Shopify je enostavno rokovanje najlažji način za vzpostavitev spletne trgovine.

Ne glede na to, ali želite zaslužiti malo dodatnega denarja ali ga narediti za polni delovni čas, je Shopify najhitrejši način, da se povežete s spletom in začnete s prodajo.

Pravzaprav sem ga odmeril od začetka do konca in trajalo je le 19 minut, da sem ustvaril trgovino, dodal izdelke in pritisnil na gumb »pojdi v živo«.

Dovoljeno… moja 19-minutna trgovina ni bila popolna, zato bi porabila veliko dlje časa, da sem jo predelala. Toda kaže, kako preprost je postopek.

Obisk na našem celotnem Shopify vodniku

  • 1. del: Kako nastaviti trgovino Shopify v samo 19 minutah
  • 2. del: 11 Prikažite funkcije, ki bodo povečale vašo prodajo
  • Del 3: Shopify SEO: 9 Essentials za povečanje Googlove uvrstitve v trgovini
  • 4. del: “Kako privabiti stranke ??” Prvih 7 korakov za promocijo vaše trgovine Shopify

Ta objava je prva v štiridelni seriji o Shopifyju, ki vas bo popeljala od začetnika do Shopify-master-a! Danes začnemo z osnovno postavitvijo, ko se sprehodimo po 20-minutnem postopku nastavitve.

Ampak najprej …

Zakaj Shopify?

shopify-pregled

Večina lastnikov trgovin ne želi, da bi se spletna stran iz nič začela graditi in vzdrževati zapletene mehanike. Samo radi prodajo! Tu prihaja Shopify:

Izkupi prednosti

  1. Ni treba vedeti niti ene vrstice spletne kode – Shopify vas vodi skozi celoten postopek.
  2. Shopify vam omogoča, da dodate svoje ime domene (npr. Www.my-store.com), gosti trgovino za vas in vzdržuje zapleten ‘zadnji konec’.
  3. Oblikovanje trgovine je enostavno, izbirate lahko med 100 obstoječimi temami in jih prilagodite po svojih željah.
  4. Izboljšajte procese, upravljajte in spremljajte vsa svoja naročila in plačila, tako da se lahko osredotočite na podjetje.

Sliši se super, kaj moram za začetek?

Vse, kar potrebujete, je 20 minut za porabo, izdelek za prodajo in 29 dolarjev na mesec. ALI obstaja 14-dnevna brezplačna preizkusna različica in vam ni treba vnašati nobenih podrobnosti o kartici, dokler ne greste v živo. Do takrat se lahko prosto igrate.

Trgovina Shopify

Ali obstajajo kakšne slabosti za Shopify?

Če iščete popoln nadzor nad zadnjim delom (spletno gostovanje, zmogljivost, kodiranje itd.), Se vam lahko Shopify zdi preveč omejujoč. Je tudi nekoliko dražje od drugih možnosti, vendar za ceno dobite neprekosljivo moč.

Alternativa? Uporabite WordPress z vtičnikom, imenovanim WooCommerce. Če pa iščete enostavno, enostavno, brez težav, izberite Shopify.

Pojdimo!

V tem hitrem vodniku bomo prešli osnovne faze postavitve trgovine Shopify. Ogledali si bomo registracijo, oblikovanje, dodajanje izdelkov, dodali ime domene in nastavili plačilni mehanizem.

1. korak: Prijavite se

Prvi korak je enostaven, pojdite na Shopify.com in vnesite svoj e-poštni naslov.

Začnite Shopify Trial

2. korak: Navedite ime trgovine

Upajmo, da imate idejo v mislih. Za svojo prodajalno uporabljam »Awesome Snowboards«.

Awesome Snowboards

3. korak: Dodajte naslov, da bo Shopify lahko obračunal prometni davek in plačila

Naslov plačila

4. korak: Začnite prilagajati svoj dizajn!

Po prijavi vas pozdravi preprosta nadzorna plošča. Začnimo z zabavnimi stvarmi: oblikovanjem vaše trgovine.

selektatem

5. korak: Izberite popolno temo za svojo trgovino

Shopify ima več kot 100 predlog za oblikovanje ali “teme” za prilagoditev spletne trgovine. Pomislite na njih kot na izhodišče – med spreminjanjem lahko spreminjate ali spreminjate postavitve, barve in slike.

Za svojo trgovino “Awesome Snowboards” izbiram temo “Boundless”. Čista, preprosta in veliko prostora za velike slike.

Shopify Theme - Brezmejna

6. korak: Tema prilagodite po svojih željah

Shopify vam omogoča veliko nadzora nad videzom in občutkom vaše strani. Tu sem naložil novo “sliko junaka” in na vrh napisal preprost logotip.

Prekrivna slika ozadja

Na tej točki lahko preživite ure za spreminjanje postavitve in oblikovanja, vendar se lahko k temu vrnete kadar koli. Za zdaj dodajmo nekaj izdelkov.

7. korak: Dodajte svoj prvi izdelek

Vrnite se nazaj na nadzorno ploščo in kliknite »dodaj izdelek«.

Dodajte svoj prvi izdelek

8. korak: Vnesite ime in opis vašega prvega izdelka

Nasvet za profesionalce: ne preskočite opisa izdelka. Dober opis je nujen, če želite stranke prepričati, da kupijo vaše blago. Pazljivo izberite besede in izdelek izstopa!

Edinstven opis izdelka je bistven tudi za boljše uvrstitve v iskalnikih. V tretjem delu te serije bom razložil več o optimizaciji iskalnikov za Shopify.

Edinstven opis izdelka

9. korak: naložite osupljive slike svojega izdelka

Slike lahko izboljšajo vašo stopnjo prodaje. Odlične fotografije so ključne za prepričanje kupcev pri nakupu pri vas, zato jih natančno izberite. Oglejte si ta priročnik o tem, kako lahko slike povečajo vašo stopnjo konverzije, in nato naložite svoje najboljše slike.

Uporabite osupljive slike svojega izdelka

10. korak: določite ceno in zaloge

Vnesite ceno svojega izdelka in obvezno označite polje »Davek na dajanje«. Shopify bo samodejno dodal pravilen prometni davek glede na vašo lokacijo.

Vnesite „SKU“ (enota skladiščenja), ki je preprosto številka za identifikacijo vsakega izdelka. POMEMBNO, spremenite „pravilnik o inventarizaciji“ v „Poiščite skladbe zalog tega izdelka“ in vnesite število izdelkov, ki so na voljo.

Tako Shopify sledi, koliko izdelkov je bilo prodanih in koliko jih je ostalo.

Zaloge in cene

Korak 11. Vnesite težo izdelka za pošiljanje

Shopify bo skušal izračunati približno ceno pošiljanja glede na lokacijo stranke in težo vašega izdelka. Če nimate velikega osebja za logistiko in izpolnjevanje, ki dobavlja izdelek, izberite “ročno” izpolnitev.

Podrobnosti produkta

12. korak: Dodajte različice za velikost, barvo itd.

Če ima vaš izdelek različne možnosti, na primer majico različnih velikosti, bo Shopify to rešil namesto vas. Povejte mu, kakšne velikosti, barve ali tkanine so na voljo za vsak izdelek.

Različica izdelka

Pritisnite »objavi« in izdelek se samodejno doda v prodajalno. Postopek ponovite za vsak izdelek, ki ga prodajate.

Korak 13: Ustvarite ime domene po meri – my-store.com!

Ime domene po meri naredi vašo spletno trgovino gladko in profesionalno. Shopify omogoča enostavno, zato kliknite “Nastavi domeno po meri”.

Ustvarite domeno po meri

14. korak: Kupite izbrano domeno prek Shopify

Če še nimate imena domene, vam Shopify omogoča, da vidite, kaj je na voljo, in ga kupite tam in nato. Če že imate ime domene prek drugega prodajalca (kot je GoDaddy), ga lahko preprosto dodate.

15-trgovina

15. korak: Dodajte svoj plačilni mehanizem, da boste lahko zaslužili!

V preteklosti je bila ena najzahtevnejših stvari pri vzpostavljanju spletne trgovine plačevanje. Na srečo Shopify tudi to olajša. Odprite Nastavitve > Plačila in začnite z izbiro želenega načina.

Za mnoge je najpreprostejša možnost Paypal, lahko pa izberete tudi “Shopify Payments”, ki omogoča neposredno sprejemanje kreditnih kartic (ne da bi uporabljali PayPal kot srednji mož). Potrebno bo le povezati svoj bančni račun s storitvijo Shopify. Če imate v mislih drugo plačilno sredstvo, lahko izbirate med ducatom ali več „alternativnimi plačili“, vključno z Amazonom, BitPayom in CoinBase.

V svojo trgovino dodajte prehod za plačilo

Končal si!

Pritisnite gumb ‘objavi’ in vaša spletna trgovina je pripravljena na ogled v svet.

Seveda je to preprost in osnovni uvod v Shopify. Spletna trgovina je šele začetek. Zdaj je težki del: stranke spraviti skozi (virtualna) vrata in jih spremeniti v zanesljivo podjetje.

Ko bomo prehajali skozi to serijo Shopify, si bomo ogledali te naslednje korake in ta preprost začetek spremenili v srhljiv uspeh!

V komentarjih spodaj delite, kako ste se obnesli. Če ste že nastavili trgovino Shopify, me obvestite o vaši izkušnji s platformo.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me