синхронизиране на лого за съхранение в облак

Contents

Sync.com

https://www.sync.com/

TL; р

Sync предлага на потребителите впечатляващо двойно ухание на стабилната сигурност и гъвкави опции за споделяне на папки. Ако цените поверителността на инструментите за производителност, тогава Sync може да бъде чудесна опция, която предоставя едновременно спокойствие и доста страхотна стойност на парите.

Sync.com преглед: 8 плюса и 5 минуса на използване на синхронизирано облачно съхранение

Още през деветдесетте години се чудихме как изобщо да запълним нашия твърд диск от 30 MB. Добавете няколко години и 100 долара за 1 GB флаш устройство изглеждаха като сделка.

И тъй като размерите на файловете растат и нарастват, толкова по-гладни ставаме за GB. По дяволите, туберкулоза.

Днес повечето от нас очакват нищо по-малко от евтино, надеждно и сигурно решение за съхранение, което ни позволява да имаме достъп до данните си по желание. Въведете доставчика на облачно хранилище.

Ето едно, за което може би сте чували – нарича се Sync.com.

Въведение в Sync.com

Първо – кой и какво е Sync.com?

Историята върви така: излязла извън Канада през 2011 г. от Томас Савундия и екип, Sync иска да създаде решение за съхранение, което поставя на първо място поверителността на потребителите. Нужни бяха няколко кръга на развитие, за да станат Sync, които потребителите познават и обичат днес. И това са 750 000 потребители досега!

Sync има за цел „да улесни достъпа на потребителите и споделянето на техните файлове от практически всеки компютър, телефон или мобилно устройство – без да се отказва от правото си на поверителност“.

Всеки може да се регистрира безплатно със Sync, но също така предлага и по-високи нива за бизнес и лична употреба, всеки с допълнително пространство за съхранение и определено количество потребители на акаунт. Повече за това малко.

Чухме много добри неща за Sync и нейните предложения за сигурност. Никога не се играе по слух, днес Bitcatcha разглежда от първа ръка плюсовете и минусите на Sync.

Настройка на синхронизацията – колко е лесно?

Така че първо първо, какво е инсталирането на Sync?

Оказва се – супер просто. Можете да стартирате процеса тук.

Регистрацията за първите 5 GB изисква секунди и някои прости подробности.

След като се регистрирате, ще ви бъде показан контролен списък със стъпки за пълна настройка на Sync (попълването на списъка също отключва допълнително пространство за съхранение от 1 GB!)

синхронизиране на ръководства за настройка

Втората подкана е да изтеглите настолното приложение и съответната папка Sync. Това, което прави това, е, че създава пространство, в което можете лесно да архивирате вашите файлове и да започнете да ги споделяте. Всичко в папката Sync се архивира автоматично.

Приложението за настолни компютри ви помага да получите достъп и да търсите папката Sync на вашия компютър, както и да търсите „Data Vault“ (повече за това в секунда). Ще имате също достъп до историята на версиите, активността на файла и възстановяването на изтритите файлове.

Добавянето на файлове в папката ви Sync е лесен въпрос за плъзгане. Можете да го третирате като всяка обикновена папка на вашия компютър и да работите веднага от него.

Не беше ясно обаче как е имало за цел достъп до Vault, тъй като не е имало никакъв вид изскачащи инструкции след инсталирането. Нещата са малко по-ясни в интерфейса на уеб панела, където ще видите някои действителни инструкции:

синхронизиране на ръководства за настройка

8 неща, които харесваме в Sync.com

След като беше инсталиран, ние продължихме напред и си играхме добре с него.

И така, какво всъщност си помислихме? Първо, ето всичко, което харесахме:

1. Синхронизирането наистина зачита вашата поверителност

Тази точка е най-добре оценена с малко контекст. Знаете ли, че повечето приложения за съхранение в облак – включително Google Drive и Dropbox – имат условия, които позволяват на служителите им достъп, сканиране и споделяне на всички ваши файлове, съхранявани на сървъра им?

Отрезвяваща мисъл, нали?

Със Sync те са се настроили по начин, по който няма шанс това да се случи. Това е може би продажната точка, която избутват най-трудно. С основателна причина!

Всички файлове, качени в Sync, са защитени с 256-битово AES криптиране от край до край. Това означава, че е кодиран при източника и само собственикът на акаунта – вие – контролира ключа за данни.

Така че, въпреки че вашите файлове са онлайн, те са безсмислени за другите, защото им трябва ключ за криптиране, за да го разберат.

Това е известно и като поверителност на нулевите знания. Въпреки това, тъй като Sync.com изобщо не държи ключовете за криптиране, това означава, че имате проблеми, ако забравите паролата си, защото Sync не може да я нулира.

Освен това Sync не позволява достъп на трети страни. Повечето доставчици на облачно хранилище имат публикуван API, който позволява на приложения на трети страни да се свързват с тях, но не и да синхронизират. Което сигурно е, че може да се окаже спад в някои потребители. Но определено е печалба за сигурността.

Вероятно също така ще искате да използвате двуфакторно удостоверяване на основата на силна парола – управлявана с имейл или Google Удостоверител.

синхронизирайте добра настройка за сигурност

Какво означава всичко това? По принцип няма схематични маркетингови или легални предавания на данни и няма нарушения на големи данни. Cue въздишки на облекчение навсякъде.

  Sync.com İncelemesi - Sync Cloud Storage'ı Kullanmanın 8 Artıları ve 5 Eksileri

2. Спазване на глобалните данни за поверителност

Като добавим и по-ранната точка, има и други причини да имаме такава вяра в защитата на поверителността на Sync. Всъщност се намира в Канада, регион, известен със строгите си закони за поверителност.

Като такъв, Sync е напълно съвместим с глобалните стандарти за данни като GDPR, PIPEDA и още куп. Можете да прочетете повече за това тук.

3. Това е интегрирано локално устройство с множество точки за достъп

Друго, което ни хареса при Sync, е колко добре работи като интегриран локален диск.

Лесното автоматизирано архивиране означава, че трябва да почивате лесно, като знаете, че вашите файлове са безопасни, без да е необходимо да предприемате каквито и да е проактивни мерки.

А множеството точки за достъп на Sync го правят стремеж, който е чудесен за движение в движение и почти всеки начин на живот или работен стил.

 • Мобилно приложение
  Достъпно както за iOS, така и за Android, приложението се актуализира доста често.
 • Уеб панел
  Позволява ви достъп до вашите файлове от всеки уеб браузър, не са необходими изтегляния.

4. Опцията Vault ви позволява да съхранявате данни извън папката си Sync

Друго, което наистина оценяваме при Sync, е нейната функционалност на хранилището на данни.

Какъв е този тайнствен свод, питате вие?

Е, това е ултра сигурно място за съхранение само в облак. Така за разлика от това, което е поставено в папката Sync, файловете вътре в Vault не се синхронизират автоматично. Вместо това е безопасно пространство, до което можете да получите достъп чрез уеб приложението или мобилното приложение.

Това го прави идеален за архивиране на данни за вида на важните файлове и папки, които не можете да си позволите да загубите спрямо работните файлове, които може да обновявате редовно. И е чудесно за освобождаване на място!

Преместването на неща в Vault е супер прост въпрос за избор на файла, щракване върху „Move“ и проверка на полето Vault.

синхронизиране на сигурно облачно хранилище

Файловете могат лесно да бъдат изтеглени от облака обратно на вашия компютър, по всяко време.

5. Лесно възстановяване на файлове

Винаги е успокояващо да знаете, че файлът не само е архивиран, но можете да получите достъп до различните му форми от много отдавна.

Объркан? Не се притеснявайте – Sync ви позволява лесно да прескачате файл обратно в по-ранен момент и да работите от там. Можете да върнете всеки файл до всяка предишна дата или час.

Просто изберете „…“ вдясно на вашия файл и кликнете върху „История на версиите“, която извежда следния екран:

синхронизиране на лесно възстановяване на файлове

Същото нещо важи и за изтритите файлове:

 • Клиентите на Free Sync могат да възстановят всеки файл или папка, изтрити през последните 30 дни.
 • Sync Pro & Бизнес клиентите могат да възстановят всеки файл или папка, изтрити в рамките на много впечатляващи 365 дни.

Още добри новини – изтритите файлове не се отнасят към нито едно от разпределеното ви място за съхранение!

6. Страхотни възможности за корпорации

Sync също така обслужва редица функции, които смятаме, че биха били особено полезни за бизнеса.

Те включват дистанционно изтриване на файлове, както и одити за откраднати файлове за всичко или някой, който вече е измамник.

Също така проследяването на промените, подробните статистически данни и версиите на файловете са много удобни инструменти, когато става въпрос за работа с файлове, над които работят много хора и за да ви помогнат да проследите кой какво е направил и кога.

Това ниво на контрол е огромен плюс за мнозина.

7. Лесно споделяне на файлове и папки

Спомнете си, когато говорихме по-рано за различните функции на съхранение в облак?

Въпреки че запазването на нещата е едно, също е важно платформата за съхранение в облак да позволява лесно споделяне и прехвърляне на тези файлове на други хора и устройства.

Синхронизирането не разочарова. Вие сте в състояние:

 • Споделяйте файлове от всякакъв размер на потребители, които не са синхронизирани.
 • Правете лесно споделяне на връзки с получатели, не се изисква акаунт (обаче тези файлове се четат само).
 • Можете също да конфигурирате споделянето чрез екипни папки.
 • Задайте известия за активност на връзката, за да помогнете за проследяване на споделянето.
 • „Подобрена поверителност“ разширява криптирането на Sync.com с нулево знание, за да подаде споделяния.

И това, което най-много ни хареса, е колко персонализирани и подробни можете да вървите с разрешенията. Можете да деактивирате връзка, да зададете парола или да зададете час и дата на изтичане, папка по папка.

sync позволява персонализиране на разрешение

Горната екранна снимка е взета от безплатната версия (където можете просто да зададете защита на паролата), но получавате идеята!

Всичко това прави Sync отлична алтернатива за споделяне на файлове на тромави прикачени файлове.

8. Експоненциални безплатни данни

Това е бързо – спомнете си как получавате 5GB безплатни данни? Е, Sync всъщност предлага реферална програма, която ви позволява да увеличите мястото си за съхранение с 1 GB за всяка направена от вас реферала.

Без ограничение! Така че, ако не сте склонни да плащате, определено можете да отворите по-голямо пространство за себе си, ако успеете да получите няколко препоръки в.

  Recensione Sync.com - 8 Pro e 5 Contro dell'utilizzo di Sync Cloud Storage

Имайки това предвид, смятаме, че Sync определено е една от най-добрите опции за безплатно облачно съхранение. Наистина бихме ви препоръчали да го поразходите.

Какво не харесвахме в Sync.com

Това каза, че определено забелязахме няколко недостатъци на платформата.

1. Само годишни договори

Въпреки че много хостове в облачно хранилище предлагат месечни планове, ние бързо забелязахме, че Sync не.

Ще трябва да изпратите минимум $ 49 (за личния им план от 500 GB) за една година.

За да бъдем справедливи, това не е изключително банково разбиване и цените са доста конкурентни, особено ако изберете по-високите нива на хранилище и разбиете математиката за това, което плащате всеки месец.

Но това не е най-евтиният вариант на пазара и ние напълно разбираме, че годишният им план може да не е най-добрият вариант за паричен поток за всички.

2. Без достъп до приложения на трети страни

Както споменахме, нивото на защита, което изисква Sync, не позволява интегриране на инструменти на трети страни.

Това означава някои досадни неща. Например няма да можете да преглеждате документи, музика, филми или дори снимки от браузъра. Няма – първо ще трябва да изтеглите файловете.

Това определено би могло да бъде нарушител на сделката за начина, по който някои хора трябва да използват своето решение за съхранение. Особено, да речем, ако имате работа със стотици снимки наведнъж с общи имена на цифрови файлове.

3. Ограничена поддръжка

Докато четем много добри неща за качеството на поддръжката, методите са малко ограничени.

Всички запитвания трябва да бъдат изпращани по имейл – не по телефона или 24/7 чат на живо, което може да е проблем за спешни проблеми, които изискват незабавни отговори.

4. Синхронизирането може да бъде бавно

Като се има предвид, че трябва да се направи криптиране от край до край, ние прочетохме доста коментари за бавното качване и скорост на изтегляне на файлове. Така че може да не е чудесно за потребителите, които много бързо трябва да се движат между файлове.

Абсолютната им максимална скорост е 40 Mbps, без да включва криптиране. Техният сайт споменава, че докато забавянето на криптирането обикновено не се забелязва при малки файлове, това може да добави допълнително време при прехвърляне на много големи файлове.

Въпреки че, разбира се, това варира значително в зависимост от скоростта на вашата интернет връзка. Ние лично не бяхме притеснени от времето, необходимо за преместване на файлове и папки наоколо.

5. Без поддръжка на Linux

Понастоящем няма приложение за синхронизация, до което можете да получите достъп до Linux. Можете обаче да имате достъп до уеб панела Sync.com в Linux, като използвате поддържан уеб браузър.

Синхронизирайте плановете & Ценообразуване

Можете да изберете както бизнес, така и личен план на Sync:

Личен план

Синхронизирайте StarterPersonal ProPersonal Pro+
Цена / месец $ 0,08 $ * От $ 8 *
Съхранение / потребител5GB500GB2TB
Пренос на данниLimitedUnlimitedUnlimited

* Цената е на база 12-месечен абонамент.

Бизнес план

SoloProPro Advanced
Цена / месец $ 10 * $ 5 * $ 15 *
Съхранение / потребител3TB1TB10TB
Множество UserNoYesYes

* Цената е на база 12-месечен абонамент.

Докато някои цени са разделени на месечни плащания, както споменахме, за всеки план за съжаление има възможност само за годишно таксуване.

Всеки от тях се предлага с 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да можете да изпробвате плана си за размер.

Плащанията могат да се извършват чрез кредитна карта, PayPal и Bitcoin. Добра новина е, че не можем да открием скрити такси и изглежда, че позволява гъвкавостта на плановете за промяна по-късно, ако решите, че искате.

Как сравнява Sync.com с други конкуренти?

Така че сме докоснали всички неща, които обичаме и мразим за Sync.

Но пазарът на облачно хранилище е огромен. Има много големи играчи, които се конкурират врат и шия за неща като цена, сигурност и други.

Нека да разгледаме накратко двама водещи конкуренти, за да видим колко добре Sync стои в основата си.

Синхронизирайте VS pCloud

Винаги е добра идея да сравните доставчиците на облачно хранилище в една и съща ниша. И тъй като Sync работи най-добре в областта на поверителността, решихме, че би било справедливо да го сравним само с друг отличен доставчик на криптиране с нулево знание – pCloud.

И така, как се сравнява?

 • стойност

  Цените на годишните планове на pCloud и Sync са много близки. И двамата предлагат опция от 500 GB (толкова чудесно за тези, които просто не се нуждаят от 2TB).

  Той струва $ 47,88 на pCloud и $ 49,99 на Sync (годишно). НО pCloud има възможност за месечни плащания.

  Разбира се, ще получите 20% отстъпка за предварително изплащане на годишната еднократна сума, но можем да разберем защо много хора биха предпочели по-малките плащания.

  Това, което най-много обичаме в pCloud, е планът му за живот.

  Все още не сме сигурни дали това е добронамерен подарък за човечеството или умен начин да се постигне някаква маркетингова намеса. Всичко, което знаем, е, че можем да спестим 129,40 долара за 5 години, ако платите за целия план на Premium Plus 2TB.

  Какво ще кажете за безплатните? Е, pCloud ви дава 10GB безплатно хранилище за начало, в сравнение с 5GB на Sync Въпреки това, докато свободното пространство на Sync може да нараства експоненциално с реферали, pCloud възнаграждава вашите реферали вместо в долари. От вас зависи да решите кое е по-добро!

 • поверителност

  pCloud също беше проектиран с оглед на поверителността. въпреки това!

  pCloud таксува допълнително за криптиране с нулево знание и разширена версия. Sync.com го предлага по подразбиране.

  Добавката се нарича pCloud Crytpo и струва $ 4,99 на месец. Можете обаче да получите еднократно, доживотно плащане за 125 долара.

  И двете услуги използват AES 256 за максимална защита. На pCloud обаче липсва двуфакторна автентификация, така че има по-голяма нужда да излезе със силни пароли.

 • Удобство

  Ето един забавен факт, докато Sync работи извън папката Sync, pCloud ви дава възможност да дефинирате взаимоотношения за персонализирана синхронизация чрез контролния панел на работния плот.

  По принцип това ви позволява да свържете избрани папки във вашата файлова система и папки в вашия облак. Това е доста необичаен вариант. И определено удобен!

  pCloud и Sync също са добре развити за споделяне на файлове и папки. И двете ви позволяват да правите неща като зададени пароли и срокове на годност. PCloud обаче не позволява ограничения за изтегляне или известия за активност.

 • Преглед на файлове

  Ето доста страхотно предимство на pCloud – имате възможност да визуализирате файлове.

  Документи, снимки … можете дори да преоразмерите изображения и да правите слайдшоу! Да не говорим директно за поточно предаване на музика и видео извън вашата криптовалута, което просто не е редно в Sync.

 • Задържане на файлове

  Синхронизирането определено изглежда коства във версията на файла и задържането на изтритите файлове. С pCloud файловите версии и изтритите файлове се запазват само за 15 дни (безплатен потребител) или 30 дни (платен потребител). Ако искате да увеличите периода на задържане на историята си до година, по-добре кашлете още 36 долара.

Синхронизиране на VS Dropbox

Dropbox е име на домакинство и, изненадващо, лидер в доставчиците на облачно съхранение.

Sync все още има километри, за да навакса популярността си, но как се справя по друг начин?

 • стойност

  Dropbox предлага и месечни плащания вместо годишна еднократна сума (кашлица, кашлица, синхронизация).

  Въпреки това, като цяло те изглежда да таксуват повече за съхранение и имат много повече заредени добавки, които според нас … всъщност не трябва да бъдат таксувани. Допускането за безплатно съхранение също е 2GB вместо 5GB на Sync.

 • Скорост на синхронизиране

  Ето къде Dropbox наистина започва да свети. Те определено поставят златен стандарт на други доставчици на облак за това как бързо и гладко да синхронизират данни на различни устройства.

  Отчасти това е, защото Dropbox предлага копиране на ниво блок, което помага да се гарантира, че скоростите на синхронизиране винаги са с цип.

  Освен това е надарена с превъзходна инфраструктура от множество центрове за данни, до което Sync просто няма достъп.

 • продуктивност

  Dropbox предлага куп инструменти за ежедневието. Подобно на Dropbox Paper, която ви позволява да записвате мисли и бележки в облака.

  Или просто да можете да преглеждате файлове от браузъра си и да редактирате документи на Microsoft Office.

  Да не говорим, менюто на лентата със задачи Dropbox е може би по-удобно за потребителя.

 • поверителност

  Предвид впечатляващите предложения за сигурност на Sync, ние определено знаем кое от тях е любимото ни в тази област.

  Dropbox не предлага криптиране от край до край – данните се дешифрират преди поставянето му на сървъра.

  Освен това се съхранява в сървъри в САЩ – регион, който е малко скандален за минали сделки с поверителността на потребителите. Sync обаче се съхранява в Канада, където поверителността е абсолютно основна.

  Смея да споменем също, че Dropbox все още се възстановява от хакерството си през 2012 г., където бяха откраднати 68 милиона потребителски пароли?

 • Споделяне на папки

  Споделянето на папки в Dropbox позволява опции за разрешения за редактиране на съдържание, докато Sync е почти всичко само за четене.

  Способността на Sync да персонализира разрешения за файлове и папки наистина надминава основните предложения на Dropbox. Настройките за връзка и изтичане са на разположение, но само чрез по-скъпия Dropbox Professional.

  Присъда: Препоръчваме ли Sync.com?

  Като имаме предвид, ние сме доста впечатлени от всичко, което синхронизира ястията.

  С шифроването от край до край и поверителността, вградени в ядрото на марката, това със сигурност е една от най-добрите опции за напълно сигурно облачно съхранение.

  Със сигурност, по отношение на стойността, планът за живот на pCloud също е чудесен вариант. Ако желаете да разкажете за pCloud Crypto, получавате съпоставимо ниво на най-добра защита на пазара, плюс удобството за преглед на файлове.

  И до Dropbox? въпреки че Sync няма всичките си звънци, свирки и инструменти за производителност, ние все още сме синхронизирани благодарение на своята превъзходна сигурност и споделяне на папки. Всеки ден ще вземем абсолютно спокойствие.

  И ние наистина оценяваме, че Sync ви позволява да платите само за необходимото място за съхранение – независимо дали това е 500 GB или пълната 10TB шебанг.

  Купете Синхронизирайте сега за несравнима сигурност ИЛИ дайте безплатно своите 6GB хранилище днес. Какво чакаш?

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me