Etsy je z neznanega spletnega mesta zrasel, da bi kupil kul ročno izdelane stvari javnemu podjetju, ki je lani prodalo za več kot 2 milijard ameriških dolarjev blaga.

Če prodajate ročno izdelano blago ali unikatne digitalne datoteke za prenos, ima Etsy več kot 50 milijonov aktivnih uporabnikov, ki kupujejo in prodajajo, tako da ne boste imeli težav pri iskanju strank. Ni vam treba skrbeti za ustvarjanje spletnega mesta ali iskanje ljudi, ki kupujejo vaše izdelke. Etsy se tega loti.

Ko pa vaše podjetje raste, boste morda ugotovili, da vam Etsy ne dovoljuje, da naredite nekaj, kar morate, zato je izdelava lastnega spletnega mesta nujna.

Zakaj sta Wix in Etsy super skupaj

Kako povezati Etsy z Wixom

Če imate svoje spletno mesto, nekateri predlagajo, da zaprete svojo trgovino Etsy in se v celoti odrečete Etsyju. A glede na to, da je Etsy samo v tretjem četrtletju 2016 prinesel več kot 87 milijonov dolarjev, ali res mislite, da je to najboljši nasvet?

Več kot 20 milijonov ljudi je aktivnih kupcev na Etsyju. To je veliko možnosti za prodajo izdelkov. Če se resno ukvarjate s prodajo prek spleta s polnim delovnim časom, bi to moral biti del vašega podjetja. Toda le del.

Namesto da bi zaprli svojo trgovino Etsy, zakaj je ne bi povezali na spletno mesto Wix? To ustvarja brezplačen način za privabljanje prometa na vaše spletno mesto.

Wix je orodje za ustvarjanje spletnih strani za ljudi, ki ne vedo, kako oblikovati spletna mesta. Ni vam treba poznati vrstice kode. Če vam zamisel o ustvarjanju spletnega mesta povzroča nočne more, njihova inteligentna zasnova inteligence olajša. Samo odgovorite na nekaj preprostih vprašanj in čez nekaj minut imate spletno stran.

Če spletno mesto Wix združite s svojo trgovino Etsy, imate na svojem spletnem mestu vgrajen vir organskega prometa, ki vas ne bo stal niti za trenutek. Prosti promet v teh dneh težko pride. In ko gradite posel na obrobju, se kozarci resnično seštevajo.

Ustvari spletno mesto Wix: 

Če šele začenjate, vam bo ta celovit vodnik pokazal natančne korake, kako sestaviti prvo spletno mesto Wix.

Zakaj naj vključim svojo trgovino Etsy na Wix?

Če želite, da podjetje traja, ga morate zgraditi sami, ne na Etsy. Kaj bi se zgodilo z vašo rastočo blagovno znamko, če bi Etsy za uporabo svoje platforme začel zaračunavati 1000 USD na leto?

Etsy odlično opravi promocijo svoje blagovne znamke na spletu, v tisku in na televiziji. Na stotine tisoč dolarjev porabijo za trženje za stalno pridobivanje novih strank. Ljudje zaupajo Etsyju in radi kupujejo od njih. Te stvari morda veljajo za vas, toda če za trženje porabite sto tisoč dolarjev, vam ne bi bilo treba imeti trgovine Etsy.

Čeprav je Etsy odlična platforma, ki trdo dela, da bi zadovoljila kupce in prodajalce, ima omejitve.

Te omejitve otežujejo rast vašega podjetja. Toda mogoče je dobiti najboljše iz obeh svetov. Vdelava vaše trgovine Etsy na vaše spletno mesto Wix vam omogoča:

  1. Lažja izdelava seznamov e-poštnih sporočil
  2. Boljša izkušnja s strankami
  3. Zmožnost negovanja strank, ki še niso pripravljene na nakup
  4. Ni povezav do konkurenčnih izdelkov

1. Lažje oblikovanje seznama e-poštnih sporočil

V Etsy e-poštni naslovi vaše stranke prejmete le, ko opravijo nakup. To je odlično izhodišče in že bi morali redno pošiljati e-pošto svojim strankam.

Toda e-poštna sporočila strank so le izhodišče. To ne ponuja možnosti za povezovanje z ljudmi, ki niso kupili ob prvem obisku vašega spletnega mesta. Z Wixom lahko uporabite eno od njihovih programov za pripravo seznamov za zajemanje e-poštnih naslovov obiskovalcev vašega spletnega mesta, ki še niso stranke.

2. Boljša izkušnja s strankami

Storitev za stranke za spletna podjetja se začne s spletnim mestom, ki strankam olajša iskanje in nakup tega, kar želijo. Pokličite jo uporabniško izkušnjo, storitve za stranke ali uporabniško izkušnjo. Zaključno je, da morate stranke čim bolj olajšati nakup od vas.

Del razloga, ki ga ljudje radi kupujejo pri Etsyju, je to, da je zelo enostavno za vsakogar. Iščite, kliknite, kupite. To je to. Zakaj bi porabili nešteto ur, da bi sami ugotovili, kako vse to narediti sami, ko lahko preprosto uporabite njihov postopek?

Če se ne želite ukvarjati z nastavitvijo nakupovalnih vozičkov in njihovo integracijo s plačilnimi prehodi, Appsova trgovina Etsy Store odpelje stranke na stran Etsy blagajne. Ker stranke zaupajo Etsyju in radi kupujejo od njih, bodo vaše stopnje opustitve nižje.

3. Sposobnost negovanja strank, ki jih še niso pripravljene kupiti

Če prodajate izdelek z visoko ceno, lahko traja nekaj obiskov, preden vam zaupajo dovolj, da lahko opravite nakup. Čeprav ni uradne številke Etsyja, prodajalci povprečno prodajno ceno Etsyja znašajo približno 20 USD.

Če na svojem spletnem mestu ponudite brezplačno v zameno za e-poštni naslov, boste lažje ostali v stiku s potencialnimi. Tako jim lahko pošljete e-poštna sporočila, ki jih bodo usmerila k nakupu izdelka.

4. Brez povezav do konkurenčnih izdelkov

Ko kupec pogleda vaš izdelek, se prikaže meni, ki ga preusmeri do več izdelkov drugih prodajalcev Etsy. Trgovina Etsy znotraj spletnega mesta Wix nima teh povezav, zato vaš potencialni kupec ne bo mogel najti podobnih izdelkov pri drugem prodajalcu.

Konkurenčni izdelki v Etsyju

Kako povezati svojo trgovino Etsy s svojim spletnim mestom Wix

1. Prijavite se v svoj račun Wix.

2. Kliknite gumb Dodaj aplikacijo na nadzorni plošči v zgornjem desnem kotu.

Dodajte aplikacijo v Wix

3. V polje Search Apps na vrhu zaslona App Market vnesite besedo „Etsy“. 

4. Izberite aplikacijo Etsy Shop in kliknite gumb »Dodaj na spletno mesto«.

Wix App Market

5. Odprite urejevalnik Wix na zaslonu Uspeh. 

DodajanjeEtsy App

6. Wix urejevalnik ustvari novo stran z imenom Etsy Shop.

Na žalost trgovine ne morete vgraditi v svojo domačo stran. Če poskusite izbrisati to stran, boste odstranili aplikacijo Etsy shop. Stran je vnaprej napolnjena s predstavljenimi demo informacijami, da vam predstavijo, kako trgovina izgleda. Za ogled izdelkov boste morali povezati trgovino prek nastavitev.

7. Kliknite kjer koli v trgovini, da se prikaže ovalni gumb »Nastavitve«.

Nastavitve Etsy Wix

8. V aplikaciji, ki se pojavi na vrhu predogleda vaše strani, kliknite modri gumb »Poveži svojo trgovino«. 

Poveži Etsy Shop

9. Pooblastite Wixu, da potegne vaše podatke o Etsyju

Pooblastite Wixu, da potegne vaše podatke Etsyja z uporabo prijave Etsy v pojavnem oknu. Če ste še vedno prijavljeni v Etsy, kliknite gumb Potrdi. Preusmerjeni boste v aplikacijo Etsy Shop v urejevalniku Wix.

Uporaba aplikacije Etsy Store znotraj urejevalnika Wix

Aplikacija Etsy Store je zelo preprosta. Vsebuje dva razdelka:

  1. Nastavitve
  2. Oblikovanje

V razdelku »Nastavitve« lahko izberete, kateri odseki vaše trgovine Etsy bodo prikazani. Če želite besedilo spremeniti v katerem koli od teh razdelkov, boste morali to storiti na svoj račun Etsy. Preprosto kliknite modri gumb »Uredi trgovino« iz Etsyja, da spremenite te razdelke.

Uredi trgovino

Razdelek Oblikovanje vam omogoča spreminjanje barv gumbov in besedila, vendar dejanske postavitve strani ne morete spremeniti.

Zaključek

Z združitvijo velike baze strank Etsy in zmogljivosti za gradnjo e-poštnega seznama vašega spletnega mesta Wix ste na poti k gradnji donosnega spletnega podjetja, ki vas bo ohranjalo dolga leta.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me