UX 3. rész: Működik az Ön jelenlegi UX tervezése?

Az UX kialakításának lényege, hogy lenyűgöző élményt teremtsen a felhasználók számára.


Tudja, mit akar a felhasználó, és gyorsan és egyszerűen megadja nekik. A legjobb UX-kialakítás arra készteti a felhasználót, hogy a weboldalt csak nekik hozzák létre.

A négy részből álló sorozatunkban a harmadik megmutatja hogyan lehet többet megtudni a felhasználókról és értékelni a jelenlegi teljesítményét.

Tanuld meg finomítani az UX kialakítását

Azért van itt, mert a lehető legjobb felhasználói élményt szeretné létrehozni.

De nem javíthat, amíg nem tudja, mi tört. Ideje többet megtudni a felhasználókról és a webhelyen szerzett tapasztalataikról.

1. lépés: Ki a felhasználó??

Az első kérdésre könnyű válaszolni. Az UX tervezésének központja: a felhasználók.

Kik ők?

Minél többet tud a felhasználókról, annál jobb élményt kínál a felhasználók számára.

A Google Analytics egy fantasztikus eszköz, amely információkat tárol minden olyan személyről, aki ellátogat az Ön webhelyére. Ez megadja a kor, nem és helyzet demográfiai lebontását. Egy új funkció nyomon követi a felhasználók érdeklődését (az internetes viselkedésük alapján). Ezen információk alapján meghatározhatja, hogy ki használja a szolgáltatását.

A 2. részben egy ideális felhasználó létrehozásáról beszéltünk. Az elemzése megfelel-e a létrehozott ideális felhasználónak? Ha igen, akkor gratulálok, elérte a megfelelő embereket, és ez az első lépés a pozitív felhasználói élmény eléréséhez.

2. lépés. Hogyan jutottak ide?

A Google Analytics segítségével nyomon követheti azokat a keresési lekérdezéseket is, amelyek az embereket a webhelyére vezetik. Ez megmondja, milyen kérdéseket tesznek fel az emberek. Pontosan megmondja, mit keresnek. Ön biztosítja?

Például itt, a Bitcatcha-nál segítünk a kisvállalkozásoknak a legjobb webtárhely-megoldások megtalálásában. Amikor belemerülök az Analytics-fiókba, nagyon szeretem látni olyan keresési lekérdezéseket, mint „mi a legjobb internetes házigazda?” mert tudom, hogy a Bitcatcha megkapja a választ! Ez a személy nagy felhasználói élményt kap.

Milyen kérdéseket kérnek a felhasználók? És válaszolsz nekik?

3. lépés. Konvertál a felhasználókat?

Ha eléri a megfelelő közönséget, és válaszol a helyes kérdésekre, akkor feltételezheti, hogy jó felhasználói élményt nyújt. Most hideg, kemény bizonyításra van szüksége.

Egyszerűen elmondhatja, hogy az UX kialakítása működik-e, ha megnézi a konverziós számokat. Jelentkeznek a szolgáltatásodra? Vásárolják a terméket?

Ideje visszatérni a Google Analytics szolgáltatásba a válaszok megtalálása érdekében.

A jó UX kialakítás mutatói

Célkonverziók: A Google Analytics hűvös funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználói viselkedés és a felhasználói utazások nyomon követését. Tegyük fel, hogy konverziós célja az, hogy a felhasználókat felkínálja egy ingyenes próbaverzióra. Kérje meg a Google Analytics-t, hogy kövesse nyomon a hány ember landol az Ön honlapján, majd kattintson az ingyenes próbaoldalra, és iratkozzon fel. A magas százalék azt jelenti, hogy az UX kialakítása kedves és egyszerűvé tette számukra.

Viselkedés folyamata: Egy másik kiváló Analytics szolgáltatás a „viselkedési folyamat”. Megmutatja a leggyakoribb céloldalt. Aztán megmondja, hová mennek a következő felhasználók, és hová mennek utána. A jó UX kialakítás mellett remélhetőleg látni fogja a felhasználókat az általuk beállított utat követve. Nyitóoldal > több információ > átalakítás. Ha sok lemondás van, vagy elkerülik a fő átalakítást, az UX-dolog rosszul ment.

A nagy fekete zászlók a törött UX kivitelben

Visszafordulási arány: Amikor valaki a webhelyére érkezik, és egy másik linkre kattintás nélkül távozik, akkor ezt pattogónak hívják. A magas visszafordulási arány azt sugallja, hogy az emberek nem találják meg azt, amit keresnek. Ez a rossz UX kialakítás kulcsfontosságú mutatója.

Az alacsony visszafordulási arány a jó UX kialakítást jelzi

Alacsony visszatérő látogatók: Egy jó weboldal egészségesen befolyásolja az új és visszatérő látogatókat. Ha a „visszatérő látogató” statisztikája alacsony, azt sugallja, hogy nem nyújt kényszerítő felhasználói élményt. Ez azt jelenti, hogy az emberek nem térnek vissza, és rendszeresen használják az Ön szolgáltatását.

Az Analytics jó áttekintést nyújt a felhasználói élményről. De csak annyit tehet az adat. A valódi eredmények eléréséhez közvetlenül a felhasználóktól kell kérdeznie.

16 mega-tipp az e-kereskedelem konverziós arányának növelésére

4. lépés. Kérdezze meg a felhasználókat

A legjobb módszer erre a privát kérdőívek felhasználásával. Az anonimitás azt jelenti, hogy a felhasználók sokkal jobban megjelennek és őszinték lesznek gondolataikról (például egy fókuszcsoporthoz képest).

A Survey Monkey segítségével gyorsan létrehozhat kérdőívet. Segítenek felmérés készítésében, és pop-upként integrálják azt a webhelyére. Tegyen fel világos, tömör kérdéseket, és ösztönözze őszinteségüket. Íme néhány jó kérdés:

Mit csinál a [webhelyem]??

Ez egy esély arra, hogy megnézze, mennyire jól átalakítja az értékajánlata az embereket. Vajon a felhasználók valóban megértsék-e mit csinál??

Mi a [legkeményesebb] szolgáltatás a [webhelyem]?

Az emberek természetesen nem hajlamosak negatívan beszélni rólad. Egyenesen fel kell kérdeznie őket. Nyissa meg a kritikát, és tanulja meg, hogyan lehetne javítani a felhasználói élményt.

Mit tehetne jobban a [webhelyem], és milyen funkciókat szeretne látni??

A felhasználók gyakran a legjobbak, akik elmondják, hogyan kell alkalmazkodniuk. Végül is ők használják az Ön szolgáltatását. Hadd mondják meg nekik, merre menjenek tovább.

5. lépés. Szemkövetés

A szemkövetés egy laboratóriumi teszt, amely megmutatja, hogy pontosan hol néznek a felhasználók a webhelyére, és rákattintanak rá.

Megfizethető lehetőség itt a Clicktale nevű szoftver. Ez egy minta látogató minden mozgását megmutatja hőtérképekkel és lejátszásokkal. Aktívan láthatja, hogy a felhasználók hol navigálnak, és megnézheti, hogyan valós időben lépnek kapcsolatba az Ön webhelyével.

Ez egy felhasználói térkép vizuális térképe.

6. lépés. A / B tesztelés

Ha két navigációs elrendezés vagy eltérő megfogalmazás között próbál dönteni, próbálkozzon mindkettővel! Készítsen két különálló céloldalt, és ossza meg forgalmát egyenlően közöttük.

Most használja a Google Analytics szolgáltatást az egyes termékek teljesítményének mérésére. Melyik ösztönzi a további értékesítéseket, regisztrációkat és konverziókat? Ez egyértelműen jelzi a legjobb UX kialakítását.

7. lépés: Ügyfélszolgálat

Örömmel kell élveznie a lehetőséget, hogy ingyenes, egyszerű visszajelzést kapjon a felhasználóitól. Az ügyfélszolgálat lekérdezése kulcsfontosságú betekintést nyújt a látogatók tapasztalataiba. Szeretem azt gondolni, hogy az a felhasználó, aki elég gondosan ír nekünk (akár negatívan is), érdemes. Melyek a leggyakoribb kérdések és aggodalmak?

Használja ezt a lehetőséget, hogy kapcsolatba lépjen a felhasználókkal, és kérdezze meg tőlük, mit tehetnének jobban!

Végső gondolat: Az UX-dizájnod soha nem „kész”

Az UX-dizájnod soha „nem kész”. Tudjon meg többet a felhasználóiról és próbálja ki tapasztalatait.

Nyissa meg a kritikát, tudjon meg többet a látogatókról, és soha ne hagyja abba az alkalmazkodást.

Bízz bennünk, a felhasználónak mindig igaza van.

Ha érdekesnek találja ezt a cikket, akkor lefogadom, hogy tetszeni fog a 4. részhez is – A pszichológia felhasználása arra, hogy a felhasználó tegye azt, amit akar

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map