Струва ли си доживотният абонамент за pCloud? Трябва да прочетете преди да купите!

Ако четете това, това вероятно означава, че сте попаднали на прегледа на pCloud на моя приятел Сам и сериозно обмисляте да се отнасяте към акаунта си.


Не сме изненадани. PCloud взема изпитан продукт и просто напълно го издухва от водата с подобрения, оставяйки конкуренцията да яде сериозен прах след тях.

Ако ми казахте преди 10 години, че ще мога да осигуря сигурен достъп до моите файлове от всяка точка на света с което и да е от моите устройства, с 2TB място за съхранение, ще мога да върна объркан файл поради проследяване на 30 дни и да си сътруднича с други хора с едно натискане на бутон, щях да плюя на пода, да свивам юмрук към теб и да те обвиня, че си лъжец.

Късмет, че не сме се срещали преди 10 години или трябваше да ям думите си.

pCloud предоставя всичко, за което казват, че продуктът прави и още нещо – дадоха ни опция да платим абонамент за LIFETIME, което означава, че ще се насладим на всички предимства на pCloud акаунта само в 1 фиксирана цена.

Работата е, заслужава ли си наистина доживотният абонамент на pCloud? Нека разберем.

Защо pCloud излезе с план за живота?

pCloud Доживотен абонамент

Годишен абонаментен план всъщност ще носи на pCloud по-дългосрочни печалби, така че какво печели компанията, като дава на потребителите възможност да плащат само веднъж за целия си план?

Честно казано, не знаем.

Ние мислим, че pCloud се състои от куп млади, напредничави личности, които всъщност искат да променят света, вместо да имат мислене на първо ниво на печалба.

Реално pCloud все още е бизнес и бизнесът трябва да максимизира печалбите. Най-доброто ни предположение е, че тъй като pCloud е сравнително непознат на пазара (в сравнение с Dropbox & Google Drive), те разработиха тези планове за привличане на нови потребители и спечелване на пазарен дял. Ако това е вярно, значи работи – закупих план за себе си.

Подозираме също, че възможността за закупуване на техните абонаментни планове може да не е постоянна, така че най-добрият ни съвет би бил да го получите, докато все още можете!

Какво определя „абонамент за цял живот“?

Мисля, че всички знаем, че всичко, което ти е дадено „за цял живот“, всъщност не е за цял живот. Ние направихме няколко изкопавания в техния TOS и открихме, че тяхната дефиниция на „за живота“ всъщност е 99 години, или кое от двете е по-кратко.

Само 99 години

Това хвърля гаечен ключ в плановете ми да прехвърля този акаунт на моите внуци като семеен наследник, но предполагам, че 99 години (или смъртта, което се случи първо) е доста прилична сделка.

pCloud Пожизнен абонамент – Планове & Ценообразуване

500GB2TBFamily
Storage500GB2,000GB2,000GB
Брой на потребител11Up до 5
Годишна цена $ 47,88 $ 95,88N / A
Животна цена $ 175 $ 350 $ 500
Savings- $ 64.40 * – 129.40 $ * N / A

* Спестяванията се изчисляват въз основа на предположението, че сте се подписали за годишен план и сте го запазили 5 години.

Доживотният абонамент на pCloud може да изглежда скъп, тъй като ще трябва да платите голяма сума отпред, така че да разберем защо някои хора биха решили да продължат своя годишен план вместо това.

Ние обаче смятаме, че това е малко като лизинг срещу покупка на имоти; годишният план е като лизинг (плащате по-малко, но имотът никога не е ваш да притежавате), докато през целия живот абонаментът е като покупка (ако цената е правилна и ви харесва, защо не?)

Както и да е, ние стискаме някои числа, за да разберем. Вижте нашите открития по-долу.

pCloud Premium 500GB

Ежегодно премиум планът на pCloud струва 47,88 долара, докато планът за целия живот струва 175 долара, еднократно плащане. Ако приемем, че спазвате годишния план за 5 години, вече щяхте да платите $ 239,40, което вече значително надхвърля плана за абонамент на pCloud за цял живот.

Вашите спестявания за 5 години, ако плащате за целия план за премиум 500GB: 64,40 долара

pCloud Premium Plus 2TB

Вземете това, планът Premium Plus 2TB струва $ 95,88 годишно срещу абонамента за целия живот от $ 350. Отново, нека приемем, че спазвате плана за 5 години. С годишния план вече бихте кашпали огромни 479,40 долара, докато само за целия абонамент ще трябва да платите 350 долара.

Вашите спестявания за 5 години, ако плащате за целия план на Премиум Плюс 2TB: 129,40 долара

pCloud Family

Семейният план на pCloud е достъпен само с доживотен абонамент, но тъй като позволява на 5 потребители да споделят 1 акаунт, ще използваме семейния план срещу 5 самостоятелни годишни премиум 500GB планове.

Семейният план ще ви струва $ 500, докато всеки премиен план струва $ 47,88 x 5, което възлиза на общо $ 239,40 на година! За 5 години това струва страховити 1197 долара, което по някаква причина ме малко ядосва.

Вашите спестявания за 5 години, ако плащате за семейния план за целия живот: $ 697

С тези цифри мисля, че е доста безопасно да се каже, че макар че през целия период на абонаментите може да се струва, че струват повече (поради високото еднократно плащане), всъщност ще плащате много по-малко И получавате повече стойност в сравнение с годишните планове. Ако планирате да се придържате към pCloud дългосрочно, силно препоръчваме да закупите един от плановете за целия живот.

Допълнителна функция – pCloud Crypto Lifetime

pCloud Crypto Lifetime

Всички можем да се съгласим, че сигурността на файловете е важна, но заслужава ли си да платите? В крайна сметка нашите файлове вече са защитени в сървърите на pCloud.

Те вече използват AES TLS / SSL 256 битово криптиране, така че ако нашите файлове бъдат прихванати по пътя към сървърите, който го отвлече, няма да има достъп до тези файлове без ключ, така или иначе.

Така че защо дори ще се нуждаем от pCloud Crypto?

Виждате ли, че файловете, качени на сървърите на pCloud, могат да се наслаждават на AES криптиране по пътя нагоре и никой не може да докосва тези файлове, но след като пристигнат в сървърите, файловете се връщат обратно в първоначалния си вид. Въпреки че вашите файлове все още са защитени, хората в pCloud могат да видят какво сте качили.

pCloud Crypto добавя допълнителен слой сигурност, като създава уникален ключ за вас, така че само човекът с ключа да има достъп до тези файлове, като ги пази от всички, включително pCloud.

Хипотетично казано, ако имате качествени секретни правителствени данни в pCloud и някоя терористична организация физически отвлече офиса им, те могат да принудят pCloud да предаде данните, които сте качили, и да използва тази информация за световно господство. Точно така, светът отива в ада и вие сте виновни, приятелю.

С криптовалутата pCloud, дори ако най-известният от терористите разгражда pCloud, няма начин да имат достъп до вашите супер чувствителни данни от частното правителство и вие щяхте да спасите света от отиване в ада, така че сега сте приветстван като герой.

Както и да е, нека да поговорим за цената.

pCloud Crypto струва $ 47,88 годишно, докато пожизненият абонамент струва само $ 125. За 5 години бихте спестили $ 114,40. Ако ще получите pCloud Crypto, направете си услуга и преминете към пожизнената версия. Ще спестите много повече.

Забележка

Криптовалутата е допълнителна функция, която трябва да бъде закупена над вашето облачно хранилище. Кажете, ако искате 2TB пожизнено съхранение с криптовалута. Цената ще бъде $ 350 + $ 125 = $ 475.

Какво може да се обърка

Както Сам спомена в рецензията си, наистина няма голям недостатък за отличните услуги на pCloud. Имаме обаче няколко притеснения, за които ще говорим по-долу.

1. Какво става, ако друга компания закупи за pCloud?

Малко вероятно да се случи, но все пак валидно притеснение.

Потърсихме екипа за поддръжка в pCloud (който е изключителен между другото) за коментари и те ни гарантираха, че не искат да продадат компанията, но ще почетат всички акаунти за цял живот, ако някой реши да купува над тяхната компания в бъдеще.

Въпреки това, ние обичаме да сме сигурни, така че преминахме през техния TOS, но за съжаление, изобщо не можахме да намерим нещо свързано с това.

Те признаха, че в TOS няма литература за това, но ако мисълта ни направи наистина неудобни, винаги можем да изберем да се стремим към техните годишни планове. Трябва да се съгласим.

2. Какво става, ако няма достатъчно място за съхранение?

2TB място за съхранение може да изглежда много в момента, но размерите на файлове растат с бързи темпове. След 5 години, 2TB може да не е достатъчно. Ще обновят ли сметките ни, когато дойде време или ще трябва да закупим повече място за съхранение?

Какво става, ако pCloud реши да създаде 5TB акаунт в бъдеще? Бихме искали да можем да надстроим до това, като просто плащате разликата, но като погледнете каква е нещата (трябва да платите пълната цена за абонамент през целия живот, дори ако сте държали годишен акаунт за всяка година) като би трябвало да раздробяваме още.

3. Възможност за разходи – какво става, ако се появи нещо по-добро?

О, FOMO (страхът да не изчезне) е силен в този.

Всички планове за абонамент за pCloud за цял живот имат отлична стойност, но нека си признаем – 175 долара не е евтино. Виждам хора, които предпочитат да плащат годишно, само защото нямат предварителен бонус от 175 долара, но аз се отказвам.

Въпросът, който се опитвам да направя, е, че ще плащаме толкова много за сметка и 6 месеца надолу, ако някоя друга компания реши да създаде превъзходен продукт, който струва по-малко, ще се почувстваме така, сякаш ни сервираха къс край на пръчката.

В крайна сметка ще трябва да платим за новия, превъзходен продукт (освен това, което вече сме платили pCloud), ако искаме да използваме техните услуги, и това е много!

Заключителни мисли – Палци нагоре или надолу?

Добре, ето нашите мисли – Абонаментът на PCloud за цял живот е страхотно. Спестяването на разходите е твърде голямо, за да се игнорира. С живота на 500GB план ще спестите $ 64,40 в сравнение с плащането на годишна сметка за 5 години (спестяванията просто се увеличават с 2TB и Family план).

Разбира се, имаме няколко валидни притеснения (липса на бъдещо съхранение, възможни разходи, страх от изключване на pCloud, преди да използваме предимствата си за цял живот), но нека да се реализираме; притесненията ни са валидни, но е много малко вероятно да се случат.

Ако наистина ви притеснява, винаги можете да отидете с годишния план и да надстроите, след като започнете да се чувствате по-сигурни.

Така че от името на всички тук, на Bitcatcha.com, аз давам план за цял абонамент на pCloud, два палеца нагоре. Вземете го, преди да се измислят и решат да изтеглят плана!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map