Tukaj v Bitcatcha zelo rad ljudem pomagam pri razvoju poslovnih idej. Pravzaprav sem pred kratkim objavil velik članek o tem, kako postaviti prvo spletno trgovino.

Tam sem predlagal uporabo vtičnika WooCommerce za WordPress. Veliko ljudi je prosilo več informacij o tem orodju, zato danes kopam malo globlje.

Kaj je WooCommerce?

WooCommerce

WooCommerce je preprost (brezplačen!) Vtičnik za WordPress. Vdre v vašo spletno stran in opravi vso trdo delo pri gradnji vaše spletne trgovine.

To je profesionalna rešitev, ki pooblasti skoraj 30% vseh spletnih mest za e-trgovino na spletu. Prikaže vaše izdelke, obdeluje naročila in organizira vaše pošiljanje.

Najboljše od tega, da je zelo preprost za uporabo in je popolnoma brezplačen, da začnete.

Nasvet: 

Če želite zagotoviti najboljšo uspešnost, se prepričajte, da spletna trgovina WooCommerce gostuje na upravljanem gostovanju WordPress.

Odklepanje WooCommerce-a

Ko namestite vtičnik WooCommerce, boste opazili, kako enostavna je skrbniška stran. Prvi korak je dodajanje vašega prvega izdelka. Fantje iz WooCommerce vedo, da morate nad tem imeti veliko nadzora, zato obstajajo štiri možnosti:

  1. Preprost izdelekTo je vaš povprečen izdelek brez sprememb. Kot knjiga, sončna očala ali fotoaparat.
  2. Skupinski izdelek To je skupina sorodnih izdelkov z majhnimi spremembami. Apple bi na primer uporabil opcijo združenega izdelka za prodajo svojega iMac z različnimi velikostmi zaslona.
  3. Zunanji ali pridruženi izdelek Izdelek je naveden in prikazan na vašem spletnem mestu, vendar kupec dejansko kupi od tretje osebe.
  4. Prodajni prodajalci Modni prodajalci bodo to uporabili za prodajo majic v različnih velikostih in barvah.

Samo to je dovolj, da se vaša trgovina zažene in deluje. Naredili boste prvo prodajo in začeli graditi podjetje. Če pa res želite stvari dvigniti na naslednjo raven, boste potrebovali nekaj čudovitih razširitev WooCommerce.

Ti dodatki bodo skromno spletno trgovino spremenili v profesionalni, zaslužni denar! (Vredno je poudariti, da čeprav je WooCommerce brezplačen, večina teh razširitev prihaja s cenovno ceno.)

Začnimo s prvo številko, ki jo priporoča WooCommerce sama:

1. Dodatki za izdelke

Idealno za: Dodajanje gravur ali prilagoditev izdelkom

Dodatki za izdelke

Številne spletne trgovine vam omogočajo, da prilagodite izbrane izdelke. Na primer, morda želite dodati gravuro ali vključiti darilo. Če nameravate odpreti obrtno trgovino, nakit ali cvetličarno, boste potrebovali to razširitev!

Razširitev Add-Ons omogoča vašim strankam večjo izbiro in sodelovanje. Uporabljate ga lahko globalno (za vse izdelke) ali enega za drugim.

> Pridobite dodatke za izdelke zdaj.

2. Tabela hitrosti dostave

Idealno za: Samodejno izračunavanje stroškov pošiljanja

Tabela Hitrost dostave

Izdelava stroškov pošiljanja je enostavno najbolj mučna stvar pri vodenju spletne trgovine. Zato je tabela za hitrost prevoza taka rešitev za življenje.

Vse, kar morate storiti, je, da vnesete velikost in težo svojih izdelkov. Razširitev bo nato izračunala stroške za vaše stranke glede na njihovo lokacijo. Vso odškodnino odpelje od pošiljanja in svojim strankam omogoči takojšnje in natančne cene dostave.

> Pridobite mizo za hitro mizo zdaj.

3. Dinamične cene

Idealno za: Prodaja in popusti!

Dinamične cene

Če želite voditi prodajo in ponujati popuste (kdo ne mara dobre prodaje?), Boste potrebovali to razširitev. Dinamične cene vam omogočajo spreminjanje cen svojih izdelkov na podlagi različnih dejavnikov.

Za zveste stranke lahko na primer določite popust. S to razširitvijo lahko ponudite popust ali bonus za tiste, ki so od vas že kupili pet izdelkov.

Mogoče želite sprožiti obračun, ko se vaše zaloge spustijo pod določeno številko. Morda pa želite znižati ceno vseh knjig za 10%. Preprosto!

> Pridobite dinamične cene zdaj.

4. Ocene izdelka Pro

Idealno za: Gradite zaupanje v svoj izdelek

Pregled izdelka Pro

Študije so pokazale, da 88% strank zaupa spletnim mnenjem uporabnikov. Zato Amazon tako poudarja svoj sistem ocenjevanja uporabnikov! Z zagotavljanjem sistema pregledov lahko pokažete novim strankam, da ljudje vašim izdelkom zaupajo in imajo radi. To je dovolj pogosto, da jih prepričajo v prodajo.

Ta preprosta razširitev bo povečala prodajo in spodbudila večjo interakcijo med vami in vašimi strankami. To je bistveni del vašega novega spletnega podjetja.

> Pridobite ocene izdelka zdaj.

5. Zgodovina kupcev

Idealno za: Razumevanje vaših najboljših strank

Zgodovina kupcev

To je moja najljubša razširitev, ker vam daje toliko vpogleda v to, kako stranke uporabljajo vašo spletno trgovino. Če ste prebrali moj nedavni blog o uporabniški izkušnji, veste, kako pomembno je, da razumete svoje uporabnike in prilagodite svoje spletno mesto okoli njih.

Ta razširitev vam omogoča samo to. Pokaže vam natančno, kako vaši uporabniki brskajo po vaši trgovini, tako da lahko spremljate, kaj deluje. Še pomembneje je, da lahko ohranite celotno zgodovino nakupov. S temi informacijami lahko pošljete prilagojena priporočila svojim najboljšim strankam in jim prilagodite izkušnjo neposredno.

Vendar obstaja še boljša lastnost. Izračuna življenjsko dobo vsake stranke na podlagi njene zgodovine nakupov. Točno vam pove, kdo so vaše najboljše stranke, zato jih lahko nagradite in jim ostanete zvesti.

> Pridobite zgodovino strank zdaj.

6. Nadaljnje spremljanje po e-pošti

Idealno za: Ohranjati stik s prejšnjimi strankami

Nadaljnja e-poštna sporočila

Nadaljnja e-poštna razširitev deluje odlično, če je kombinirana z dodatkom za zgodovino kupcev. Omogoča vam pošiljanje prilagojenih in prilagojenih nadaljnjih e-poštnih sporočil, potem ko so nekaj kupili. Lahko bi napisali tako e-poštno sporočilo:

“Živjo! Upamo, da uživate v nedavno kupljenem [vstavite izdelek]. Ste že videli naš najnovejši asortiman? Radi bi vam ponudili 10% popust zvestobe pri naslednjem nakupu. “

To je odličen način, da pogovor nadaljujete in jih vrnete za več! Nastavite nadaljnjo e-pošto v poljubnih intervalih.

> Pridobite spremljanje e-pošte zdaj.

7. Točke in nagrade

Idealno za: Zagotavljanje, da se stranke nenehno vračajo

Točke in nagrade

Včasih so najbolj učinkoviti najpreprostejši triki! Kupci imajo radi točke nagrajevanja, saj jim to lahko pomagajo. “Gamificiranje” vaše trgovine je popoln način, da se stranke vedno znova vračajo. S to razširitvijo lahko vsakemu izdelku daste „točke“ in strankam enostavno prikažejo stanje točk.

S svojimi nagradami lahko tukaj postanete resnično kreativni. Vse, od zastonj do popustov, deluje res dobro. Zakaj ne bi naredili večplastnega sistema, tako da lahko vrhunski kupci dostopajo do sistema zlatih točk? Deluje vsakič!

> Pridobite točke in nagrade zdaj.

8. Priporočila

Idealno za: Strankam ponuja prilagojena priporočila

Priporočila

Amazon so mojstri priporočanja izdelkov. Obiščite njihovo spletno mesto in videli boste enakomeren potek izdelkov, ki ga priporočajo osebno. To je zato, ker poznajo vaše navade pri nakupu in brskanju. Ustvarili so pameten sistem priporočil, tako da vam pokažejo stvari, ki jih že želite.

To je hudičevo briljantno! No, isto lahko storite tudi s pripono Priporočila. Ta dodatek združuje vaše povezane izdelke in sodeluje z vašo zgodovino strank, da ponudi po meri ponudbo. Ko svojim strankam ponudite točno tisto, kar želijo, je veliko večja verjetnost, da bodo kupili od vas.

> Pridobite priporočila zdaj.

Profesionalna spletna trgovina z WooCommerce

Z WooCommerce in temi osmimi razširitvami boste ustvarili profesionalno spletno trgovino. Navdušili boste tudi svoje kupce in videli, kako se dobički zvijajo.

Rada bi slišala od uporabnikov WooCommerce. Kakšna je vaša izkušnja s tem vtičnikom in katere razširitve uporabljate?

Držite se mene, ker vam naslednji teden predstavljam deset najboljših tem WordPress in WooCommerce. Se vidimo potem!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me