vprašal, ali je ta vtičnik res potreben ali ne. Vse, kar počne, je ponastaviti WordPress na prvotno stanje, kar lahko storim preprosto z vnovično namestitvijo. Zakaj bi kdo potreboval ta vtičnik?

Po preizkušanju tega vtičnika bi moral reči … Nisem pameten človek.

Ponastavitev WP je super.

Reči, da takšnega vtiča v življenju ne potrebujemo, je kot reči, da ne potrebujemo blazin za spanje. Vsekakor ne moremo brez njih … toda zakaj bi to storili, še posebej, ko nam življenje olajša?

WP Reset je enostaven za namestitev, enostaven za uporabo in kar je najpomembneje, zelo priročen. Prav tako se zelo trudim, toda zdi se, da tega vtičnika ne najdem slabih strani! Mislim, da bom moral od tega trenutka naprej vtičnik namestiti na vsako WordPress spletno mesto, ki ga izdelam.

Ponastavitev WP je namenjena razvijalcem, zato je res uporabno orodje. Če niste eden, ga ne boste našli veliko, vendar ga boste vseeno želeli namestiti, samo v primeru, da boste kdaj morali znova namestiti WordPress.

Preizkusite WP Ponastavite se brezplačno tukaj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me