Могли бисте изгубити хиљаде потенцијалних продаја и конверзија.

Зашто?

Одговор је једноставан. Ваша веб локација је преспора.

Погледајмо чињенице:

 • Према Гоогле-у, вероватноћа да ће људи напустити вашу веб страницу повећава се за 32% ако су вам брзине учитавања између 1-3 секунде.
 • Према Тхинквитхгооглеу, референтне вредности за брзо учитавање сајта су 0-1 секунди.

Јасно је да је брзина важна

Волимо брзину и једноставно не можемо да је добијемо довољно. Када нешто тражимо, тражимо одговоре и очекујемо да их пронађемо што је брже могуће.

Брза веб страница значи боље корисничко искуство. То значи задовољни купци и више пријава на вашу листу поште. То значи више прегледа страница и више људи који деле ваш садржај. То значи више поверења у вас и вашу компанију.

Дно црта: брза веб локација изједначава више конверзија, што вам доноси већи профит. Штавише, ваши посетиоци нису једини са пожудом за брзином…

Гоогле је усисавач за брзе веб странице

Гоогле активно тражи веб локације са брзим учитавањем и рангира их високо на својим страницама за претрагу. Они желе да својим корисницима пруже изузетно корисничко искуство. А зашто не би били? Гоогле жели да његови корисници пронађу оно што траже, БРЗО.

Што је ваша веб локација бржа, то је виши ранг на Гоогле-у.

Већ се питате како се мери ваша веб локација, зар не??

Што веб страницу чини спором?

Пре него што уђемо дубоко у брашно, погледајмо два главна фактора који утичу на укупну брзину учитавања веб локације..

 1. Брзина сервера коју испоручује ваша веб хостинг услуга.
 2. Ваш веб дизајн, чистоћа кода, предмеморија, додатака и визуелних медија.

Ако је ово збуњујуће, помислите на то као на аутомобил.

 1. У том контексту, услуга веб хостинга је аутомобилски мотор. Брзину јој меремо колико дуго – у милисекундама – треба да одговори на захтев.
 2. Код ваше веб локације је попут каросерије аутомобила, точкова и дизајна аутомобила. Колико брзо ће се ваше слике и садржај приказивати на екрану вашег корисника зависи од вашег кода.

Сада можете да инсталирате најсвежије аеродинамични комплет и најбрже, најпрљавије гуме за свој аутомобил, али ако је мотор спор, све те маштовите ствари које сте управо закуцали неће учинити баш ништа да побољшају брзину.

Исто је и са вашом веб страницом.

Свакако, можете да подесите код, оптимизирате слике и компримирате странице. Али ако је брзина вашег веб хостинга и сервера – ваш мотор – спора, ниједна количина оптимизације кода не може да убрза вашу веб локацију.

Једноставно речено, ваш веб хостинг држи највећу одговорност за перформансе ваше веб странице.

Зашто Битцатцха Сервер Цхецкер

Сервер Спеед Цхецкер

Оно што је већина сервиса за испитивање брзине учитавања сајта је да они тестирају брзину учитавања ваше веб локације у целини, што вам чини тешко да одредите који део ваше веб локације узрокује уско грло.

Не кажу вам шта тачно успорава вашу веб локацију, било да је реч о оптимизацији и веб дизајну или веб хостингу. Ово нас је очигледно узнемирило, али уместо да смотамо у ћошку као што то обично радимо, одлучили смо да поједемо чизбургер.

Тај чизбургер (кроз низ заокрета) довео нас је до стварања провере брзине која посебно тестира брзину веб хостинга, тако да можемо утврдити у ком делу веб странице се налази горе поменуто уско грло.

Дакле – прилично једноставно – Провјера брзине Битцатцха показује колико је брз ваш мотор – ваш веб домаћин.

Како функционише провера брзине сервера?

Када користите нашу проверу брзине сервера, ствари су за вас супер једноставне. Све што морате учинити је да унесете своју веб адресу и притиснете „иди“. Урадићемо магију и представићемо вам резултате.

Тест брзине сервера

Са наше стране, ствари постају мало занимљивије.

Поставили смо сервере на 10 различитих локација широм света (Њујорк, Лос Анђелес, Лондон, Сингапур, Сао Паоло, Бангалор, Сиднеј, Јапан, Канада, & Немачка) који делују као чворови.

Белешка

Наши чворови су пажљиво тестирани како бисмо били сигурни да су довољно стабилни, тако да можемо да вам пружимо тачне резултате. Сваки чвор тестира се најмање 100 пута помоћу исте УРЛ адресе за мјерење колико су чворови стабилни. Ако чвор не испуњава наше строге захтеве, пронаћи ћемо други сервер за тај чвор који задовољава наше потребе.

Када унесете УРЛ у проверу брзине сервера, алатка чини 4 ствари:

 1. Проверава УРЛ за валидан домен.
 2. Провјерава ДНС УРЛ адресе која нашем алату говори гдје се налази ваш сервер.
 3. Потребан је снимак слике вашег вебсајта да бисте могли да визуелно проверите да ли тестирамо праву страницу.
 4. Наших 10 чворова синхроно ће прегледати вашу веб локацију, мерећи колико времена ваш сервер треба да одговори на ове захтеве из целог света. Ово опонаша 10 различитих људи из целог света који истовремено приступају вашој веб локацији.

Сваки од наших чворова вршиће пингирање сервера ваше веб локације 3 пута, користећи најбржи резултат од три као колико је времена потребно вашем серверу да одговори на захтев чвора.

Белешка

Измеравамо најбрже резултате од три резултата уместо просечних јер се веб саобраћај мора усмеравати преко ИСП-а. Начин на који ИСП шаље податке са вашег сервера нашим чворовима може бити неправилан, а потребно је неколико покушаја да пронађу најефикаснију руту преноса података.

Алат тада узима вредности изведене из свих 10 чворова и врши их просек. Просечан резултат је крајњи резултат и додељује му се оцена од А + (најбржег) до Е (крајње страшно).

Све се то ради и презентује у року од неколико секунди након што употребите алат!

Како рангирамо резултате брзине сервера

За најбоље корисничко искуство, идеална брзина Битцатцха брзине за резултат брзине вашег сервера би требала бити Б + и изнад. Барем би то требало да буде Ц +. Ево како су рангирани сервери:

 • Све испод 180 мс рангирано је од А+
 • 181 мс -210 мс је рангирано А
 • 211 мс – 220 мс је рангирано Б+
 • 221 мс – 240 мс је рангирано Б
 • 241 мс – 280 мс је рангирано Ц+
 • 281 мс – 360 мс је рангирано Ц
 • 361 мс – 520 мс је рангирано Д+
 • 521 мс – 840 мс је рангирано Д
 • 841 мс – 1.480 мс је рангиран као Е+
 • Све изнад 1.480 мс рангирано је као Е

Имајте на уму да се саобраћај усмјерава преко ИСП-а и због тога вам није могуће дати 100% тачне податке ако немате намјенску ширину појаса..

Имајући то у виду, резултати нашег алата за проверу брзине сервера пружају вам врло добру референцу о томе колико је брза услуга веб хостинга.

Добијање тачних резултата

Сећате се шта смо тамо написали о ИСП-овима који проналазе најучинковитији пут за пренос података? Првих неколико пута када користите алатку за проверу брзине сервера, због тога можете добити погрешне резултате.

За тачније резултате тестирајте брзину вашег сервера најмање 3 пута, док не почнете да видите константне резултате. Заправо, зашто одмах не испробате своју веб локацију на Битцатцха чекачу брзине?

Ако константно постижете резултате ниже од Б +, крајње је време за промену. Значи да је ваш веб домаћин уско грло. Мотор ваше веб локације је превише спор.

То узрокује да ваша веб локација изгуби конверзије и смањи ваш Гоогле претраживачки ранг. Не морате паничарити, имамо вам леђа. Погледајте ову листу ресурса за бржу и поузданију услугу.

Хакери за побољшање ваше брзине

Прво, ако је ваша веб локација успорена, испробајте неке од ових хакира који се могу искористити тренутно да бисте је мало убрзали и мало потакнули.

1. Приближите сервер ближе публици

Обратите се свом веб Хост-у и тражите од њих да вашу веб локацију преселе на сервер који је мало ближи вашој публици. Ваши купци ће на тај начин моћи да му приступе много брже.

2. Користите наменски хостинг, цлоуд или ВПС

Један од разлога зашто би брзина вашег веб хостинга могла бити мала може бити тај што га делите са читавом гомилом других људи.

Са наменским хостингом или ВПС-ом, ваша веб локација би се налазила на сопственом серверу. Пропусни опсег и ресурсе користи се искључиво на вашој веб локацији. Такође ћете добити пуно више контроле над подешавањима сервера којима можете манипулирати како бисте омогућили брже учитавање. Погледајте нашу листу најбољих веб хостинга. Сви су оптимизовани за брзину.

3. Користите мрежу за испоруку садржаја

Мрежа за испоруку садржаја (ЦДН) користи сервере испрекидане широм света. Подаци ваше веб локације биће сачувани на сваком од њих, тако да ће служити корисницима на основу њихове географске локације.

То значи да ако неко посети вашу веб локацију из Аустралије, ваш ЦДН ће им послужити садржај са најближег могућег сервера. Са системом за испоруку садржаја није важно одакле на свету приступа вашој веб локацији, увек ће бити брзо.

4. Омогућите „Кееп Аливе“

Затражите од свог веб домаћина да укључи поставку „задржи жив“. Тиме ћете одржавати везу са својом веб страницом отвореном и пустити да све тече кроз једну везу (када је подешавање искључено, веза се отвара и затвара сваки пут када нови корисник приступи вашој веб локацији).

Сада тестирајте брзину веб странице овде. Ако су ваши резултати тестова и даље незнатни (ништа мање од Б + рангирања), знаћете да је време да промените веб хостинг.

Ако континуирано постижете добре резултате (од Б + до А +) и веб локација је и даље спора, то значи да је ваш веб дизајн или кодирање уско грло, а поправљање да би требало да повећа конверзије

Запамтите, мале брзине су одбојна средства за претворбу! Помоћу алата за проверу брзине сервера тестирајте брзину веб локације, извршите потребне поправке. Сигурно ће ваше конверзије почети да се повећавају, а исто тако и зарада!

Дно: настави се оптимизирати

Дакле, знамо да постоје два главна фактора који утичу на брзину веб странице:

 1. Код, предмеморија, додаци, визуелни медији итд
 2. Брзина веб хостинга

Већина алата за тестирање веб локација тестира брзину веб локације у целини, што значи да је немогуће да одредите који део ваше веб локације је боца.

Провјера брзине послужитеља Битцатцха креирана је посебно за тестирање брзине сервера, тако да можете тачно дијагностицирати који дио ваше веб локације узрокује уско грло.

Када користите нашу проверу брзине сервера, наши чворови са 10 различитих локација широм света прегледаће вашу веб локацију, симулирајући истовремено 10 различитих људи који приступају вашој веб локацији. Меримо колико дуго ваш веб хостинг треба да одговори на ове пингове и представимо вам просечне коначне резултате који вам говоре колико добро ради ваш веб хостинг.

За оптималну тачност, покрените неколико тестова док не почнете видети доследне резултате. Ако непрестано постижете брже брзине од Б +, можда бисте требали размотрити замјену провајдера за веб хостинг.

Брзина је важна. Проверите да ли је ваш веб домаћин у току.

Ако сте у губитку коме веб хостинг треба да се обратите, саставили смо листу за вас која ће вам бити корисна без обзира да ли сте блогер, продавац на мрежи или саветник.

Ми надограђујемо алат за контролу брзине сервера на модел заснован на претплати, тако да ако желите да будете први који ће бити ажуриран када се ажурирани алат покрене, пререгистрирајте се овде!

Пошаљите нам поруку ако наиђете на било каква питања у вези са нашим провером брзине и ако вам функционалност доноси вредност, поделите је са пријатељима!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me