Проверка на скоростта на сървъра Bitcatcha – Как работи & 4 съвета, за да стане по-бърз

Може да загубите хиляди потенциални продажби и реализации.


Защо?

Отговорът е прост. Вашият уебсайт е твърде бавен.

Нека да разгледаме фактите:

 • Според Google вероятността хората да напуснат сайта ви се увеличават с 32%, ако скоростите на натоварване са между 1-3 секунди.
 • Според thinkwithgoogle, показателите за бързо зареждане на сайта са 0-1 секунди.

Ясно е, че скоростта има значение

Обичаме бързината и просто не можем да я постигнем достатъчно. Когато търсим нещо, търсим отговори и очакваме да ги намерим възможно най-бързо.

Бързият уеб сайт означава по-добро потребителско изживяване. Това означава щастливи клиенти и повече регистрации в пощенския ви списък. Това означава повече прегледи на страници и повече хора, които споделят вашето съдържание. Това означава повече доверие във вас и вашата компания.

Долен ред: бърз уебсайт се равнява на повече реализации, което ви носи повече печалба. Освен това посетителите ви не са единствените, които имат похот към бързината …

Google е гадно за бързи уебсайтове

Google активно търси уеб сайтове за бързо зареждане и ги класира високо на своите страници за търсене. Те се стремят да предоставят на своите потребители изключително потребителско изживяване. И защо не биха били? Google иска своите потребители да намерят това, което търсят, БЪРЗО.

Колкото по-бърз е уебсайтът ви, толкова по-високо се класирате в Google.

Вече се чудите как измервате уебсайта си, нали??

Какво прави уебсайт бавен?

Преди да разровим дълбоко в азотно-зърнестия, да разгледаме двата основни фактора, които влияят на общата скорост на зареждане на уебсайта Ви.

 1. Скоростта на сървъра, предоставена от вашата уеб хостинг услуга.
 2. Вашият уеб дизайн, чистота на код, кеш, плъгини и визуални медии.

Ако това е объркващо, мислете за това като за кола.

 1. В този контекст уеб хостинг услугата е двигателят на автомобила. Ние измерваме скоростта му по колко време – в милисекунди – отнема да отговори на заявка.
 2. Кодът на сайта Ви е като каросерията на автомобила, колелата и стила. Колко бързо отнема изображенията и съдържанието ви да се показват на екрана на потребителя, зависи от вашия код.

Сега можете да инсталирате най-аеродинамичния комплект и най-бързите, захващащи гуми за вашия автомобил, но ако двигателят е бавен, всички онези фантастични неща, които току-що сте ударили, няма да направят абсолютно нищо за подобряване на скоростта му.

Същото е и с вашия уебсайт.

Със сигурност можете да отрежете кода, да оптимизирате вашите изображения и да компресирате страниците си. Но ако скоростта на вашия уеб хост и сървър – вашият двигател – е бавна, тогава никакво оптимизиране на код не може да ускори вашия сайт.

Просто казано, вашият уеб хостинг носи най-голямата отговорност за работата на вашия уебсайт.

Защо Bitcatcha Server Checker

Проверка на скоростта на сървъра

Нещото при повечето услуги за тестване на скоростта на зареждане на сайта е, че тестват скоростта на натоварването на вашия сайт като цяло, което ви затруднява да определите коя част от вашия сайт причинява затрудненията.

Те не ви казват какво точно забавя вашия сайт, независимо дали това е оптимизация и уеб дизайн на вашия сайт или уеб хостинг. Това очевидно много ни разстрои, но вместо да подушим в ъгъла, както обикновено, решихме да хапнем чийзбургер.

Този чизбургер (чрез поредица от обрати) доведе до създаването на проверка на скоростта, която специално тества скоростта на уеб хостинг, така че можем да определим в коя част на уебсайта се намира гореспоменатото тясно място.

Така че – съвсем просто – проверката на скоростта на Bitcatcha ви показва колко бърз е вашият двигател – вашият уеб хост.

Как работи проверката на скоростта на сървъра?

Когато използвате нашата проверка на скоростта на сървъра, нещата са много прости за вас. Всичко, което трябва да направите, е да въведете уеб адреса си и да натиснете „go“. Ще направим магията и ще ви представим резултатите.

Тест за скорост на сървъра

От своя страна нещата стават малко по-интересни.

Създадохме сървъри на 10 различни места по целия свят (Ню Йорк, Лос Анджелис, Лондон, Сингапур, Сао Паоло, Бангалор, Сидни, Япония, Канада, & Германия), които действат като възли.

Забележка

Нашите възли са щателно тествани, за да сме сигурни, че са достатъчно стабилни, за да можем да ви предоставим точни резултати. Всеки възел се тества най-малко 100x, като се използва един и същ URL адрес, за да се измери колко стабилни са възлите. Ако възелът не отговаря на нашите строги изисквания, ще намерим друг сървър за този възел, който удовлетворява нашите нужди.

Когато въведете URL адреса си в проверката на скоростта на сървъра, инструментът прави 4 неща:

 1. Той проверява URL адреса за валиден домейн.
 2. Той проверява DNS на URL адреса, който казва на нашия инструмент къде се намира вашият сървър.
 3. Необходима е екранна снимка на уебсайта Ви, за да можете визуално да проверите дали тестваме правилния сайт.
 4. Нашите 10 възли синхронно ще пингват вашия сайт, измервайки колко време отнема вашият сървър да отговори на тези искания от цял ​​свят. Това емулира 10 различни хора от цял ​​свят, които имат достъп до уебсайта ви едновременно.

Всеки един от нашите възли ще пингира сървъра на уебсайта Ви 3 пъти, използвайки най-бързия резултат от трите като времето, необходимо за вашия сървър да отговори на заявката на възела.

Забележка

Ние вземаме най-бързия от 3-те резултата вместо средните, защото уеб трафикът трябва да се пренасочва чрез интернет доставчик. Начинът, по който интернет доставчикът изпраща данни от вашия сървър обратно към нашите възли, може да бъде нереден и са необходими няколко опита за намирането на най-ефективния път за предаване на данни.

След това инструментът взема стойностите, получени от всички 10 възли и ги осреднява. Средният резултат е краен резултат и му се дава оценка от A + (най-бързата) до E (напълно ужасно).

Всичко това се прави и представя в рамките на секунди след като използвате инструмента!

Как класираме резултатите от скоростта на сървъра

За най-добро потребителско изживяване, идеалната оценка на скоростта на Bitcatcha за резултата от скоростта на вашия сървър трябва да бъде B + и по-висока. Поне трябва да е C +. Ето как са класирани сървърите:

 • Всичко под 180 ms е класирано A+
 • 181 ms -210 ms е класиран A
 • 211 ms – 220 ms е класиран B+
 • 221 ms – 240 ms е класиран B
 • 241 ms – 280 ms е класиран С+
 • 281 ms – 360 ms е класиран С
 • 361 ms – 520 ms е класиран D+
 • 521 ms – 840 ms е класиран D
 • 841 ms – 1480 ms е класиран E+
 • Всичко над 1480 ms е класирано E

Имайте предвид, че трафикът се пренасочва чрез интернет доставчици и поради това не е възможно да ви дадем 100% точни данни, освен ако нямате специална честотна лента.

Като каза това, резултатите от нашия инструмент за проверка на скоростта на сървъра ви дават много добра справка за това колко бърза е вашата уеб хостинг услуга.

Получаване на точни резултати

Спомняте ли си какво написахме там по отношение на интернет доставчиците, които измислят най-ефективния път за предаване на данни? Първите няколко пъти, когато използвате проверката на скоростта на сървъра, може да получите грешни резултати поради тази причина.

За по-точни резултати тествайте скоростта на вашия сървър минимум 3 пъти, докато не започнете да виждате последователни резултати. В интерес на истината, защо не опитате уебсайта си в проверката за скорост на Bitcatcha в момента?

Ако постоянно получавате резултати по-ниски от B +, е крайно време за промяна. Това означава, че вашият уеб-домакин е вашето тясно място. Двигателят на сайта ви е твърде бавен.

Това кара вашия сайт да губи реализации и води до намаляване на търсенето ви в Google. Не е нужно да изпадате в паника, но ние имаме гърба ви. Разгледайте този списък с ресурси за по-бърза и надеждна услуга.

Хакове за подобряване на скоростта ви

Първо, ако уебсайтът ви е бавен, опитайте някои от тези хакерски действия, които можете да използвате сега, за да му дадете малко скорост и малко тласък.

1. Преместете сървъра по-близо до аудиторията

Свържете се с вашия уебхост и ги помолете да преместят вашия сайт на сървър, който е малко по-близо до вашата аудитория. Вашите клиенти ще могат да получат достъп до него много по-бързо по този начин.

2. Използвайте посветен хостинг, облак или VPS

Една от причините скоростта на уебхостинга ви да е бавна може да бъде, защото го споделяте с цял куп други хора.

С посветен хостинг или VPS, вашият уебсайт ще бъде хостван на своя собствен сървър. Честотната лента и ресурсите се използват изключително от вашия сайт. Освен това ще получите много повече контрол върху настройките на сървъра, които можете да манипулирате, за да позволите по-бързо зареждане. Вижте нашия списък с топ уеб хостинг. Всички те са оптимизирани за скорост.

3. Използвайте мрежа за доставяне на съдържание

Мрежата за доставяне на съдържание (CDN) използва сървъри, изпъстрени по целия свят. Информацията за вашия уеб сайт ще се съхранява на всеки от тях, така че ще обслужва потребителите въз основа на географското им местоположение.

Това означава, че ако някой посети уебсайта ви от Австралия, вашият CDN ще му предостави съдържание от най-близкия възможен сървър. Със система за доставяне на съдържание няма значение откъде в света се осъществява достъпът до вашия сайт, той винаги ще бъде бърз.

4. Активирайте „Keep Alive“

Помолете вашия уеб-домакин да включи настройката „поддържайте жив“. По този начин ще поддържате връзката към вашия сайт отворена и ще оставите всичко да тече през една връзка (когато настройката е изключена, връзката се отваря и затваря всеки път, когато нов потребител има достъп до вашия сайт).

Сега, тествайте скоростта на уебсайта си тук. Ако резултатите от тестовете ви все още са подпараметри ((по-малко от класиране в B +), тогава ще знаете, че е време да промените уебхостинга си.

Ако постоянно получавате добри резултати (от B + до A +) и уебсайтът ви все още е бавен, това означава, че вашият уеб дизайн или кодиране е тясното място и това, че определянето на това ще увеличи вашите реализации

Не забравяйте, че бавните скорости са отблъскващи средства за преобразуване! Използвайте инструмента за проверка на скоростта на сървъра, за да тествате скоростта на вашия сайт, да направите необходимите корекции. Със сигурност реализациите ви ще започнат да се увеличават, а също и печалбите ви!

Долна линия: Продължавайте да оптимизирате

Знаем, че има два основни фактора, които влияят върху скоростта на уебсайта:

 1. Код, кеш, добавки, визуални носители и т.н.
 2. Скорост на уеб хостинг

Повечето инструменти за тестване на уебсайтове тестват скоростта на уебсайта ви като цяло, което означава, че е невъзможно да определите коя част от вашия сайт е бутилката.

Програмата за проверка на скоростта на сървъра на Bitcatcha е създадена специално за тестване на скоростта на сървъра, така че можете точно да диагностицирате коя част от вашия уебсайт причинява затрудненията.

Когато използвате нашата проверка на скоростта на сървъра, нашите възли от 10 различни места по света ще пингват вашия уебсайт, симулирайки 10 различни човека, които имат достъп до вашия сайт едновременно. Измерваме колко време отнема уеб хостингът ви, за да отговори на тези пингове, и ви представяме средните крайни резултати, които ви показват колко добре се справя уеб хостингът ви.

За оптимална точност, направете няколко теста, докато не започнете да виждате последователни резултати. Ако постоянно получавате скорост по-бавна от B +, може да искате да помислите за смяна на доставчици на уеб хостинг.

Скоростта е важна. Уверете се, че вашият уеб хост е в крак.

Ако сте на загуба, към който да ходите уеб хостинг, ние съставихме списък за вас, който ще ви бъде полезен, независимо от това дали сте блогър, онлайн продавач или консултант.

Ние надграждаме инструмента за проверка на скоростта на сървъра до модел въз основа на абонамент, така че ако искате да бъдете първи, които ще бъдат актуализирани при стартирането на надстроения инструмент, направете предварителна регистрация тук!

Пуснете ни съобщение, ако срещнете въпроси относно нашата проверка на скоростта и ако функционалността на него ви донесе стойност, споделете го с приятелите си!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map