synkronisera molnlagringslogotyp

Sync.com

https://www.sync.com/

tl; dr

Sync erbjuder användare en imponerande dubbel-whammy av bunnsäker säkerhet och flexibla mappdelningsalternativ. Om du värdesätter integritet jämfört med produktivitetsverktyg kan Sync vara ett bra alternativ som ger både sinnesfrid och ganska fantastiskt värde för pengarna.

Sync.com recension: 8 fördelar och 5 nackdelar med att använda Sync Cloud Storage

Redan på nittiotalet undrade vi hur vi någonsin skulle fylla på vår hårddisk på 30 MB. Lägg till några år, och $ 100 för en 1 GB flash-enhet verkade som ett fynd.

Och när filstorlekar har vuxit och vuxit, desto mer hungriga har vi blivit för GB. Heck, TB.

Idag förväntar sig de flesta av oss inget mindre än en billig, pålitlig och säker lagringslösning som låter oss komma åt våra uppgifter när som helst. Gå till leverantören av molnlagring.

Här är en du kanske har hört talas om – den heter Sync.com.

Introduktion till Sync.com

Först ut – vem och vad är Sync.com?

Historien går som så: spratt ut från Kanada 2011 av Thomas Savundia och teamet, Sync ville skapa en lagringslösning som sätter användarnas integritet först. Det tog några utvecklingsrunder för att bli synkroniseringen som användarna känner och älskar idag. Och det är 750 000 användare hittills!

Sync syftar till att “göra det enkelt för användare att komma åt och dela sina filer från praktiskt taget alla datorer, telefoner eller mobila enheter – utan att ge upp sin rätt till integritet”.

Vem som helst kan registrera sig med Sync gratis, men de erbjuder också högre nivåer för affärs- och personligt bruk, var och en med extra lagringsutrymme och en viss mängd användare per konto. Mer om det på lite.

Vi har hört mycket bra om Sync och dess säkerhetserbjudanden. Aldrig någon att spela med rykten, Bitcatcha tittar idag på första hand på Sync: s fördelar och nackdelar.

Ställa in Sync – Hur lätt är det?

Så först saker först, hur installerar du Sync?

Visar sig – superenkelt. Du kan starta processen här.

Att registrera dig för din första 5 GB kräver sekunder och några enkla detaljer.

När du har registrerats visas en checklista över steg för att ställa in Sync (genom att fylla i listan låses också upp ett extra lagringsutrymme på 1 GB!)

synkroniseringsguider för att konfigurera

Den andra uppmaningen är att ladda ner desktop-appen och motsvarande Sync-mapp. Vad detta egentligen gör är att det skapar ett utrymme där du enkelt kan säkerhetskopiera dina filer och börja dela dem. Allt i Sync-mappen säkerhetskopieras automatiskt.

Desktop-appen hjälper dig att komma åt och söka i Sync-mappen på din dator, samt söka i ‘Data Vault’ (mer om detta på ett sekund). Du har också tillgång till versionshistorik, filaktivitet och raderad filåterställning.

Lägga till filer i din Sync-mapp är en enkel fråga om att dra. Du kan behandla den som en vanlig mapp på din dator och arbeta direkt ur den.

Det var dock inte direkt uppenbart hur man var tänkt att komma åt Vault, eftersom det inte fanns någon form av popup-genomgång efter installationen. Det är lite tydligare på webbpanelgränssnittet, där du ser några faktiska instruktioner:

synkroniseringsguider för att konfigurera

8 saker vi gillar om Sync.com

När det hade installerats gick vi framåt och spelade bra med det.

Så, vad trodde vi egentligen? Först och främst, här är allt vi gillade:

1. Synkronisering respekterar verkligen din integritet

Denna punkt uppskattas bäst med lite sammanhang. Visste du att de flesta molnlagringsappar – inklusive Google Drive och Dropbox – har termer som låter deras anställda komma åt, skanna och dela någon av dina filer lagrade på deras server?

En nykterande tanke, eller hur?

Med Sync har de skapat sig så att det inte finns någon chans att det ska hända. Det är förmodligen den försäljningsplats som de driver hårdast. Med fog!

Alla filer som laddas upp i Sync är skyddade med 256-bitars AES-kryptering från slutet till slutet. Det innebär att den är krypterad vid källan och att bara kontoägaren – du – kontrollerar datanyckeln.

Så även om dina filer är online är de meningslösa för andra eftersom de behöver krypteringsnyckeln för att förstå det.

Detta är också känt som noll-kunskap integritet. Eftersom Sync.com inte har krypteringsnycklarna alls betyder det dock att du har problem om du glömmer ditt lösenord eftersom Sync inte kan återställa det.

Mer än det tillåter Sync inte åtkomst från tredje part. De flesta leverantörer av molnlagring har ett publicerat API som tillåter tredjepartsappar att gränssnitta med dem, men inte synkronisera. Vilket säkert kan vara en downer för vissa användare. Men det är definitivt en vinst för säkerhet.

Du kommer förmodligen också att vilja använda tvåfaktorautentisering ovanpå ett starkt lösenord – hanteras med e-post eller Google Authenticator.

synkronisera bra säkerhetsinställningar

Vad betyder allt detta? I grund och botten, inga skissartade marknadsföringar eller juridiska dataöverföringar och inga big data-intrång. Låt sucka av lättnad runt omkring.

2. Global datasäkerhet

Tillägg till den tidigare punkten finns det andra skäl till att vi har en sådan tro på Syncs sekretessskydd. Det är faktiskt baserat i Kanada, en region som är känd för sina stränga sekretesslagar.

Som sådant uppfyller Sync helt globala datastandarder som GDPR, PIPEDA och en massa mer. Du kan läsa mer om detta här.

3. Det är en integrerad lokal enhet med flera åtkomstpunkter

En annan sak som vi gillade med Sync är hur bra den fungerar som en integrerad lokal enhet.

Enkla automatiserade säkerhetskopior innebär att du bör vila enkelt med att veta att dina filer är säkra utan att du behöver vidta några proaktiva åtgärder.

Och Sync: s flera åtkomstpunkter gör det till en enhet som är perfekt för att vara på farten och i stort sett alla livsstilar eller arbetssätt.

 • Mobil app
  Tillgänglig på både iOS och Android, uppdateras appen ganska ofta.
 • Webbpanel
  Tillåter dig åtkomst till dina filer från valfri webbläsare, inga nedladdningar krävs.

4. Alternativet Vault låter dig lagra data utanför din Sync-mapp

En annan sak som vi verkligen uppskattar med Sync är dess datavault-funktionalitet.

Vad är det här mystiska valvet, frågar du?

Tja, det är en ultrasäker lagringsplats för moln. Så till skillnad från vad som läggs i Sync-mappen, synkroniseras inte filer i Vault automatiskt. Istället är det ett säkert utrymme som du kan komma åt via webbappen eller mobilappen.

Detta gör det idealiskt för säkerhetskopiering av data för den typ av viktiga filer och mappar som du inte har råd att förlora, jämfört med de arbetsfiler du kanske uppdaterar regelbundet. Och det är fantastiskt att frigöra utrymme!

Att flytta saker till valv är en superenkel sak att välja filen, klicka på ‘Flytta’ och markera rutan Arkiv.

synkronisera säker molnlagring

Filer kan enkelt laddas ner från molnet tillbaka till din dator, när som helst.

5. Enkel filåterställning

Det är alltid tröstande att veta att inte bara en fil säkerhetskopieras, utan du kan också komma åt dess olika former från för länge sedan.

Messas upp? Inte att oroa dig – Synkronisering låter dig enkelt hoppa en fil tillbaka till en tidigare tid och arbeta därifrån. Du kan rulla tillbaka vilken fil som helst till föregående datum eller tid.

Välj bara “…” till höger om din fil och klicka på “Versionshistorik” som visar följande skärmbild:

synkronisera enkel filåterställning

Samma sak gäller raderade filer:

 • Gratis Sync-kunder kan återställa alla filer eller mappar som raderats under de senaste 30 dagarna.
 • Sync Pro & Företagskunder kan återställa alla filer eller mappar som raderats inom en mycket imponerande 365 dagar.

Fler goda nyheter – raderade filer räknas inte med något av ditt tilldelade lagringsutrymme!

6. Bra alternativ för företag

Synkroniserar också en rad funktioner som vi tror skulle vara särskilt användbara för företag.

Dessa inkluderar borttorkning av filer, såväl som stulna filrevisioner för någonting eller någon som har blivit falsk.

Ändra spårning, detaljerad statistik och filversion är alla mycket praktiska verktyg när det gäller att hantera filer som flera personer arbetar med och för att hjälpa dig spåra vem som gjorde vad och när.

Den kontrollnivån är ett stort plus för många.

7. Enkel delning av filer och mappar

Kom ihåg när vi pratade tidigare om molnlagringens olika funktioner?

Även om det är en sak att hålla saker säkra, är det också verkligen viktigt att en molnlagringsplattform möjliggör enkel delning och överföring av dessa filer till andra människor och enheter.

Synkningen gör ingen besvikelse. Du kan:

 • Dela filer av valfri storlek till användare som inte synkroniserar.
 • Gör enkel länkdelning till mottagare, inget konto krävs (dessa filer är dock endast lästa).
 • Du kan också konfigurera delning via Team-delade mappar.
 • Ställ in aviseringar för länkaktivitet för att spåra delning.
 • “Förbättrad integritet” utvidgar Sync.coms nollkännedomskryptering till fildelningar.

Och det vi älskade mest är hur anpassningsbar och kornig du kan gå med behörigheterna. Du kan avaktivera en länk, ställa in ett lösenord eller ställa in en utgångstid och datum, mapp för mapp.

synkronisering gör det möjligt att anpassa behörighet

Ovanstående skärmbild är hämtad från den kostnadsfria versionen (där du bara kan ställa in lösenordsskydd), men du får idén!

Allt detta gör Sync till ett utmärkt fildelningsalternativ till klumpiga e-postbilagor.

8. Exponentiell gratis data

Det här är snabbt – kom ihåg hur du får 5 GB gratis data? Tja, Sync erbjuder faktiskt ett remissprogram som låter dig öka ditt lagringsutrymme med 1 GB för varje remiss du gör.

Utan gränser! Så om du inte är benägen att betala kan du definitivt öppna upp ett större utrymme för dig själv om du lyckas få ett par remisser till.

Med detta i åtanke anser vi att Sync definitivt är ett av de bästa alternativen för gratis molnlagring. Vi skulle verkligen rekommendera att det går.

Vad vi inte gillade med Sync.com

Som sagt, vi märkte definitivt ett par nackdelar till plattformen.

1. Endast årliga kontrakt

Även om många molnlagringsvärdar erbjuder månatliga planer, var vi snabba att märka att Sync inte gör det.

Du måste göra ett minimum av $ 49 (för deras 500 GB personliga plan) under ett år.

För att vara rättvis är det inte helt banbrytande och priserna är ganska konkurrenskraftiga, särskilt om du väljer de högre lagringsnivåerna och krossar matematiken på det du betalar varje månad.

Men det är inte det absolut billigaste alternativet på marknaden, och vi får helt och hållet att deras årliga plan kanske inte är det bästa kassaflödesalternativet för alla.

2. Ingen access från tredje part

Som vi nämnt tillåter inte den säkerhetsnivå som Synk kräver integration av tredje parts verktyg.

Det betyder vissa irriterande saker. Till exempel kan du inte förhandsgranska dokument, musik, filmer eller till och med foton från webbläsaren. Nej – du måste ladda ner filerna först.

Det kan definitivt vara en dealbreaker för det sätt som vissa människor behöver använda sin lagringslösning. Säg speciellt, om du har att göra med hundratals foton i taget med generiska numeriska filnamn.

3. Begränsat stöd

Medan vi läser en hel del bra saker om kvaliteten på supporten, är metoderna lite begränsade.

Alla förfrågningar måste skickas via e-post – inte telefon eller 24-timmars livechatt, vilket kan vara ett problem för brådskande problem som kräver omedelbara svar.

4. Synkroniseringen kan vara långsam

Med tanke på att kryptering i slutändan måste göras, läste vi ganska många kommentarer om långsam uppladdnings- och nedladdningshastighet för filer. Så det kanske inte är bra för användare som mycket snabbt behöver flytta mellan filer.

Deras absoluta maximala hastighet är 40 Mbps, inklusive kryptering. Deras webbplats nämner att även om krypteringsförseningar vanligtvis inte märks på små filer, kan det lägga till ytterligare tid vid överföring av mycket stora filer.

Naturligtvis varierar detta mycket med hastigheten på din internetanslutning. Vi var personligen inte besvärade av den tid det tog att flytta filer och mappar runt.

5. Inget Linux-stöd

För närvarande finns det ingen Sync-app som kan nås på Linux. Du skulle dock kunna komma åt Sync.com-webbpanelen i Linux med hjälp av en webbläsare som stöds.

Synkronisera planer & Prissättning

Du kan välja både Sync: s affärs- och personliga planer:

Personlig plan

Sync StarterPersonal ProPersonal Pro+
Pris / mo $ 0Fra $ 4,08 * Från $ 8 *
Lagring / användare5GB500GB2TB
DataöverföringLimitedUnlimited Unlimited

* Priset är baserat på en 12-månaders prenumerationsbasis.

Affärs plan

SoloProPro Advanced
Pris / mån $ 10 * $ 5 * $ 15 *
Lagring / användare3TB1TB10TB
Flera UserNoYesYes

* Priset är baserat på en 12-månaders prenumerationsbasis.

Vissa priser är uppdelade i månatliga betalningar, men som vi nämnde har varje plan tyvärr bara möjlighet till årlig fakturering.

Var och en av dem har en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti så att du kan prova din plan för storlek.

Betalningar kan göras via kreditkort, PayPal och Bitcoin. Goda nyheter är att vi inte kunde se några dolda avgifter och det verkar möjliggöra flexibilitet i ändringsplaner senare, om du bestämmer dig för att.

Hur jämför Sync.com med andra konkurrenter?

Så vi har berört alla saker vi älskar och hatar om Sync.

Men molnlagringsmarknaden är enorm. Det finns många stora spelare där ute, tävlar nacke och nacke om saker som pris, säkerhet och mer.

Låt oss titta snabbt på två ledande konkurrenter för att se hur väl Sync står fram.

Synkronisera VS pCloud

Det är alltid en bra idé att jämföra leverantörer av molnlagring inom samma nisch. Och eftersom Sync fungerar bäst på sekretess trodde vi att det bara skulle vara rättvist att jämföra det med en annan utmärkt leverantör av nollkännedom – pCloud.

Så hur är det jämför?

 • Värde

  Prissättningen på pCloud och Syncs årliga planer går mycket nära. Båda erbjuder ett 500 GB-alternativ (SÅ bra för dem som bara inte behöver 2 TB).

  Det kostar $ 47,88 på pCloud och $ 49,99 för Sync (årligen). MEN pCloud har möjlighet att betala månadsvis.

  Visst kommer du att skörda 20% rabatt för att få fram det årliga engångsbeloppet, men vi kan se varför många föredrar de mindre betalningarna.

  Det vi dock älskar mest med pCloud är dess livslängdsplan.

  Vi är fortfarande inte säkra på om det är en välmenande gåva till mänskligheten eller ett smart sätt att få lite marknadsföringsdrag. Allt vi vet är att vi kan spara $ 129,40 på fem år om du betalar för Premium Plus 2TB livslängd.

  Vad sägs om freebies? Tja, pCloud ger dig 10 GB gratis lagring till att börja med, jämfört med Sync: s 5 GB. Samtidigt som Sync: s lediga utrymme kan växa exponentiellt med hänvisningar, belönar pCloud dina hänvisningar i dollar istället. Det är upp till dig att bestämma vilket som är bättre!

 • Integritet

  pCloud designades också med integritet i åtanke. i alla fall!

  pCloud debiterar extra för nollkunskapskryptering och utökad versionering. Sync.com erbjuder det som standard.

  Tillägget kallas pCloud Crytpo och kostar $ 4,99 / mo. Du KAN emellertid få en engångsbetalning på livstid för $ 125.

  Båda tjänsterna använder AES 256 för maximalt skydd. Men pCloud saknar tvåfaktorsautentisering så det finns ett större behov av att komma med starka lösenord.

 • bekvämlighet

  Här är ett roligt faktum, medan Sync fungerar från Sync-mappen, ger pCloud dig möjlighet att definiera anpassade synkroniseringsrelationer via dess skrivbordskontrollpanel.

  I grunden låter detta dig länka valda mappar i ditt filsystem, till mappar i ditt moln. Det är ganska ovanligt alternativ. Och definitivt praktiskt!

  pCloud och Sync är också väl utvecklade för fil- och mappdelning. Båda ger dig möjlighet att göra saker som angivna lösenord och utgångsdatum. PCloud tillåter dock inte nedladdningsgränser eller aktivitetsmeddelanden.

 • Förhandsvisning av fil

  Här är en ganska fantastisk fördel med pCloud – du har möjlighet att förhandsgranska filer.

  Dokument, foton … du kan till och med ändra storlek på bilder och göra bildspel! För att inte tala om direkt strömma musik och video utanför din Crypto-mapp, vilket bara är utan tvekan i Sync.

 • Filbevarande

  Synk verkar definitivt trumpa om filversion och raderad filbevarande. Med pCloud behålls filversioner och raderade filer endast i 15 dagar (gratis användare) eller 30 dagar (betald användare). Om du vill öka din historiska lagringsperiod till ett år, bör du bättre hosta upp $ 36 mer.

Synkronisera VS Dropbox

Dropbox är ett hushållsnamn och förvånansvärt en ledande leverantör av molnlagring.

Sync har fortfarande mil att gå för att komma ikapp popularitet, men hur går det annorlunda?

 • Värde

  Dropbox erbjuder också månatliga betalningar i stället för ett årligt engångsbelopp (hosta hosta, Sync).

  Men i allmänhet verkar de ta ut mer för lagring och har mycket mer laddade tillägg som enligt vår åsikt inte borde debiteras för. Gratis lagringsbidrag är också 2 GB istället för Sync: s 5 GB.

 • Synkroniseringshastighet

  Här börjar Dropbox verkligen lysa. De sätter definitivt en guldstandard till andra molnleverantörer för hur man snabbt och smidigt kan synkronisera data mellan olika enheter.

  Detta beror delvis på att Dropbox erbjuder kopiering på blocknivå vilket hjälper till att säkerställa att synkroniseringshastigheter alltid är zippy.

  Det har också en överlägsen infrastruktur för flera datacenter, något som Sync bara inte har tillgång till.

 • Produktivitet

  Dropbox erbjuder ett gäng verktyg för det dagliga livet. Som Dropbox Paper kan du spela in tankar och anteckningar till molnet.

  Eller bara kunna förhandsgranska filer från din webbläsare och redigera Microsoft Office-dokument.

  För att inte tala om, Dropbox-aktivitetsfältmenyn är utan tvekan mer användarvänlig.

 • Integritet

  Mot bakgrund av Syncs imponerande säkerhetserbjudanden vet vi definitivt vilken av dessa som är vår favorit på detta område.

  Dropbox erbjuder inte kryptering från slutet till slut – data dekrypteras innan de läggs på servern.

  Det lagras också på servrar i USA – en region som är lite beryktad för tidigare hanteringar av användarnas integritet. Sync lagras emellertid i Kanada där integriteten är absolut viktig.

  Vågar vi också nämna att Dropbox fortfarande återhämtar sig från sin hacking 2012 där 68 miljoner användarlösenord stulits?

 • Mappdelning

  Mappdelning på Dropbox tillåter behörighetsalternativ för att redigera innehåll, medan Sync är nästan alla skrivskyddat.

  Men Sync: s förmåga att anpassa fil- och mappbehörigheter överträffar verkligen Dropboxs grundläggande erbjudanden. Inställningar för länk och utgång är tillgängliga, men bara genom den dyrare Dropbox Professional.

  Bedömning: rekommenderar vi Sync.com?

  Alla saker som vi överväger är vi ganska imponerade av allt som Sync diskar upp.

  Med kryptering och integritet som är inbyggd i varumärkets kärna är det ett av de bästa alternativen för fullständig säker molnlagring..

  Visst, när det gäller värde, är pCloud livslängd också ett bra alternativ. Om du är villig att dela ut för pCloud Crypto får du en jämförbar nivå av bästa marknadsskydd, plus bekvämligheten med filförhandsvisningar.

  Och bredvid Dropbox? även om Sync inte har alla klockor, visselpipor och produktivitetsverktyg, har vi fortfarande team-synkronisering tack vare dess överlägsna säkerhet och mappdelning. Vi skulle ha absolut sinnesfrid varje dag.

  Och vi uppskattar verkligen att Sync låter dig betala för bara den mängd lagring du behöver – oavsett om det är 500 GB eller hela 10TB-shebang.

  Köp Sync nu för ojämförlig säkerhet ELLER ge deras gratis 6 GB-lagring ett tag själv idag. Vad väntar du på?

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me