sinhronizacijo logotipa za shranjevanje v oblaku

Sync.com

https://www.sync.com/

tl; dr

Sync uporabnikom ponuja impresivno dvojno privlačnost zanesljive varnosti in prilagodljivih možnosti za skupno rabo map. Če cenite zasebnost zaradi orodij za produktivnost, je morda Sync odlična možnost, ki prinaša tako brezskrbnost kot tudi odlično vrednost za denar..

Pregled Sync.com: 8 prednosti in 5 slabosti uporabe Sync Cloud Storage

V devetdesetih smo se spraševali, kako smo kdaj napolnili trdi disk 30 MB. Dodajte še nekaj let in 100 dolarjev za 1 GB bliskovni pogon se je zdelo kot kupčija.

Ko so velikosti datotek rasle in rasle, bolj smo lačni za GB. Vraga, TB.

Danes večina od nas pričakuje nič manj kot poceni, zanesljivo in varno rešitev za shranjevanje, ki nam omogoča dostop do naših podatkov po lastni volji. Vnesite ponudnika za shranjevanje v oblaku.

Tukaj ste morda slišali – imenuje se Sync.com.

Uvod v Sync.com

Najprej – kdo in kaj je Sync.com?

Zgodba gre tako: iz leta 2011 iz Kanade, ki jo je izstrelil Thomas Savundia in ekipa, je Sync želel ustvariti rešitev za shranjevanje, ki je na prvo mesto postavila zasebnost uporabnikov. Za razvoj Sync, ki ga uporabniki danes poznajo in imajo radi, je bilo potrebnih nekaj krogov razvoja. In to je doslej 750.000 uporabnikov!

Sync želi “uporabnikom olajšati dostop do svojih datotek in jih deliti s skoraj vsakega računalnika, telefona ali mobilne naprave – ne da bi se odrekli njihovi pravici do zasebnosti”.

Vsakdo se lahko brezplačno prijavi v Sync, ponujajo pa tudi višje stopnje za poslovno in osebno uporabo, vsaka z dodatnim prostorom za shranjevanje in določeno količino uporabnikov na račun. Več o tem malo.

Slišali smo veliko dobrih stvari o Sync in njenih varnostnih ponudbah. Govorice Bitcatcha danes niso nikoli igrali po govoricah in si iz prve roke ogledajo prednosti in slabosti podjetja Sync.

Nastavitev sinhronizacije – kako enostavno je?

Najprej najprej stvari, kot je nameščanje Sync?

Izkazalo se je – zelo preprosto. Postopek lahko začnete tukaj.

Za prijavo na prvih 5 GB potrebujete nekaj sekund in nekaj preprostih podrobnosti.

Ko se registrirate, se vam prikaže kontrolni seznam korakov za popolno nastavitev sinhronizacije (če izpolnite seznam, odklenete tudi dodaten prostor za shranjevanje v 1 GB!)

sinhronizacijo vodnikov za nastavitev

Drugi poziv je nalaganje namizne aplikacije in ustrezne mape Sync. V bistvu to ustvarja prostor, v katerem lahko preprosto varnostno kopirate datoteke in jih začnete deliti. Vse v mapi Sync se samodejno varnostno kopira.

Aplikacija za namizje vam pomaga do dostopa do mape Sync v računalniku in iskanja v podatkovnem trezorju (več o tem v sekundi). Prav tako boste imeli dostop do zgodovine različic, aktivnosti datotek in obnovitve izbrisanih datotek.

Dodajanje datotek v mapo Sync je preprosta zadeva, ki jo povlečete. Z njo lahko obravnavate kot vsako običajno mapo v računalniku in delate iz nje.

Vendar ni bilo takoj očitno, kako je bilo mišljeno dostopati do Sefa, saj po namestitvi ni bilo nobenega pojavnega okna. Stvari so nekoliko bolj jasne v vmesniku spletne plošče, kjer boste videli nekaj dejanskih navodil:

sinhronizacijo vodnikov za nastavitev

8 stvari, ki so nam všeč pri Sync.com

Ko je bila nameščena, smo šli naprej in se z njo dobro igrali.

Torej, kaj smo si v resnici mislili? Najprej, tukaj je vse, kar nam je bilo všeč:

1. Sinhronizacija resnično spoštuje vašo zasebnost

Ta točka je najbolje cenjena z malo konteksta. Ali ste vedeli, da ima večina aplikacij za shranjevanje v oblaku – vključno z Google Drive in Dropbox – pogoji, ki svojim zaposlenim omogočajo dostop, pregledovanje in skupno rabo datotek, shranjenih na njihovem strežniku?

Trezljiva misel, kajne?

S sinhronizacijo so se postavili tako, da ni možnosti, da bi se to zgodilo. To je verjetno prodajno mesto, ki ga najbolj potiskajo. Z dobrim razlogom!

Vse datoteke, naložene v Sync, so zaščitene s 256-bitnim AES šifriranjem od konca do konca. To pomeni, da je šifriran pri viru in podatkovni ključ nadzoruje le lastnik računa – vi.

Čeprav so vaše datoteke v spletu, so za druge nesmiselne, saj za razumevanje potrebujejo šifrirni ključ.

To je znano tudi kot zasebnost ničelnega znanja. Ker pa Sync.com sploh ne drži šifrirnih tipk, to pomeni, da imate težave, če pozabite geslo, ker Sync ne more ponastaviti.

Poleg tega Sync ne dovoljuje dostopa tretjih oseb. Večina ponudnikov za shranjevanje v oblaku ima objavljen API, ki omogoča, da se aplikacije drugih proizvajalcev povežejo z njimi, ne pa tudi Sync. Kar zagotovo bi lahko spodbudilo nekatere uporabnike. Toda to je vsekakor zmaga za varnost.

Verjetno boste želeli uporabiti tudi dvofaktorno overjanje poleg močnega gesla – z e-pošto ali Google Authenticator.

sinhronizirati dobro varnostno nastavitev

Kaj vse to pomeni? V bistvu ni sketnih trženjskih ali zakonitih predaj podatkov in ni kršitev velikih podatkov. Cue olajšani vzdihi.

2. Skladnost z globalno zasebnostjo podatkov

Če dodamo še prejšnjo točko, obstajajo še drugi razlogi, da imamo takšno vero v zaščito zasebnosti Sync. Pravzaprav ima sedež v Kanadi, regiji, ki je znana po svojih strogih zakonih o zasebnosti.

Kot tak je Sync popolnoma skladen z globalnimi standardi podatkov, kot so GDPR, PIPEDA in še kup. Več o tem si lahko preberete tukaj.

3. Gre za integriran lokalni pogon z več točkami dostopa

Pri Sync-u smo še uživali, kako dobro deluje kot integriran lokalni pogon.

Enostavne avtomatizirane varnostne kopije pomenijo, da bi morali biti brez težav, saj veste, da so vaše datoteke varne, ne da bi morali sprejeti kakršne koli proaktivne ukrepe.

S sinhronskimi več točkami dostopa je to izvrstna vožnja na poti in skoraj vsak življenjski slog ali delovni slog.

 • Aplikacija za mobilne naprave
  Aplikacija je na voljo v iOS-u in Androidu. Posodablja se precej pogosto.
 • Spletna plošča
  Omogoča vam dostop do datotek iz katerega koli spletnega brskalnika, prenosov ni potreben.

4. Možnost trezor omogoča shranjevanje podatkov zunaj mape Sync

Še ena stvar, ki jo pri Sync-u resnično cenimo, je njegova funkcionalnost trezorja podatkov.

Kaj je ta skrivnostni trezor, vprašate?

No, gre za izjemno varno mesto za shranjevanje samo v oblaku. Tako se za razliko od tistega, ki je shranjeno v mapi Sync, datoteke znotraj sefa ne sinhronizirajo samodejno. Namesto tega je to varen prostor, do katerega lahko dostopate prek spletne ali mobilne aplikacije.

Zaradi tega je idealno za varnostno kopiranje podatkov za vrste pomembnih datotek in map, ki si jih ne morete privoščiti, v primerjavi z delovnimi datotekami, ki jih lahko redno posodabljate. Odličen je tudi za sprostitev prostora!

Premik stvari v trezor je zelo preprosta zadeva, če izberete datoteko, kliknete »Premakni« in potrdite polje trezor..

sinhronizirati varno shrambo samo v oblaku

Datoteke lahko kadar koli enostavno prenesete iz oblaka nazaj v računalnik.

5. Preprosta obnova datotek

Vedno je prijetno vedeti, da datoteka ni samo varnostno kopirana, ampak lahko do njenih različnih oblik dostopate že zdavnaj.

Zmeden? Brez skrbi – Sync vam omogoča enostavno preskakanje datoteke nazaj v prejšnji čas in od tam delate. Lahko vrnete katero koli datoteko na kateri koli prejšnji datum ali čas.

Preprosto izberite »…« na desni strani datoteke in kliknite »Zgodovina različic«, ki prikaže naslednji zaslon:

sinhronizacija enostavno obnovitev datotek

Enako velja za izbrisane datoteke:

 • Stranke brezplačne sinhronizacije lahko obnovijo katero koli datoteko ali mapo, izbrisano v zadnjih 30 dneh.
 • Sync Pro & Poslovne stranke lahko obnovijo katero koli datoteko ali mapo, izbrisano v zelo impresivnih 365 dneh.

Še več dobrih novic – izbrisane datoteke ne štejejo za noben odmeren prostor za shranjevanje!

6. Odlične možnosti za korporacije

Sync ponuja tudi vrsto funkcij, za katere menimo, da bi bile še posebej koristne za podjetja.

Ti vključujejo oddaljeno brisanje datotek, pa tudi pregledovanje ukradenih datotek za karkoli ali koga, ki je šel lopov.

Spremljanje sprememb, podrobne statistike in različice datotek so tudi zelo priročna orodja za obravnavo datotek, ki jih dela več ljudi, in vam pomagajo slediti, kdo je kaj storil in kdaj.

Ta raven nadzora je za mnoge velik plus.

7. Enostavno deljenje datotek in map

Spomnite se, ko smo že prej govorili o različnih funkcijah shranjevanja v oblaku?

Čeprav je varstvo stvari ena stvar, je tudi zelo pomembno, da platforma za shranjevanje v oblaku omogoča enostavno deljenje in prenos teh datotek drugim ljudem in napravam.

Sinhronizacija ne razočara. Lahko:

 • Delite datoteke poljubne velikosti z uporabniki, ki niso sinhronizirani.
 • Delite preprosto povezavo s prejemniki, vendar ni potreben račun (vendar se te datoteke berejo samo).
 • Skupno rabo lahko konfigurirate tudi prek skupnih map v skupni rabi.
 • Nastavite obvestila o dejavnosti povezav, da bi pomagali slediti skupni rabi.
 • “Izboljšana zasebnost” razširja šifriranje ničelnega znanja Sync.com, da pošlje datoteke v skupno rabo.

In tisto, kar nam je bilo najbolj všeč, je, kako prilagodljivo in natančno lahko greste z dovoljenji. Povezave ne morete izključiti, določiti geslo ali določiti čas in datum poteka po mapi za mapo.

sinhronizacija omogoča prilagajanje dovoljenja

Zgornji posnetek zaslona je vzet iz brezplačne različice (kjer lahko samo nastavite zaščito z geslom), vendar dobite idejo!

Zaradi vsega tega je Sync odlična alternativa za skupno rabo datotek nerodnim e-poštnim prilogam.

8. Eksponentno prosti podatki

To je hitro – se spomnite, kako dobite 5 GB brezplačnih podatkov? No, Sync dejansko ponuja program napotitve, ki vam omogoča, da povečate svoj prostor za shranjevanje za 1 GB za vsako napotitev.

Brez omejitve! Če torej niste nagnjeni k plačilu, lahko zagotovo odprete večji prostor zase, če vam uspe pridobiti nekaj napotitev v.

Upoštevajoč to, menimo, da je Sync vsekakor ena najboljših možnosti za brezplačno shranjevanje v oblaku. Resnično priporočamo, da ga poiščete.

Kaj nam ni bilo všeč pri Sync.com

Glede na to smo vsekakor opazili nekaj padcev platforme.

1. Samo letne pogodbe

Čeprav veliko gostiteljev za shranjevanje v oblaku ponuja mesečne načrte, smo hitro opazili, da Sync ne.

Za leto boste morali predložiti najmanj 49 USD (za njihov osebni načrt 500 GB).

Če smo pošteni, to ni preveč bančno lomljenje, cene pa so precej konkurenčne, še posebej, če se odločite za višje stopnje skladiščenja in zdrobite matematiko o tem, kaj plačujete vsak mesec.

Vendar to ni absolutno najcenejša možnost na trgu, in popolnoma ugotovimo, da njihov letni načrt morda ni najboljša možnost denarnega toka za vse.

2. Brez dostopa do aplikacij tretjih oseb

Kot smo že omenili, raven varnosti, ki jo zahteva Sync, ne omogoča integracije drugih orodij.

To pomeni nekatere nadležne stvari. Na primer, v brskalniku ne boste mogli predogledati dokumentov, glasbe, filmov ali celo fotografij. Ne – datoteke boste morali najprej prenesti.

To bi vsekakor lahko pomenilo kršitev načina, kako nekateri potrebujejo rešitev za shranjevanje. Še posebej recimo, če imate naenkrat več sto fotografij z generičnimi številčnimi imeni datotek.

3. Omejena podpora

Medtem ko beremo veliko dobrih stvari o kakovosti podpore, so metode nekoliko omejene.

Vsa poizvedovanja morajo biti poslana po elektronski pošti – ne po telefonu ali 24/7 klepetu v živo, kar lahko povzroči nujne težave, ki zahtevajo takojšnje odzive.

4. Sinhroniziranje je lahko počasno

Glede na to, da je treba končno šifrirati, smo prebrali kar nekaj komentarjev o počasnem prenosu in hitrosti prenosa datotek. Zato morda ne bo super za uporabnike, ki se morajo zelo hitro premikati med datotekami.

Njihova absolutna največja hitrost je 40 Mbps, brez šifriranja. Njihovo spletno mesto omenja, da medtem ko pri majhnih datotekah zamude šifriranja običajno niso opazne, lahko pri prenosu zelo velikih datotek doda dodaten čas.

Čeprav se to seveda zelo razlikuje glede na hitrost internetne povezave. Osebno nas ni motil čas, ki je potreben za premikanje datotek in map.

5. Brez podpore za Linux

Trenutno ni nobene aplikacije Sync, do katere bi lahko dostopali v Linuxu. Vendar pa bi do spletnega panela Sync.com v Linuxu lahko dostopali s podprtim spletnim brskalnikom.

Sinhronizacijski načrti & Cenitev

Izberete lahko poslovni in osebni načrt podjetja Sync:

Osebni načrt

Sync StarterPersonal ProPersonal Pro+
Cena / mesec $ 0,08 $ * Od 8 € *
Shranjevanje / uporabnik5GB500GB2TB
Prenos podatkovLimitedUnlimitedUnlimited

* Cena temelji na 12-mesečni naročnini.

Poslovni načrt

SoloProPro Advanced
Cena / mesec 10 * $ 5 * $ 15 *
Shranjevanje / uporabnik3TB1TB10TB
Več uporabniških št

* Cena temelji na 12-mesečni naročnini.

Medtem ko so nekatere cene razčlenjene na mesečna plačila, kot smo že omenili, ima vsak načrt žal le možnost letnega obračuna.

Vsak od njih ima 30-dnevno garancijo vračila denarja, tako da lahko preizkusite svoj načrt glede velikosti.

Plačila lahko opravite s kreditno kartico, PayPal in Bitcoin. Dobra novica je, da ne bi mogli zaslediti nobenih skritih pristojbin in zdi se, da pozneje omogoča prožnost načrtov sprememb, če se odločite, da želite.

Kako se Sync.com primerja z drugimi tekmeci?

Dotaknili smo se vseh stvari, ki jih imamo pri Sync in jih imamo radi in sovražimo.

Vendar je trg za shranjevanje v oblaku ogromen. Tam je veliko velikih igralcev, ki tekmujejo na vratu in vratu za stvari, kot so cena, varnost in še več.

Oglejmo si dva vodilna tekmeca in si oglejte, kako dobro Sync stoji na tleh.

Sinhroniziraj VS pCloud

Vedno je dobro, če primerjate ponudnike pomnilnika v oblaku v isti niši. In ker Sync najbolje deluje na področju zasebnosti, smo mislili, da bi bilo pošteno le to primerjati z drugim odličnim ponudnikom šifriranja z ničelnim znanjem – pCloud.

Torej, kako je primerjati?

 • Vrednost

  Cene letnih načrtov pCloud in Sync so zelo blizu. Oba ponujata možnost 500 GB (tako super za tiste, ki samo ne potrebujejo 2TB).

  Stane 47,88 dolarja na pCloudu in 49,99 USD na Sync (letno). ALI pCloud ima možnost mesečnih plačil.

  Seveda boste izkoristili 20-odstotni popust za predplačilo letnega pavšalnega zneska, vendar lahko vidimo, zakaj bi veliko ljudi raje manjše plačilo.

  Pri pCloudu pa imamo najraje svoj življenjski načrt.

  Še vedno nismo prepričani, ali je to dobronamerno darilo človeštvu ali pameten način, kako pridobiti trženjsko potezo. Vemo le, da lahko za 5 let prihranimo 129,40 USD, če plačate življenjski načrt Premium Plus 2TB.

  Kaj pa zastonj? No, pCloud vam za začetek nudi 10 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v primerjavi s 5 GB Sync Medtem ko lahko prostor Sync z referencami narašča eksponentno, pCloud namesto tega vaše napotke nagradi v dolarjih. Odločite se, kateri je boljši!

 • Zasebnost

  Tudi pCloud je bil zasnovan z upoštevanjem zasebnosti. Vendar pa!

  pCloud zaračunava dodatno kodiranje z ničelnim znanjem in razširjeno različico. Sync.com ga ponuja kot privzeto.

  Dodatek se imenuje pCloud Crytpo in stane 4,99 dolarja na mesec. Lahko pa dobite enkratno, dosmrtno plačilo za 125 dolarjev.

  Obe storitvi uporabljata AES 256 za največjo zaščito. Vendar pa pCloud nima dvofaktorne avtentikacije, zato je večja potreba po izdelavi močnih gesel.

 • Udobnost

  Tu je zabavno dejstvo, medtem ko Sync deluje iz mape Sync, pCloud vam omogoča, da na nadzorni plošči namizja določite razmerja med sinhronizacijo po meri..

  V bistvu to omogoča povezavo izbranih map znotraj vašega datotečnega sistema in map v vašem oblaku. To je precej nenavadna možnost. In vsekakor priročno!

  Tudi pCloud in Sync sta dobro razvita za izmenjavo datotek in map. Obe omogočata, da delate stvari, kot so nastavljena gesla in datumi izteka roka uporabnosti. Vendar pCloud ne dovoljuje omejitev prenosa ali obvestil o dejavnosti.

 • Predogled datotek

  Tu je nekaj super prednosti pCloud – na voljo imate predogled datotek.

  Dokumenti, fotografije … lahko celo spremenite velikost slik in naredite diaprojekcije! Da ne omenjam neposredno pretoka katere koli glasbe in videa izven mape Crypto, kar v Sync prav gotovo ne pride v poštev.

 • Hramba datotek

  Zdi se, da sinhronizacija zagotovo trpi pri različici datotek in hrambi izbrisanih datotek. S pCloudom se različice datotek in izbrisane datoteke hranijo le 15 dni (brezplačni uporabnik) ali 30 dni (plačljiv uporabnik). Če želite obdržati zgodovino hrambe zgodovine na leto, bolje izkašljajte še 36 USD.

Sync VS Dropbox

Dropbox je ime gospodinjstva in, presenetljivo, vodilni ponudnik storitev za shranjevanje v oblaku.

Sync ima še veliko kilometrov za doseganje priljubljenosti, a kako drugače?

 • Vrednost

  Dropbox ponuja tudi mesečno plačilo namesto letnega pavšalnega zneska (kašelj kašelj, sinhronizacija).

  Vendar na splošno zdijo, da zaračunavajo več za shranjevanje in imajo veliko več napolnjenih dodatkov, ki jih po našem mnenju ne bi smeli v resnici zaračunati. Prav tako je brezplačno shranjevanje 2 GB namesto 5 GB Sync.

 • Hitrost sinhronizacije

  Tu je Dropbox res začel sijati. Vsekakor postavljajo zlati standard drugim ponudnikom oblakov o tem, kako hitro in gladko sinhronizirati podatke v različnih napravah.

  Deloma je to zato, ker Dropbox ponuja kopiranje na ravni bloka, kar zagotavlja, da so hitrosti sinhronizacije vedno zadržne.

  Prav tako ima odlično infrastrukturo iz več podatkovnih centrov, do česar Sync preprosto nima dostopa.

 • Produktivnost

  Dropbox ponuja kup orodij za vsakodnevno življenje. Tako kot Dropbox Paper, ki omogoča beleženje misli in zapiskov v oblak.

  Lahko pa samo predogled datotek iz brskalnika in urejanje dokumentov Microsoft Office.

  Da ne omenjam, je meni opravilne vrstice Dropbox zagotovo prijaznejši uporabnikom.

 • Zasebnost

  Glede na impresivno varnostno ponudbo Sync zagotovo vemo, katera od teh je na tem področju najljubša.

  Dropbox ne ponuja šifriranja od konca do konca – podatki se dešifrirajo, preden so postavljeni na strežnik.

  Shranjena je tudi v strežnikih v ZDA – regiji, ki je malo zloglasna za pretekle dogovore o zasebnosti uporabnikov. Sync pa je shranjen v Kanadi, kjer je zasebnost popolnoma pomembna.

  Drznimo si omeniti še, da Dropbox še vedno izterja od svojega hekerskega leta 2012, kjer je bilo ukradeno 68 milijonov uporabniških gesel?

 • Skupna raba map

  Skupna raba map na Dropboxu dopušča možnosti dovoljenj za urejanje vsebine, medtem ko je Sync skoraj vse samo za branje.

  Vendar sposobnost Sync-ja za prilagajanje dovoljenj datotek in map resnično presega osnovne ponudbe Dropbox-a. Nastavitve povezav in izteka veljavnosti so na voljo, vendar le prek dražjega Dropbox Professional-a.

  Razsodba: Ali priporočamo Sync.com?

  Glede na vse stvari smo zelo navdušeni nad vsem, kar je Sync posoda.

  S šifriranjem od konca do konca in zasebnostjo vgrajeno v jedro blagovne znamke, je zagotovo ena najboljših možnosti za popolnoma varno shranjevanje v oblaku.

  Seveda je, glede na vrednost, življenjski načrt pClouda tudi odlična možnost. Če se želite odpraviti za pCloud Crypto, dobite primerljivo raven najboljše zaščite na trgu in udobje predogledov datotek.

  In zraven Dropboxa? Čeprav Sync nima vseh orodij za zvonjenje, piščalke in produktivnost, smo še vedno skupinsko sinhronizirani zahvaljujoč vrhunski varnosti in skupni rabi map. Vsak dan si vzamemo popoln mir.

  In resnično cenimo, da vam Sync omogoča plačilo le toliko prostora, ki ga potrebujete – ne glede na to, ali gre za 500 GB ali celoten 10TB shebang.

  Kupite zdaj sinhronizacijo za neprimerljivo varnost ali pa danes zastonj shranite 6 GB. Kaj čakaš?

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me